Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שרכשתי את הרכב היה כבר מותקן אימובילייזר מהדגם שמופיע בתמונה המצורפת, כמה שאני יודע לסוג דגם זה יש כמה אופציות כגון: ניתוק אחד, שתיי ניתוקים, אלחוטי וכו..., איך אני מזהה בוודאות בעל כמה ניתוקים האימובילייזר הספציפי שמותקן אצלי ברכב ?

האימובילייזר המדובר, בבקשה: 155713.jpg

פורסם

זה אימובילייזר שני ניתוקים.

ולא מוצלח במיוחד... (ללא עלוקה)

אגב-אם כבר מצאת תמונה שלו ברשת אני מתפלא שלא נתקלת בזה:

http://www.rd-israel.co.il/Product.asp?productid=1794

(אל תתפוס אותי לגבי המחיר,ניתן לרכוש אותו גם ב-180 ש' כולל משלוחה...)

בעיקרון, מזהים לפי מספר זוגות החוטים השחורים היוצאים מהמוח. זוג אחד הוא הזנת מתח (בעצם המספר לא זוגי אז הנותר הוא מתח אחרי סוויץ', לצורך מניעת הדרכות המערכת כשהרכב מונע)

כלשאר הזוגות הם ניתוקים. מנתקים מערכת חשובה להנעה (סטרטר מש' דלק ,אלק' הצתה-לא חלילה חוטי הצתה!- וכו') כשהיחידה מהווה את ה"מפסק".

במערכות עם עלוקה זה יותר מורכב (גם לנטרול, כשאנו יוצאים מתוך הנחה -מוטעית בד"כ אגב...-שהגנב לא יודע כלל היכן העלוקה)

אם רכבך יקר לך אני ממליץ לשדרג למערכת כנ"ל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אכן נתקלתי בזה אך גם נתקלתי בדיוק באותה התמונה שמצוין שהיא בעל ניתוק אחד בלבד וכן גם אחד אלחוטי שאין קשר בין הלוח מקשים לממסר הניתוק עצמו ,וכפי שציינתי על שלושת האופציות האלה היה אותה התמונה בדיוק ולכן רציתי לדעת כיצד להבחין ביניהם ברכב שלי.

פורסם

אכן ,צורתו החיצונית של המח ,אינה אומרת דבר, ולא חצי דבר, על ביצועיו. ישנים בעלי ביצועים שונים, שמאוחסנים באותו סוג מארז.

לדעתי, מדובר ביח' ניתוק אחד או שניים, אבל יש לבחון מקרוב.

פרטים עוזרים לזיהוי, נתן קודמי לתגובה, כמו, יש חוט פלוס קבוע, חוט מינוס קבוע, חוט פלוס אחרי סוויץ', אולי גם חוט זיהוי דלת פתוחה (להדליק את תאורת המקשים כאשר נכנסים לרכב בלילה) , לאחר מכן שני חוטים לניתוק אחד, או ארבעה חוטים לשני ניתוקים.

ישנם גם עלוקות מהדור הראשון, שהיו מגיעים במארז כזה.

נראה לי שצריך מישהו עם קצת נסיון.

ניתן לבדוק בשיטת ה"גישור" , אבל אני מעדיף שלא להדריך אותך בהליך שחוסר מקצועיות עלול להביא לנזק כבד.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גם באימובלייזר בעל שני ניתוקים לא בהכרח כי שניהן חוברו. ללא בחינת המערכת פיזית ובדיקה יסודית למקורות הניתוק לא ניתן לדעת בוודאות כמה ניתוקים בוצעו ואיזה מעגל חשמלי נותק.

• תוכן חדש...