Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אוסף רכבי אספנות מאז סוף שנות השמונים.

בשנת 1993 כשבני הגיע ל גיל 17 היו לנו 3 מכוניות אספנות שאני שיפצתי בעצמי; והם טריומף ספיטפייר 1969, שברולט 1957 ודודג' דארט GT קבריולט 1965. חוץ מזה היו גם רכבים חדשים.

תוך שבוע לימדתי את בני לנהוג בכל הרכבים והוא היה לוקח כל יום רכב אחר לבית הספר... עוד הרבה לפני כן הוא גם למד לטפל ולשמור על הרכבים.

נכון אם הרכב היה נפגע לא היה ביטוח מקיף. אבל היו ידים שידעו לתקן. ברוך השם לא היה צורך בתיקונים.

אני חושב שאם בן/בת משתתפים בתהליך השיפוץ אפילו רק מרחוק בתהליך החוויה הכרוך בשיפוץ הם ישמרו על הרכב.

לפני 11 שנים הבת שלי הגיע לגיל נהיגה וסרבה ועדין מסרבת לנהוג ברכבי האספנות. אבל אם היתה רוצה הייתי נותן לה בחפץ לב. בינתיים היא נוהגת במיני מיינור 1984.

כל זה היה נכון בשנות התשעים.

היום אני חושש להשאיר רכבי אספנות ברחוב מפחד שיגנבו אותם כפי שכבר קרה לי בעבר.

אתם צריכים להכיר בעובדה כי הילדים הקטנים גדלים וצריך לאפשר להם לקבל על עצמם אחריות ולהיות שותפים בחוויה .

שלמה דן גדרון

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שאתה אומר תקף גם לנהגים המבוגרים,

למה בעצם לנהוג ברכב אספנות?!לא יותר בטוח רכב עם 8 כריות אויר???

כמו שכתב nitch הסטטיסטיקה מדברת, חוץ מזה אל תשווה את רמת הנהיגה והידע של מבוגר לנהג צעיר, ראה את מחירי הביטוח ותבין לבד.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

בני קיבל לכבוד הוצאת רשיון הנהיגה מרצדס 280. לדעתי נהיגה ברכב בן 30 מעלה את רמת המודעות לזהירות אצל הנהג הטרי גם בגלל היכולות ה"מוגבלות" של הרכב וגם בגלל ערכו. לעת עתה הקונספציה הוכיחה את עצמה.

ארז רונן

פורסם
כמו שכתב nitch הסטטיסטיקה מדברת, חוץ מזה אל תשווה את רמת הנהיגה והידע של מבוגר לנהג צעיר, ראה את מחירי הביטוח ותבין לבד.

יש צעירים עם רמת נהיגה וידע שעובר גם מובגרים עם 30 שנה נסיון על הכביש...

ההבדל הוא.. לקיחת סיכוניום המיותרים ,נהיגה בפרעות וכל המאפיינים של גיל צעיר.

יש המון צעירים היום שלוקחים מגוון קורסים של הנהיגה מתקדמת או מגיעים מעבר של ספורט מוטרי, הם ידעו לשלוט ברכב מבחינת בלימה היגוי והאצה הרבה יותר טוב מנהג שחוק של 30 שנה על הכביש.

בסופו של דבר הכל קשור לחינוך מוטורי.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

הילדים שלי שיהיו בריאים הם בני שנתיים וחמש והם כבר שותפים מלאים בחווית השיפוץ.

הקטנציק עומד וצופה וגם מביא לי כלים שצריך.

חוץ מזה הם כבר לומדים לנהוג.....

0= 001.jpg

0= 016.jpg

DSC00339.jpg

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

לאבא שלי הייתה כוונה ברורה לקנות לי ולאחי רכב ישן עם קבלת הרשיון (גיל 17)!

הוא התעקש שנלמד לנסוע עם רכב "נחות" בקצב של רכב מודרני, הכוונה היא לא לקרוע לרכב

את הצורה אלא לקרוא את התנועה מס' צעדים קדימה ולפעול בהתאם (השתלבות נכונה, האצה לפני עלייה וכו').

זה אולי נשמע מטופש אבל כל טעות קטנה ומיד אני נעשה מטרד תנועה שגורר פקק בליווי צפירות.

אפשר לקרוא לזה נהיגה על מגבלות המינימום אך כשעושים את הפעולות נכון ובחוכמה ישנו סיפוק אדיר כשעוקפים בסיבוב רכבים חמים עם נהגים קרים...

כמובן שבחבר'ה היו מכוניות חמות ואנחנו גם רצינו ספורטיבית עם כיתוב XSI\GTI אבל תמיד הרגשנו באיזה מקום שהם מפספסים משהוא בדרך למרות שהם הרבה יותר מהירים...

זה נקרא אם נוסעים לאט יותר- לומדים הרבה יותר!

במבט לאחור מגיע לאבא שלי תודה ענקית על החוויה של התניידות של 5 שנים ברכב

עם 602 סמ"ק ו32 כ"ס בתאוריה לפי פרוספקט ישן...

לפני כ-4 חודשים נפרדנו מדיאנה היפה כי בחנייה כבר עמדה GTI 306 שכבר הרגשנו בשלים לנהוג אותה!

נ.ב.

מורת הדרך שלנו הייתה סיטרואן דיאן 79'

פורסם
אני אוסף רכבי אספנות מאז סוף שנות השמונים.

בשנת 1993 כשבני הגיע ל גיל 17 היו לנו 3 מכוניות אספנות שאני שיפצתי בעצמי; והם טריומף ספיטפייר 1969, שברולט 1957 ודודג' דארט GT קבריולט 1965. חוץ מזה היו גם רכבים חדשים.

תוך שבוע לימדתי את בני לנהוג בכל הרכבים והוא היה לוקח כל יום רכב אחר לבית הספר... עוד הרבה לפני כן הוא גם למד לטפל ולשמור על הרכבים.

נכון אם הרכב היה נפגע לא היה ביטוח מקיף. אבל היו ידים שידעו לתקן. ברוך השם לא היה צורך בתיקונים.

אני חושב שאם בן/בת משתתפים בתהליך השיפוץ אפילו רק מרחוק בתהליך החוויה הכרוך בשיפוץ הם ישמרו על הרכב.

לפני 11 שנים הבת שלי הגיע לגיל נהיגה וסרבה ועדין מסרבת לנהוג ברכבי האספנות. אבל אם היתה רוצה הייתי נותן לה בחפץ לב. בינתיים היא נוהגת במיני מיינור 1984.

כל זה היה נכון בשנות התשעים.

היום אני חושש להשאיר רכבי אספנות ברחוב מפחד שיגנבו אותם כפי שכבר קרה לי בעבר.

אתם צריכים להכיר בעובדה כי הילדים הקטנים גדלים וצריך לאפשר להם לקבל על עצמם אחריות ולהיות שותפים בחוויה .

מילא ביטוח מקיף

אבל מה עם 7-9 נסע לבית ספר לא?

לדעתי ולדעת הרבה ביטוח החובה בשעות אלה לא תקף.

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

או שהבן נסע לשיעור שעת 0 (ככה זכור לי מהתיכון).:roll:

או שהוא הגיע לביה"ס עם איחור מוצדק.(לא עובר על החוק):roll:.

או שנעברה עבירה .:evil:

מבחינת החוק זה פרט שולי !:shock:

מה לגבי נזק (לא לרכוש,פגיעה בהולך רגל) שלא נדע:idea:.

מה עם כל ההיתרים וההטבות שניתנו לרכבי האספנות בעקבות הגבלת נסיעה בין השעות 7-9 בבוקר.

לא חבל שמישהוא, שיושב למעלה יראה כל פעם רכבים כאלו ויחשוב לעצמו , למה לתת להם (לאספנים)הנחות???

ירון מאיר

פורסם

ירון,

בגיל שמוציאים כבר רישיון,

רוב התלמידים מתחילים את הלימודים מינימום ב-9, אם לא ב-10/11 בבוקר,

ככה זה בימנו

[אבי שמתחיל מחר ב10:10 בלימודים משעממים על כלכלה]

----

פורסם

אני לא יודע מה איתך ,

אבל כשאני הוצאתי רישיון כבר לא הגעתי בכלל לביה"ס:lol::lol::lol:.

נו טוב, הגעתי אבל לא הייתי שם הרבה זמן...:-P

וגם כדי להגיע בשעה 9 לביה"ס צריך לצאת מהבית לפני השעה 9.

האמת ככה זה בימינו, אבל oldcar כתב שזה היה בשנת 1993.

ולפי מיטב ידיעתי התקנה האוסרת על נסיעה בין 7-9 תוקנה בשנת 1991.

ירון מאיר

פורסם
הסטטיסטיקה מוכיחה שהסיכוי של מבוגר לעשות תאונה נמוך יותר.

במקרה שלי, אני דווקא זה שדואג מה יקרה כשהרכב שלי יהיה מוכן, ואבי ינהג בו :)

מעניין... המצב אצלי הוא זהה.

למרות שאבי הוא הבעלים החוקיים של הווספה.

לעניין השרשור- אמנם טרם העמדתי צאצאים, ותודה לאל גם טרם באתי בברית הנישואים.

אחי הקטן (בן 15) לא יקבל סיבוב על הווספה אא"כ יתקיימו 2 התנאים הבאים:

1. הוא יהיה בן אדם (בשונה מאורנג-אוטן שכל יעודו הוא "להרשים" נקבות ולהזדווג) ויפסיק לחשוב איך עושים "פוזות" בכל דרך אפשרית.

2. משיח בן דוד יבוא ויגאלנו.

*אפשרות 2 נראית לי הסבירה מביניהם בעשור שתיים הקרובים.

אמנם אחי בהחלט מגלה נכונות ורצון לעזור לי, עם זאת הדרך היחידה בה אני רואה אותו על הווספה כשהיא במצב נסיעה הוא מצב בו אני נוהג.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

הרכב הראשון שנסעתי עליו עם רישיון היה רנו 4 אמנם לא אספנות אך בעלת ערך סנטימנטלי מאד גבוה לאבי. אני חושב שכיום אני נוהג הרבה יותר טוב ובצורה הרבה יותר בטוחה בעקבות הנהיגה על רכב ישן ללא כל מערכות העזר האלקטרוניות שיש ברכבים מודרניים. חוץ מזה כמה אנשים בגילי (25) יודעים היום להניע רכב ידני ישן (צ'וק עם/בלי גז, מתי לשחרר אותו וכו')? וזאת, מבלי לדבר על פעולות "מסובכות" כמו להוריד הילוך עם דאבל קלאץ! לדעתי אין הרבה.

חוץ מזה, אני מאחל לעצמי שכשאבנה את רכב חלומותיי אני אדע להתנהג באותה צורה כמו אבא שלי, אבל אני חושב שהכל תלוי בנהג עצמו ובמידת רצינותו ורמת אחריותו....

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

כל זה לא רלוונטי למה שהגבתי אליו...

השאלה היא אם לא הייתם מעדיפים שהילדים ינהגו ברכב בטוח יותר, הם לא חייבים להיות אשמים בתאונה, מספיק אידיוט אחר.

לנהוג ברכב אספנות סתם לסיבוב קליל בשכונה לא אמור להיות בעייתי בכלל, בכל אופן מדובר בילד שלך.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...