Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סוברו ג'אסטי שנת 92 והיא כמובן בלי נעילה מרכזית וחלונות חשמל וכבר נמאס לי לעשות שרירים בידיים כשצריך לפתוח חלון או לפתוח את הדלת ליושבים מאחור,

רציתי לדעת אם אפשר להוסיף נעילה מרכזית וחלונות חשמל לרכב ? כמה זה יעלה? (יקר?) וכמה זמן עבודה?

תודה לעוזרים

מנהלים אם לא קשור לפה מצתער , אפשר להעביר

פורסם

אפשר להתקין גם ח"ח וגם נ"מ אחד לא קשור לשני.

לפי מה שאני ביררתי בזמנו.

קיט נעילה מרכזית עולה בסביבות ה 250 ש"ח כולל שלט.

וקיט ח"ח (קדמיים כמובן) עולה בסביבות ה 800 ש"ח לא כולל מפסקים.

זמן עבודה זה תלוי אם אתה מתקין לבד ויש לך ידע, או שאתה רוצה ללכת לאיש מקצוע, ואז המחירים פה לא רלוונטים.

פורסם

לי היה ניסיון לא טוב עם קיט של חלונות חשמל. הם כל הזמן היו נתקעים, ובסוף מרוב עצבים קרעתי את הריפוד של הדלת והייתי צריך לקנות 4 דיפונים חדשים:lol:.

פורסם

2PAC - מציע לך סדנה לשליטה בעצבים, לא קיט חלונות.

לגבי כל היתר - 2 חלונות חשמל עולים 1000 ש"ח כולל מפסקים והתקנה.

יש לי ניסיון חיובי עם הקיט של ספאל.

חיסרון אחד - הקיט עושה רעש די מעצבן כשהוא עולה, מכיוון שלא מדובר באמת במנגנון חשמלי אלא במעין "רובוט" שמדמה את פעולת הידית.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

אצלי בסובארו ליאונה (1986) הרכבתי ח"ח ונעילה מרכזית.

התקנתי לבד.

נעילה עלתה 220 ש"ח בזמנו, חברה סינית, עובדת מצויין עד היום (כ-4 שנים).

ח"ח של ספאל, עלו 600 ש"ח, לא עבדו זמן רב, עלו וירדו לאט מאוד תוך שהשמיעו רעשים מעצבנים, אחרי מספר חודשים צד אחד הפסיק לעבוד ולבסוף פירקתי את שניהם.

אם המסילה וגלגלי השיניים של החלון לא תקינים במאה ועשר אחוזים, חבל על הזמן והכסף.

פורסם

למה לחפש מנגנון ספאל עתיק ושחוק מהפירוק כשאפשר לקנות חדש לגמרי בגרושים? ההפרש זניח.

זה לא שמדובר במנגנון מקורי של החברה, שעולה 1400 ש"ח ובפירוק 150 ש"ח.

מדובר ב-200 ש"ח למנגנון פחות או יותר.

אגב - לא יודע לגבי האחרים - בליאונה קופה שלי היו חלונות ענקיים, והספאל סחבו אותם יופי במשך 4 שנים (אח"כ נמכר האוטו).

לא היה הבדל רציני בין תחילת הפעולה שלהם ב-2003 לפעולה בעת המכירה ב-2007.

לפי מיטב ידיעתי, הם עובדים גם היום.

פורסם

זה פשוט נראה לי מגוחך להשקיע בחלונות של האוטו בערך 20% מהעלות הכוללת של האוטו. זו הסיבה למה לי אין עדיין חלונות חשמל בג'אסטי.

ב1000 ש"ח לא הייתי עושה את זה אבל ב400 לחלונות כולל נעילה מרכזית כן.

פורסם

יוסי פרנקוס, זה שהבחור קנה רכב בעל ערך כספי נמוך לא אומר שהוא צריך לסבול מאי נוחות, הג'אסטי היא גם ככה לא שיא הפאר והנוחות מיכול הבחינות (וזו בלשון המעטה)

אבל אני בטוח שפותח השרשור יודע שההשקעה היא בסביבות 20 אחוז מערך הרכב, וזה סתם מבעס אותו שמזכירים לו את זה,

לבעל הג'אסטי אם אתה רוצה משהו איכותי תקנה מנועים חדשים , ורצוי מחברה טובה, ולא מפירוק

אם אתה רוצה מתגים מיוחדים או מקוריים( אם היו לג'אסטי כאלה) אז שווה לחפש אותם בפירוקיות אבל כל השאר רק חדש ומחברה איכותית. כדי למנוע תקלות בעתיד

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כדאי לרכוש סט נעילה מרכזית של "גארד" , אולם גם הזולים בחבורה, עושים בדכ את העבודה נאמנה.

קיט חלונות חשמל (הסבה מידני לחשמלי, בהתבססס על הקיט המכני הידני המקורי) , מומלץ רק של "ספאל" ולוודא שהוא המקורי, כי יש חיקויים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

וכשיתקינו לך את הנעילה מרכזית ו\או את הח"ח תהיה נוכח , כי מתי שיחתכו את הנייליון הפנימי שבתוך הדלת כדי להעביר חוטים או שבכלל יורידו אותו ולא ירכיבו , או שיחכתו בצורה חאפרית ואז יתחילו נזילות מים לרכב,

שם לב לדברים האלה, אם אתה רואה שחתכו כדי להעביר חוט, ולא שמו סיליקון או חומר אטימה אחר, אז אל תוותר ותתעקש.

וגם כדי שלא יהרסו יותר מידי את מקוריות הרכב עם כל מיני חיתוכים ופציעות של הריפוד ,

ובכל מצב תיקח כל חלק שמפרקים לך, למרות שאומרים לך שלא צריך אותו , אין לדעת מתי ימאס לך ותרצה להחזיר את החלונות הידנים.

פרטים בה"פ .

פורסם

לפני חצי שנה לי עלה ספאל מקורי הדגם המחוזק עם התקנה ועם מרים שמשות וחיבור לאזעקה קיימת כ 1600 ש"ח אומנם לא זול אבל אצל מתקינים איכותיים ועבודה איכותית ביותר, כיום אחרי חצי שנה החלונות עולים ויורדים מאוד במהירות, ללא שום רעשים מיותרים.

ממה שהבנתי בזמן ההתקנה חשוב מאוד המיקום של המנוע, מיקום לא מתאים ב 100% של המנוע יגרום לבעיות ולקלקולים במנגנון. אני גם רציתי רק לקנות ולהתקין לבד אבל לאחר התיעצויות ירדתי מהרעיון כי לא היה לי לא כוח ולא עצבים להתחיל כל פעם לפרק את הדלת על כל פעם שהחלון יתקע לי.

נעילה מרכזית עלתה לי כ 700 ש"ח שזה כולל 5 מנועים תוצרת איטליה,התקנה וכולל דלת תא מטען, כי ב 205 ניתן לפתוח אותו רק עם מפתח ועם הנעילה זה נוח מאוד.

אני יודע שניתן לעשות את זה ביותר זול אבל אישית פשוט רציתי עבודה איכותית ושאני לא יצתרך להתעסק עם זה עוד בהמשך.

אכן תקח את כל החלקים שמפרקים, אבל אם החלקים יהיו איכותיים ועבודה טובה אין שום סיבה שימעס לך וממש לא תרצה לחזור למפתח ולידית בחזרה.

פורסם
יוסי פרנקוס, זה שהבחור קנה רכב בעל ערך כספי נמוך לא אומר שהוא צריך לסבול מאי נוחות, הג'אסטי היא גם ככה לא שיא הפאר והנוחות מיכול הבחינות (וזו בלשון המעטה)

אבל אני בטוח שפותח השרשור יודע שההשקעה היא בסביבות 20 אחוז מערך הרכב, וזה סתם מבעס אותו שמזכירים לו את זה,

אין לי בעיה עם זה, אני פשוט נמצא באותו מצב ומנסה לעזור עם הצעת דרכים יותר זולות.

פורסם

האמת שגם אני נמצא באותו מצב מעצבן עם החלונות,

אני רוצה לעשות מנגנון חשמלי וגם להשאיר את הידית של החלון ככה שאפשר יהיה להשתמש עם הידית, או עם המנוע,

צריך איכשהוא לחבר התקן מכאני שיעביר פעם את הסיבוב של הידית ופעם את המנוע לפי בחירה של הנוסע.

כן כן אני יודע זה הזוי לגמרי ולא בר ביצוע, אבל שווה לחפש איזה בעל מקצוע שיקח על עצמו סיפור שכזה,

והכל בגלל שאני רוצה לשמור על מקוריות הרכב.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...