Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי שהרכב נכבה תוך נסיעה לפני שבוע, התנעתי אותו כמה פעמים כדי להגיע למקום שאפשר לעצור, הוא התחמם ועצרתי אותו.

טכנאי דרכים הגיע, בדק ואמר שראש המנוע התקלקל (חסרה כמות גדולה מאד של מים).

הרכב נגרר למוסך, בו החליפו סטרטר (משופץ), מותח רצועה+רצועה, צינור מים עליון ואחורי ומצתים (4,000 ש"ח).

הרכב יצא מהמוסך, המשיך להתחמם וגם רעד/השתעל בנסיעה.

הבאתי את הרכב שוב פעם אל המוסך, בדקו והחליפו שסתום EGR (חדש) (1,400 ש"ח).

שוב, יצא מהמוסך והמשיך להתחמם.

נגרר שוב אל המוסך, וכעת אומרים לי - צריך להחליף מנוע (כדי לא לפרק ראש מנוע ולהתחיל להסתבך). מנוע משופץ 120,000 ק"מ - אחרי סקר שעשו במוסך - 12,000 ש"ח לפני מע"מ.

הסכומים כמובן מגיעים כבר למחצית מערך הרכב לפי המחירון.

מה כדאי לעשות? להחליף מנוע ולהמשיך לנסוע בו? להחליף מנוע ולמכור? למכור לפני החלפת מנוע (יש מי שקונה רכבים במצב כזה)?

למוסך יש אחריות על תיקונים רבים שבעצם לא תיקנו את הבעיה עצמה?

תודה רבה.

עמית

פורסם

וואו כמה חלקים החליפו ככה בלי בדיקה!

באיזה מוסך היית מורשה?

אני במקומך לא הייתי ממשיך להתקרב למוסך הזה עוד מהרגע הראשון, הראש מנוע כניראה כבר גמור אז למה עשו לו טיפול בלי בדיקה?

פורסם

פיספוס באיבחון ! בלשון המעטה. כשל גדול של המוסכניק , לדעתי דרוש זיכוי על כל מה ששילמת !. השתילו חלקים למנוע מת !. בזיון !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
שלום,

אחרי שהרכב נכבה תוך נסיעה לפני שבוע, התנעתי אותו כמה פעמים כדי להגיע למקום שאפשר לעצור, הוא התחמם ועצרתי אותו.

הערה ראשונה:כבר כאן-היו צריכים להבין במוסך שככל הנראה ולמרות הצער יש נזק לאטם ראש/ראש מנוע ולטפל בזה ולא בשום דבר אחר !

הרכב נגרר למוסך, בו החליפו סטרטר (משופץ), מותח רצועה+רצועה, צינור מים עליון ואחורי ומצתים (4,000 ש"ח).

הערה שנייה: על מה ולמה 4000 ש"ח ?זה כסף של חצי מנוע ואולי יותר (חבל שלא ציינת אם זה בנזין או דיזל,אם בנזין עלות המנוע מופרכת לחלוטין)

quote]

בקיצור- דרוש זיכוי על מה ששילמת או שמור את הקבלות,תתלונן על החאפר באיגוד המוסכים,ציין מהיכן אתה וימליצו לך על מוסך אמין.

מצער לשמוע שלאחרונה סיפורים כמו שלך חוזרים כי זה ממש מוציא שם רע לבלי המקצוע בניגוד ללא מעט חברי פורום כאן שהם גם מקצועניים ולא פחות חשוב גם הוגנים והגונים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על כל העצות.

הנקודה שבה אני נמצא עכשיו היא - האם להחליף מנוע או להתחיל בהחלפת ראש מנוע ולראות לאן זה יוביל.

כפי שכתבתי בהתחלה, את בעית ההתחממות עדיין לא פתרו, כך שעוד יכולות להימצא הפתעות...

מה אתם אומרים?

תודה.

פורסם

ועוד שאלה:

במידה ובעית ההתחממות היא בכלל ברדיאטור או במשאבת המים,

האם אפשר לבדוק את זה לפני שמחליפים את המנוע או את ראש המנוע?

תודה.

פורסם
שלום,

הרכב יצא מהמוסך, המשיך להתחמם וגם רעד/השתעל בנסיעה.

הבאתי את הרכב שוב פעם אל המוסך, בדקו והחליפו שסתום EGR (חדש) (1,400 ש"ח).

שוב, יצא מהמוסך והמשיך להתחמם.

נגרר שוב אל המוסך, וכעת אומרים לי - צריך להחליף מנוע (כדי לא לפרק ראש מנוע ולהתחיל להסתבך). מנוע משופץ 120,000 ק"מ - אחרי סקר שעשו במוסך - 12,000 ש"ח לפני מע"מ.

הסכומים כמובן מגיעים כבר למחצית מערך הרכב לפי המחירון.

מה כדאי לעשות? להחליף מנוע ולהמשיך לנסוע בו? להחליף מנוע ולמכור? למכור לפני החלפת מנוע (יש מי שקונה רכבים במצב כזה)?

למוסך יש אחריות על תיקונים רבים שבעצם לא תיקנו את הבעיה עצמה?

תודה רבה.

עמית

ברכב זה ניתן לשפץ את ראש המנוע ובמרבית המקרים אין נזק לבלוק, בגלל שהחליפו לך סטרטר אני מנחש שהבוכנות תפוסות כי הסטרטר הזה חי לנצח.המחיר שציינת לגבי הEGR הוא עלותה של יחידת הוואקום שפותחת את מעבר הגזים מהטורבו ולעיתים ניקוי שלה חוסך את ההחלפה.

במרבית המקרים שיפוץ המנוע בדגם זה לא מצליח ולא כידאי כלכלית אני ממליץ לך לבקש הצעת מחיר על מנוע מפרוק.

פורסם

מהי העלות הממוצעת של שיפוץ ראש מנוע? (טווח מחירים נורמלי)

והאם למישהו יש ניסיון בשיפוץ ראש מנוע של אופל אסטרה?

• תוכן חדש...