Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס - דגם 2008 TREND

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה שלי היא כזאת, למה יש כל כך מעט פוקוסים חדשים שעברו את מתיחת הפנים? אני יודע שהם הגיעו לארץ רק במרץ 08 אבל עדיין. האם זה בגלל שיש דגמי פוקוס 08 עוד לפני המתיחת פנים ולכן לא רואים עוד כל כך הרבה פוקוסים חדשים?

כמעט כולן בליסינג ועדיין לא לכל חברות הליסינג יש אותן.

במקום העבודה הקודם שלי, שעבד עם ניו קופל, לא היה אפשר לקבל פוקוס מהדגם החדש יותר, כי נאמר לי שייקח זמן עד שיגיעו.

לעומת זאת, במקום העבודה החדש שלי, שעובד עם הרץ, לא הייתה בעייה לקבל את הפוקוס החדשה.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמעט כולן בליסינג ועדיין לא לכל חברות הליסינג יש אותן.

במקום העבודה הקודם שלי, שעבד עם ניו קופל, לא היה אפשר לקבל פוקוס מהדגם החדש יותר, כי נאמר לי שייקח זמן עד שיגיעו.

לעומת זאת, במקום העבודה החדש שלי, שעובד עם הרץ, לא הייתה בעייה לקבל את הפוקוס החדשה.

נתקלתי בדיוק באותה הבעייה עם ניו קופל עכשיו. אפילו חשבתי לוותר על הפוקוס, כי לא רציתי לחכות עד 2009. אבל נראה לי שאני אתחיל לבדוק חברות ליסינג אחרות.

מישהו יודע איפה בוודאות עדיין ניתן להשיג את הפוקוס, לפני שאני מתחיל להרים טלפונים לכל חברות הליסינג?

פורסם

יש באמת בעיה עם היבוא של המכוניות האלה?!

התקשרתי לדלק מוטורס בזמנו והם אמרו לי שיש פשוט המתנה של חודשיים.. זה הכל.

פורסם

או.קיי אז ככה. סופית החלטתי ללכת על הפורד פוקוס החדשה, דגם TREND.

קודם כל רציתי לציין שאני לא יודע עד מידת רצינות הסניפים. מכר שלי שהלך לעשות נסיעת מבחן על אותו דגם בדיוק לא קיבל את הדגם הזה אלא קיבל את הדגם הקודם (יכול להיות גם כן של השנה אבל לדעתי מדובר בחוסר אחריות של דלק מוטורס או של האחראים כי הוא ציין שהוא מעוניין בדגם לאחר מתיחת הפנים).

עוד שאלה אחרונה, הפורד מובילה בהמון פרמטרים ובהחלט נשמע כמו רכב מעולה. רציתי לשאול בנוגע לטיפולים. אני מתכוון לקנות את הרכב כפרטי, זה לא רכב מהעבודה וכו'.. האם הטיפולים יקרים אל מול מאזדה, טיוטה ומה בנוגע לאמינות הכללית?

פורסם

זה אותו האוטו כמו שנאמר קודם מדובר בקוסמטיקה בלבד.

לגבי טיפולים כל 15000 ק"מ או שנה לא יכול הלגיד לך לגבי אמינות כי הרכב שלי עשה בסה"כ 3500 ק"מ

אבל לפי היכרות של אנשים בעבודה שיש להם ליסינג מדובר באמינות מופלגת,אין מחלות מיוחדות וטיפולים לא יקרים יחסית.

פורסם
מישהו יודע איפה בוודאות עדיין ניתן להשיג את הפוקוס, לפני שאני מתחיל להרים טלפונים לכל חברות הליסינג?

כבר כתבתי שיש לי כזו מ"הרץ".

קודם כל רציתי לציין שאני לא יודע עד מידת רצינות הסניפים. מכר שלי שהלך לעשות נסיעת מבחן על אותו דגם בדיוק לא קיבל את הדגם הזה אלא קיבל את הדגם הקודם (יכול להיות גם כן של השנה אבל לדעתי מדובר בחוסר אחריות של דלק מוטורס או של האחראים כי הוא ציין שהוא מעוניין בדגם לאחר מתיחת הפנים).

נשמע מוזר. הדגם החדש מוצג בסוכנות מאז 15.3.2008 וגם חולק שם מפרט שמציין בפירוש את ה ESP. מה שאתה כותב הוא עילה לתביעה, אלא אם כן מדובר ברכב מליסינג.

לדעתי, לניו קופל יש איזשהו הסכם עם דלק מוטורס לקלוט עודפי פוקוסים מהדגם הקודם במחיר זול יותר.

האמת? רוב מקבלי הפוקוס בליסינג לא יודעים שיש פוקוס חדשה ובטח לא יודעים מה זה ESP.

זה אותו האוטו כמו שנאמר קודם מדובר בקוסמטיקה בלבד.

לגבי טיפולים כל 15000 ק"מ או שנה לא יכול הלגיד לך לגבי אמינות כי הרכב שלי עשה בסה"כ 3500 ק"מ

אבל לפי היכרות של אנשים בעבודה שיש להם ליסינג מדובר באמינות מופלגת,אין מחלות מיוחדות וטיפולים לא יקרים יחסית.

זהו, שלא.

מדובר ביותר מקוסמטיקה - בתור אחד שמכיר היטב את הדגם הקודם והדגם החדש. ראה הודעות קודמות שלי בשרשור.

בהנחה שלא נגעו במנוע ובתיבת ההילוכים, אכן מדובר באמינות מופלגת, שכן הרכבים בליסינג עוברים התעללות והזנחה בטיפולים ולא ידוע לי על תקלות משמעותיות.

פורסם

איתן אתה משכנע את המשוכנע

קודם כל כן ישנו הבדל בטיחותי חשוב בדגם TREND והוא תוספת הברוכה של הESP.

אכן הם טוענים לגבי בידוד רעשים טוב יותר לא יודע לגבי זה יכול להיות שזה נכון.

מעבר לכך באמת שהכל קוסמטיקה,שינו את הצבע של החלקים בדש ומיקום המחזיקי כוסות אבל זהו אין שינויים מעבר לכך.

בדגם TREND X למשל יש שינוי נוסף שהצמיגים שמגיעים איתו הם צמיגים כמו בGHIA,

205/55 R16

פורסם

... האם הטיפולים יקרים אל מול מאזדה, טיוטה ומה בנוגע לאמינות הכללית?

עושה רושם שעדיין יש לך קצת התלבטות.

אני עדיין ממליץ לך על נסיעת מבחן.

אבל, מכיוון שאתה די נעול אני ממליץ לך להזמין בהקדם את הרכב, בגלל ההמתנה הארוכה שיש לפוקוס. גם אם תתחרט תוכל לבטל את ההזמנה ללא כל חיוב או קנס - זו מדיניות החברה (שכדאי לוודא אותה!) וזאת כל עוד לא שילמת את מלוא התשלום על הרכב (וזה קורה רק שהרכב מגיע לארץ).

בזמן הזה תוכל לברר את כל מה שאתה רוצה (חיפוש בפורום יניב הרבה מידע).

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

זקוק לעצה אחרונה לפני הזמנת רכב מחר.

עכשיו צצה לה התלבטות אחרונה בין פורד פוקוס החדשה דגם TREND לבין B3 החדשה של סובארו בדגם הבסיסי? מה דעתכם?

לפי דעתי פורוד מנצחת כמעט בכל פרמטר שאני יכול לחשוב עליו:

-בטיחות: יתרון לפורד שגם בגירסת הבסיס מגיעה עם ESP.

-צריכת דלק: לא פחות טובה.

-עיצוב: לא פחות מרשימה מבחוץ ורמת אבזור גבוהה יותר גם מבפנים בכל הנוגע למערכות וכו'.

-ביצועים: מנוע חזק יותר, 1600 לעומת 1500 של B3.

-תמורה למחיר: גבוהה יותר.

דעתכם? חשוב לי לדעת שאני עושה את הבחירה הנכונה.

פורסם

אז איפה בכלל ההתלבטות?

אין אפילו פרמטר אחד שבו האימפרזה (כך נקראת בעולם האחות הקטנה של הלגאסי, בארץ הצמידו להן את הכינויים B3 ו- B4) עולה על הפוקוס.

הסיבה היחידה שמישהו בכל זאת ירצה סובארו היא בגלל האפשרות לידנית.

אגב, הייתי בסובארו להתעניין בידנית ואיש המכירות הרים גבה לאחר שבתשובה לשאלתו עניתי שאני לא מורה לנהיגה.

אמנם לא נהגתי בה, אבל ישבתי בה ולמרות שאני לא איש גדול - היא צפופה לי.

אין גם שום סיכוי בעולם שעגלת התינוק שלנו תיכנס לבאגאז' שלה.

פורסם

תודה רבה על התגובה.

מחר אני ככל הנראה מזמין את הפורד החדשה, דגם TREND.

יש לי עוד כמה שאלות, לדוגמא בסניף בת"א אמרו לי שהמשלוח שאמור להגיע בסוף אוגוסט נסגר ואילו ברעננה (הייתי בסניף) אמרו לי שהמשלוח עוד פתוח אבל צריך להזדרז.

השאלה אם במקרה שהם יטענו כי נסגר המשלוח של אוגוסט ושהמשלוח הבא הוא רק באוקטובר האם הפעלת לחץ (קל) עליהם בכל זאת תאפשר את הגעת המכונית אלי עוד באוגוסט? מה דעתכם?

עוד שאלה, האם תהיה בעיה עם רכב בצבע שחור? חלק אומרים שזה פשוט לא חכם לקנות רכב בצבע שחור בגלל בעיות התחממות אבל מאחרים הבנתי בדיוק ההיפך. האם יש בעיה כזאת בפורד או בפורד פוקוס החדשה באופן ספציפי?

דעתכם?

פורסם

הנה השוואה קצת זרירה בנושא:

הB3 מגיעה עם מנוע 1.5 ליטר דיי אנמי.

האוטו מרגיש זול בפנים מבחינת פלסטיקה,ההרגשה היא שחזרנו לסוף שנות ה-90,סובארו לא בדיוק התקדמו בנושא הזה במשך השנים.

הבאגאז' שלה קטן מאוד ולא ניתן לקבל סדאן ברכב הזה.

הנוחות נסיעה של הפוקוס עדיפה בכל פרמטר,גם מבחינת נוחות וגם מבחינת שלדה,הסובארו מתנדנדת יותר מידי לטעמי והמתלים שלה פשוט רכים מידי.

הסובארו לא רוסקה באירופה אלא רק באמריקה ולא ניתן להשוות בין המבחנים כי האמריקאי בודק דברים אחרים לחלוטין ופחות מחמיר.

והדבר הכי חשוב שפוסל את האוטו הזה מבחינתי הוא היעדר הESP בגירסת הבסיס,אלא רק בגירסת ה-2 ליטר המאובזרת יותר(ויקרה הרבה יותר)

אלא אם כן אתה הולך לרכוש את הדגם 2 ליטר עם 4X4 ושלל צעצועים אחרים,וגם שם לדעתי הפוקוס 2 ליטר עדיפה בכל פרמטר חוץ מהעובדה שאין בה 4X4 שלדעתי מיותרת וגורמת לזלילה מיותרת של דלק יקר, אלא אם כן אתה רוכש STI ששם זה יכול לעזור במצבים קיצוניים ואם אתה קונה STI אז דלק זה הדבר האחרון שמעניין אותך בכל מקרה.

פורסם

היינו בסוכנות של פורד באשדוד לפני שלושה ימים,והיה אפשרות לקנות דגם TREND לתחילת יולי!!

לדעתי תלוי בהקצאות שהסוכנויות קיבלו שווה בדיקה טלפונית,בכל מקרה קבלת הרכב היא במתקן של דלק מוטורס בניר צבי ולא בסוכנות שבא מזמינים את הרכב.

לגבי הצבע,הפוקוס שלי בצבע שחור מטלי,היה לי לפני זה רכב כסוף ואני חייב לציין שקיים הבדל דיי גדול מבחינת התחממות.

הרכב נראה מדהים בשחור והנושא לא קשור ספציפית לפורד אלא לכל המכוניות בצבע כהה,הן מתחממות יותר,אבל לא משהו שמזגן אחרי 3-4 דקות לא יכול להתמודד איתו!

בקיצור המלצה שלי תלך על הצבע שהכי נראה לך,אבל בכל מקרה תקח בחשבון שרוב המכוניות בדגם הזה מגיעות דווקה בצבעים היותר "עממיים" בסגנון כסוף,לבן,שמפניה וכו,במידה וישנה אפשרות לצבע כהה הייתי הולך על זה בלב שלם.

רק דבר אחד לא ממליץ לך על צבע כחול AVALON,מדובר בצבע לא מטלי ולטעמי זוועתי,כמובן שכל אחד וטעם שלו :p

פורסם

הבנתי.

ראיתי את הפורד החדשה גם בצבע לבן והיא גם מצאה חן בעיני מאוד, פשוט מרשימה.

לגבי ההקצאות, אני בהחלט אשאל לגבי זה מחר!

תודה רבה לך!

פורסם

לא מומלץ לקנות דגם טרנד. השוק מוצף במכניות כאלו מליסינג, וירידת המחיר בהתאם.

דגם טרנד X יותר נעים ומאובזר, ותקבל את רוב הפרש הכסף חזרה במכירה, ובקלות רבה יותר מהנ"ל.

באתר של פורד בארץ יש פירוט מלא ומדוייק על ההבדלים בין הדגמים.

http://www.ford.co.il/category/CarFocus

• תוכן חדש...