Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אז ככה אני מעוניין לרכוש את אחד הרכבים האלו

ההתלבטות היא בין מרצדס C220 לבין רובר 75

רציתי לדעת מה המחלות והיתרונות של כל אחד מהרכבים הנ"ל

על המרצדס מדובר שנת 2001 ועל הרובר 2001.2002

פורסם

יוצא לי לעיתים קרובות לנסוע על מרין כזה או אחר בתור נוסע במונית. הנה קצת רשמים שלי על הדגם המדובר.

בקשר למרין C220 אני יכול להגיד שאותו דגם היה צפוף למדי ותנוחת ישיבה מאוד לא נמצאה חן בעני.

גם בגלל קורות קדמיות עבות ותנוחת ישיבה, שדה ראייה מוגבל.

אתה מדבר על מונית לשעבר עם מנוע CDI?

מנוע 220 CDI נחמד מאוד לפי דעתי - חזק, גיר אוטומטי מעביר הילוכים חלק מאוד, נהגי מונית אומרים שצריכה של המרין 1 ל-10 בממוצע ואפילו טוב יותר כאשר מרבית נסיעה בכבישים.

הרכב נוסע חלק ולא שם לב לשיבושים קטנים על הכביש, אבל לשיבושים רציניים יותר וגלים מתיחס בצורה לא מי יודע מה, לפחות לא כמו שהייתי מצפה ממרין.

סאלון יפה, איכות חומרים מאוד מוצאת חן בעניי, גימור ומרווחים באמת ברמה.

אם מדובר על מונית לשעבר, הייתי ממליץ על E מאותם שנים, גם עם מנוע 220CDI הוא מרגיש חזק באופן שהפתיע אותי. רמת נסיעה מעולה ביחס למרין C ואפילו אהבתי יותר לאומת מרין E חדש.

ה-E מרווחת מאוד, ישיבה מעולה ונוסע חלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברשותי רובר r75 (נקנה לפני חודש) .

ע"פ דעתי הרובר עולה על המרצדס בכל הפרמטרים ,הם בכלל לא באותו סגמנט ,אם אני לא טועה ה"סי קלאס" זה רכב משפחתי ולמען האמת גם לא ניראה מי יודע, לעומת הדגם החדש שניראה מאוד מרשים.

הרובר הוא רכב סלון והוא מגיע עם כל הפינוקים האפשריים ,כמובן שלא הכל וורוד ויש לצפות לאחזקה יותר גבוהה ,אך כמו כן את ה75 צריך להשוות ל e class ואז אני מאמין כמעט ואין הבדל במחיר התחזוקה .

יש לציין שהרובר שלי מנוע 2.5 ליטר וי 6 צורכת דלק בצורה מפחידה ככה זה כשהנתונים הרשמיים זה 5.8 ק"מ לליטר בדרך עירונית. אך אני לא מצטער לשנייה שרכשתי את הרכב הזה .

אני יוסיף עוד דבר אחד , תתיישב בשני הרכבים ולאחר מכן ,אין לי ספק מה תהיה הבחירה שלך.

בהצלחה.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם
יש לציין שהרובר שלי מנוע 2.5 ליטר וי 6 צורכת דלק בצורה מפחידה ככה זה כשהנתונים הרשמיים זה 5.8 ק"מ לליטר בדרך עירונית. אך אני לא מצטער לשנייה שרכשתי את הרכב הזה .

זו באמת צריכה מפחידה לרכב ששוקל רק 1450ק"ג. הנה נתונים שלו: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=79706

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן בהחלט מנוע של 2000 ברובר מומלץ יותר. הבעייה הנפוצות ברובר 75 היא אכילת שמן והמוסכים אינם יודעים להתמודד אימה. (זה מה שלמדתי מההתענינות ברובר אשר נרפתי ממנה לפני כי חודשיים). מה עוד מיוחד יש ברובר... המחירים אינם קבועים וישנן קפיצות חדות. כך, אחד ידרוש 65 ואחר 40 על אותו רכב עם קילומטרז' זהה. אגב 40 זה קרוב מאוד לרצפה כי הרי ניתן למכור את הרכב לחלפים בסביבות 30+.

שמעתי הרבה השמצות על דרך הטיפול ברוברים במוסכים מורשים, דבר שאינני יכול לבדוק מאחר ואינני מכונאי רכב. אך העובדים במוסך מאוד נחמדים. עוד משהו... לא מומלץ לבדוק את הרכב בקומפוטסט, אלה רק במוסכים מורשים, רצוי באותו מוסך בו טופל הרכב. יש להיזהר מרכבים כאלה שרוב ההיסטוריה הטיפולית הינה בערפל. בוודאי שקשה מאוד לגלות את ההיסטוריה הטיפולית שהייתה ביד 1. לכן יש להעדיף רכבים כאלה שהוחזקו ביד האחרונה הרבה זמן ומתוך זה ניתן ללמוד על מצבו של הרכב.

יש לזכור כי כל תקלה רצינית בו תוכל להיות יותר יקרה ממחיר הרכישה. כמובן שכל כל פיפס קטן יעלה גם הון תועפות במוסך מורשה. לכן הרבה אנשים מזמינים חלפים דרך האינטרנת, וזה טרחה לא קטנה שלא מתאימה לכל אחד ולי באופן אישי. אלה היו הסיבות שגרמו לי לרדת מהרעיון של רכישת רובר.

• תוכן חדש...