Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תבדוק את עצמך ! בתעשיית הרכב השרשרת אמינה ומדוייקת להפליא יותר מרצועה.

אישית ההיתי בוחר בשרשרת עם מותחן הדרולי על פני רצועה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם נתייחס לשנים האחרונות אזי כמות הרצועות תיזמון שנקרעות מעצמן שואף, להערכתי אצל כ-ל היצרנים, ל-0. יש סיבות אחרות לכך שגורמות לרצועות להיקרע (פולי שנדפק, רצועת אביזרים שנקרעת וכד') אבל בבסיס השיטה של רצועת תיזמון היא זולה, אמינה ושקטה.

נכון, יש יצרנים שחוזרים לזה אבל הרוב ממשיכים עם הרצועות גומי.

אגב, אצלנו ב PSA היצרנים הרחיבו את מועדי החלפת רצועות התיזמון ל 10 שנים או 120-150 אלף ק"מ בקירוב (בנזין ודיזל כאחד !). ניסיון של שנים מוכיח שהרצועות שורדות תקופות מאוד ארוכות, גם אצל כאלה שמזניחים, ללא בעיות מיוחדות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תבדוק את עצמך ! בתעשיית הרכב השרשרת אמינה ומדוייקת להפליא יותר מרצועה.

אני דווקא מסכים עם שי ז. שרשרת פחות מדוייקת מרצועה שנדיר עד בלתי קיים שהיא תתארך והיא בהחלט יותר רועשת, גם שרשראות חדישות ושקטות רועשות יותר מאשר רצועה.

פורסם

ניסיון של שנים מוכיח שהרצועות שורדות תקופות מאוד ארוכות, גם אצל כאלה שמזניחים, ללא בעיות מיוחדות.

איציק

איציק, אתה שוכח את עניין הפחד.

תריץ חיפוש ותראה מה העצות שהחברים נותנים בעניין הזה. אף אחד לא לוקח צ'אנס וכולם ממליצים להיצמד להוראות היצרן. זה דבר שגורם לתחושה בלתי נעימה לבעל הרכב. רק המחשבה על מה שעלול לקרות מריצה את הבעלים למוסך אם צריך או לא.

הרצועה היא רכיב שעם כל יתרונותיו (נגיד) אינני מוכן יותר שיותקן בכלי רכב שבבעלותנו. בסבב ההחלפה האחרון כבר פסלתי מכוניות רק בשל העובדה שהמנוע היה מצויד ברצועה ולא בשרשרת.

פורסם

זוהי באמת רק פרנויה ודעה קדומה, רצועות בשירות מערכת תיזמון אמינות יותר מתמיד ולרוב הגורם החיצוני הוא שמכשיל אותן וגם זה הולך והפוחת עקב שיפורים והגנות על חלל התזמון מחדירת גופים זרים ושיפור מבנה הספרוקטים, המותחנים והגלגלות למיניהן.

יצרני רכב בחלקם חוזרים או כבר משתמשים בתצורת שרשרת רק משיקולים של עלויות אחזקה ללקוח (Cost Of Ownership) מה שמקדם מכירות, הרי מערכות תזמון על בסיס שרשרת אינן דורשות תחזוקה מיוחדת כלל.

פורסם
אני דווקא מסכים עם שי ז. שרשרת פחות מדוייקת מרצועה שנדיר עד בלתי קיים שהיא תתארך והיא בהחלט יותר רועשת, גם שרשראות חדישות ושקטות רועשות יותר מאשר רצועה.

לא יודע על איזה רעש אתם מדברים , ברכב הקודם של הורי ניסאן אלמרה 2001 הייתה שרשרת טיימניג גם אחרי 170 אלף קילומטר לא הייה שום רעש ממנה או מהמנוע הוא הייה עובד שקט כמו כל מנוע אחר אפילו יותר שקט ממנועים אחרים , בקושי היו שומעים אותו עובד בסרק . שלא נדבר על החיסכון הכספי בתור לקוח שלא צריך לבצע את הטיפול טיימניג הזה .

פורסם

לפי דעתי הרעש החרישי של שרשרת תיזמון ברכב מודרני ממש זניח ואינו רלוונטי בימינו.

אולי בעזרת סטטוסקופ אני אוכל לגלות הבדלים ברמות הרעש.

לדוגמא בגולף דור 4 מנוע 1.6L מצוייד ברצועה לעומת הגולף הנוכחית מנוע FSI המצוייד בשרשרת אין שום הבדלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

ההבדל כלל לא זניח. ברכבים בעלי שרשרת תיזמון נדרש היצרן להשקיע בבידוד רעשים טוב יותר בין תא המנוע והקוקפיט או/ו ע"י הוספת אלמנטים שונים על המנוע ובכלל להשקטת/נטרול הרעש. יש כמובן הרבה שינויים מבניים במנוע עצמו להשקטת רעשים.

פורסם

גם אצלי ברכב שרשרת והרכב עבר 150000 והוא אחד הרכבים השקטים שאני מכיר.ואם זה כי שיפרו את האטימות אז עוד יותר טוב . אבל גם מחוץ לרכב הוא ממש שקט

פורסם

דווקא לי יש ניסיון פחות טוב עם רצועות תזמון. בערך פעם בחודש מגיע אליי אוטו על גרר שרצועת התזמון שלו השילה שיניים ( 6-10 שיניים בד"כ).

אז נכון שהן לא נקרעות אבל זה מספיק בישביל לעקם את כל שסתומי הפליטה.

האשמה אגב היא של בעלי הרכב שאינם מתייחסים להוראות היצרן ולא מחליפים רצועה בזמן (היצרן מגדיר כל 36K מייל).

הרצועה בעלת אורך החיים הקצר ביותר שנתקלתי בה הייתה על מנוע 1.6TS משנת 2004 שעשה 43K מייל.

פורסם
אם נתייחס לשנים האחרונות אזי כמות הרצועות תיזמון שנקרעות מעצמן שואף, להערכתי אצל כ-ל היצרנים, ל-0. יש סיבות אחרות לכך שגורמות לרצועות להיקרע (פולי שנדפק, רצועת אביזרים שנקרעת וכד') אבל בבסיס השיטה של רצועת תיזמון היא זולה, אמינה ושקטה.

נכון, יש יצרנים שחוזרים לזה אבל הרוב ממשיכים עם הרצועות גומי.

אגב, אצלנו ב PSA היצרנים הרחיבו את מועדי החלפת רצועות התיזמון ל 10 שנים או 120-150 אלף ק"מ בקירוב (בנזין ודיזל כאחד !). ניסיון של שנים מוכיח שהרצועות שורדות תקופות מאוד ארוכות, גם אצל כאלה שמזניחים, ללא בעיות מיוחדות.

איציק

איציק, אתה בטוח שבפיג'ו עברו ל-10(!) שנים בין ההחלפות?

עכדיו רכשנו 407 חדשה וממה שאתה אומר לא ייצא לנו לעשות טיימינג במשך 7 שנים עם הרכב?

כשאני שאלתי במוסך מורשה אמרו לי שהמרווח שהעלו הוא של הק"מ.

רכבים משנת 1999 נדרשים לטיפול טיימינג כל 3 שנים או 90,000 ק"מ.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...