Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי כמה שאלות בנוגע לרכב עם מערכת של 1400 WRMS.

ראשית האם מערכת שכזו לוקחת כוח מהמנוע לדוגמא כמו מזגן פועל?

=> 2) האם צריכת הדלק גדלה בהפעלת מערכת כזאת?

פורסם

א.כוח מהמנוע ? לא ממש, היא לוקחת כוח ממערכת החשמל שלך באוטו, מצבר\אלטרנטור וכו'.

ב. אין שום קשר בין צריכת הדלק למערכת, אלא אם תגיד שהיא שוקלת 100 קילו, וגם אז זה יהיה בגלל שהאוטו יותר כבד ולא בגלל ההפעלה של המערכת.

פורסם
א.כוח מהמנוע ? לא ממש, היא לוקחת כוח ממערכת החשמל שלך באוטו, מצבר\אלטרנטור וכו'.

ב. אין שום קשר בין צריכת הדלק למערכת, אלא אם תגיד שהיא שוקלת 100 קילו, וגם אז זה יהיה בגלל שהאוטו יותר כבד ולא בגלל ההפעלה של המערכת.

אם צריכ

א. למה מזגן עובד על דלק? גם הוא לוקח כוח ממערכת החשמל של הרכב. ועדיין בעליות עם מזגן מרגישים שלרכב יותר קשה לסחוב

מאשר בלי מזגן (רואים את זה הכי טוב ברכבים עם מנוע קטן 1400).

ב.אני מתבסס על תגובה א ^. האם מערכת צורכת כמו מזגן עד כדי 10% יותר דלק?

פורסם

זה זניח ברוב המקרים, תלוי עד כמה אתה מאמץ את האלטרנטור להטעין את המצברים וגם אז אני לא יודע אם זה משהו מדיד.

והתשובה הרשמית שלי היא - ברגע שאני מדליק את המערכת, כבר לא איכפת לי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם צריכ

א. למה מזגן עובד על דלק? גם הוא לוקח כוח ממערכת החשמל של הרכב. ועדיין בעליות עם מזגן מרגישים שלרכב יותר קשה לסחוב

מאשר בלי מזגן (רואים את זה הכי טוב ברכבים עם מנוע קטן 1400).

ב.אני מתבסס על תגובה א ^. האם מערכת צורכת כמו מזגן עד כדי 10% יותר דלק?

חבר יקר הידעת שהמזגן גורם לעלייה בצריכת הדלק? אמנם לא באופן ישיר של "המזגן צורך דלק " אבל הוא גורם למנוע יותר להתאמץ ובכך לצריכת הדלק לעלות.

גם המון דובר פה בפורום על זה, וגם תראה שהרבה אנשים מדברים על צריכת הדלק שלהם עם מזגן ובלי מזגן, למשל אוטו מסויים שנוסע בלי מזגן עושה 1:12 נגיד בנסיעה משולבת , ואוטו עם מזגן שנוסע בנסיעה משולבת צורך לדוגמא 1:10 .

תמיד נסיעה עם מזגן תצרוך יותר דלק.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אם אתה נישאר עם מערכת חשמל מקורית של הרכב {אני מדבר בעיקר על אלטרנטור} לא אמורה ליהיות לזה כמעט שום השפעה על צריכת החשמל אבל אם אתה משדרג לאלטרנטור הרבה יותר גדול זה משהו שיכול להשפיע על הצריכה של הדלק

::FEEL THE {XS} power::

פורסם
ממש אבל ממש לא נכון, למעשה כמעט בכל נסיעה מעל 80 מומלץ לסגור חלונות ולהפעיל מזגן.

כאשר החלונות פתוחים למעשה המנוע צריך לעבוד יותר קשה על מנת להתגבר על ההתנגדות הנוספת שנוצרת מהרוח שנכנסת דרך החלון.

פורסם
ממש אבל ממש לא נכון, למעשה כמעט בכל נסיעה מעל 80 מומלץ לסגור חלונות ולהפעיל מזגן.

כאשר החלונות פתוחים למעשה המנוע צריך לעבוד יותר קשה על מנת להתגבר על ההתנגדות הנוספת שנוצרת מהרוח שנכנסת דרך החלון.

מיתוס ידוע שהופרך בתוכנית מכסחי המיתוסים, נסיעה עם חלונות פתוחים צורכת פחות דלק מנסיעה עם מזגן

פורסם

לגבי ההתנגדות של הרוח במהירות מסויימת זה גם נכון.

השאלה עכשיו איפה הצריכה יותר גבוהה? למרות ששהתנגדות של הרוח גורמת למאמץ יתר של המנוע. אבל יכול להיות שפחות מאשר עם מזגן.

זה כבר אני לא יודע:-o

פורסם

קודם אתה אומר

עכשיו כבר לא כל כך בטוח? בוקרה פיל מישמיש..

אני חושב שדי הסברתי את עצמי ואם הייתה טורח לקרוא ולהבין לא הייתה שואל שוב.

פורסם

טוב קודם כל תשדל לא לדבר בשפת הקמנטים כי אני לא ממש מבין.

דבר שני Ariel239 כבר אמר שהמיתוס לגביי נסיעה עם חלונות פתוחים כבר נופצה , לכן ההסבר שלך לא ממש משנה .

פורסם

http://www.sae.org/events/aars/presentations/2004-hill.pdf

רק בשבילך שלא תעבוד קשה:

fuel economy was noticeably affected when the windows were rolled down at highway speeds; at around 68 miles per hour (the test's maximum), there was barely any difference between air conditioning and nature's cooling.

כמובן שיש עוד הרבה משתנים לנושא הזה אבל אם אתה רציני ובאמת רוצה לדעת במקום לזרוק לאוויר דברים, שב תקרא.

פורסם

בתכנית מכסחי המיתוסים לקחו שתי מכוניות זהות, ואת שתיהן תידלקו עד הסוף באותו דלק כמובן.

המשקלים בכל מכונית היו זהים(נהג+צלם) בשתי המכוניות.

במכונית אחת נסעו עם כל החלונות פתוחים, ובמכונית השנייה עם מזגן על עוצמה מירבית.

הרכבים נסעו על אותו מסלול, המכונית עם החלונות הפתוחים המשיכה לנסוע עוד שמונה שעות אחרי שלמכונית עם המזגן נגמר הדלק. הנסיעה הייתה על 80 קמ"ש(אם אני זוכר נכון)

• תוכן חדש...