Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אספנות למתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שמי עמרי ואני בן 17 וקצת, ולא מזמן קיבלתי הוצאתי רישיון.

כבר הרבה מאוד זמן יש לי חלום לשפץ רכב קלאסי ולנהוג בו. יש לכם המלצות לרכב מתאים למתחילים? כמובן בתקיצב מוגבל יחסית; רק עכשיו אני מתחיל לעבוד. יש לי "ידיים טובות" והרבה ידע בנושא. חשבתי בכיוון מיני (אחת המכוניות האהובות עליי).

באיזה תחומים לא מומלץ להתעסק בצורה פרטית, ועדיף לפנות לבעל מקצוע? אני רוצה לעשות כמה שיותר בעצמי.

יש איפה להשיג חוברות מפורטות בארץ?

תודה לעונים וחג שמח!

פורסם

עומרי, תתחיל עם חיפושית.

פשוט, קל, נוח ואין הרבה מה לקלקל - וזה יתרון!

הנסיון יבוא עם השנים.

בהצלחה

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

בתור אחד שדפקו אותו בקניית הרכב, אני ממליץ לך לא למהר, לא לקנות את הרכב הראשון שאתה רואה, תתייעץ עם כמה שיותר

אנשים, מרבית האנשים כאן עם רצון לעזור.

קרא את השרשור הזה ותשכיל.

בהצלחה !

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

הכי קל ועם זמינות החלקים הכי טובה היא החיפושית על כל הדגמים מ68 והלאה

ישנם גם הפורדים למיניהם אנגליה אסקורט וכדומה שגם להם יחסית אפשר להשיג חלקים

הכי חשוב זה לאט לאט ולא ליקפוץ ולהתלהב מכל רכב

כי גם עם הרכב הכי קל אפשר ליפול

בכל מיקרה בהצלחה

ונעים לשמוע על נהגים חדשים שמעדפים אספנות על כל המכוניות המשדרגות של ימינו

יוסי

פורסם

תודה על כל התגובות!

אם חיפושית, איזה נפח מנוע וארץ ייצור מומלץ?

יוסי, ראיתי את התמונה של הטרנספורטר שלך, האם רכב שכזה יכול לבוא בחשבון?

מה לגבי מיני?

פורסם
תודה על כל התגובות!

מה לגבי מיני?

חיפושית משנות השבעים, עד 1300 יותר חסכוני.

מיני ? יותר יקר ויותר מסובך לטיפול בגלל מערכת קירור מים.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

אני בעד שיפוץ ראשון דו גלגלי.

במיוחד אם מר בחור רוצה לעשות כמה שיותר בעצמו.

בשיפוץ רכב , חלק גדול מהשיפוץ חייב להעשות ע"י בעלי מקצוע משום שבודדים מי שיש להם את הציוד והמקום הדרוש כדי להתעסק עם תחומים מסויימים בשיפוץ להם דרושים כלים/תנאים מיוחדים ( רתכות,פרסים,חולצים,מדחס ואביזרים פנאומטיים,ציוד צביעה מקצועי,מקום ייעודי,ליפטים וציוד הרמה וכו... = וזה לפני שדיברנו על מיומנות ).

בדו גלגלי יש צורך בציוד דומה אך אפשרויות השינוע הרבה יותר פשוטות / זולות / זמינות ואין צורך בציוד הרמה מיוחד לשיפוץ המכלולים.

בנוסף נושא הפחחות והצבע ( ISSUE ענק בשיפוץ רכב קלאסי , במיוחד כזה העשוי מברזל...) מתגמד לכמה פריטים בודדים, וחלק גדול מההכנה ניתן לעשות לבד.

אני במצב דומה ( 18 ) וזה מה שאני מתכוון לעשות , לשיקולך.

פורסם

גם אני בעקרון רוצה להכנס לתחביב האספנות, והאמת היא ששקלתי לשפץ דו גלגלי. הבעיה היא שאין לי רשיון לדו גלגלי, וכל העוקץ יוצא מהשיפוץ (לדעתי, לפחות) אם אי אפשר להנות בסוף מהרכב.

"ai motoare capul doare"

פורסם
תודה על כל התגובות!

מה לגבי מיני?

ראיתה כמה הוא רוצה על הטרנספורטר ותחשוב שזה לא המחיר שהוא השקיע

פורסם

התחלתי בשיפוץ ראשון של אלפא ספרינט בגיל 18 אמנם עבדתי לאט והגעתי לשיפוץ עם ידע מוקדם על איטלקיות,

אבל מה שאני אומר זה שאם יש לך סבלנות, ידיים טובות ועבודה שיכולה להכניס לך גם לחם וגם חלקים לאוטו

אז גם אלפא זה לא מעל הפופיק...

יותר חשוב שבאמת תואהב את האוטו שתשפץ (מיני לפי מה שהבנתי ממך) מאשר תסיים חיפושית מושלמת

ואז תחפש קונה..

השיטה לא לחסוך בקנייה עדיף לקנות מבחור פדנט שלא מוריד שקל במחיר באלפיים שקל יותר, מאשר איזה ערס

שהתחיל איתך ב 25K וסיימתם שהוא מפקיד לך בחשבון 200. לרוב מאופי הקנייה אתה יכול לראות את היחס האמיתי של הבן-אדם כלפי האוטו, תדע שאנשים שבאמת משקיעים באוטו שלהם ואוהבים אותו, כשתציע להם "חמש אלף ובוא לדואר" יהיה להם נצנוץ

בעיניים של דמעות הם יעלבו בשם האוטו וכאלה מכוניות אתה מחפש, שאהבו אותם, שעדיין אוהבים אותם...

פורסם

הרכב הראשון חייב להיות כזה שיגרום לך להבין את כל הכיף ואת כל הקושי אך מבלי להפוף למטלה ולקללה ולכן ...

יש לי המלצה שונה - תתחיל בנהיגה על רכב מיושן (זו לא הגדרה רשמית אך כל רכב בין שנת ייצור 89 ל-84 עונה על ההגדרה) ולא בהכרח אספנות. יש לכך מספר יתרונות:

1. יותר קל למצוא רכב זול לרכישה, מעניין לאחזקה כאספנות בעתיד

2. יותר קל למצוא חלפים ובעלי מקצוע

3. תוכל לנסוע עליו גם בבוקר

4. העלויות גבוהות משל רכב אספנות רק בכ-1500 שח לשנה ולא יותראך תוכל לנסוע ללא מגבלות

5. תזכה להרבה חיוכים, הערות ומבטים מהציבור בכבישים

מצד שני תבין מהר מאוד מה זה רכב שפותח לפני 20 שנה ויותר, מה זה לחפש חלפים, מה זה לעבור 2 טסטים בשנה ומה זה שבעלי מקצוע מגרשים אותך כי זה מסובך מידי ... כל הצרות של רכב אספנות/ישן

לכן אני ממליץ לך להזכר ברכבים שחלמת עליהם כאשר הייתה קטן או רכב שהיה במשפחה לפני עשור ויותר ולהתמקד ברכב שלך אומר משהו.

שיהיה לך בהצלחה !

פורסם

אתה גם יכול לקחת בחשבון את הגולף\פאסאט\שירוקו של פולסוואגן שגם להם אין בעיית חלקים.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
תודה על כל התגובות!

מה לגבי מיני?

כבעל מיני ואחד ששיפץ אותה לבד ומאפס .

מיני זה רכב מאוד פשוט לעבוד עליו ומאוד מובן ולא צריך להיות פרופסור בשביל זה.

א.הבעיות שיש במיני הן זמינות החלקים בארץ את הרוב צריך ליבא מחו"ל ולזה אין בעיה כי בחו"ל יש הכול ובשפע.

ב. קשה מאוד למצוא היום בארץ מיני במחיר סביר כדי להתחיל לשפץ אותה העלויות גדולות מאוד(במידה ואתה לא עושה הכול לבד) וגם כמות המיני בארץ לא כול כך גדולה ולמי שיש כבר קשה לו למכור אותה .

לכן חברי לפורום ממליצים לך לקנות חיפושית הן בחלפים זמינים יותר והן בכמות האדירה שיש בארצנו למציאת האחת שתוכל לשפץ אותה .

חג שמח וכשר

טל גלאפו

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם
גם אני בעקרון רוצה להכנס לתחביב האספנות, והאמת היא ששקלתי לשפץ דו גלגלי. הבעיה היא שאין לי רשיון לדו גלגלי, וכל העוקץ יוצא מהשיפוץ (לדעתי, לפחות) אם אי אפשר להנות בסוף מהרכב.

אני מתעסק בדו"ג מגיל 13, והעניין הפעוט הזה של הרשיון אף פעם לא הפריע לי.

כמובן שבסוף אתה מקבל שכל ומוציא רשיון.

לפותח השרשור,

אני דווקא ימליץ לך ללכת על דו"ג בגלל הקלות שיפוץ, משמעותית פחות מערכות מסובכות, תופס פחות מקום, ויותר הגיוני מבחינת עלויות שיפוץ למישהו מתחיל, ואפילו דל תקציב.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

לא יודע מה איתך.

אבל החלום שלי הוא פיאט 127 לא משנה איזה שנה וגם לא משנה איזה מנוע כמובן שאני מעדיף את הדגם הספורט אבל קשה למצוא,בכללי את הרכב הנ"ל קשה למצוא!

• תוכן חדש...