Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נציב קבילות החיילים - 03-6977377 או 03-6977374.

אני לא יודע כמה הם יעזרו לך שם אבל מה אכפת לך לנסות?

אגב, למה לא לגשת לשלישות ולשאול שם? אם אכן שינו משהו בתקנות אז סביר להניח שהם יוכלו לתת לך תשובה מדויקת בהרבה מנגדים ותיקים בקבע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באתר רשום:"

אני חושב שאני יכול לתרום יותר בתפקיד אחר או ביחידה אחרת – האם הנציב יכול לעזור לי לשנות את שיבוצי?

לפי פקודות הצבא, חייל המבקש לשנות את שיבוצו רשאי להגיש בקשה לשינוי שיבוץ על-גבי טופס 55. ככלל, נציב קבילות החיילים אינו מתערב בשיבוצם של חיילי צה"ל, אלא אם קיימת עילה מובהקת לכך לפי פקודות הצבא, כגון במצב ששיבוצו של החייל אינו עולה בקנה אחד עם נתוניו הרפואיים. "

אין לי ממש טעם לשלוח מכתב לנציב..

אני לא מבקש לצאת מהצבא או לפסול מקצוע או כל דבר אחר, אני בסה"כ רוצה לעבור לשיזפון, שתכלס המצב שם "קשה" יותר. במקום יומיות(שאני לא עושה גם ככה כי אני גר במרכז) מדובר בבסיס סגור ורחוק מאוד ועבודה אולי קשה יותר אבל עם יותר סיפוק ושירות מהנה לצד הנדסאים ואנשים עם ראש.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

Opel,

במהלך שירותי רציתי לעבור ליחידה אחרת (שלכאורה תנאי השירות בה קשים יותר), בין יתר הסיבות, הנחתי ששם אוכל לתרום יותר. מפקדי כמובן לא רצו לוותר על "נכס" ואף רשמו לי זאת בסיכומים. לא ויתרתי והגשתי בקשה רשמית ע"ג טופס 55. ספרתי זמן וחיכיתי שיעבור הזמן המקסימלי המקובל לטיפול בטופס. כשבוע אחרי חלוף הזמן התקשרתי למטה החיל לברר אם בקשתי התקבלה, ונעניתי שכלל לא הגיע. בדיקה שלי בבסיס הצביעה על כך שהתחנה האחרונה של הטופס היתה אצל מפקד היחידה ושם נעצרה.

שלחתי קבילה לנציב קבילות, על כך שטופס 55 שלי שמילאתי בתאריך X לא טופל ולא הגיע ליעדו, הדגשתי שאין זה משנה אם הוא יאושר או לא, הוא היה חייב להתקדם במסלולו להחלטות מפקדת החיל, ששם כמובן יכולים לשקול בקשות בראיה כוללת ולא רק בראיה "אגוצנטרית" של יחידה ספציפית.

ציינתי בקבילה שכל עוד לא קבלתי תשובה רשמית לגבי בקשתי בטופס 55, לא אוכל לכלכל את צעדי להמשך לרבות ההחלטה האם לבקש להתיר את התחייבותי המוקדמת עקב לימודים.

כשבוע לאחר ששלחתי את הקבילה, בשעה 2 בלילה העיר אותי מפקדי בהפסקה של תרגיל, ודרש ממני לבוא עכשיו למלא טפסים. אכן עשיתי זאת.

למחרת שלחתי המשך לקבילה, ובה ציינתי שנראה שהמפקדים חשים לא בנוח מהקבילה לאור זה שהטופס הקודם נעצר אצלם ולכן העירו אותי ב-2 בלילה בהפסקה של תרגיל, ולא יכלו לחכות עוד יום לסיום התרגיל ולי זה נראה סוג של עונש/נקמנות או קהות חושים.

כמובן שגם על זה הם נאלצו לתת תשובה לנציב, מה בער להם להעיר מישהו שהיה ער כמעט 40 שעות בתרגיל, לאחר שממילא חיכינו כבר כמעט חודשיים של עיכובים.

בסופו של דבר עברתי - גם כי מפקדת החייל מצאה לנכון שהניצול שלי יהא יעיל יותר במקום אחר, וגם כי נראה לי שמישהו החליט שההפרדה בינינו רק תשקיט את הסביבה.

צא מנקודת הנחה שהנציב לא מחפש לערוף ראשים והוא יחפש בד"כ את המכנה המשותף הנמוך ביותר בכדי לפתור בעיה (אם ניתן). תשובת הנציב היתה שלאחר בדיקה, הורה מפקד הבסיס לנקוט בצעדים למניעת הישנות מקרים דומים ומכיוון שבמהלך הטיפול בקבילה התברר לנציב שכבר עברתי, הוא אינו מוצא מקום לתת המלצות נוספות בענין ובזאת הוא מסיים את הטיפול.

מהרגע שביקשתי ממפקדי להעביר אותי (באופן וולנטרי), סירובם, הגשת טופס 55, הקבילה והמעבר שלי - עברה חצי שנה.

כתבתי לך בהודעה קודמת שצריך לדעת על מה לכתוב, איך לכתוב ומתי לכתוב. לפעמים המטרה מושגת בדרך עקיפה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הנה עוד נקודה למחשבה -

שנת הר' שלך תלויה באופי השירות שלך. כלומר, אם אתה לא עוסק באופן ישיר או עקיף במקצוע אותו למדת בעתודה אינך חייב להישאר קבע. אם תפסול מקצוע ותעבור למקצוע צבאי שונה (עובד כללי, נהג, אפסנאי וכו') לא תיהיה חייב בקבע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשביל לפסול מקצוע צריך ללכת לקב"ן או להוציא פטור נעליים?

אני לא ממש בקטע הזה.. בסה"כ אני רוצה לבצע את עבודתי רק בבית ספר לשריון בשזפון ולא במחנה נתן.

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תוכן חדש...