Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קונה פוטנציאלי. המוכר סיפק את תוצאות הבדיקה. בהנחה שזאת האמת וכל האמת:

1. האם זו עיסקה טובה?

2. השלדה דפוקה?

מחיר: 30000

רכב: ב.מ.וו. 325 שנת 94. 4 דלתות. גיר רגיל.

שכחתי לבדוק איזה יד. נניח 4.

לא ראיתי דליפות במנוע ולא היה ריחות מהמנוע הדולק (והלא).

היה קצת חומר שחור ליד פתח השמן במנוע, מבפנים.

check-01.jpg

Ex: Mazda 323, Mazda 3, Mazda 3 Spirit 2.0

פורסם

לדעתי, אם תרכוש את הרכב, אתה הולך לסבול המון.

התיקונים יקרים ב BMW, האמינות של הדגמים הישנים לא משהו ( לפחות לא אצלנו ).

אנחנו בזמנו מכרנו BMW 528 97'/98 ב 25K

ואני יכול להגיד לך שאמינה היא ממש לא הייתה.

גם BMW מאוד דרושה לגניבות.

מציע לך לחשוב שוב פעם אם זה הרכב שאתה רוצה.

פורסם

הייתה לי E36 מהשנתון הזה, רכב מאוד לא אמין ויקר בטירוף לאחזקה (שלא נדבר על הביטוח הבדיוני).

מאוד מהנה לנהיגה זה כן.

דבר שני, לא שאני כה בקיא במחירון, אבל זה 30K זה לא נמוך בהרבה מהמחירון שלה?

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

סה"כ לפי רשימת ליקויים ושנתון, תוצאות הבדיקה ניראות סבירות. גם המחיר 30K סביר מאוד, במיוחד שמדובר במנוע 6 צילינדר.

האם כדאי לקנות? השאלה יותר נכונה: האם אתה עד כדי כך רוצה את הרכב שמוכן לשלם על אחזקה ככל שיידרש?

בנוסף, יש לתקן מערכת ABS, לעשות יישור קו רציני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לדעתי, אם תרכוש את הרכב, אתה הולך לסבול המון.

התיקונים יקרים ב BMW, האמינות של הדגמים הישנים לא משהו ( לפחות לא אצלנו ).

אנחנו בזמנו מכרנו BMW 528 97'/98 ב 25K

ואני יכול להגיד לך שאמינה היא ממש לא הייתה.

גם BMW מאוד דרושה לגניבות.

מציע לך לחשוב שוב פעם אם זה הרכב שאתה רוצה.

הבנתי אבל אני נעול על e36

328 או 325.

נראה שההודעה שלך מתייחסת לב.מ.וו באופן כללי.

אם יש בה משהו לגבי הרכב הספציפי - אשמח לדעת.

תודה.

פורסם

תודה על כל התגובות.

השאלות החדשות הן:

1. לקחתי בחשבון 500 שקלים בחודש תיקונים. זה חישוב הגיוני?

2. האם 328 משנת 1997 יהיה עיסקה טובה יותר? (באפן כללי, לא רכב מסויים שכבר מצאתי).

פורסם

זה לא הגיוני. תהיה מוכן להוציא בחודשים הראשונים של יישור קו החל מ-5K ש"ח. רק בוקסות, תפוחים ושאר ירקות של מערכת המתלים, יעלו כמה אלפים טובים. אם צלחות במצב רע, תכין עוד בסביבות 1K לכל ציר לצלחות ורפידות.

לא לשכוח כמובן את הדרייבשפט, יכול להיות שצלבים, CV JOINT ו/או קופלונג כבר דורשים החלפה.

אם במכונית הזאת עשו דריפטים, ציריות עלולות להיות גם לא במיטבם.

בקיצר, הרשימה ארוכה.

אתה צריך להיות מוכן להוציא סכום ככל שיידרש לפי תקלות שיהיו. איננו נבאים ולא יכולים לנבא מה יתקלקל. 500ש"ח לתיקונים בבימר, זה כלום כסף. אם מתקלקל משהו רציני, להחליף או לשפץ - מדובר על אלפי שקלים. סתם לדוגמא, יתקלקל מדחס של מזגן, שיפוץ בקלות יכול לעבור 2000ש"ח, תלוי עד כמה מדחס נדיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה לא הגיוני. תהיה מוכן להוציא בחודשים הראשונים של יישור קו החל מ-5K ש"ח. רק בוקסות, תפוחים ושאר ירקות של מערכת המתלים, יעלו כמה אלפים טובים. אם צלחות במצב רע, תכין עוד בסביבות 1K לכל ציר לצלחות ורפידות.

לא לשכוח כמובן את הדרייבשפט, יכול להיות שצלבים, CV JOINT ו/או קופלונג כבר דורשים החלפה.

אם במכונית הזאת עשו דריפטים, ציריות עלולות להיות גם לא במיטבם.

הכוונה היא לאחר יישור קו ראשוני.

אתה צריך להיות מוכן להוציא סכום ככל שיידרש לפי תקלות שיהיו. איננו נבאים ולא יכולים לנבא מה יתקלקל.

ברור. הכוונה הייתה להוצאות ממוצעות לרכבים דומים באופן כללי. אני מניח שיש כאן כמה אנשים שיש להם.

500ש"ח לתיקונים בבימר, זה כלום כסף. אם מתקלקל משהו רציני, להחליף או לשפץ - מדובר על אלפי שקלים. סתם לדוגמא, יתקלקל מדחס של מזגן, שיפוץ בקלות יכול לעבור 2000ש"ח, תלוי עד כמה מדחס נדיר.

הבנתי. תודה.

פורסם
... ויקר בטירוף לאחזקה

כמה יקר? כמה זמן הרכב הייה אצלך ומה היה סכום התיקונים בהתקופה?

תודה.

פורסם

תגיד לי שאתה צוחק עלינו...

כל תיקון יכול לעשות אלפי שקלים, ושלא נדבר כמו שהזכירו כאן על יישור קו ראשוני.

אם אתה רוצה, שמע לעצה אוהבת ממני - תתחרק מהם במהירות.

נכון, הרכבים ניראים יחסית טוב.

נוסעים בדר"כ טוב מאוד

אבל התחזוקה שלהם זה משהו לא נורמאלי.

פורסם
התחזוקה שלהם זה משהו לא נורמאלי.

הייתי מאוד רוצה לדעת מספרים.

תקופה והשקעה לתחזוקה שותפת באותה התקופה.

תודה.

פורסם

הרכב היה אצלי כשנה (נקנה מאיזו זקנה עם 75K סה"כ, יד שניה).

רשימת תיקונים ועניינים כללה : מדחס ורדיאטור מזגן, רדיאטור מנוע, משאבת דלק, צלחות ורפידות, מיסבים, ראש מנוע (בהפתעה גמורה, המנוע היה מטופל ושמור, לא התחמם או עבר קריעת רצועת טיימינג), חיישן אוויר דלק.

אחרי הסיפור עם הראש מנוע נשברתי והעפתי אותה..

שוב, לדעתי (אחרי שהיו לי כבר שתי BMW מסגמנטים שונים), אין לה תחליף, לא בסביבת נהג לא בהנאה מנהיגה ובעצם לא בשום דבר, אבל וזה אבל לא קטן, היא שואבת כספים.

בקיצור תעשה את השיקולים שלך ותבדוק טוב טוב מה אתה קונה.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

סיפורי הזוועות שרצים פה מציירים תמונה שהיא לגמרי לא נכונה.

רשימה כלכך ארוכה של תיקונים נובעת מתיחזוק לקוי במהלך השנים ולא מפגם אמינות כלשהו.

אני מחזיק בבמוו כבר 5 שנים וזה המכונית הכי אמינה שהיתה לי.

נכון, אם הזניחו את הרכב במהלך השנים אז עלויות התיקון הראשוניות יהיו גבוהות, כמו בכל רכב. היתרון בבמוו מהסוג הזה הוא שהחלקים מחזיקים מעמד לאורך זמן ולאחר שתגיע למצב בו האוטו מטופל הוא יפגין אמינות שלא תבייש את טובי המקררים היפנים.

מעבר לחלקי פלסטיקה פנימיים וחלקים בודדים ניתן לטפל ברכב הזה בעלויות סבירות מאוד.

כמובן שאם תיקח אותו למוסך מורשה תראה חושך בעיניים אבל זה לגמרי לא נחוץ, הרכב קל מאוד לטיפול ואינו מוסבך בכלל.

הבדיקה שהעלתה פה נראית סבירה, אין דברים יותר מדי משמעותיים, יותר חשוב איך נראה הרכב באופן כללי, אין הוא נראה מבפנים ואיך ההרגשה הכללית שלו.

30000 שקל לרכב כזה עם כמעט 200 כ"ס, הנעה אחורית ושילדה שקרובה לשלמות זה גרושים.

פורסם
הרכב היה אצלי כשנה (נקנה מאיזו זקנה עם 75K סה"כ, יד שניה).

רשימת תיקונים ועניינים כללה : מדחס ורדיאטור מזגן, רדיאטור מנוע, משאבת דלק, צלחות ורפידות, מיסבים, ראש מנוע (בהפתעה גמורה, המנוע היה מטופל ושמור, לא התחמם או עבר קריעת רצועת טיימינג), חיישן אוויר דלק.

לא רשמת מאיזו שנה הרכב.

החלפת רדיאטורים זה דבר הגיוני. צלחות ורפידות לא נחשב - אחזקה שוטפת.

רדיאטור ובגללו התחממות מנוע ואטם ראש - הגיוני ביותר.

אחרי זה להגיד שלבומר יש בעיות אמינות לא מוצדק. אם רכב שלך היה מאמצע שנות ה-90', והקילומטרים שאותה זקנה שאתה מדבר עליה, רובם היו בעיר ועוד כניראה כל הזמן עם מזגן, אין מה להתפלא.

בומר צריך לקנות רק איש כזה, שבלי בעייה ברגע שיש תקלה, הוא מוכן להוציא סכום שיידרש. זה לא מכונית לתפרנים.

גם בומר קטן זה רכב מנהלים - SMALL EXECUTIVE CAR, שלא לדבר על בומר סדרה 5 שזה כבר EXECUTIVE וסדרה 7 LUXURY.

• תוכן חדש...