Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה אחורית + קרח = מואי כיף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר נסעתי לחופשת סקי (snowboard למען הדיוק) בצרפת הלא ממש מושלגת. בערך כל פברואר לא ירד שם שלג אז מה שבעיקר היה שם זה הרבה קרח.

לפני הטיסה אפילו עלה לי בראש הרעיון שאולי, רק אולי, יש באיזור פעילות מוטורית מעניינת וכדאי לעשות קצת חיפושים באינטרנט אבל שכחתי/לא היה לי זמן.

איך שנחתנו המלווה שלנו באתר, במסגרת הנסיונות שלו להרגיע לגבי מצב השלג/גלישה ולתאר אפשרויות לפעילויות אחרות באיזור, הזכיר גם ש-"יש בעקרון נהיגה על קרח אבל לא ראיתי אותם הרבה זמן".

זהו, זה כל מה שהיה צריך בשביל להדליק אותי. אם יש משהו שנדלקתי עליו כבר מזמן זה נהיגה בשלג/קרח (לא זוכר מה היה קודם, הכתבה של קושמרו בבי"ס של במוו בפינלנד או הכתבה של טופ-גיר שהם משתעשעים על אגם קפוא :twisted:) ומהרגע הזה התחלתי לפנטז (תוך התעלמות מהרמזים על כך שהפעילות אולי לא קיימת).

למזלי הפעם היו לי לא מעט שותפים פוטנציאליים, כמעט חצי מקבוצת החברים הגדולה שהיינו הפעם הם במקרה גם חובבי רכב כבדים, והתחלתי בהכשרת השטח להברזה מיום גלישה (גם כן, גלישה על קרח) למען מטרה ראויה יותר.

התברר שמדובר בחווית נהיגה על אגם קפוא ממש ליד העיירה כשניתן לבחור מרכבי סובארו, החל מ-1.5 רגילה דרך ה-2.0 וה-WRX ועד ל-STI (ולמעשה גם אופציה הזויה ויקרה יותר של טרייבקה B9). כמובן שהמחיר משתנה בהתאם כשהבסיס הוא לחוויה של 25 דקות ויש אפשרות לחבילה של 6 שיעורים או ממש קורסים של 3 שעות.

חשבתי שלפחות אם נדפקנו עם תנאי גלישה גרועים, נרוויח נהיגה מהנה אבל לצערי זה הולך יחד ובשביל לנהוג על אגם קפוא כדאי שיהיו מספיק משקעים וטמפרטורות נמוכות שישמרו עליו קפוא.

בערך כל יום הלכתי לברר במשרדי החברה שמפעילה את העסק. בתחילת השבוע התשובות היו "כרגע התנאים לא מתאימים להפעלה אבל אם המצב ישתפר במהלך השבוע אז אולי". אחרי יום משקעים די עלוב באמצע השבוע כבר הודיעו לי שהם סגרו מבחינתם את העסק לעונה :cry:.

אז למה בעצם סיפרתי לכם את כל הסיפור המבאס הזה ?

סתם כדי לשתף ושאולי תקחו בחשבון אפשרות כזאת בחופשת הסקי שלכם. אה כן, וגם כי מצאנו חלופה אמנם פחות טובה אבל בהחלט מהנה בטירוף שאפשר וכדאי לספר עליה...

8)

מיד...

IMG_2211.jpg

פורסם

מתברר שיש ממש מתחת למלון שהיינו בו גם מסלול קארטינג ענק על הקרח.

כמובן שכל יום השקפתי מהחלון לראות מה קורה במסלול הזה אבל מתברר שגם פה יש צורך בתנאים דומים ולכן הוא לא היה פעיל רוב השבוע אבל במקרה הזה היום-יומיים של צניחת טמפרטורות הספיקו כדי להפעיל את העסק ורצנו להתנסות.

מדובר בעסק לא זול במיוחד. 22 יורו ל-10 דקות או 40 יורו ל-20 דקות. האמת שאחרי שעושים התאמה למחירי היורו שרצים בצרפת (כשפחית קולה עולה כמעט 30 שקל) אז זה לא כזה נורא.

בקיצור, אחרי ההסברים המנומקים שלי הצלחתי לשכנע את הליבה הכבדה ללכת על 20 דקות שביקשנו לפצל ל-10 ו-10 כדי לעשות הפסקת חוויות.

משלמים, מקבלים קסדה ומי שרוצה גם חליפה ויאללה לעלות לקארטים. אין הדרכה, אין הסברים, דגלים, מרשלים או משהו כזה.

פשוט עולים על הקארטים שמצויידים בצמיגים מיוחדים עם מסמרים (!), מתחילים בהקפה אחת אחרי הבחור המקומי ו...:twisted:

איזה כיף מטורף. אפל-קונטרה-אפל , power-slides או סתם החלקות חסרות רסן.

מה שבטוח, נהיגת קארטינג קלאסית נקיה לא תהיה פה בשום אופן :-).

כל הפניות נלקחות בהחלקות ארוכות תוך שימוש בהעברות משקל (ברקס/הפניית הגה) או בסחיטת דוושה להוצאת הישבן.

המסלול ארוך ודי רחב אבל עקיפות זה כבר עסק מסובך. איך בדיוק צוללים פנימה תוך כדי החלקה מטורפת ? :lol: לא יודע אבל זה גם לא כל-כך משנה. זמנים גם ככה לא מדדו שם (קצת חסר הידע לגבי איזו טכניקה עדיפה מבחינת זמנים אבל בתכל'ס, בשביל השלב שבו היינו זה ממש לא עניין, עדיף המצב הזה שרק נוהגים בשביל הכיף) ואם מדובר במישהו שלא יודע לנהוג הוא לא יעכב אותך יותר מדי כי תוך פניה או שניים הוא יעשה איזה ספין או סתם יברח לגמרי מהקו.

היינו 4 חברים על המסלול שכולנו יודעים טוב מאוד לנהוג ולשלוט בהחלקות אז רוב הזמן פשוט ריווחנו קצת ונהננו לבד ואח"כ גילינו כמה כיף זה יכול להיות להדבק אחד לשני ולבצע החלקות צורניות (לבצע החלקה ארוכה כשלכל אורך הפניה אתה צמוד סנטימטרים מהקארט השני, לא פגוש לפגוש אלא דופן לדופן :-D). זה פשוט כיף לא נורמלי.

שני חברים נוספים שאין להם כל-כך רקע קצת התבאסו כי הם הרגישו שהם לא ממש יודעים מה הם עושים ולא ממש ניצלו את הכיף שהתחבא בנהיגה שכזאת. חבל.

בכל משך המקצים יש בחור מקומי שנוסע איתנו ומשמש גם המרשל והמחלץ אז מדי פעם מנסים לעקוב אחריו וללמוד. במקצה השני שלי הפכתי להיות יותר אגרסיבי בעקבות השעשועים שלו ורצף פניות של: ימינה עדין, שמאלה עדין, פרסה - הפך לשמאלה קטן (אפל), ימינה של 90 מעלות, מעבר קיצוני (180) לשמאלה של 90 מעלות ואז לפינאלה של הפרסה (שכבר הפכה לקרובה יותר ל-360 מעלות עם ההקצנות שלי) כשאנחנו כבר בלי מהירות כמעט ובעיקר בלי סל"ד, דבר שניטרל את האפשרות להמשיך עם power-slide כמו שביצעתי במקצה הקודם.

כמה כיף, יכולתי להמשיך שם שעות. העסק גם לא מעייף בכלל ביחס לקארטינג רגיל בו עובדים עם המון כח על ההגה, כי פה בזכות האחיזה הנמוכה ההגה הוא כמו חמאה.

החלטתי שחייבים לחזור ואפילו הצלחתי לשכנע את האנשים שמדובר בחוויה נדירה שאין לנו בארץ ולא צריך לעשות חישוב פשוט לפי מחירים בארץ.

יום אחרי כשחזרנו המקום כבר היה תפוס לקבוצה גדולה ובאופן כללי הפעילות היא רק לשלוש שעות מ-6 עד 9 (וצריך גם להספיק לאכול ארוחת ערב). ביום האחרון המקום כבר שוב היה מושבת בגלל הטמפרטורות שעלו אז לא יצא לי לשחזר את החוויה :-(.

טוב, נאלץ להסתפק בחוויה הזאת ולהתחיל לתכנן את המפגש הבא שלי עם קרח 8).

ניר

פורסם

היות ואני אחד המופרעים שהשתתפו, אעלה תמונות וסרטונים מאוחר יותר. יש לי רק השגות לגבי התלונות של הכוסית מעלי על תנאי השלג, לטעמי הם היו לא רעים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מאחר ואני משתמש בעיקר בתמונות שצולמו במצלמה שלך כדאי שתזדרז :twisted:. אתה יודע מה, אני אשאיר לך להעלות את הוידאו-ים.

המחלץ המקומי בדרך להוציא אותי מהמפגש הראשון שלי עם הקיר (לקראת המפגש עם הקיר כולי כבר התכווצתי והתכוננתי למכה מטורפת מההיכרות עם עוצמות התנגשות כאלה בקארטינג רגיל אז בקרח...אבל בפועל זה היה רך ביותר).

IMG_0163.jpg

IMG_0161.jpg

פורסם
WOW נשמע כיף גדול. מברוק

ואם אפשר... מה זה "אפל"?

חי

"אפל" - תפוח

על ההגה מורכב תפוח ובעזרתו אתה "זורק" את ההגה לצד אחד ואח"כ לצד השני.(והכל ביד אחת!)

אפשר גם בלי התפוח (אבל זה כבר נקרא "לנגב חומוס".)

פורסם

נראה לי שהתבלבלת בשרשור (או סתם נסחפת עם השרשור לגבי האחיזה של ההגה).

appel-contre-appel (בצרפתית) או pendulum turn או scandinavian flick - זאת טכניקת נהיגה שמשתמשים בה בעיקר בראלי (קלאסי למשטחים בעלי אחיזה נמוכה כמו פה) והרעיון הוא לתת הפניה קטנה הפוכה לכיוון הפניה המתקרב וכך לעזור לכניסה חדה יותר (עם מומנטום שמגיע מתנועת המטוטלת).

אולי נעלה יותר מאוחר קטע וידאו קצר שמראה בדיוק את הפניה שעליה אני מדבר מהמסלול הזה.

פורסם

שכולנו יודעים טוב מאוד לנהוג ולשלוט בהחלקות

מעניין מה היה קורה עם שטרן היה מצטרף ;-) ( מתחת לחגורה, אני יודע :-) )

ונראה לי שאייזיק צחק עם התאור "אפל" שלו, לפחות מקווה...

פורסם

ניר נהנתי לקרא על החוויות מהטיול, שמחה שנהנתם.

:mm_yeah:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני דווקא הייתי בואל טורנס שבוע לפני ניר, והיה שלג די טוב לסנובורדיסטים. לא היה קרח והיה אפילו קצת אוף פיסטים...

אבל זה מה שטוב בואל טורנס, כבר פעם שלישית שלי שם והשלג תמיד במצב סבבה...

• תוכן חדש...