Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמרת שהחלפת לו את החוט של ההצתה לא?

אולי אין מגע טוב בין החוט לבין הכוהל? כוהל שהלך בטוסטוסים כאלה נדיר מאוד.

תבדוק אם הברגת את "החוט" טוב לכוהל, באיזה "חוט" השתמשת?

החוט המקורי של ההצתה הוחלף בכבל ייעודי חדש המחבר בין הכויל למצת.

אני יודע שזה נדיר למדי שהכויל התקלקל, אבל אני לא מוצא אפשרות אחרת. לאחר שחיברתי את הכבל לכויל, ובטרם בדקתי ניצוץ, בדקתי עם "רב מודד" שיש זרימה בין הפלוס של הכויל לבין קצה הכבל (להיכן שמתחבר הפלאג). הבדיקה הזאת גם נתנה לי "הרגשה" כי הכויל תקין, אך עם "הרגשה" הלמברטה לא תניע.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• תגובות 507
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה כל כך מיוחד בכיול שאתה חושב כל כך הרבה אם להחליף אותו ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
מה כל כך מיוחד בכיול שאתה חושב כל כך הרבה אם להחליף אותו ?

לא מיוחד בו שום דבר, למעט העובדות הפשוטות:

1. זה עולה לי כסף - דבר שכרגע יש לי מחסור בו.

2. לוקח לו זמן להגיע ארצה - כשבוע במקרה הטוב. זה מתוך הנחה כמובן שאני רוצה מקורי, מבלי להתפשר.

התשובה המלאה נמצאת בהודעה הבאה...

פורסם

סופשבוע עמוס עבר עליי...

עבודה, מפגש יום שישי, אירוע עוזדור (בו למדתי על המתחרים הפוטנציאליים לשנה הבאה, והכנתי את הקרקע לשנה הבאה) ושוב עבודה...

לפחות בעבודה היה לי זמן לעבור על הספר אשר קיבלתי מ- Lambretta - man, ספר אשר בהחלט העשיר את ידיעותיי, וגרם לי לרצות לקנות אותו (אך זה ימתין למועד מאוחר יותר בגלל עלויות לא קטנות).

לאחר ששקלתי ברצינות להביא עוד כויל (מעבר לשניים שכבר יש לי), היום עשיתי נסיון אחרון בהחלט למצוא את הניצוץ האבוד.

לאחר לא מעט זמן, אותר הניצוץ האבוד (חסכון של כמה מאות שקלים בהבאת אחד חדש מחו"ל (בשביל ירושלמי גם תלביב זה סוג של חו"ל)).

הפלאג הוחזר למקומו, עם כיסוי הראש, ברז הדלק נבדק פעם נוספת ע"מ לוודא שאין כל נזילה והלמברטה מוכנה (אולי) להתנעה הראשונה.

עקב השעה, ועקב כך שצריך להוציא את הלמברטה מהמחסן (שזה פרוייקט לא קל בפני עצמו), הוחלט על נסיון נוסף להתנעת הלמברטה מחר, דבר ראשון על הבוקר, בשעות בהן חל איסור על תנועת רכבי אספנות.

כל המעוניין להגיע מוזמן לשלוח הודעה פרטית במהלך הלילה עם מספר טלפון, כאשר על הבוקר, עוד בטרם ההתנעה, אבדוק כאן הודעות.

כולי תקווה כי אוכל מחר בבוקר לבשר: "למברטה, נסיון התנעה מספר 2 - הצלחה!"

מצד שני, כגודל הציפיות, כך גודל האכזבות, כך שלא כדאי לבנות על זה יותר מידי...

מצד שני, אם לא אצליח להירדם, מי יודע מה יקרה במהלך הלילה. אולי אנסה לנגן סרנדה בחניה באמצעות הלמברטה (אחרי שעבדתי עם דיסק בשעות הקטנות של הלילה במהלך הפירוק של הלמברטה ולא שמעתי הערות משום שכן, יש לי הרגשה שקצת מוזיקה איטלקית נעימה, הנשמעת בפעם הראשונה, לא תגרום לשכנים שלי להתעורר).

פורסם

איך יש לך סבלנות לחכות למחר ? אני הייתי כבר מנסה, עוד לא 12 בלילה :-)

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
איך יש לך סבלנות לחכות למחר ? אני הייתי כבר מנסה, עוד לא 12 בלילה :-)

מי מסוגל לחכות מי???

על מה אתה מדבר....

היות ואין מצב כלשהו שאני מצליח להירדם לפני שאני עושה נסיונות להתניע, שלפתי את אשתי מהמיטה, למרות נסיונותיה הנואשים לתפוס את השמיכה שלה בשתי ידיים, אך ללא הועיל.

לאט ובזהירות הוצאתי את הלמברטה מהמחסן אל מגרש החניה, ושם הכרזתי על נסיון התנעה מחודש.

למברטה, נסיון התנעה מספר 1 - הצלחה חלקית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

נכון, הלמברטה הניעה בשעה טובה, אך עדיין ישנם מספר ליקויים הדורשים התערבות מיידית.

הראשון - הלמברטה לא הצליחה לשמור על מנוע פועל למשך יותר מ- 10 שניות ברציפות - בכל נסיונות שנעשו היום. ככל הנראה בגלל חוסר מקצועיות שלי בתפעול נכון של הצ'וק והגז. יילמד תוך כדי תנועה, עד לביצוע מושלם.

השני - החיבור בין השופר של האגזוז לדוד לוקה בחסר, ולמרות שהידקתי בכל כוחי את הטבעת המחברת את שניהם יחדיו, יש משם בריחת עשן משמעותית - לטיפול מיידי, לפני נסיון התנעה נוסף.

השלישי - מסתבר שנזילת הדלק מצינור העודפים של הקרבורטור עדיין לא נפתרה.

לפני ההתנעה, ברז הדלק נשאר פתוח במשך זמן רב, ללא נזילה כלשהי, אך לאחר נסיונות ההתנעה, החלה נזילה מצינור העודפים. אני תוהה מה יכולה להיות הסיבה, ומעבר לכך, אני משוכנע כי אפתור גם את הבעיה הזאת, הדורשת התערבות מיידית, רצוי לפני נסיון התנעה נוסף.

הרביעי - מערכת החשמל - עדיין יש מה לבדוק. הורכבה עד היום רק הנורה האחורית, אשר עבדה כראוי - יש לחבר ולבדוק את הנורה הראשית. גם כאן, רצוי לבצע לפני נסיון התנעה נוסף, אם כי לא הכרחי.

אני רואה כי אין לי אפשרות להעלות לכאן סרטון קצרצר (שלוש שניות אורכו) המתעד את אחת ההתנעות הראשונות, עד אשר נדם המנוע. בסרטון ניתן בעיקר להתרשם מכמויות העשן אשר נפלטו לחלל מגרש החניה, אך מבעד למסך העשן, ניתן להאזין לצליל המופלא, ככינור סטרדיווריוס לא מכוון (בדיוק כמו שהקרבורטור של הלמברטה עדיין אינו מכוון).

אחשוב על פתרון ציוני הולם להעלאת הסרטון למקום אחר, כאשר כמובן שלאחר מכן אתן כאן את הקישור לסרטון.

עכשיו אפשר להביט שוב בסרטון, וללכת לישון בראש שקט, ולהתחיל לחלום על ממש לרכב על הלמברטה.

פורסם

קולולולול :-o מזל טוב - אין כמו התנעה ראשונה ולא משנה כמה היא קצרה!

כן ירבו התנעות ומחכים גם לתנועות שיתלוו להם לשם השלמת היצירה.

איזה כיף לך!

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

ככל הנראה הסיכה של המצוף שחוקה, אני לא מכיר את הסיכה שיש בלמברטה אבל לא תמיד ניתן להבחין בכך שהיא שחוקה,

שים לב לגומי שיש בקצה, אם יש לך סיכה אחרת תחליף, אפשרות אחרת היא שיש במצוף חור, תבדוק גם אותו.

אפשרות אחרונה היא "התושבת" בקרבורטור נשחקה\מלוכלכת,

לגבי העשן מהאגזוז, כנראה בגלל שמדובר בכמות גדולה של עשן אז נראה שיש דליפה, אני מציע שתבדוק את העניין אחרי שהמנוע יעבוד פרק זמן ממושך יותר ויספיק לשרוף את כל הWD\שמן ששמת במנוע לפני ההתנעה.

חוץ מהעשן יש רעש חזק?

לא סיפרת מה הייתה הסיבה לכך שלא היה ניצוץ, מעניין לדעת.

בהצלחה בה(ת)נאה

לכל האבשלומים, הטעות כתיב מכוונת.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

שעות אני נאבק עם להעלות סרטון קצר בן שניות מועטות ליוטיוב...

כבר היה הולך לי יותר מהר לשפץ את הלמברטה מאשר להצליח להעלות את הסרטון הקצרצר הזה...

נאבקתי שעות לפתוח חשבון... נראה.. אולי במהלך הלילה אצליח לעשות כן.

ראשית, לגבי הניצוץ הנעלם...

הוא נמצא בחיבור שבין הפלאג למכסה הפלאג, איזה חוסר מגע בין השניים, ולאחר שבעיה זאת נפתרה, שב הניצוץ, והתניע את המנוע לחיים חדשים, טובים וכולי תקווה כי גם ארוכים.

לגבי כמויות העשן...

כאשר היום התנעתי אותה שוב, בעזרתו של רן, בהחלט היה פחות עשן, כך שמאוד יכול להיות כי נשרפו עודפי השמן. השכנים אשר נכנסו למגרש החניה לא הבינו מדוע יש מסך עשן, אבל הריח הנעים והנפלא של מנוע שתי פעימות איטלקי גאה, הסגיר הכל.

הקרבורטור שוב נזל מצינור העודפים, ובהחלט יכולה להיות בעיה שהסיכה שחוקה, ולכן הדליפה, אם כי הסיכה נראית שלמה לחלוטין.

אני לא משוכנע כי יש סיכות לקרבורטורים האלו אצל מי שמטפל בקרבורטורים כיום, אבל את זה אנסה מחר על הבוקר.

בנוסף, דליפת העשן היא עקב חיבור כושל בין ה"שופר" לדוד האגזוז. חיבור כושל הנובע מכך שהטבעת המהדקת את שניהם "מסתובבת על ריק", ודבר זה יטופל בהקדם - גם הוא בשאיפה מחר על הבוקר.

כמובן שיחד עם דליפת העשן, היה גם רעש גדול וחזק, אבל מבחינתי, היתה זאת המוזיקה האיטלקית הנעימה ביותר ששמעתי.

במידה ואצליח להעלות את הסרטון עוד הלילה ליוטיוב, אעדכן כאן, ובמידה ולא, גם את זה אנסה לפתור מחר על הבוקר...

תודה תודה לכל המתעניינים. כייף גדול לדעת שאכפת לכם, וליבי מתמלא גאווה. באמת.

שוב תודה לכם.

פורסם

יוני

ראשית - מזל טוב

ואח"כ - אל תשאיר אותנו במתח. כבר יותר מ 24 שעות שלא עידכנת. מה קורה :-)

בהצלחה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...