Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי פה קצת בחיפוש והכל, ושמתי לב שתמיד אומרים שרמקולים מקדימה, עדיפים על רמקולים מאחורה, במידה ויש 2 רמקולים בלבד.

השאלה היא, שפשוט לא הבנתי למה.

קראתי תגובות למה, אבל מסובכות מדיי בשבילי עם מושגים מסובכים מדיי. אפשר הסבר פשוט לאדם הרגיל שפשוט אוהב לשמוע רדיו\דיסקים רגילים במערכת, למה עדיף מקדימה ולא מאחורה?

אישית נהגתי ברכבים עם רמקולים מקדימה. אומנם הרמקולים היו פחות טובים מאשר יש ברכב שלי, אבל זה פחות נוח, יותר מדיי רעש, אפילו כשהמוזיקה נמוכה בגלל שהכל בא ישר לאוזניים.

לעומת זאת, ברמקולים מאחורה, הרעש בא מאחור, לקדימה ולכן הסאונד נשמע, לטעמי, ברור יותר ויפה יותר.

תגובות?

Back to the original - NC again.

פורסם

תראה, אני אנסה להסביר את זה בפשטות,

בבית כן, אני מניח שיש לך מערכת סטיראו -(יכול להיות שלא סתם הנחה)

מערכת זו בנויה מרסיבר, ושני רמקולים קדמיים.

אוקי עכשיו אתה הולך למועדון, או להופעה, הרמקולים אפילו להיות יותר משניים, בדר"כ מסודרים בצורת

"wall of fire" - כל הרמקולים נמצאים בחזית אחת הצליל מגיע ממקור אחד זוהי הצורה האופטימלית להשמעת דיסק כך גם מקליטים אותו.

לדוגמא - הרכב שיש לו שני גיטרות סולן ותופים בעריכה אפשר לבחור שהכלים יתנגנו בשני ערוצים-שמאל ימין, וכך אפשר למקם את הכלים. למשל בעריכה בוחרים שהתופים יתנגנו בשני ערוצים, גיטרה אחת תהיה רק בערוץ השמאלי והסולן והגיטרה השניה בימני.

במקרה הזה קח הקליטו את הדיסק והדרך היחידה לשמוע אותה בצורה הזאתי, היא חזית קדמית של רמקולים במערכת אופטימלית בעזרת סט קדמי , תוכל למקם את כל הכלים ביצירה.

במיקום שונה באוטו. למה אני מתכוון , הבמה האופטימלית מתאזנת במרכז הקדמי האוטו, קרוב לשמשה הקדמית. באיזון הנ"ל כאשר הדיסק הוקלט כך שגיטרה אחת אמורה להישמע רחוקה מהאוזן לצד ימין למשל, משם אתה תשמע אותה.

ברגע שאתה מתקין רמקולים אחוריים. אתה גורם לדיסאוריאנטציה של הכלים באוזן שלך, התדרים משני החזיתות (אחורית וקדמית) מתנגשים, ואתה מאבד את היכולת לבודד כל כלי בנפרד. תחשוב על זה ככה, בן אדם אחד עומד לפניך וצועק, בזמן שאחר עומד מאחוריך וצועק אותו דבר, רוב הסיכויים שלא תצליח להבין כלום וגם לא לבחין בדיוק מאיפה צועקים לך.

תסתכל על כל הנושא של אקוסטיקה, הסביבה האקוסטית האופטימלית היא זאת שאין בה הד וכל תדר עובר באין מפריע,עזוב את זה שאוטו זה סביבה אקוסטית נוראית תסתכל על סטודיואים ומקומות שחייבים איכות קול מאוד גבוהה, הם אוטמים את הקירות בחומרים אקוסטיים מיוחדים רק כדי למנוע (לא במאה אחוז) את תופעת ההד.

בזה שאתה שם רמקולים אחוריים, אם אתה חושב על זה אתה בעצם לא מסתפק ב"הד" שיהרוס לך את הצליל, אתה בעצם "מחזק, אותו בזה שאתה שם דרייברים שיפיקו צלילים שיתנגשו באלה של דרייברים אחרים.

מקווה שעזרתי,

תום

עוד נקודה,

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

פורסם

ממממ....ואם הוא ישים רמקולים אחוריים בלבד? ללא קדמיים. התופעה של הדיסאורייטנציה לא תתרחש. בצורה זו לא ישמעו יותר טוב?

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

• תוכן חדש...