Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדגם המצולם משמאל בשלושת התמונות,זה עם ההגה בצד ימין היה בשנות ה-50 נפוץ ואולי אפילו כמעט בלעדי בקו אילת,מדובר ביהודי יקר מלוב בשם ביו נחום שכשלוב קיבלה עצמאות מהשלטון האיטלקי העלה לארץ את כל חברת ההובלות שלו עם צי של כ-70 משאיות פיאט עם הפקידים,המכונאים והנהגים היהודים שעבדו אצלו שם,צה"ל כבש את אילת ב-1949 ותוכננה שם בניית עיר,חברת המשאיות"טיטניק"בבעלות משפחת נחום היו לה נהגים מומחים בנהיגה בשטח מדברי שהובילו מטענים עוד בסוף שנות ה-30 מלוב לאתיופיה דרך המדבר בסודן,המשאיות הגיעו לארץ חלקן מנמל בנגזי שבלוב דרך איטליה וחלקן מאדיס-אבבה באתיופיה כשההגה בצד ימין כי לפי החוק האיטלקי נסעו באיטליה בצד ימין כרגיל עם ההגה בצד שמאל כמו ברוב העולם אבל משאיות חויבו בהגה מצד ימין על מנת להקשות עליהן לעקוף,טיטניק היתה כמעט בלעדית בקו אילת,היתה חברה נוספת בשם"יונה"אבל הרבה יותר קטנה.כמעט כל הנהגים בטיטניק היו עולים חדשים מלוב מלבד שלושה,שניים מרוסיה ואחד מטורקיה,רפי כהן.טיטניק נסגרה ב-1957 והנהג יהודה מוגילוב(יהודה שיקגו)עבר לעבוד ב"המניע"ונשאר שם עד שיצא לפנסיה בשנת-2000.בין ותיקי טיטניק היום כבר לא עובדים יותר,כולם כבר מבוגרים מעל גיל שמונים וחלק גדול כבר לא בחיים אבל יש דור שני של בניהם הממשיכים עדיין לעבוד,האחים בריגה,ליפו סבאג,עמי חלפון ואחרים.יבדל לחיים ארוכים מנשה כחלון שהיה הפנצ'רמאכער של טיטניק עדיין מחזיק בפנצ'ריה בחולון ומריו שגב שעבר אחרי סגירת טיטניק לחברת"תעבורה"ושימש שם במשך שנים ארוכות כמנהל המוסך עדיין פעיל בחברת תעבורה למרות גילו המתקדם.

לא זכיתי למרות הוותק שלי בנהיגה לעבוד הרבה עם בוגרי טיטניק אבל הספקתי להכיר כמה מהם,רובם כבר לא בחיים,אלפונסו,בכור סבאג,בכור ברגיג פפו חלפון,יהודה מוגילוב,רפי כהן ועוד,את כולם אני זוכר לטובה ועם כמה עוד הספקתי לעבוד.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוך חזרתך לפורום, שמח לראות אותך כאן, ועוד יותר ( :-)) את המידע הזה על "טיטאניק" - רובינו יודעים קצת על החברה מעט פחות ממה שכתבת כאן, ורוצים לדעת יותר, כמו גם לראות תמונות, בטח יש למישהו!

כשהייתי ילד קטן, ברחובות של פעם, אני זוכר משאית של טיטאניק עוברת ברחוב הקטן שלנו ומרעידה את חלונות הבית...

לפני שהרחבתי את התעניינותי בהיסטוריה של התובלה בארץ, היכרתי מכונאי איטלקי ממש, ש, אם אני לא טועה, הגיע עם הצוות של טיטאניק, התחבר לעם ולמדינה ונשאר כאן עד יומו האחרון בשיבה טובה (אבל ללא צאצאים, גם, עד כמה שאני זוכר). היה לו שם מיוחד, (שלא לדבר על אישיות משיכמה ומעלה), והוא עבד בשנות ה- 80 במוסך מיכאל באז"ת צ'קפוסט בחיפה במח' המשאיות.

גם אם פינטזתי קצת כאן, אשמח עם יצוץ כאן מישהו שהכיר אותו, שיודע קצת יותר...

תמשיך להעלות כאן זיכרונות, נשמח!!!

דב (אחר, עם הרבה פחות קילומטראז'...)

אבל באמת, לאילו תמונות אתה מתייחס?

הדגם המצולם משמאל בשלושת התמונות,זה עם ההגה בצד ימין היה בשנות ה-50 נפוץ ואולי אפילו כמעט בלעדי בקו אילת,מדובר ביהודי יקר מלוב בשם ביו נחום שכשלוב קיבלה עצמאות מהשלטון האיטלקי העלה לארץ את כל חברת ההובלות שלו עם צי של כ-70 משאיות פיאט עם הפקידים,המכונאים והנהגים היהודים שעבדו אצלו שם,צה"ל כבש את אילת ב-1949 ותוכננה שם בניית עיר,חברת המשאיות"טיטניק"בבעלות משפחת נחום היו לה נהגים מומחים בנהיגה בשטח מדברי שהובילו מטענים עוד בסוף שנות ה-30 מלוב לאתיופיה דרך המדבר בסודן,המשאיות הגיעו לארץ חלקן מנמל בנגזי שבלוב דרך איטליה וחלקן מאדיס-אבבה באתיופיה כשההגה בצד ימין כי לפי החוק האיטלקי נסעו באיטליה בצד ימין כרגיל עם ההגה בצד שמאל כמו ברוב העולם אבל משאיות חויבו בהגה מצד ימין על מנת להקשות עליהן לעקוף,טיטניק היתה כמעט בלעדית בקו אילת,היתה חברה נוספת בשם"יונה"אבל הרבה יותר קטנה.כמעט כל הנהגים בטיטניק היו עולים חדשים מלוב מלבד שלושה,שניים מרוסיה ואחד מטורקיה,רפי כהן.טיטניק נסגרה ב-1957 והנהג יהודה מוגילוב(יהודה שיקגו)עבר לעבוד ב"המניע"ונשאר שם עד שיצא לפנסיה בשנת-2000.בין ותיקי טיטניק היום כבר לא עובדים יותר,כולם כבר מבוגרים מעל גיל שמונים וחלק גדול כבר לא בחיים אבל יש דור שני של בניהם הממשיכים עדיין לעבוד,האחים בריגה,ליפו סבאג,עמי חלפון ואחרים.יבדל לחיים ארוכים מנשה כחלון שהיה הפנצ'רמאכער של טיטניק עדיין מחזיק בפנצ'ריה בחולון ומריו שגב שעבר אחרי סגירת טיטניק לחברת"תעבורה"ושימש שם במשך שנים ארוכות כמנהל המוסך עדיין פעיל בחברת תעבורה למרות גילו המתקדם.

לא זכיתי למרות הוותק שלי בנהיגה לעבוד הרבה עם בוגרי טיטניק אבל הספקתי להכיר כמה מהם,רובם כבר לא בחיים,אלפונסו,בכור סבאג,בכור ברגיג פפו חלפון,יהודה מוגילוב,רפי כהן ועוד,את כולם אני זוכר לטובה ועם כמה עוד הספקתי לעבוד.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

8)8)8)8)8)8)8)

DSC015680.jpg

DSC015690.jpg

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

מוכר לי מאיפשהו!:-D:lol::wink:8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
תודה רבה!:-):-D:oops:8) עכשיו נשאר למצוא את הפרייטליינר... (וכסף בשבילו:oops:)...

אפרופו רישיון לסמי- זה הזמן להודות למורה לנהיגה אחיקם, מפ"ת, שבזכותו קיבלתי את הרישיון- לא רק, שהוא מורה טוב, הוא גם אחלה בן-אדם, ועם המון סבלנות (ולפעמים הוא צריך אותו:wink:)! אז, תודה רבה לך, אחיקם! אני בטוח, שחלק גדול מהנהגים, שמאיזור המרכז, "עברו דרכו", ומכירים אותו ויסכימו איתי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
מול הכניסה לחנייה בחוף צמח בכינרת,

עומדת על מגבהה בגובה של 6 מטר+- משאית 5 ספרות,

על המשאית כתוב נתרם ע"י...

שלום לך.ככל הנראה אינך בין המשתתפים או העוקבים אחר הדברים בפורום זה ולכן אתה לא מעודכן, אבל אחזור בשמחה על עיקר הדברים היות ומדובר ב"אוטוקר" מודל 1963 מנוע קמינס 220 כ"ס תיבת הילוכים 5X2 היה שייך בעברו לקיבוץ מסדה "שכב" הרבה שנים מוזנח ליד הרפת בגלל שהלך לו המנוע.לרגל חגיגות ה50 לארגון ההובלה עמק הירדן תרם ענף ההובלה בקיבוץ את הרכב וחסן שהואן בעל מוסך מאיכסל תרם את השיפוץ החיצוני של הרכב.ביום חגם הציגו מספר משאיות מהעבר בינהם היה גם רכב זה.רוני

פורסם
חצור הגלילית... משאית לילנד כתומה נמצאת הרבה זמן כבר באזור תעשייה ללא תזוזה, עם שלט פרסום על הארגז.

המשאית הזו שתוודה לחיים הארוכים, אפילו בתור שלט פרסום, אם זה מה, שאני חושב, שזה!8) אומנם, לא נשאר ממנה הרבה כבר- אין מנוע, אין גריל, ועוד הרבה חלקים חיוניים, גם לא היה, לצערי, אבל בכ"ז היה בה חלק אחד חיוני מאד למשאית אחרת! למי, שלא זוכר- הטמבון הקידמי שלי הגיע במזדה לנטיס (!) מחצור הגלילית לפני כמה שנים!:-D (כמובן, הכל חוקי למהדרין- הטמבון ניקנה מבעל המשאית, ושופץ לאחר מכן בייסודיות, מה שעלה סכום כפול, מעלות הטמבון עצמו, כי כולו היה חלוד ומכוסח, אך בכ"ז- עם כל החלקים, מה, שלי לא היה בכלל!

פורסם
המשאית הזו שתוודה לחיים הארוכים, אפילו בתור שלט פרסום, אם זה מה, שאני חושב, שזה!8) אומנם, לא נשאר ממנה הרבה כבר- אין מנוע, אין גריל, ועוד הרבה חלקים חיוניים, גם לא היה, לצערי, אבל בכ"ז היה בה חלק אחד חיוני מאד למשאית אחרת! למי, שלא זוכר- הטמבון הקידמי שלי הגיע במזדה לנטיס (!) מחצור הגלילית לפני כמה שנים!:-D (כמובן, הכל חוקי למהדרין- הטמבון ניקנה מבעל המשאית, ושופץ לאחר מכן בייסודיות, מה שעלה סכום כפול, מעלות הטמבון עצמו, כי כולו היה חלוד ומכוסח, אך בכ"ז- עם כל החלקים, מה, שלי לא היה בכלל!

כן לא נשאר ממנה הרבה...

עם זאת, משאית לילנד(אני חושב) כתומה(בלי אף) שטוחה מקדימה, מכלית שעובדים איתה כרגע בבניית הכבישים משדה אליעזר עד קריית שמונה.

בנוסף משאית מק ירוקה גם כן עובדים איתה שם.

Seat Ibiza MK3 :twisted:

פורסם

שלום לכם,

בתגובה לשאלה לגבי ייבוא מוטור הום גדול מארה"ב, מישהו העיר שאי אפשר לייבא משאיות אספנות לארץ.

ואכן עד כמה שאני מבין, האישור לייבא רכב אספנות מוגבל למשקל כולל של 4,000 ק"ג!

לדעתי שווה להתחיל לפעול לשינוי המצב.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
שלום לכם,

בתגובה לשאלה לגבי ייבוא מוטור הום גדול מארה"ב, מישהו העיר שאי אפשר לייבא משאיות אספנות לארץ.

ואכן עד כמה שאני מבין, האישור לייבא רכב אספנות מוגבל למשקל כולל של 4,000 ק"ג!

לדעתי שווה להתחיל לפעול לשינוי המצב.

דב

דב,

נכון, בדקתי השבוע מול משרד התחבורה במהלך משא ומתן שניהלתי בארה"ב לרכישה של GMC-450 ולא ניתן לייבא רכב במשקל כולל מעל 4טון לאספנות. אין שום רציונל בתקנה זו מאחר וניתן לרשום כאספנות משאית שמקורה בארץ. בעקבות זאת לא קניתי את הGMC.

שנה חדשה, ממשלה חדשה ורצוי שהמועדון והלוביסטים שבינינו ירימו את הכפפה לשנות את המצב.

יורם

פורסם

יש בארץ לפחות 3 משאיות פיאט שנוסעות עדיין על כבישי הארץ.

יש 2 באילת ויש 1 במודיעין שדווח עליה גם כאן לא פעם.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...