Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

התקלקלה לי היוניט של המאוורר, זה בא לידי ביטוי בכך שבאמצע נסיעה נדלקת לי נורית stop והמאווררים מתחילים לעבוד בעוצמה מלאה.

פניתי למוסך בחולון ולאחר בירורים נאמר לי שהיוניט עולה 180 שקלים.

שאלתי למה זה כל כך יקר ונאמר לי שזה רכיב מקורי ולכן זה עולה כך.

זה לא נשמע לי מחיר סביר לרכיב כל כך קטן.

אבקש לדעת כמה אמור לעלות החלק.

בברכה,

אמיר

פורסם

אם תעשה תחשיב של ניהול מלאי, כולל צוות עובדים שינהל אותו, השכירות על המקום, ניהול הצוות, אח"כ תוסיף עלויות ייבוא, מיסים וכו' - תגלה שלא פעם מחיר החומר הוא זעיר ביחס לעלות לצרכן (בטח אם אתה, כיבואן - רוצה להרוויח).

אם הוא עולה 180, כנראה שהוא אמור לעלות 180.

איזה יוניט התקלקל לך? האם מדובר על היוניט בצבע חום שתקועה בפלאנג'? למה החליטו שדווקא שם הבעייה (אם זה החלק המדובר, קל מאוד לבדוק אותו עם מד-התנגדות. ההתנגדות צריכה לרדת ככל שנוזל הקירור מתחמם. אם זה קריטי, אפשר למצוא איפשהו את הערכים בטמפ' סביבה ובחום).

פורסם

מה שלומך שמר,

180 אמרו לי במוסך ולא אצל היבואן.

יוניט עם ראש בצבע חום שכשמנתקים אותו המאווררים מתחילים לעבוד בעוצמה מלאה (היוניט עצמו יושב בתוך צינור).

במצב תקין המאווררים אמורים לעבוד ככה ב-95 מעלות פלוס מינוס, אתמול המאווררים התחילו לעבוד ללא קשר לטמפ' הרכב, במקרה אחד הם התחילו לעבוד מיד עם ההתנעה כשהאוטו היה קר.

המוסכניק אמר לי שהוא ממליץ על יוניט מקורי בלבד ואין לי בעיה עם זה, פשוט המחיר לא היה נשמע לי סביר, גם לא ליוניט מקורי.

בברכה,

אמיר

פורסם

לא הבנתי את עניין ה-יוניט יושב בתוך צינור, אבל 180 ש"ח לחיישן מסוג NTC, לא נראה לי מוגזם בעליל.

האם נבדק בוודאות שהבעייה אינה דווקא בקונקטור שמתחבר לחיישן? לדעתי הסיכויים גדולים בהרבה לנתק במגעים שם (התופעה שציינת מתאימה בדיוק למצב של נתק). קונקטור כזה עולה בסביבות 25 ש"ח.

הסיכוי שחיישן יילך קטן בהרבה.

אם אתה מתעקש על הח' חיישן, חפש בכל פירוקייה ZX ,306, או ברלינגו. יקחו ממך אולי 30 שקל.

פורסם

180 שקל שילמתי על יוניט חום מקורית של סובארו ליאונה, הידועה במחירי החלקים הנמוכים שלך.

אבא שלי שילם 1000 ש"ח על חיישן לאמבדה לקאיה קלארוס.

חבר שלי קיבל הצעת מחיר של 11000 אלף ש"ח ללא מע"מ למשאבת ABS ליונדאי קופה.

האם החיישן נשמע לך יקר גם עכשיו?

פורסם

שלום לכולם,

ניגשתי עכשיו לחנות חלפים בדרום ת"א, רצו עבור היוניט 200 שקלים, כך שככל הנראה זה המחיר פלוס מינוס.

אם אני ארסס ספריי מגעים לקונקטור (בהנחה שהתקלה היא בקונקטור ולא ביוניט עצמו) זה יכול לפתור לי את הבעיה ?

תודה על העזרה,

אמיר

פורסם

השאלה היא אם הבעייה במגעים בין הקונקטור לחיישן (פחות סביר) או בחיבור של החוטים לקונקטור (סביר יותר).

בכל מקרה - אתה יכול לעשות את הבדיקה של ההתנגדות לבדך? אם לא, ממליץ לגשת לעוד מוסך שמכיר את המערכת - אורן (ESI TURBO) קרוב אליך. כנ"ל גם המוסך של תמיר (זה שענה לך בשרשור הקודם).

פורסם

שלום שמר,

ניגשתי למוסך של תמיר שם הוחלפה היוניט בשלמותה.

ברצוני לציין לטובה את השירות האדיב והמחיר הסביר.

מעבר לכך ובמאמר מוסגר אציין כי מאז החלפת היוניט האוטו מתנהג מצוין, אם לפני ההחלפה טמפ' העבודה של הרכב טיילה הלוך וחזור סביב 87-95 מעלות, הרי שכיום מחוג המד-חום מתייצב מעט מתחת ל-90 מעלות ולא זז משם.

(אמנם לא סיפור גדול אבל בשביל דאגן שכמותי, שכל טיול של מד החום צפונה עושה לו דפיקות לב, זה תמיד מבורך, בפרט כשמדובר בפג'ו).

תודה על העזרה,

אמיר

פורסם

אשמח לשמוע כמה בערך עלה התענוג ?

וחוץ מזה אתה יכול להסביר איזה יוניט זה ? הוא נמצא על הפלאנג' ?

או על הרדיאטור ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

עלה לי 256 שקלים כולל מע"מ, ליוניט מקורי + עבודה.

לא יודע מה זה פלאנג' אבל היוניט המדובר לא יושב על הרדיאטור, והקונקטור שלו הוא בצבע חום.

פורסם

מעבר לכך ובמאמר מוסגר אציין כי מאז החלפת היוניט האוטו מתנהג מצוין, אם לפני ההחלפה טמפ' העבודה של הרכב טיילה הלוך וחזור סביב 87-95 מעלות, הרי שכיום מחוג המד-חום מתייצב מעט מתחת ל-90 מעלות ולא זז משם.

(אמנם לא סיפור גדול אבל בשביל דאגן שכמותי, שכל טיול של מד החום צפונה עושה לו דפיקות לב, זה תמיד מבורך, בפרט כשמדובר בפג'ו).

מד החום בפז'ו (לפחות ב-306) הינו לינארי, בניגוד לרוב היצרנים, והוא עוקב אחרי שינויי הטמפ'. אין חשש לתנועה בתחום שציינת.

• תוכן חדש...