Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מספר אנשים אמרו לי שישנה אפשרות של הפרת חוזה קבע ע"י תשלום של משהו כמו 2 משכורות שהיית אמור לקבל בקבע.

האם באמת יש דבר כזה? האם אפשר לבטל קבע שאני חתום מראש לשנה+ ע"י תשלום כלשהו?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

מצטרף לשאלה, גם לי מאוד חשוב לשמוע תשובה באותו נושא

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לא. או ליתר דיוק, למרות שהייתי חתום שנה קבע מראש (שנת ר') ועשיתי הרבה דברים כדי להתחמק ממנה - האופציה הזאת לא היתה אפשרית.

תפרט קצת יותר על הסטטוס הנוכחי בקבע. מדובר בעתודאי שחתם ר'? חייל שחתם בעקבות קד"צ? שנת קבע שנחתמה מראש בתמורה למענק כספי (תמריץ)?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האם קבע , זה כמו לפני 20 שנים , שיוצאים לפנסיה בגיל 45 , וממשיכים לקבל משכורת נחמדה?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בעתודאי שחתם ר'. לפי המצב כרגע, משאירים את כולם. למרות שיש לי עוד הרבה זמן, אין שום סיכוי שבעולם שאני אשאר קבע. אני על סף מוות עכשיו, אם עוד ישאירו אותי לקבע אני לא יודע מה אני אעשה. שמעתי אבל מכמה אנשים שיש דבר כזה הפרת חוזה ע"י תשלום קנס בגובה הלימודים/משכורות קבע

פורסם

אם תקרא את ההסכם שחתמת עליו, תגלה שכתוב בו מה התנאים במקרה שאתה מפר את ההתקשרות.

הנוסחאות לחישוב קצת משתנות בין סוגי הלומדים, אבל ממה שאני זוכר התשלום הוא קודם כל עבור כל שכר הלימוד המלא, כולל כל תשלום נוסף שקיבלת מצה"ל במהלך הלימודים. בנוסף יש תשלום המורכב מפיצוי והוא מוצמד למספר משכורות.

בפועל, צה"ל לא מאפשר בכזאת קלות להתחמק מההתחייבות, גם לא תמורת תשלום, אלא בנסיבות מאוד מיוחדות.

יש מקרים בהם למרות ההתחייבות, צה"ל משחרר את החייל מבלי לממש את ההסכם ומבלי לבקש פיצוי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
האם קבע , זה כמו לפני 20 שנים , שיוצאים לפנסיה בגיל 45 , וממשיכים לקבל משכורת נחמדה?

רק קרביים.

אחרים משתחררים מהצבא ומקבלים את הפנסיה בגיל 55-60.

בעתודאי שחתם ר'. לפי המצב כרגע, משאירים את כולם. למרות שיש לי עוד הרבה זמן, אין שום סיכוי שבעולם שאני אשאר קבע. אני על סף מוות עכשיו, אם עוד ישאירו אותי לקבע אני לא יודע מה אני אעשה. שמעתי אבל מכמה אנשים שיש דבר כזה הפרת חוזה ע"י תשלום קנס בגובה הלימודים/משכורות קבע

אם יש לך זמן עד הכניסה לקבע כדאי שתחכה.

עניין תקני הקבע וה"משאירים את כולם" די גמיש. אני יכול להגיד לך שאני הייתי בטוח ב100 אחוז שלא יהיה לי תקן קבע, אבל כנראה שפתחתי את שרשרת ה"כולם נכנסים" כי כל הטכנאים וההנדסאים ממני והלאה נכנסו אוטומטית לקבע.

לך תדע מה יהיה עם תקציב משרד הביטחון לשנים הקרובות.

אני אישית בדיעה שאדם צריך לעמוד מאחורי ההתחייבויות שלו. בתכלס, התחייבת לשנה של קבע שזה לא נורא בפני עצמו. אם אתה טכנאי או הנדסאי ועשית כמה קורסים מקצועיים בצבא תוכל לקבע גמו"ש ותגיע למשכורת לא רעה בכלל. אם אתה משרת ביחידה עם רמת פעילות מסוימת תגיע למשכורת נאה. ועוד לא דיברתי על השווי האמיתי של הניסיון שאתה צובר בחיים האזרחיים.

תמתין קצת בסבלנות. אני עוד לא שמעתי על עתודאי גרוע שנשאר בקבע :wink:

אם תקרא את ההסכם שחתמת עליו, תגלה שכתוב בו מה התנאים במקרה שאתה מפר את ההתקשרות.

אתה בטוח שיש מסמך?

כי עד כמה שאני יודע, אין שום מסמך. אתה חותם על איזו התחייבות כללית אצל קצין המיון בבקו"ם, היא מוזנת אחר כך במחשב של השלישות כשנת ר' ובזה זה נגמר. כשאני ניסיתי להשיג את הדף הזה כדי להוכיח שחתמתי עליו כשהייתי קטין וללא אישור ההורים שלי ולכן אינו קביל משפטית נתקלתי בתחנות רוח.

אם אתה מדבר על כל מיני התחייבויות עליהם חותמים מאוחר יותר בשירות, למשל שנת קבע בעקבות יציאה לקצונה או מענק כספי - אז שם כבר יכול להיות שיש הסכם שאפשר להשיג. לשם לא הגעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני מתכוון לשחק על האי תקינות משפטית של החוזה כביכול, על אהדת מפקד היחידה, ועל חוסר מקצועיות משביעה.

משכנתא זה קל

פורסם

כי עד כמה שאני יודע, אין שום מסמך. אתה חותם על איזו התחייבות כללית אצל קצין המיון בבקו"ם, היא מוזנת אחר כך במחשב של השלישות כשנת ר' ובזה זה נגמר. כשאני ניסיתי להשיג את הדף הזה כדי להוכיח שחתמתי עליו כשהייתי קטין וללא אישור ההורים שלי ולכן אינו קביל משפטית נתקלתי בתחנות רוח.

אם היית רציני הגישה היתה צריכה להיות הפוכה - להגיע מיוצג ע"י עו"ד ולטעון שאין ולא היה מסמך כזה.

ואז אם וכאשר זה יגיע להליך משפטי אז הצבא מן הסתם יצטרך למצוא את המסמך, ואם אין מסמך אז אין להם קייס...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני אספר לכם בקצרה איך הגעתי לאן שהגעתי ועד כמה אני בדכאון כרגע.

הכל התחיל בכך שקיבלתי הבייתה מכתב לפני הגיוס שמאפשר לי ללמוד על חשבון הצבא(מימון של 90 אחוז) במכללה למקצוע מכונות/אלקטרוניקה/מכוטרוניקה. אני עד עכשיו לא מצליח להבין מה חשבתי לעצמי באותו רגע בחיים שלי שהחלטתי לעשות את טעות חיי.סיימתי את לימודיי במקצוע מכוטרוניקה בממוצע 90+, הבטיחו לנו(חימוש...) להגיע ליחידות פיתוח, רפ"ט,רפאל,יחידת פיתוח של חיל הנדסה, תקשוב, נס"א ועוד הרבה דברים. בסופו של דבר כולם נקבעו ללכת לקורס חמש צריח של מרכבה 3, לאחר מכן שינו ל4, וביום הקורס גילינו שאנחנו מכונאים של מרכבה 4(טכנאי הנעה ותובה). מכיוון שתפסו אותנו ביצים (אם לא נעשה קורס חימושי לא נקבל את ההנדסאי), לא הייתה ברירה ועשינו את הקורס(סיימתי בהצייטנות), ולאחר מכן את הטירונות(כנ"ל, הערכה טובה מהמפקד). אני ועוד רבים ביקשנו להגיע לגדודי שריון, והרוב בגיוסים תמיד היו לגדודים בכל מקרה, אך לא אצלי. אף אחד לא הגיע לגדודים מכיוון שהקורס הזה היה ב"הפסקה" של שנה וחצי, כל החימושניקים של מרכבה ס' 4 הוחתמו לקבע ובגיוס שלי לא היה צורך כלל בגיוס לגדודים, אף לא אחד לא הגיע לשם. בשלב זה כבר הייתי מאוד מיואש בחיים, אבל מאז המצב הפך לגרוע פי 100. הגעתי לסדנא במחנה נתן. העבודה מגעילה, אבל תמיד אמרתי לעצמי שעם אנשים טובים, גם העבודה הכי מסריחה בעולם יכולה להיות מהנה. כמובן שנפלתי על עבודה מגעילה והאנשים כנ"ל.

פשוט מחנה עבודה. אוכלוסיית האנשים שם ממש על הפנים. נערי מקא"מ. אנשים שלא סיימו 12 שנות לימוד , עם תיקים במשטרה שהבטיחו להם לסגור אותם בתמורה לגיוס בחימוש וזה לא ניגמר. כמובן שיש שם כמות קטנה מאוד של אנשים שהם בסדר גמור. כבר בשיחה הראשונה עם המ.פ ביקשתי לעבור לגדוד או לפחות לשזפון(חלק מהחברים שלי איתם למדתי הגיע לשם,למחנה ישי,חיון ועוד כל מיני מקומות "מהנים").

המ.פ כלל לא היה מוכן לשמוע לי, ואמר שזו הפעם הראשונה שאי פעם המקום קיבל הנדסאים של סימן 4' ואין סיכוי שהוא מוותר עלי ועל חבר נוסף שהגיע איתי לאותו מקום. מיותר לציין שעד עכשיו הבסיס קיבל מספר מעוד קטן של ס' 4, והרוב המוחלט הינו 2\3 וכמובן שאני עובד על 2/3/4 למרות שלמדתי על 4 בלבד. ביקשתי מהמ.פ שיעזור לי לעבור לשזפון התשובה שקיבלתי מהמ.פ שאני אשכח מזה, אני יכול להגיש כמה טפסי 55 שאני רוצה, אני לא אצא משם.

כמו שהבנתם, הגעתי לשפל המדרגה בחיים שלי, אני מיואש מכל המצב ובנוסף אני חתום לשנה וחצי קבע.

המצב כרגע שאני מנסה לברר איך אפשר לוותר על הקבע. אם אני אדע שאין מוצא לכך, אני אנסה את מזלי בקצונה. אם אני כבר אהיה בקבע, עדיף שזה יהיה כקצין ולא בתפקיד הנוכחי.

שאלתי כל מיני נגדים בבסיס, וכולם ענו חד משמעית שאין אפשרות כזאת, ואני חתום ואין אפשרות להפר חוזה.

מצד שני, מישהו שהכרתי שם והגיע איתי ביחד רק בתפקיד חשמלאי היה מודאג בידיוק מאותו הדבר כמוני ושאל את המ.פ שהשיב לו בחיוב, שינו דבר כזה הפרת חוזה ע"י תשלום קנס כספי. אני מנסה למצוא תשובה חד משמעית לדבר בכדי לקבוע מה לעשות עם עצמי בעתיד.

תודה על התשובות.

פורסם

אצלינו היה עתודאי, שעשה בעיות, ולא עשה את ה3 שנים קבע.

לאחרונה, היה עוד עתודאי, שלא עשה בעיות, וויתרו לו על השנת קבע האחרונה לאור בקשה שהגיש.

עתודאים קשה יותר להפר חוזה מהנדסאים. הרבה יותר.

אני מאמין שלמדת בבה"ד 20, בתוכנית שנקראת מרום טכנולוגי?

אצלינו החבר'ה של מכטרוניקה (אני בינהם) יועדו בהתחלה להיות מנוענים דרג ב' (חיל האוויר), לאחר שעשינו עליהום, ודרשנו את התפקידים שהבטיחו לנו, שמייצגים את רמת הידע והמקצועיות שלנו, "לפתע" נפתחו תפקידים...

במקרה שלך, אני רואה שהמ"פ לא משת"פ, לכן הייתי הולך על הזווית המשפטית. גם אם החוזה קיים (לי יש עותק בבית), אני בטוח שאפשר למצוא סעיף שפוסל אותך לקיים אותו. רק צריך ייעוץ משפטי ולחפור.

מאחל לך בהצלחה, אם תצטרך משהו, אשמח לעזור בכל שאוכל.

משכנתא זה קל

פורסם

1. העו"ד שכתב את זה, כנראה עתודאי למשפטים. כי הוא די עילג.

2. כתבה לחוד, מציאות לחוד.

3. תפקיד - גם דברים קשים אפשר לצלוח. תיגש לגופים שיכולים לעזור לך, מלבד מפקדך.

4. בטוב או ברע, אי אפשר להכריח אדם לעשות משהו שהוא לא רוצה.

משכנתא זה קל

פורסם

שמעת על נציב קבילות ?

אם טיעוניך הם מהותיים ולא רק מטעמי נוחות /התנשאות / והשתמטות, תוכל להעלותם על הכתב באופן מפורט, עניני ונוקב.

תתפלא איזו כוח יש בידיו של הנציב, בכדי להמליץ לשנות אי אילו דברים שקיימים במשך שנים בבחינת נוהל או נורמה.

מניסיון - דברים השתנו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...