Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחר סוף סוף אני מעביר בעלות על הרכב - 206XS שנת 2005. פרטים תמונות וחוויות לאחר קבלת הרכב...

לגבי מוסך - אני גר בכפ"ס, ידוע לי כי יש מוסך מורשה "פוספלד" בעיר שלי. אשמח לשמוע מבעלי פיג'ו / סיטרואן על מוסכים מומלצים באיזור מבחינת הגינות בעיקר, שירות, וכמובן מחיר.

לגבי תקלות ובדיקה במכון - כמובן שאוטו שנראה חדש פתאום נראה על הנייר כמו גרוטאה.

רציתי להתייעץ למה כן להתייחס ולמה לא להתייחס מה רצוי לתקן ומה רצוי באופן כללי להשקיע בהתחלה:

* מנוע / מערכת קירור / מערכת דלק / מערכת הצתה -

-רעש מערכת תזמון ושס' - הבנתי שכל פיג'ו כמעט מרעישה, כלומר לגיטימי?

-מנוע שורף שמן - הבוחן אמר שכל כ10K צריך להוסיף מעט שמן. לא משהו ששווה להתייחס. דעתכם?

-תושבות מנוע פגומות - הבנתי שזה החלפת גומיות ובסה"כ זה מרעיש טיפה שעולים על בורות.

-להחליף טיימינג לפי הוראות יצרן - לא ידוע בוודאות אם נעשה טיימינג - אני מניח שחובה לפתוח ולבדוק ובמידת הצורך להחליף?

-ניקוי ותיקון מערכת הקירור - בנוזל קירור יש מעט צבע חום. צריך לנקות ולהחליף נוזל, לא?

-קורוזיה וסימני נזילה בחיורים - רציני?

*סרן קדמי וומערכת היגוי -

לתקן זויות היגוי - הבוחן אמר שההגה נוטה מעט שמאלה שעוזבים אותו - יכול להיות הפרשי לחץ אוויר...

*שילדת מרכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה - לחיצות פח, פגמים בצבע, פגושים פגומים - מעט מאוד פגמים נראה בעין.

*מערכת בלמים - לפרק גלגלים לבדיקה. הכוונה היא שהוא לא יודע מבלי לפרק גלגלים?

*מערכת תאורה - אין תאריך על מצבר. הבנתי שעל מצבר של בוש אין תאריך או משהו כזה, אבל נבדק והתגלה שהמצבר נקנה בינואר.

* העברת כוח - הפרדת מצמד גבוהה (בלאי) - שווה לתקן?, נזילות שמן מתיבת ההילוכים, תושבת תיבת הילוכים פגומה - רציני?

*מחוונים - בקרת לוח שעונים דולקת. לבדוק כריות אוויר - יש נורית של כרית אוויר, ידוע שצריך לבדוק. מה זה בדר"כ?

סה"כ אני יודע שבדר"כ זו הגזמה מצד שני ההתרשמות שלי מהרכב (בתור נוסע חסר נסיון) היא שהרכב כמעט חדש.

מה דעתכם על הרשימה הזאת מה שווה להתייחס ומה שווה להשקיע.

סה"כ לפי דעתו של אבי מה שיש לבדוק / לתקן -

כרית אוויר כמובן, טיימינג, החלפת נוזל קירור + נקיון, אולי כיוון פרונט.

בנוסף אשמח לשמוע לגבי מוסכים מומלצים (רצוי מורשים..) לפיג'ו, ומה רצוי / נהוג להשקיע / ליישר קו לאחר קניה.

תודה רבה מראש,

אופיר.

עריכה:

אני מרגיש חובה להוסיף ולציין שהרכב נראה מדהים, אבא שלי נהג (לי אין נסיון לנהוג) ושיבח, הרכב מושקע מאוד מבחינת תוספות, קוסמטית ועושה רושם שגם מכנית.

הרגשתי רע בשביל הכלה המיועדת שאני עלול להוציא לה שם רע...

פורסם

לדעתי, הרוב ברשימה זה הכסת"ח הרגיל של מכוני בדיקה.

מה שבלט לי לעין זה:

תושבות מנוע - לא יקר להחלפה

זווית היגוי - כנראה צריך כיוון לפרונט. אם אפשר - תבדקו את מצב המשולשים.

נורית כרית אוויר - החלק הכי מדאיג פה, תברר לעומק ממה זה נובע (זה יכול להעיד על תאונה בעבר של הרכב), קח את הרכב למוסך מורשה - שיתחברו עם סורק ויבררו איפה הבעיה, וקבל מהם הצעת מחיר לתיקון.

אני בפירוש לא הייתי קונה רכב עם נורית אזהרה של כרית אוויר דולקת לפני שאני יודע מה הבעיה, וכמה יעלה לי לתקן אותה (רמז - זה יכול להיות יקר מאוד).

לגבי מוסך מורשה מומלץ - "הדקל" בהרצליה, אדי מהדיאגנוסטיקה בחור זהב :)

פורסם

שתי אפשרויות:

הדקל בהרצליה, צוות הבוחנים בראשות יום-טוב ועופר, חבר'ה מדהימים.

דרומה יותר בחולון, אורן שירותי רכב(חבר פורום).

פורסם

אם אתה לא נעול על מוסך מורשה יבואן, אז אני ממליץ על מוסך סער בכפ"ס. אני מטפל אצלו כבר שנתיים ב- סיטרואן AX ו-רנו סניק. לדעתי המחירים שלהם זולים (מהשוואות שעשיתי) והם מאוד אמינים. ומה שאני הכי אוהב זה שרק סער ואבא שלו עובדים במוסך (בלי ילדים מחוצ'קנים שאין להם מושג). לגבי רמת המקצוענות קשה לי לשפוט כי אני לא בעל מקצוע ואי אפשר להסתמך על דעתי. באופן אישי תמיד יצאתי מרוצה והם נראים לי מקצוענים.

עכשיו אני מרגיש כמו ג.יפית.

פורסם

מה שכחתם להמליץ על בני ל. למה ? הוא עוזר לכולם, מקצוען בפרט ברכב צרפתי, אני ממליץ עליו.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בתור בנאדם שקנה 206 XS לפני כמה חודשים

הכל ניראה תקין אבל האוטו צריך לעבור טיפול גדול !!

**אבל חובה לפני הקניה לבדוק מה המחיר בלסדר את הנורית של הכרית אוויר זה נשמע לא טוב בכלל !! תילך למוסך מורשה עם בעל הרכב ותבקש מבעל הרכב להוריד מהמחיר של הרכב את העלות התיקון !

ותבדוק גם את הבעיה של הכיון פרונט יכול להיות שהמשלושים לא בסדר ומשולש ברכב הזה חייב מקורי וזה לא זול בכלל !! גם את זה תבדוק במוסך מה המצב של המשולשים לפני הקנייה בגלל הבעיה שרשמו לך בפרונט !

פורסם

לגבי להוריד מהמחיר - קניתי אותו 5K מתחת למחירון. חלק מהדברים שעלו בבדיקה - כרית אוויר, טיימינג - נלקחו בחשבון בעת המשא ומתן. ניסינו להוריד עוד והמוכרת התעקשה לא להוריד אגורה כי הם הורידו הרבה מתחת והדברים הללו היו חלק מהעניין.

לטעמי - בצדק.

אני יורד לצלם את הרכב אעלה תמונות בקרוב.

פורסם

1. רעש מערכת תזמון - לרוב כסת"ח. אל תתרגש, בטח אם אתה הולך לעשות טיימינג.

2. מנוע שורף שמן - אם לא חסרה כמות משמעותית בין טיפול לטיפול אין לך מה להתעסק עם זה.

3. תושבות מנוע פגומות - יכול להיות, כל מכונאי יוכל לבדוק את מצבן בכמה דקות. החלפה של כל תושבת עולה באזור ה400-500 ש"ח.

4. תבדוק אם יש קבלה מהמוסך על טיפול טיימינג או שאולי הטיפול מופיע במחשב של המוסך המורשה. אם צריך, אל תתעסק עם זה ואל תדחה. טיפול לא זול, באזור ה1200 ש"ח להחלפה של רצועה ומותחן בלבד.

5. נוזל קירור - כן, וזה לא סימן חיובי בכלל. תקווה שאחרי החלפת הנוזל יעלם הצבע הכהה.

6. כרית אוויר - בדקת שהכרית לא מנוטרלת ידנית ע"י המפתח? אם היא לא מנוטרלת, כדאי לגשת ולבדוק את הנושא אצל בעל מקצוע. נזק שיכול להתחיל מ200 ש"ח ולהיגמר גם בכמה אלפים.

לגבי מוסך - הדקל בהרצליה מומלצים. גם בני ל. מומלץ, אבל הוא קצת רחוק מכ"ס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...