Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חברים.

לקראת הכנות לקיץ אני רוצה לרענן נוזל קירור באוטו.

מכיוון שהאוטו צריך להיות לחלוטין קר, אני רוצה להחליף את נוזל הקירור בעצמי.

קניתי 3 גלונים של נוזל קירור ירוק - פרסטון, לאחר שקיבלתי אליו המלצה כעל נוזל איכותי.

כפי שהבנתי, מערכת קירור של 164 מכניסה לתוכה כ-2 גלונים.

1. לא מצאתי ברדיאטור שום ברז או בורג לניקוז. איך אני יכול לנקז את הנוזל?

2. איך אני ממלא את הנוזל? האם צריך קודם לשפוך כמות התחלתית של נוזל ואז להפעיל מנוע או להפעיל מנוע ואז להתחיל להוסיף?

תודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום רב!

במידה ולא קיים ברז ניקוז, האפשרות הסבירה ביותר לרוקן את רוב מערכת הקירור היא על ידי פרוק צינור תחתון.

הערה: לא כל נוזל הקירור הישן יתרוקן בצורה כזאת, אל רוב רובו.

יש למלא מיקירור חדשים לאחר ריקון הישנים, עד שהרדיאטור או מיכל העבוי יגיע ללסימן המקסימום.

ברגע זה יש להתניע את המנוע, ולהמתין עד לפתיחת הטרמוסטט, ברגע שהתרמוסטט יפתח, יש לבדוק שוב את מפלס מי הקירור ברדיאטור/ מיכל העבוי, ובמרה שחסר להוסיך שוב עד לתחום של בין המיימום למקסימום.

מומלץ להמתין עד לכניסת המאוור החשמלי לפעולה, ואז לבצע נסיעת מבחן קטנה, לבדוק האם הרכב שומר על חום מנוע סביר.

וכשהרכב יתקרר שוב לגמרי, לבדוק שוב מפלס מי קירור.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, תודה רבה על ההסבר המפורט.

בסוף השבוע אני יעשה את זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אני מפרק את הצינור של רדיאטור, יש סיכויי סביר שהוא ייקרע (במידה והוא ניראה חיצונית במצב טוב מאוד)?

פורסם

תמיד יש סיכוי שדברים יתקלקלו וצינורות יקרעו. עבוד בזהירות ושיקול דעת.

קודם , סובב את צינור הגומי בעדינות עד שישתחרר מהצינור-רדיאטור אותו הוא חובק (הם נוטים להדבק אחד לשני לאחר המון זמן), לאחר מכאן בתנועות סיבוביות + משיכה החוצה שלוף את הצינור.

בדוק את הצינור ואת הפיה/קצה שלו. קרעים או חתכים, התייבשות הצינור, כולם יעלו סימן שאלה , ואל תחשוב יותר מידי אלא תחליף צינור וזהו.

(לי היו כ"כ הרבה בעיות ברכב, שנעלמו באורך פלא לאחר החלפת צינור שהיה נראה תקין - אך קצת מנופח. עדיין קשה לי להאמין שכל הבעיות נגרמו מצינור דפוק).

אל תחסוך במערכת קירור, במיוחד לקראת הקיץ הבא עלינו לטובה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה על התגובה.

אלפא שלי היא כמו בת משפחה, על בריאות של בני משפחה לא חוסכים. :wink:

אני יהיה מאוד עדין. בעל קודם החליף רדיאטור וצנרת של מערכת קירור במצב מעולה (לפחות זה ניראה כך מבחוץ).

פורסם

כמובן שאת כל החלק ההתחלתי של ריקון מיי הקרור ומילוי מיים חדשים ממולץ לעשות כשהאוטו קר, אם יש אפשרות אפילו על הבוקר.

פורסם

איטלקיות אוהבות פאראפלו, ויש אסכולות שונות לגבי אם למהול ובאילו מים אבל לא זה המקום...

בנוסף למה שנרשם למעלה, ישנם רכבים בהם יש גם פתחי ניקוז אויר שרצוי לפתוח בעת המילוי ועד לסיום ניקוז האויר (PSA ורנו למשל), מנסיוני עם רכבים בעלי מיכל עיבוי, וככל שיש בהם צינור דק המתחבר לפלאנש - רצוי גם באותה הזדמנות לבדוק שהצינור אינו סתום, ולנקז דרכו אויר עד המים חמים ואז לחבר חזרה למיכל העודפים.

בהצלחה.

HFturbo

פורסם

תודה על התגובות. אני ינסה למצוא בחנויות פאראפלו.

• תוכן חדש...