Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[Rallye] בולמים, קפיצים, והנמכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חיפשתי המון בפורום וקראתי בפורומים אחרים גם כן, ובאתרים שונים וכ"ו, ועדיין אני לא חושב שגיבשתי דעה בנושא.

הבולמים ברכב שלי די גמורים הייתי אומר (מקוריים, מודל 97') .

האפשרויות העומדות בפני הן:

רכישה של בולמים מקוריים מלובינסקי

רכישה של בולמי קוני ספורטיביים

כרגע אני חושב ללכת על השקעה גדולה ולרכוש בולמי קוני , קפיצי הנמכה, ומוט עליון.

נתחיל מזה שהשיקול הכלכלי הוא האחרון שאני אקח בחשבון.

נמשיך בזה שזה שאני חייל, לא מפריע לי.

ונקנח בעובדה שהנוחות לא מזיזה לי, והאוטו נועד לנסיעות כיף בלבד.

השאלות שמפריעות לי להחליט מה לעשות, הן אלה:

בנוגע להתרחבות השלדה, קראתי הרבה. השאלה היא, האם לאחר שינוי המרכב ע"י קפיצים+בולמים+מוט עליון, עדיין תהיה התרחבות מסויימת? כמה באמת משנה הס"מ שניים האלה ? (אני רציני)

(על נושא המוט התחתון אני אוותר, זה נמוך, נמוך מידי).

מהן החברות המומלצות לקפיצים מלבד אייבך? והאם יש הבדל בין מוטות מייצבים של חברות שונות?

בנוסף, לפני השינוי שאעשה (אם אעשה) , אני אשמח אם בעל 106 ראלי מהפורום שהאוטו שלו יושב על Setup דומה, יעשה לי נסיעת הדגמה.

שיהיה לכולם שבוע טוב, ותודה על התשובות.

סהר.

פורסם

אהלן סהר :)

תראה לי יש SETUP בדיוק כמו שציינת. בולמים של קוני,קפיצים של OMP,ומוט עליון OMP

השינוי הוא גדול לאוטו יש פחות זוית גילגול והוא יותר מתקשר איתך. בוא נגיד שהוא כבר לא קרוסלה :lol:

לגבי ההנמכה הרבה יגידו שכן והרבה לא. זה רק תלוי בך איך אתה רוצה שהאוטו יתנהג.

ועזוב את כל מה שאומרים אתה צריך לנסוע על SETUP כזה ואז להחליט. ואני יתן לך בכייף לנסוע כמה שתרצה :!:

אהה ועוד משהו תשאל את בן איך היה שהוא נסע על האוטו שלי :lol:

פורסם

אז ככה...

מבחינת בולמים -

לפי מה שהבנתי, בגלל שהאוטו שלך הוא סטנדרט, אז לכל ראלי סטנדרט זה לא כ"כ ישנה אם יהיו לה בולמי קוני, או בולמים מלובינסקי. ההבדל לא יהיה משמעותי. בשני המצבים האוטו שלך ישתפר מאוד, ולא בטוח שהקוני יוסיף לך יותר מאשר בולמי פיג'ו מקוריים.

אבל, כשתרצה למכור את האוטו (למרות שזה לא מול העיניים כרגע, אבל בכל זאת) יהיה יותר קל למכור עם בולמי קוני מאשר בולמי פיג'ו. חוץ מזה, כניארה ולקוני יש בכל זאת עדיפות מסוימת, השאלה היא מה ההבדל במחיר. את זה תבדוק לבד. אם ההבדל זניח, תיקח את הקוני. אם ההבדל מגיע ל 1000 שח פלוס, קח את של פיג'ו.

מבחינת הבדל, כשנסעתי על האוטו של עופר, הייתי בשוק :shock: . פשוט שונה. אין זווית גלגול. זה לא שבראלי שלי יש זווית גלגול אסטרונומית, אבל פשוט אין בקוני!

אני אישית לא הייתי מנמיך את הראלי. כבישי הארץ לא בדיוק טובים וזה משפיע לרעה. ככה זה ממה שקראתי..ממה שנסעתי, והייתי בשוק שהרגשתי את זה בסיבוב קטן באזור שלי, האוטו יותר מחליק, כניראה בעקבות ההנמכה. בעיקרון, בעקבות ההנמכה, הראלי מרגישה יותר קארטינג מאשר בלי הנמכה.

בקשר למוט עליון - אין לי דיעה עליו כי בנסיעה הקצרה שלי לא הרגשתי הבדל בתחושת ההגה, אבל לא נסעתי חזק על האוטו ולא נסעתי על המגבלות מן הסתם. אבל לפי קריאה עליו, הוא מומלץ לנהג המיומן יותר. הוא מעלה את המגבלות, אבל עושה אותם חדות הרבה יותר, לכן כדאי לך לחשוב פעמיים אם כדאי או לא.

התלהבתי מאוד מהנסיעה באוטו של עופר. הנוחות לא מזוויעה, למרות הקוני וההנמכה. ובנוסף לכל, הוא יושב טוב בכביש. זה שהוא מחליק - זה בגלל הנמכה. לדעתי זה כיף,

תעשה את החישוב, מה לדעתך כדאי, מה לא.

לדעתי - קוני, ומוט עליון + תחתון. בקשר למוט - לא כ"כ בטוח...

Back to the original - NC again.

פורסם

לי יש SETUP שכולל קוני+מוט עליון...התחתון התרסק...פשוט קפצה לי מדרכה..

בכל אופן חדש בדרך.

הנוחות אכן לא קיימת ואחרי שעה נסיעה הגב הולך אבל את מי זה מעניין.

זוית גלגול אצלי לא קיימת והאוטו לא מונמך אפילו בס"מ.

ההנמכה פשוט תקשיח את הרכב ותעשה אותו יותר עצבני לשינוים קיצוניים בניהוג, מה גם שרבים וטובים טוענים שהנמכה עלולה לדפוק את המרכב או את השילדה ,זה דיויד יוכל להסביר טוב ממני.

מי אמר שבולמים מקוריים יהיו באותה איכות של הקוני????????????

שטויות במיץ עגבניות, הקוני יכולים לקבל SETUP לפני ההתקנה הסופית מה שמאפשר להקשיח אותם או לרכך אותם לפי דרישה של הנהג, בדר"כ מי שקונה קוני, מבצע הקשחה

על מנת לקבל ניהוג טוב יותר.

בכל אופן ה-SETUP המומלץ הוא קוני+מוט עליון +מוט תחתון, על הנמכה הייתי מוותר מה גם שמי שמנמיך לא יוכל להשתמש במוט התחתון, הוא פשוט יגרד כל דבר שעל פניו הוא יחלוף, וזה כולל חתולים, כלבים, ג'וקים ,עכברים, זקנות, קשישים וערסים.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

מי אמר שבולמים מקוריים יהיו באותה איכות של הקוני????????????

שטויות במיץ עגבניות, הקוני יכולים לקבל SETUP לפני ההתקנה הסופית מה שמאפשר להקשיח אותם או לרכך אותם לפי דרישה של הנהג, בדר"כ מי שקונה קוני, מבצע הקשחה

על מנת לקבל ניהוג טוב יותר.

.

אתה טוען שזה שטויות כי ביררת את זה?

כי ניסית את זה?

או כי ככה זה נראה לך, שקוני תמיד יהיו עדיפים על בולמי פיג'ו?

אני מנחש שזה בגלל הסיבה השלישית...

פורסם

מי שמחפש ניהוג קיצוני יותר יקח בולמים מקצועיים יותר, במקרה הזה קוני.

את הבולמים המקוריים לא ניתן להביא להקשחה מאסיבית, ואת זה אני יודע.

קח בולמים מקוריים ותראה את זווית הגלגול שתתרחש לאחר ההתקנה ,לאחר מכן קח קוני תקשיח אותם ל-75 מקדימה ו-50 מאחורה ותראה, הפלא ופלא אין זווית גלגול..מעניין למה?!

אחמד ,אני לא יודע על אילו בולמים אתה נסעת אבל אני נסעתי על הישנים שלי שהיו סה"כ בסדר ,וכיום אני נוסע על קוני, אז יש לי זכות דיעה כי חוויתי את שני המצבים, משהו שאתה כנראה לא יכול להגיד.

אין שום מצב בעולם שבולמים סטנדרטיים במקרה הזה של הראלי יהיו באותה איכות כמו הקוני.

פורסם

אחמד ,אני לא יודע על אילו בולמים אתה נסעת אבל אני נסעתי על הישנים שלי שהיו

.

אמרת הכל.

אין לך אינדקציה.

כמי שחווה 2 החלפות בולמים בשנתיים האחרונות בשני רכבים שונים , ההבדל בהתנהגות הרכב עם בולמים ישנים וחדשים מאותו סוג הוא גדול.

*אין לראות זאת כהמלצה על פני קוני/הנמכות/הקשחות/סטרטים ומנועי צעדים. (אין לי נסיון עם הנ"ל).

פורסם

רק שני דברים לפני השינה:

1. טיבי, מאיפה הבאת את היציאה של מכירת הרכב? הוא בדיוק רוצה לשפר אותו, ואתה מדבר איתו על כמה זה יעזור לו במכירה? מי חושב על זה בכלל?

2. כולכם נורא מתפארים בחוסר זווית גלגול, שהרכב שטוח לחלוטין... אני לא חושב שזה בהכרח הדבר הכי טוב שיכול להיות לרכב. יש צורך בזווית גלגול מסוימת לדעתי, בכדי לאפשר תקשורת מספקת במגבלות. כלומר - אם הרכב שטוח מדי ומגיעים לקצה האחיזה בסיבוב - איבוד האחיזה יהיה מיידי הרבה יותר. עכשיו תחשבו מה אתם רוצים - שהרכב יהיה קל יותר לנהיגה מהירה (כלומר עם זווית גלגול) או קשיח ופחות מתפשר.

אני יכול להגיד שלמרות שהבולמים שלי בוודאי לא במצב אופטימלי, אני מרגיש מאוד בנוח עם זווית הגלגול ברכב שלי. ממש לא "קרוסלה" כמו שעופר תיאר. מבחינתי בולמים חדשים ישפרו את הצמדת הגלגל לכביש, את המיידיות של שיכוך המהמורות. אבל זווית גלגול כלשהי שישאירו - היא נוסכת ביטחון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמה דברים ,

רוני - זוויות גלגול , אצל כל אחד זה שונה

אם אני ארגיש זווית גלגול ולו הקטנה ביותר אני אשתגע ואצל מישהו אחר זה יראה ממש נורמאלי וסביר

אני מוכן לוותר על קצת אחיזה בתמורה לחוסר זוויות גלגול ולעומת זאת אחרים לא

אני מוכן לקבל שוקו קר בבוקר ולוותר בשביל זה על ארוחת הבוקר ויש כאלה שלא

ככה שאצל כל אחד זה שונה

לטיבי -

לא עדיף שהוא ימכור את האוטו ואז יקנה לנטיס

לנטיס תימכר מהר יותר ולא יהיו לו השקעות או הוצאות

אחלה שמירה על ערך

ולדעתי ,

אדון קררה - קח סיבוב על אחת הראלי המונמכות והמוקשחות ( או גל כדוגמא קיצונית או דיוויד שלא מונמך או עופר שכבר הציע את עצמו אנאערף , תמצא כבר... ) ואז תבין טוב יותר מה אתה רוצה ובמה אתה מעוניין . נקודה .

לכל אחד יש דעה אחרת כי כל אחד מעדיף משהו אחר מן הסתם , אז צא לבדוק מה אתה מעדיף

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
לכל אחד יש דעה אחרת כי כל אחד מעדיף משהו אחר מן הסתם , אז צא לבדוק מה אתה מעדיף

גברים מסוקסים,תודה.

ועכשיו ברצינות-

נושא המכירה,קודם כל,לא קשור.

שנית-מספר אנשים הציעו את רכבם (או רכבם של אחרים) לבדיקה.יש כאלה שאוהבים שהאוטו יהיה בלתי מתפשר ויש כאלה שצריכים אותו גם ליום יום.יש כאלה שאוהבים חד ויש כאלה שאוהבים רגוע.שורה תחתונה-אם לא תנסה,לא תדע.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
כמה דברים ,

רוני - זוויות גלגול , אצל כל אחד זה שונה

אם אני ארגיש זווית גלגול ולו הקטנה ביותר אני אשתגע ואצל מישהו אחר זה יראה ממש נורמאלי וסביר

אני מוכן לוותר על קצת אחיזה בתמורה לחוסר זוויות גלגול

אני מסוגל להבין את זה בהחלט. וזה נכון - בשביל כל אחד זה שונה. אני מעדיף שתהיה רכות מסוימת כי סה"כ זה הרכב היחידי שלי, והוא ממילא כבר שובר את הגב... אני גם מעדיף לדעת טוב יותר מתי מגבלות האחיזה שלו מגיעות - סה"כ אני מעדיף שהרכב יעזור לי לשמור עליו מלהמרח על עמוד :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אחמד ,אני לא יודע על אילו בולמים אתה נסעת אבל אני נסעתי על הישנים שלי שהיו סה"כ בסדר ,וכיום אני נוסע על קוני, אז יש לי זכות דיעה כי חוויתי את שני המצבים, משהו שאתה כנראה לא יכול להגיד.

אין שום מצב בעולם שבולמים סטנדרטיים במקרה הזה של הראלי יהיו באותה איכות כמו הקוני.

הבולמים הישנים שלך היו במצב לא חדש. הקוני הם במצב חדש, ובגלל זה הרגשת כזה שינוי.

אני כרגע נוסע על בולמים סטנדרטיים :? , ובגלל זה כשנסעתי על בולמי קוני היה גם כן הבדל גדול. אבל לא נסעתי על ראלי עם בולמי פיג'ו חדשים.

אז אתה אומנם חווית 2 מצבים, אבל לא בצורה אופטימלית, אלא כשאחד מהם חדש, ואחד מהם ישן, אז זה לא בדיוק לחוות את שני המצבים.

לגבי המכירה - סתם העלתי נקודה למחשבה. אל תטפלו דווקא לשורה וחצי לא קשורות.

אני לא חושב שמסיבוב קטן על האוטו אתה תצליח לזהות את ההבדל בין המוט עליון לבין בלי מוט עליון, ולכן זו הבעיה הכי גדולה.

פורסם

מי שיודע למה לצפות כן ידע להבדיל בין רכב עם STRUT לרכב בלי STRUT.

ההרגשה באה לידי ביטוי בכך שהבולמים נעולים, כלומר בסיבוב הגחון לא נוטה כלפי מטה אלא פשוט ממשיך ישר בלי לרכון.

מאוד קשה לגרום לרכב מוקשח לרכון, מה שקורה הוא פשוט זריקה יותר מאשר רכינה.

פורסם
מי שיודע למה לצפות כן ידע להבדיל בין רכב עם STRUT לרכב בלי STRUT.

ההרגשה באה לידי ביטוי בכך שהבולמים נעולים, כלומר בסיבוב הגחון לא נוטה כלפי מטה אלא פשוט ממשיך ישר בלי לרכון.

מאוד קשה לגרום לרכב מוקשח לרכון, מה שקורה הוא פשוט זריקה יותר מאשר רכינה.

כלומר, במילים אחרות, יותר היגוי יתר מאשר תת היגוי?

מוזר, עד היום כל מה שקראתי על זה היה הפוך...או שאולי לא הבנתי אותך טוב?

ולא הבנת את מה שטענתי. המליצו פה לסהר (CARRERA) לקחת סיבוב על ראלי אחרת. אני טענתי שמסיבוב קטן הוא לא ירגיש את המוט עליון מכיוון שהוא לא יכול לנסוע על הרכב חזק וממש לבדוק אותו, אלא נסיעה של כמה דקות, ובנסיעה כזאת קשה להבחין במוט עליון.

• תוכן חדש...