Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה קצת יותר מורכב מזה. אילו הייתי מנהל הכספים של חברה, הייתי מעדיף הנפקת אג"ח גם במחיר ריבית מעט גבוהה יותר מזו שהבנק מוכן לתת.

הצידוק לכך הוא שלמחזיקי אג"ח מפוזרים יש פחות מנופי לחץ על החברה מאשר בנק שמחזיק אותה בביצים, והיתרון העיקרי הוא שבתקופות של שפל במחירי האג"ח, אפשר לקנות אותן חזרה במחיר נמוך מהמחיר בו הונפקו, ואז בעצם קיבלת כסף בחינם.

אמנם יש את כאב הראש של התעסקות עם חברת הדירוג, אבל גם הבנק לא צח כשלג.

בנושא ההימור, הסטטיסטיקה אומרת שרוב החברות מחזירות את הכסף, ואז פיזור נאות מגן עליך גם במקרה בו חלקן נופלות. מי שסוחר באג"ח לא מדורגות עם תשואה גבוהה באופן חריג ללא מידע פנים או פיזור מטורף, שהשם תהא בעזרו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ורק יצוין שלא מספיק לבחור חברה יציבה, אלא גם צריך לבדוק את תשקיף האג"ח הספציפי של אותה חברה

כדי לבדוק איך החברה "מבטחת" את תשלומיה לנושים. לדוגמא, הבדלי התשואות בין סדרות אג"ח שונות של

ב.יאיר.

קשה ומעייף, אבל עדיף מלפזר כספים באויר.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

בהמשך למה שnitch אמר, פשיטת רגל בהרבה מקרים היא בדיוק בגלל ההלוואה מהבנק.

הבנק מקבל "רגליים קרות" ודורש פרעון של ההלוואה. החברה לא מסוגלת להחזיר פתאום את כל ההלוואה והבנק פונה לבית המשפט.

כבר קרו הרבה מקרים כאלה.

בד"כ אפשר לקרוא על זה כמה שנים אח"כ שהבעלים של החברה זכה בתביעה נגד הבנק על כך שהוא מוטט לו את החברה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בדרך כלל הבעלים לא יצליח לתבוע בכלל, היות ועמלת בית המשפט נגזרת מהסכום הנתבע. במקרה כזה תראה את משה בדש נגרר שנים בבקשות לבית המשפט לפטור מאגרה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
"דווקא אג"ח אולי משתלם לקנות, חברות זקוקות להלוואות"

זה נראה כמו הצהרה חד משמעית?

כן.

המשפט הזה אומר ששווה לקנות אג"ח כי חברות זקוקות לכסף.

ואם החברות זקוקות לכסף, זה לא בגלל שמצבם מעולה תזרימית ו/או כדי לפתח עסקים ומנועי צמיחה נוספים. הן זקוקות לכסף מזומן כי הן בצרה תזרימית, וחברה בצרה תזרימית היא לא בדיוק המועמדת הבטוחה לתת לה הלוואה.

בוודאי שבשוק יורד/בקשיים יש יותר הזדמנויות, אבל זה בגלל שיש יותר סיכונים. דבר אחד אין אף פעם - ארוחות חינם. יש פשוט אנשים שיודעים לצאת לפני שמגישים להם את החשבון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בהמשך למה שnitch אמר, פשיטת רגל בהרבה מקרים היא בדיוק בגלל ההלוואה מהבנק.

הבנק מקבל "רגליים קרות" ודורש פרעון של ההלוואה. החברה לא מסוגלת להחזיר פתאום את כל ההלוואה והבנק פונה לבית המשפט.

אם אני עומד בהחזרי ההלוואה הבנק יכול לעשות שמיניות באויר והוא לא יוכל לדרוש פרעון הלוואה.

הלוואה היא לא משיכת יתר ואג"ח מקביל להלוואה עומדת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, הבנק יכול לעשות שמיניות באוויר - וגם לחסום לך קו אשראי.

אני לא אומר את זה סתם או כי המצאתי את זה - אני אומר את זה על סמך דברים שכבר קרו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הוא יכול אבל הוא לא לבד.

גם לנו הבנק עשה משהו דומה (החליט מעכשיו לעכשיו שיותר ממליון שקל ממסרים דחויים מפסיקים לשמש בטחונות) אז פשוט הלכנו לבנק אחר. עסק ששום בנק לא מוכן לתת לו אשראי הוא לא עסק שהייתי מלווה לו את כספי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...