Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , יש לי בעיה בהתנעה של הרכב מדי פעם

הלכתי למוסך לבדוק את התקלה . אך נאמר לי שאין שום בעיה ומכוון שהאוטו ישן

צריך לתת קודם כל פול גז ואז סטארטר ארוך וככה הוא יתניע. (או שאני לא זוכר טוב..תקנו אותי אם טעיתי ותגידו לי אך עושים את זה בדרך הנכונה)

הבנתי שיש גם דרך לדרדר את הרכב ולשים הילוך שני ולזרוק קלאצ'

ניסיתי את השיטה הראשונה אך לא הלך לי , מישהו יכול לייעץ לי מה אני עושה במקרה כזה שהאוטו לא מניע?

אתמול לדוגמא הוא לא הניע לי , נסעתי לקניון וכשבאתי לחזור הוא לא הניע אחרי רבע שעה ניסיתי שוב והוא הניע

מה לעשות???

האם יש דבר כזה תקלה כמו זו שיש לי שאי אפשר לסדרה?

הרכב המדובר הוא:

סקודה פליסיה שנת 95 GLXI מנוע 1300

פורסם

התשובה שקבלת במוסך, רחוקה מלהיות מקצועית.

חייבים לזהות את התקלה, ולפתור. יתכן ומדובר באחד החישנים או מצערת/מסנן אוויר סתומים.

מתי הוחלפו פלאגים לאחרונה?

פורסם

ואו האמת שאין לי מושג , לפני יומיים קניתי את הרכב בידיעה שיש בעיה בהתנעה

כל 40 ק"מ אם זכרוני אינו מטעני כתוב בספר טיפולים שצריך להחליף אני מאמין שלא החליפו

אני אפנה למוסך אחר ניראה מה יהיה אפשר לעשות בנידון ..בינתיים אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי אך להתניע את האוטו

עם הסטארטר והגז בשיטה הכי טובה שלא תדפוק את האוטו

פימפום? פול גז....אך?:oops:

פורסם

אם אכן אתה מדייק במה שהמוסך אמר לך הייתי ממליץ לך לשקול להחליף מוסך. יש הרבה מומלצים ע"י הפורום. תוכל למצוא חוות דעת בשרשור ההמלצות בפורום אוף טופיק.

בינתיים נסה להסביר יותר את הבעיה. יש סטרטר חלש והרכב מתקשה להניע או שיש סטרטר תקין אך הרכב לא מניע?

קורה רק בבוקר? קורה כשהרכב קר? חם?

ציין עוד פרטים לגבי מצב הרכב.

פורסם

תשמע אם זה גיר רגיל אין שום סיבה של יעבוד לך

שתדרדר את האוטו שים הילוך ראשון תוך כדי שהאוטו נוסע בדרדור תתניע וזה יעבוד!

אבל יכול להיות שיש בעיה אולי פילטר דלק סתום או אולי יש לך בעיה באחד החיישנים כמו שאמרו או במצערת..

צריך לבדוק..

תשמע אני הלכתי לתדלק וראיתי בחור נתקע בדקתי את האוטו והיתה לו את אותה בעיה והפילטר דלק שלו היה סתום לגמרי

אחרי דרדור קל בירידה הכנסתי הילוך ראשון הנעתי והכל טוב ויפה ולמחרת הבן אדם החליף אצלי במוסך פילטר דלק והכל היה טוב

אז שוב! בדיקה מקיפה..

מכונאי מוסמך...

Seat ibiza 16V 99

פורסם

yanivtza תודה רבה על העזרה! אני בהחלט אעשה בדיקה מקיפה אצל מישהו יותר רציני

אביב הסטארטר פועל מצויין הכוונה לא חלש ולא כלום , אני אתן לך דוגמא למה שקרה לי

נסעתי לתומי לקניון לקנות איזה משהו קטן נסיעה שאורכה אולי 4 דקות , החנתי את האוטו נכנסתי לקניון וכשסיימתי האוטו לא הניע:-(

בבוקר דווקא מתניע לי יופי ככה שאני יכול להגיד בוודאות שאין קשר בין מצב החום או הקור של הרכב להתנעה

ומצבו של הרכב תקין אין לו שום נכון לרגע זה מלבד בעיית ההתנעה

פורסם

המוסך שלך צודק! אם לא שמתה לב עד עכשיו כל בעלי הרכבים משנת 95 ומטה שהרכב הפסיק להתניעה בצורה תקינה (כנראה מעל גיל מסוים אסור לרכב להתאמץ יותר מדי על ההתחלה) מדרדרים רכבם בירידות על מנת להניעה. ולפעמים זה גם בעלי רכבים שנת 96 אבל זה נדיר יותר ,אך לא אוטומט את האוטומט מניעים בעזרת מנועלה שמחוברת מקדימה ישירות למנוע אחד מסובב אותה מהר מהר והשני מסובב את המפתח אם פול גז וכך מתניעים את הרכב בארצנו בהצלחה .:shock:

ועכשיו ברצינות כדאי לך להחליף מוסך וזה לפני שהם יעלו אליך שבאמת האמנתה להם. כי אחרת הם עוד מסוגלם להחליף לך חצי אוטו ואז לספר לך את אותו הסיפור.

פורסם

הנעת הרכב בפול גז זה דבר נוראי, מעבר לכך שזה זורק את הרכב אל הסלד שבו הנזק למנוע משמעותי זה גם עושה זאת כאשר המנוע קר ועוד לא הגיע לטמפרטורת עבודה, זוהי שיטה להניע כאשר סתם לדוגמא יש דליפת דלק לצילינדר כאשר המנוע מדומם והדרך היחידה להניע היא להציף את המנוע.

אני זוכר שמתישהו מישהו אמר לי שהדרך הנכונה להניע רכב עם קרבורטור היא ללחוץ גז מלא לשניה ואז לעזוב את הדוושה וישר ללחוץ חצי גז ואז לתת סטרטר, יש אישוש לעניין?

פורסם

למה שאתה מתאר יכולות להיות כמה וכמה סיבות.

אני מבין מהדברים שלך שהמנוע מסתובב אבל לא נדלק. לכן גם הנעה בדרדור לא תעזור.

ציינת שזה קורה לאחר התנעת הרכב בקר, נסיעה קצרה והתנעה חוזרת.

האם גם לאחר שהרכב נסע זמן רב, המנוע חם ואתה מכבה ומנסה להדליק יש בעיה?

נסה לתאר את כל המקרים שבהם הרכב מניע בלי בעיה ואת כל המקרים בהם הרכב לא מניע.

האם נעלמים לך מים במנוע?

• תוכן חדש...