Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אני יודע שההשוואה שלי מוזרה .

החישוב שלי זה ששניהם באותו מחיר כמעת

בין 22-24K

עכשיו מה קורה מבחינם טיפולים .?

מה קורה מבחינם כוח ? האם זה היה כזה מורגש ?

צריכת דלק . עברתי על כמה שירשורים פה של צריכת דלק שנייהם כמעט אותו הדבר ליטר לפה ליטר לשם .

נוחות אין ספק שהמזדה לוקחת אותו בהליכה .

מה אתם אומרים בעלי נסיון ?

מה שחשוב לי.

זה קצת כוח +נטייה לחסכונית.

מחכה לתשובות

תודה רבה

נתי.א

פורסם

אתה צריך להחליט האם אתה צריך את המקום הפיזי הנוסף שהלאנטיס מציעה, יחד עם פחות מודרניות, פחות בטיחות, בלאי גבוה יותר ושנתון נמוך יותר.

או שאולי סופרמיני מספיקה לדרישות שלך. כך תקבל רכב יותר מודרני, חסכוני יותר בדלק, יותר בטיחותי, בעל בלאי נמוך יותר ושנתון מתקדם יותר.

זה נכון לגבי כל רכב שסובב את התקציב שלך, לאו דווקא הפונטו והלאנטיס.

!AWDSOME

פורסם

למה לפי מה שהוונתי "משירשורי צריכת דלק"

אין כזה הבדל

הפונטו עושה נסיעה משולבת 12-13

והלנטיס 10-11

עוד שאלה על איזה דגם כדאי ללכת עם זה פונטו יש לפחות 6 דגמים .

או רמות איבזור .

תודה רבה

נתי.

פורסם

אני לא יודע למה אתה חושב שהלאנטיס נוחה יותר, היא לא.

היא בהחלט זריזה יותר (במיוחד בגרסא עם מנוע ה1800 סמ"ק), ההגה שלה טוב יותר (זה לא חוכמה, ההגה של הפונטו חשמלי ומנותק לגמרי) והיא גם מרווחת יותר. אבל מבחינת תצרוכת דלק ונוחות נסיעה הפונטו לוקחת, ובגדול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מבחינת נהיגה הלנטיס לוקחת בהליכה את הפונטו

כולל נוחות (לפחות בלנטיס שליד ביתי שנת 97)

בעוד שהפונטו מנוע קטן וחלש הרי ללנטיס מנוע גדול וחזק וזמינות כח בכל רגע ורגע , הנסיעה חלקה ומהנה (ראה גם שאלה שלי שכותרתה גיר אוטמט) - ניתן להגיע מצד אחד של הארץ לשני ולהשאר רעננים ומה הפלא כאשר זהו רכב מקבוצת רישוי 3 ולא 1/2 כפונטו

נראה שבלנטיס כל טיפול הוא טיפול יקר מאד יחסית לפונטו - אך מומלץ שיודעי דבר ישיבו לך - ולנטיס מהשנים הנ"ל מין הסתם האוטו לאט לאט מתחיל להפרק פה דבר שם דבר ואלו דברים שלא נגמרים

צריכת דלק מין הסתם יקרה יותר

ואם לסכם - לנטיס רכב ברמה פי כמה מעל הפונטו, אך הוצאות האחזקה של הפונטו צפויות להיות זולות יותר

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם

לא מסכים איתך.

המושבים בלאנטיס בשנים האלו אולי נראים במבט ראשון נוחים ותומכים אבל הם ממש לא. גם במושבים הקידמיים וגם מאחור, תנוחת הישיבה מאוד לא נוחה. בנוסף, הפונטו נהנית מבידוד רעש טוב יותר.

לגבי זמינות הכוח - לא חוכמה להשוות מנוע 1300 סמ"ק למנוע 1800 סמ"ק. הלאנטיס ללא ספק זריזה מהפונטו ונהנית מזמינות כוח עדיפה.

אני לא בטוח שהלאנטיס עדיפה פי כמה וכמה על הפונטו, ואני לא בטוח שלקבוצות הרישוי יש קשר ישיר לנוחות הנסיעה. אבל בסופו של דבר מדובר בשני רכבים שונים מאוד, הן בנפח המנוע, הן בשנתון, הן בסגמנט והן בקהל היעד העיקרי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין כזה הבדל

והלנטיס 10-11

נתי.

ההבדל בין 1/10 ו- 1/13 הוא לא ממש זניח.

בוא נעשה חשבון פשות יחד.

בשנה אחת אנו עושים סביב ה-20K.

זאת אומרת במקרה א' נצרוך כ-2000 ליטר

וב' נצרוך כ-1538 ליטר

ההפרש השנתי הוא מעל 3200 שלק.

חשוב להדגיש שמחירי הדלק עולים משנה לשנה, ואיתם גם ההפרשים.

מצד שני, יצא לי לעלות עם פונטו עליות בינוניות.

4 אנשים ומזגן לא עלו יחד :roll:.

לגבי השוואת הבטיחות , אני לא בטוח

אם מנוע לא סוחב בזמן עקיפה, עז לא יעזרו גם 8 כריות אוייר.

אני הייתי נזהר מהקטנה

פורסם

באמת תודה רבה על התגובות המגוונות.

באמת דיברתי על לנטיס 1800

הבנתי שיש פונטו עם 80 כ"ס

השאלה אם כולכם מתייחסים גם לפונטו הזאת ?

ELX אם אני לא טועה . מה איתה גם תהיה איטית בעקיפות לא שאני עוקף הרבה כן.

תודה רבה

נתי.

פורסם

תודה רבה

נתי.

היתי היום על אחת כזו עם 106 אלף קילומטרים ונראה שהכח אוזל אולי בגלל שהמנוע קטן (1250 בלבד)

פורסם
לא מסכים איתך.

המושבים בלאנטיס בשנים האלו אולי נראים במבט ראשון נוחים ותומכים אבל הם ממש לא. גם במושבים הקידמיים וגם מאחור, תנוחת הישיבה מאוד לא נוחה. בנוסף, הפונטו נהנית מבידוד רעש טוב יותר.

לגבי זמינות הכוח - לא חוכמה להשוות מנוע 1300 סמ"ק למנוע 1800 סמ"ק. הלאנטיס ללא ספק זריזה מהפונטו ונהנית מזמינות כוח עדיפה.

אני לא בטוח שהלאנטיס עדיפה פי כמה וכמה על הפונטו, ואני לא בטוח שלקבוצות הרישוי יש קשר ישיר לנוחות הנסיעה. אבל בסופו של דבר מדובר בשני רכבים שונים מאוד, הן בנפח המנוע, הן בשנתון, הן בסגמנט והן בקהל היעד העיקרי.

אני מדבר לאחר נסיעה על שניהם , בפונטו (ועליתי על כמה ויש במשפחה) המושבים פשוט גמורים אם האוטו לא חדש - זהו רכב עם המושבים הגרועים ביותר אני מניח , פיאט היו יכולים לשפר מאד את ההנאה אם היו משפרים מושבים (אפילו לאנוס ישנה המושבים נוחים יותר מפונטו)

תנוחת ישיבה היא דבר אישי (אני אוהב דוקא גבוה) בלנטיס שהיתי עליה יכלתי להגביה הכסא ואז עבורי זה היה טוב

כשעושים השואה בין רכבים שונים האחד עם מנוע 1200 והשני 1800 אז יש הבדל חשוב בכח , זה לא ענין של חוכמה אלא פשוט מהות חשובה

לנטיס פנתה לפלח המנהלים/משפחתיות ומין הסתם לכן גם אמורה להיות נוחה מפונטו שנועדה להיות מכונית לכל פועל ולחסוך בתקציב (ואחרי שהשמינה המציאו מחדש עם הפנדה)

פורסם

שוב אני לא בא להשוות כח בין הפונטו ללנטיס כנראה חברה לא הבנת אותי נכון .

אני כרגע נוסע על פורד אסקורט ZETA 1.6 אני לא חושב שהיה כזה הבדל בינו לבין

הפונטו שנייהם לדעתי 80 כ"ס.

פורסם

תנוחת ישיבה היא דבר אישי (אני אוהב דוקא גבוה) בלנטיס שהיתי עליה יכלתי להגביה הכסא ואז עבורי זה היה טוב

גם בפונטו ניתן להגביה את הכיסא, מתנוחה שבבסיסה היא גבוהה יחסית לשאר הרכבים בסגמנט.

כשעושים השואה בין רכבים שונים האחד עם מנוע 1200 והשני 1800 אז יש הבדל חשוב בכח , זה לא ענין של חוכמה אלא פשוט מהות חשובה

מסכים, ובכל זאת, רכב כבד וגדול יותר, ידרוש מנוע גדול יותר/בעל הספק גדול יותר.

אנחנו בשנות האלפיים, אין רכב היום שלא מסוגל לעלות לירושלים על נוסעיו, או לבצע עקיפות. הסטיגמות מושרשות חזק מידי.

תודה רבה

נתי.

אין כזה הבדל

יותר לכיוון של 1:13 בנסיעה עירונית. לפי נסיוני של שנתיים עם ELX בעלת גיר רציף.

והלנטיס 10-11

עוד שאלה על איזה דגם כדאי ללכת עם זה פונטו יש לפחות 6 דגמים .

או רמות איבזור .

תודה רבה

נתי.

דגם ה ELX של הפונטו הוא המומלץ. יש בסה"כ 4 רמות גימור בדור השני של הפונטו (ספייס) בישראל. S,SX,ELX,HGT.

תוספות באדום.

אני עדיין בדעתי שהצרכים שלך צריכים להנחות אותך. אם אתה זקוק לגודל של הלאנטיס (על כל יתרונותיו וחסרונותיו), זה הרכב בשבילך, אם לא, הפונטו.

!AWDSOME

פורסם
שוב אני לא בא להשוות כח בין הפונטו ללנטיס כנראה חברה לא הבנת אותי נכון .

אני כרגע נוסע על פורד אסקורט ZETA 1.6 אני לא חושב שהיה כזה הבדל בינו לבין

הפונטו שנייהם לדעתי 80 כ"ס.

לא זוכר כמה כח יש לזטה (כמדומני יותר) אבל, כח זה לא הכל (יש גם מומנט ועוד) מנוע 1.6 כנראה לא נשחק כמו מנוע 1.2

גם אם שניהם מפיקים אותו כח

לא יודע איך אך הפונטו תמיד מרגישה חלשה ו"פחות אוטו" מכל רכב אחר

• תוכן חדש...