Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רק זוג קומפוננט קדמי אבל אני לא אוהב כל כך שהמוזיקה באה מקדימה אז העברתי אותם אחורה אבל השארתי את הטוויטרים מקדימה כדי שלא הכל יבוא רק מאחורה, נשמע נחמד דווקא אבל קצת מוזר.

מה אתם אומרים על לשים ככה את הרמקולים?

פורסם

כעיקרות אנחנו אוהבי הסאונד עושים שמניות באוויר כדי שהרמקולים יהיו ממוקמים במקום שיתן לנו הכי קדימה(במה)

שאתה בא להופעה הרמקולים ממוקמים מקדימה ככה אתה צריך לשמוע

אבל אם אחורה עושה לך טוב אז אחורה איך שבא לך

רק פשוט שתדע שזה לא כמו שכתוב בספר.

תהנה...

head unit : clarion hx-d2 | amplifier :sinfoni amplitude 90 . sinfoni prestigio . sinfoni shadow 50 |component: sinfoni series S

| subwoofer :sinfoni s1000sw sinfoni phaser pro

פורסם

היית שם את הטויטרים על הגלגלים הקדמיים ואת המידבאסים על האחוריים - נשמע פצצה!:twisted:

וברצינות, מה שעשית נוגד לכל התאוריות והחוקיות שבתחום. או שתחזיר את מידבאסים לקדימה ותוסים רמקול פול ריינג' לאחור או שתעביר גם את הטויטרים אחורה.

פורסם

איך יכול להיות שאתה לא אוהב שהמוסיקה באה מקדימה? כשאתה יושב בבית בסלון ושומע מוסיקה, המערכת לא מולך? [קצת נמאס לי כבר מהדוגמא הקבועה - כשאתה יושב בהופעה, אתה עם הגב לרמקולים?]

בכל אופן, לשמוע מקדימה ומאחור, בעת ובעונה אחת, אני יכול להבין, אבל לא רק מקדימה. ובקשר להפרדת הרכיבים, זוהי הפרדה מוגזמת. אנו משתדלים, ע"י כל מיני מניפולציות של התקנה וכוונים, לדאוג למקור שמע אחד [one point source], אז להפריד עד כדי כך? בוודאי שתשמע מוזר. כבר עדיף שתעביר גם את הטוויטרים לאחור. [ואת ההגה:wink:]

פורסם

חחח

חמודים אתם

בעקרון אני מעדיף 4 רמקולים, וגם אז אני שם ווליום יותר חזק מאחורה מאשר מקדימה, כדי שהמוזיקה תהיה הומוגנית(כי הנהג יותר קרוב לרמקולים הקדמיים), ככה אני אוהב.

אבל עכשיו שדרגתי את המערכת והרמקולים לקומפוננטים ואין לי כסף לעוד זוג, ומוזיקה רק מקדימה נשמעת לי פחות טוב...

פורסם

ואגב גם בבית במערכת שלי יש סראונד ולא מוזיקה מקדימה, וגם בהופעה הרמקולים לא רק מקדימה אלא מסביב אז....

פורסם

כשאתה שומע סראונד, בהקלטה שהוקלטה כך, ובמעבד שיפענח את זה ויוציא את זה לרמקולים היקפיים, אתה צודק.

כשאתה שומע סטריאו ב"סראונד" אתה לא צודק.

אני יודע איך נשמעת [ונראית] הופעה במערכת קולנוע ביתית. מן הסתם אני לא מדבר על זה..

אגב, אמרת שאתה מגביה את האחוריים על מנת למרכז את עצמך בין הצדדים, ולשמוע באותה עוצמה מקדימה ומאחור. אצלי, גם כשהיה לי בעבר סט אחורי, הוא היה מונמך ונועד לספק קצת נפח מאחור - rear feel, ולא להשתלט לי על הבמה הקידמית.

פורסם

אז מישהו מוכן להסביר לי מה זאת הבמה הזאת? ולמה זה יותר איכותי?

כי גם באופן הגיוני נראה לי שכשהסאונד מגיע אליך הומוגנית מכל הכיוונים זה יותר טוב מרק מקדימה...

פורסם

קדם הסבר:

מונו - ערוץ אחד.

סטריאו - שני ערוצים.

DD\THX\DTS ודומיהם - 5 ערוצים ומעלה.

הסבר קצר מאוד:

רוב המוזיקה שאנחנו שומעים הוקלטה בסטריאו משמע 2 ערוצים, כאשר יש לך 4 רמקולים למעשה אתה שומע את אותם הצלילים בכל 4, על פי אותו ההגיון שלך אפשר גם לשים 200 רמקולים מסביבך וליצור עיגול ברדיוס של 2 ק"מ, זה יתן לך מספיק הומוגניות?

כשאתה הולך להופעה, האם יש רמקולים מכל הכיוונים? כמובן שלא. כל ההגיון מאחורי במה טובה היא שאנחנו רוצים להרגיש\לחוש\לשמוע\לראות איך הבמה הייתה בנויה איפה הגיטרה הייתה ממוקמת על הבמה איפה התופים ושאר הכלים מה היה המרחק של כל אחד מהכלים מאיתנו איך כל אחד היה נשמע וכו' וכו', במערכת טובה (עיין ערך עופר, מנהל הפורום) אפשר להיכנס להופעה חדשה כל ערב והכל בתנאי שההקלטה באיכות מספקת, במערכת עם 4\6\8 רמקולים אני פשוט לא אדע מה בא מאיפה סתם צליל מבולגן שנזרק לחדר\אוטו.

ובקיצור אחרי שתהיה בהופעה\הפקה אחת ברמה הכל מסתדר בראש\אוזניים ופתאום אתה מחפש את זה שוב ושוב ושוב.

פורסם

לא ברור לי למה זה משנה בדיוק איפה כל כלי עמד אבל כנראה לפי מה שאתה אומר צריך לשמוע כדי להבין...

תודה בכל מקרה

פורסם

כי אז זה יתן לך תחושה כאילו אתה יושב בקונצרט/הופעה. פירוט צליל ותמונה אמיתית של איך זה צריך להיות.

כשתשב ברכב עם מערכת איכותית ומכוונת כראוי, אתה תבין כמה זה חשוב וכיף.

פורסם

יש לזכור שזה חשוב, אך לא לכולם. לא כל אחד רוצה "להרגיש במה". יש אנשים שבאים לאוטו סתם לשמוע מוזיקה בכיף, ברקע. כן, יש כאלה תופעות!

נכון, שחובבי התחום מעוניינים באמת לחוות את הההקלטה בצורה האולטימטיבית, אבל זה לא מעניין את כולם.

לפותח השרשור,

בהחלט, ברגע שתשמע תבין, בדרך כלל. כל עוש יש לך זיקה מינימאלית לעולם המוזיקה ואתה טיפה יודע להעריך איכות, אתה תבין תאמין לי.

כשתשים דיסק שאתה אוהב במערכת עם במה קדמית טובה, ותשווה את זה למערכת בתצורה שאתה אוהב (הכל בא מכל כיוון ועוטף אותך) אתה תבין את ההבדל. לא בטוח שתאהב דווקא את "תצורת הבמה הקדמית", זוהי זכותך המלאה כמובן.

אגב זה שהסט שלך כרגע נשמע מוזר, אפשר לדמות את זה למצב הבא:

מולך יושב המתופף, אבל רק עם המצילות, ואילו הזמר והבאסיסת עומדים מאחוריך וגם ה DRUM BASS. זה כמובן בצורה מאוד מאוד מופשטת. אבל זה בהחלט מוזר. אני מאמין שכל המוזיקה נשמעת מור ולא אחיד.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
יש לזכור שזה חשוב, אך לא לכולם. לא כל אחד רוצה "להרגיש במה". יש אנשים שבאים לאוטו סתם לשמוע מוזיקה בכיף, ברקע.

יואב, לעניות דעתי, כל אחד רוצה להרגיש כך, אך חלקם לא מודע לזה כלל - כלומר - לא חשב על זה במונחים אלו, עד שאתה או אני, או מישהו אחר, פתח את עיניו [או אזניו] לעניין. הרי גם כשאתה רוצה 'סתם לשמוע מוסיקה בכיף', אתה רוצה לשמוע אותה טוב. לא צורם ולא מהרכב שלידך, או מאחוריך. גם לי, היה פעם את המחשבה הזו, נראה לי שלכולם. גם אני חשבתי שאני רוצה להיות אפוף מוסיקה, להיות "בתוך" המוסיקה, אבל כשיש לך במה קידמית טובה - בהכרח אתה בתוך המוסיקה. זה רק עניין של לעשות סוויץ' בראש ולחשוב בצורה קצת אחרת.

לפותח הת'רד, כשתהיה לך אותה 'במה קידמית' מיוחלת- כשיהיה לך סט קומפ' טוב ומכוון, אתה תחשוב על איך היה קודם ותעשה:

:brickwall: או :loco:

• תוכן חדש...