Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזל טוב לברק אובמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא היה קורה כלום ?

כל כלכלת ארה"ב היתה קורסת, על מה אתה מדבר ?!

וזה עוד בממשל רפובליקני שנשבע לכלכלת שוק חופשית ולמעורבות מינימאלית בניהול המשק.

ועוד סיבה להפסד מקיין - הציבור בארה"ב קץ בגיבורי המלחמה שלו, וכמו שתמו ימי מלחמת קוריאה בהפסדו של בוב דול ב 96' לקלינטון, כך תמו ימי מחלמת וויטנאם בהפסדו המביש של ג'ון מקיין שבוע שעבר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המערכת הזו רקובה , וטענתי שבמקום לתגמל את האחראים לכשלון עדיף היה לחלק את הכסף לנפגעיו (נפגעי המשכנתאות בעיקרון)

לגבי 1929 : בכלכלה חופשית מהשפעות הממשל ההסתברות להגיע למצב כזה קטנה ביותר ,לכל היו היותר היה מיתון קטן , העלאת ריביות אבל לא קריסה טוטאלית , כשיש גיבויי של הממשל הבנקאים יכלו להשתולל חופשי , הגיבויי הזה התמסד בסביבות 1913 לאחר האטה כלכלית כשייוסד הFEDERAL RESERV SYSTEM בנק ממשלתי בעל יכולת פיקוח על בנקים פרטיים ששיחרר את הבנקים הפרטיים מהמיגבלות המוטלות עליהם בתלות בכמות הרזרבות הפרטיות שלהם, מעין אח גדול ,ששיחרר אותם מחוקי השוק והעניק לפקידים ממשלתיים את הזכות להחליט כמה אשראי לתת ומתי.

במשך רוב שנות העשרים אילצה הממשלה את הבנקים לשמור באופן מלאכותי ובלתי כלכלי על שיעורי ריבית נמוכים

וכך זרם הכסף לכל סוג של הרפתקנות עסקית , כשהופיעו הסימנים הראשונים ב 1928 הממשלה בחרה להתעלם מאותות סכנה ,

עד שהשגשוג והספסרות הפראית שקדמו לכל שפל גדול הקיפו ברשת מתרחבת של השקעות גרועות את כל המבנה הכלכלי של האומה.

ב 1929 המשבר היה בלתי נמנע ,אמנם הממשלה העלתה בקדחתנות את שיעורי הריבית אבל זה היה מאוחר מידי, כל קבוצת אירועים יכלה להביא ל"לחיצת ההדק" , והחדשות על ההתמוטטויות הראשונות היה הטריגר ששטף את המדינה באי-וודאות והפעיל קריסה טוטלית .

עד 1932 שותקה כמעט לגמרי הפעילות הכלכלית.

פורסם
גם אני תומך מושבע בקפיטליזם ובמעורבות מינימאלית של המדינה בניהול המשק - אבל בגבולות ברורים.

לא יתכן שבעלי ההון יגרפו מיליארדי דולרים מידי שנה ויתנו למועסקים שלהם שכר רעב.

לא יתכן שבמעצמה כמו ארה"ב הרפואה הציבורית תהייה ברמה של עולם שלישי, וזה מה שקורה שמבצעים הפרטות ללא הבחנה.

ניצחון אובמה היה סוחף כי לאמריקאי ממוצע פשוט נימאס מהשריף הדביל שהיה בין הגרועים שבנשיאי אמריקה.

כל מי שיבוא אחריו גרוע ממנו כבר לא יכול להיות.

ונקודה למחשבה - למה בוש, "הקפיטליסט הנאור" העביר 700 מיליארד דולר להצלת המשק האמריקאי?

ממתי המימשל מיתערב בצורה כה בוטה ?

הסיבה פשוטה - אם לא היה מועבר הכסף, היה קורה מה שקרה ב 29'. פשוט מאד.

בוש היה רע, זה אני מסכים איתך במלוא מובן המילה אבל מקיין לדעתי הפסיד כי לקח סגנית שפשוט הרבה אנשים התנגדו לסגנון החיים שלה ולמי שהיא בכללי והיה להם פחד אמיתי שבגלל שג'ון מקיין בן אדם מבוגר ולא בריא שיבוא יום ופתאום שרה פיילין שעוד יותר חסרת ניסיון מאובמה ובעלת דעות שמרניות כמעט קיצוניות תהייה הנשיא בלי להבחר.

בעלי הממון בהחלט גרפו מיליונים וזה נכון שמערכת הרפואה הציבורית בארה"ב מחפירה ושכחת גם את החינוך הציבורי שהוא ברמה ירודה מאוד אבל ההבטחה של לתת לעניים ולקחת המעשירים הייתה מבחינתי רעה מהיסוד כי אתה לא יכול לסחוט את העשירים בארה"ב כי רובם בסופו של דבר עשו את הכסף הזה בעצמם בעבודה קשה ומגיע להם הכסף הזה.

המדינה הייתה צריכה לבחור שיטת תקצוב אחרת וזה לא אשמת שכבה כלכלית זו או אחרת, כאשר אתה בא להמון הפשוט ואומר אנחנו ניקח מהעשירים וניתן לכם כי יש להם יותר מידי אתה מנצח בחירות.

זה לא רובין הוד וזה פשוט לא מציאותי.

בוש יזם את התוכנית הכלכלית כדי להראות לציבור שהוא עושה משהו, הבעיה היא שהבעיה גדולה הרבה יותר מסתם להזרים כסף למקומות שונים... נוצרה פשוט תרבות בארה"ב של קניות ללא כיסוי ומעבר לתקציב שאנשים יכלו לעמוד בהם כאשר הם לוקחים הלוואות ללא כיסוי וקונים מכוניות באשראי והרי זה בטח ידוע לך שכלכלת ארה"ב מונעת על ידי קניות וברגע שהתפוצצה הבועה כלכלת ארה"ב נתנה ברקס כי פתאום לאף אחד אין כסף לבזבז אומנם גם לפני זה לא היה להם אבל ביזבזו בלי חשבון וחשבו שהשגשוג ימשך לעד.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
המערכת הזו רקובה , וטענתי שבמקום לתגמל את האחראים לכשלון עדיף היה לחלק את הכסף לנפגעיו (נפגעי המשכנתאות בעיקרון)

מי שלקח משכנתא הוא לא הנפגע.

אפילו מהבתים כבר לא מפנים אותם (ומי שכן, אשמתו שלקח הלוואה שלא יכול היה להחזיר).

למעשה יש כאן קומיניזם פר-אקסלנס. לקחו מהעודפים (חסכונות) של מעמד הביניים ונתנו בתים למי שאין להם גרוש על התחת...

לא יודע על איזה "תגמול לאחראים" אתה מדבר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא רק נשיא, גם קומיקאי ממש לא רע.

למי שמתמצא קצת בנפתולי הפוליטיקה האמריקאית ובתרבות האמריקאית, הקטע הזה ממש משעשע.

מתוך סעודת גיוס תרומות לצדקה שנערכה שבועיים לפני הבחירות.

http://www.youtube.com/watch?v=VWQ9B2mRplQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אני חייב להגיד שלאובמה יש כישרון בעמידה מול קהל ולנאום יפה מאוד.

בניגוד שאצל אולמרט אני נרדם.

נראה לי שלאובמה יש את זה, למרות שהוא נשיא שחור עדיין הוא עבר את כל המכשולים כדי להיות נשיא.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אהה יוסי.

והקסאמים והגראדים שנורים על מאות אלפי אזרחים כבר כמה שנים? שאני אספור לך כמה אנשים נהרגו מזה?

אבל מה אפשר לעשות שזה מעניין אותך רק כשערבים נהרגים.

פורסם

יוסי אתה לא רציני נכון?

מה זה משנה אם בקושי היו נפגעים

מדוע עיר שלמה צריכה לחיות בצל הפחד במשך שמונה שנים?

צריך לעקור את הבעיה מהשורש. אז נכון שחמאס שולט בעזה והתושבים לא תומכים בהם

אבל אין מה לעשות במשך שמונה שנים ריחמו עליהם.

הגיע הזמן לטפל בהם גם אם זה גובה קורבנות חפים מפשע בדרך.

תמיר.

פורסם

אני רציני ולא רציני.

מצד אחד, ברור לי שאני מזדהה עם התושבים של כל האזור וכל מי שסובל בגלל הטילים של הפלסטינים.

מצד שני, אני רואה את נקודת המבט של אובמה.

הוא לא אמור להבין אותנו, במקרה הזה הוא הביע את דעתו על הסבל של הצד השני. ביג דיל!

הוא לא יכול לדאוג לרגשות של כולם כל פעם שהוא פותח את הפה.

אגב, אל תכניסו לי מילים לפה.

ברור שישראל צריכה להיכנס לחמאס באמ-אימו. לא אמרתי שלא.

פשוט פגיעה באזרחים היא לא תוצאה רצויה אבל גם אי אפשר להימנע מזה לגמרי.

פורסם
אתה לא מודאג מזה?

אלו עדיין ילדים ונשים.

זה לא סתם, היום פגענו בבית ספר עם 40 הרוגים.

אפשר לומר מה שאתה רוצה אבל עדיין יש שם חפים מפשע.

ידיד... אתה יודע שהיה שיגור פצמ"ר משם כן ? (ראה עיתון של היום 07.01.2009)

חפים מפשע לא יורים עלי...

יום נעים איש.:|

המשך יום נעים!

• תוכן חדש...