Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף VS פיג'ו 206 לפני קנייה

itzik-en
שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכל חברי הפורום.

יש לי תקציב של גג 47K ונראה לי שההתלבטות הסופית שלי היא בין שתי המכוניות הנ"ל.

פולקסווגן גולף שנים 2000-2001 או פיג'ו 206 שנים 2000-2002.

מחפש גיר ידני!

עכשיו לעזרתכם: אודה לכם מאוד על המלצות טענות ליקויים (צריכת דלק לא חשובה לי)

מה שכן חשוב שכמובן כמה שפחות תקלות וכמה שיותר תמורה לכסף.

אני נוטה יותר לכיוון של הפיג'ו 206 בגלל שזה רכב מפנק.

לאיזה מחלות לצפות במכוניות הנ"ל ובכללי מה אתם ממליצים.

אשמח אפילו לקבל הצעות לרכבים אחרים (רק לא פונטו בבקשה בלי לפגוע ) :-)

בתודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גולף זה רכב מליגה אחרת. מדובר על רכב אמין, נוח, אחיזה טובה ואיכותי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם 3 דלתות יספיקו לך אז החל מ שנת 2001 יש XS 1.6 עם 110 כ"ס

או 2.0 GTI 138 כ"ס(לא יודע אם נכנסת בתקציב) לנהיגה עדיפה על הגולף הסטנדרטית לטעמי.

בהצלחה

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובות.

אני לא משווה את הגודל של האוטו, זה לא משנה לי! אלה 2 המכוניות שהחלטתי לקנות בתקציב :-)

אם אפשר בבקשה תשובות מפורטות אני אשמח מאוד.

בתודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגולף תהיה יקרה יותר לאחזקה שוטפת ואני חושב שגם החלקים יקרים יותר, למרות שחלפים מקוריים של פיז'ו לא זולים בכלל.

ה206, אם אתה לוקח עם מנוע 1600 XS או XSI תיתן לך בהחלט הנאה טובה מהנהיגה. האמינות של ה206 בדר"כ טובה. לא יפנית אולי אבל נחשבת יחסית לדגם אמין במיוחד עם גיר ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובות.

אני לא משווה את הגודל של האוטו, זה לא משנה לי! אלה 2 המכוניות שהחלטתי לקנות בתקציב :-)

אם אפשר בבקשה תשובות מפורטות אני אשמח מאוד.

בתודה מראש

זה דווקא כן משנה (יחד עם עוד כל מיני דברים)

אם רובן הגדול של הנסיעות שלך הן עירוניות עם עד 2-3 נוסעים ברכב כולל אותך, ה206 תהיה הבחירה הנכונה.

אם אתה מרבה בנסיעות ארוכת טווח, ומנצל את שטח תא המטען, הגולף תהיה הבחירה הנכונה.

בהנחה שאנו מדברים על גרסאות הבסיס פחות או יותר, ה206 תהיה חסכונית יותר בדלק בנסיעות עירוניות.

מצד שני, ה206 תהיה צפופה יותר ופחות נוחה מהגולף עבוד מספר גדול יותר של נוסעים, או בנסיעה ממושכת.

אתה צריך להגדיר מה השימוש העיקרי ברכב ולפי זה להחליט.

!AWDSOME

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים תודה רבה על התשובות :-)

אני כנראה יתמקד ב 206 הידנית ואנסה להשיג כזאת עם מנוע 1600 שנת 2002 במצב טוב.

על איזה דגם כדאי ללכת מהשנה הזאת? מה הכי מוצלח מבינהם? XS,XT,XR ?

מה הכי מפנק ? או שמבחינת הפנים יש סטנדרט בכול הדגמים? מה הכי בטיחותי ?

כריות אויר ABS וכו...

תודה רבה לכולם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברשותך,

פז'ו 206, מחליפת ה-205, הוצגה באירופה ב-1998 והגיעה לישראל ב-1999. מגוון המנועים כלל את מנוע ה-1.4 הוותיק של ה-205, שנשאר כמעט ללא שינוי, וה-1.6 של ה-306, שקיבל בשנת 2000 ראש מנוע בעל 16 שסתומים שהעלה את הספק המנוע מ-90 כ"ס ל-110 כ"ס. בכל הנוגע לאבזור, ב-XR הבסיסית היו חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מזגן והגה כוח, וה-XT המפוארת כללה בנוסף לכל אלה גם כיוון גובה לכיסא, ריפוד מהודר יותר ומראות חשמליות. לחובבי הביצועים הוצעו ה-XS (שהיא למעשה XT 1.6 בעלת מרכב שלוש דלתות) וה-GTI בעלת מנוע 2.0 ו-138 כ"ס. מנועים אלה הופיעו גם בגרסת ה-CC הפתוחה. ה-XR וה-XT הוצעו עם תיבת ההילוכים ה"חכמה" של פז'ו-סיטרואן - ה-AL4. בשנת 2006 הופסק ייצור הגרסאות האוטומטיות של דגמי ה-1.4. ה-206 הוחלפה באירופה לאחרונה על ידי ה-207. כמה מכוניות 206 HDI טורבו דיזל, בעלות מרכב סטיישן, הגיעו לארץ, אך הן נדירות ומחירן, כ-70 אלף שקל, נחשב גבוה יחסית לביקוש.

שזה בערך עונה על שאלתך..

עכשיו במידה ואתה נעול על הרכב תדע שיש להקפיד ב-206 על היסטוריית טיפולים תקינה במוסכים מורשים. ראש המנוע רגיש במיוחד לשימוש בנוזל קירור לא ייעודי. פס דק של נוזל קירור סביב החיבור בין ראש המנוע לבלוק, וכן סימני שמן במאגר נוזל הקירור, יעידו על מנוע הדורש שיפוץ ראש קרוב בעלות של כ-2,500 שקל.

מנגנוני הכיוון ומשענות המושבים סובלים מבלאי גבוה, בייחוד בדגמי שלוש הדלתות. חריקות יעידו על כיסא שתיקונו קרב, וכך גם משענת עקומה וספוגית. הדלתות הכבדות בדגמי שלוש הדלתות נוטות לצאת מאיזון, והסימן לכך הוא טריקת דלת לא חלקה; התיקון כולל כיוון בלבד ועלותו כ-300 שקל. בדגמים הידניים עלול להיווצר חופש מוגזם בידית ההילוכים, הנובע ממנגנוני העברה ("שטאנגות") שחוקים, תיקון שעלותו כ-500 שקל. תיבות ההילוכים האוטומטיות בכל הדגמים נוטות לתקלות בעיקר בפיקוד התיבה האלקטרוני, שיתבטאו בנעילת תיבת ההילוכים בהילוך שני ובהידלקות כל נורות הבקרה של תיבת ההילוכים. תיקונה של תקלה מסוג זה יכול להגיע ל-5,000 שקל - עלות החלפת הגיר.

מומלץ לבקש היסטוריה מלאה של הרכב, שכן התקלות מתוקנות לרוב במוסכי היבואן המצוידים במכשור האלקטרוני המתאים לאבחונן ותיקונן. רעשים מכיוון הגה הכוח בעת נעילת ההגה מעידים על בעיה זניחה במשאבת הגה הכוח, שעלות תיקונה כ-700 שקל. יש לבדוק את שחיקת הצמיגים האחוריים, שכן הסרן האחורי, המשתמש במוטות פיתול, נוטה לצאת מאיזון בשל כניסה לבורות. הדגמים הספורטיוויים מועדים לפורענות ויש להקפיד על בדיקת נזקי תאונות והתעללות מכנית. תשומת לב מיוחדת יש להעניק לרכבי השכרה וליסינג לשעבר, שכן טיפול במוסכים בלתי מורשים נותן את אותותיו במהרה בבלאי מוגזם לרכב.

מקווה שעזרתי

עדי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...