Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פג'ו 205 שנת 1989 מנוע 1400.

הוזמנו כבלי הצתה מתוצרת BERU מעמנואל שבחיפה, בעלות של 200 ש"ח לכבלים.

היום המנוע רץ עם הכבלים הישנים כדי לראות שינויים, ומיד לאחר מכן הורכבו החדשים.

הדברים שאליהם שמתי לב עד עכשיו:

הטקטוקים שהיו מהמנוע נעלמו.

המנוע הפסיק להגיע למצבים של עד כדי כיבוי כשהוא קר לחלוטין.

הנעה קצרה ונקייה יותר.

המנוע הפסיק לגמגם במצב סרק.

המנוע סוחב הרבה הרבה יותר טוב בסל"ד גבוהה.

ממליץ!

פורסם

גם אני שמתי אצלו חוטי הצתה של BERU ,בהחלט איכותיים.

אני מבין שהוא העלה מחיר? לפני שנה עלה לי 150 :|

פורסם

ישנה חנות בשם עמנואל בחיפה, אם אתה גר באיזור אז סע וקנה, אם לא אז דבר איתו שישלח לך בדואר רשום.

אני אישית שילמתי לו 250 שקל, דרך העברה בנקאית (מאתר האינטרנט), 200 על הכבלים ו50 על עלות המשלות ועל הטרחה שלו והזמן שלו ליסוע לדואר ולעשות את כל זה. בחור חביב מאוד!

פורסם

אני החלפתי לחוטי הצתה BERU בשתי מכוניות שונות.

לפני כן היו מורכבים סטים פשוטים (BS או דומיהם)

לא הבחנתי בשום שינוי, לא לטובה ולא לרעה.

לדעתי, חלק נכבד מהשיפור, אותה אתה מרגיש, הוא פסיכולויגי, ונובע מהתלהבות מהחוטים החדשים, אחרי המתנה ארוכה.

פורסם

בוקי שלום רב !

פעם ראשונה, וכולי תקווה שזאת תהיה הפעם האחרונה, שאני לא מסכים איתך.

מניסיוני עם רכבים, ישנים בעיקר, ההבדל בין חוטי הצתה איכותיים לבין חוטי הצתה גרועים, הם הבדלים בין שמים וארץ.

ממידע שזורם אלי כל הזמן, ומהידע שיש לי וגם לך, חוטי הצתה מקוריים איכותיים, לבין הצתה גרועים, הם השפעתם על מכלולי הצתה יקרים כמו סלילי הצתה ומודול, שנזק הנגרם להם בגלל התנגדות גבוהה, הוא נזק יקר , אם כי הפיך, אך מחייב החלפת סלילי הצתה יקרים ומודול הצתה, ושלא לדבר על איכות הנסיעה שנפגמת, ועל עלייה בתצרוכת הדלק.

להשמיץ זה הדבר הקל ביותר, לפרגן זה קשה, ולכן אני נזהר בלשוני לרוב, ומוכן להסתכן ולומר, שרוב חוטי ההצתה מתוצרת BS= ביתן ספארק, הם חוטים זולים, בעלי התנגדות גבוהה, איכות הרכבה נחותה, ובעלי אורך חיים קצר, ונטייה לגרום לביצועים ירודים, מיד עם הרכבתם, או לעיתים כחודשים ספורים לאחר הרכבתם, כנראה בגלל הטמפרטורה הגבוהה של ראש המנוע המעביר את החום לקונקטורים ולסיבי הפחם בחוטים, והפוגם באיכותם, מה שכמעט לא קורה בחוטים מקוריים, או איכותיים כמו"בירו",בוש, וורקו ,ועוד מספר יצרנים.

זה שהיה ברשותך, שני מכוניות עם חוטי הצתה BS, ושהחלפת אותם לחוטי בירו ולא הרגשת שום שינוי, עדיין זה לא הוכחה, שהחוטים הישני, לאהיו גורמים לבעיות בטווח הקצר, לעומת חוטי הצתה איכותיים כפי שהזכרתי.

בברכה

ותקווה להבנה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אני מסכים איתך במיליון אחוז, וכל מה שאמרת, נכון, ומקובל עלי כמובן.

אני רק כתבתי את ההתרשמות האישית שלי, משני מקרים (רכב אחד בן 15, שני בן 20).

אני מדבר על השוואה בין סט חוטים חדש של BS לבין סט חוטים חדש של BERU.

ובינינו, אתה יודע, ששוק החוטים התחליפיים בארץ מורכב ב 99.9% מחוטים זולים כמו BS, ואיכשהוא כולם מסתדרים איתם.

פורסם

קצת נדחף - אבל זה באותו נושא בדיוק :-)

החליפו לי בטיפול האחרון, לא ידעתי שיש הבדלי איכות :?

איך אני יודע מה יש לי? (בקבלה רשום תחליפי "סט חוטי הצתה מספר פריט 406-T" חליפי, 109 ש"ח) - מוסך מורשה.

על הכבלים עצמם רשום "HIGH TEMP GENERAL CABLES'

פורסם

כל כמה זמן מומלץ להחליף חוטי הצתה ?

1. בסובארו גאסטי - עדיין החוטיים המקוריים.

אין בעיות בכלל, צריכת הדלק טובה מאוד. לפעמים יש קצת צילצולים מהמנוע בעליות. ( 1200 הזרקה ).

האם החלפה בחוטיים איכותיים יעשה שיפור לטובה כלשהו?

כי פעם שמעתי שהחוטים המקוריים של סובארו מצויינים באיכות נדירה ואם אין בעיות אז לא לגעת.

2. פג'ו 205 - עדיין החוטים המקוריים.

גם פה אין בעיות מיוחדות . (הרכב עשה 59K ק"מ מקוריים עד היום).

האם הגיע הזמן להחליף חוטי הצתה?

פורסם
כל כמה זמן מומלץ להחליף חוטי הצתה ?

1. בסובארו גאסטי - עדיין החוטיים המקוריים.

אין בעיות בכלל, צריכת הדלק טובה מאוד. לפעמים יש קצת צילצולים מהמנוע בעליות. ( 1200 הזרקה ).

האם החלפה בחוטיים איכותיים יעשה שיפור לטובה כלשהו?

כי פעם שמעתי שהחוטים המקוריים של סובארו מצויינים באיכות נדירה ואם אין בעיות אז לא לגעת.

2. פג'ו 205 - עדיין החוטים המקוריים.

גם פה אין בעיות מיוחדות . (הרכב עשה 59K ק"מ מקוריים עד היום).

האם הגיע הזמן להחליף חוטי הצתה?

פוקוס שלום רב !

בשני המקרים שציינת, בגאסטי ופזו 205, המלצתי הלא מחייבת, אל תחליף אותם, כל עוד הרכב מתפקד היטב.

את הצלצולים פתור בצורה אחרת ,כוון הצתה, בדיקת מערכת הזרקה, לאפשקות של חוסר דלק בהאצה, כתוצאה מצוקת דלק, או כל סיבה אחרת, בשלב זה אל תחליף את חוטי ההצתה המקוריים, עד שלא יוכח אחרת.

לריקו שניצל שרשור, אם הרכב מתפקד היטב, אל תחליף עדיין את החוטי ההצתה, למרות שאיכותם מוטלת בספק, עד למצב שיתחילו בעיות בחיבה קירטעים או כל בעייה אחרת, שניתן יהיה ליחס אותם לחוטי ההצתה, מסוג "גנרל".

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...