Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי נוסעת על רכב מסוג דייהטסו אפלאוז שנת 96 (אדומה ומכוערת) שמורה ביותר - יד ראשונה עם 86K בלבד.

לאחרונה כאשר מניעים את האוטו בבוקר והוא קר ישנם רעשים של זרימת מיים (נשמע ממש כמו מפל) למשך כמה שניות בתחילת הנסיעה (בלחיצה על דוושת הדלק) ולאחר נסיעה של 200-300 מטר הרעש נפסק.

זהו רעש מוזר שאף פעם לא יצא לשמוע וחוזר על עצמו כל יום מחדש!

פרטים נוספים:

לא חסרים מיים בכלל-לא ברדיאטור ולא במיכל עיבוי.

בדקנו את התקלה במוסך ואמרו לנו שזו תופעה רגילה ברכבים האלו ואין מה לעשות-טענו כי זה מגיע מהמערכת קירור וזה קורה בגלל הצורה שהיא בנויה אבל למה זה לא עשה את הרעש הזה ב10 שנים האחרונות אף פעם.

הרכב נוסע מצוין ולא מתחמם.

אין שכל-אין דאגות:יש רק הרבה הוצאות כספיות!:?

פורסם

שלום לך!

מניסיון אם אפלאוז אומר לך כי לא צריך להגיע רעש כזה ממערכת הקרור אבל כן נתקלתי ברעש של מים ברכב זה, הרעש היה מגיע מהדלתות. כידוע מי גשמים נכנסים לתוך הדלתות ואמורים לחלחל החוצה דרך חריצים קטנים שממוקמים בחלקו הפנימי של כל דלת בפינה למטה (ליד הפנס הפנימי של הדלת) אצלי ברכב עם השנים החריץ באחת הדלתות נסתם ולאחר ששחררתי את הסתימה אם מברג דק יצאו די הרבה מים מהדלת והרעש בזמן הנסיע נפסק. הרעש היה נשמה בזמן לחיצה על אחת הדוושות כי "הביעבוע" מתרחש בזמן "ניעור הרכב".

מקווה שבעיה פשוטה זו היא הבעיה אצלך.

יום נעים.

תודה רבה ויום טוב!

פורסם

בתור בעל אפלאוז דומה מ-97 אסור להזניח בעיות במערכת הקירור כי הן עלולות להוביל לנזקים באלפי שקלים מומלץ לגשת למכון רדיאטורים ולבצע:פירוק וניקוי יסודי של הרדיאטור +צינורות ומעברי מיים +ניקוז אוויר כפי שציין רפי לין.

טיפול למערכת הקירור יכול לעלות באיזור ה-300 ש"ח,אם חלילה יגרם נזק למערכת הנזק יהיה באלפים ולא במאות כיוון שמתקלה במערכת הקירור ברכב הזה ספציפית ועד לתקלת ראש מנוע המרחק עלול להיות קצר וכואב.

חובה להשתמש בנוזל קירור איכותי ולא במי ברז.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה חברים

לקחתי לתשומת ליבי ובאמת נשמע כמו תקלה שמגיעה מהכיוון שרפי אומר.

יטופל בהקדם!

האם ניתן לבצע ניקוז כזה באופן עצמאי?

אין שכל-אין דאגות:יש רק הרבה הוצאות כספיות!:?

פורסם

יש לי גם דייהטסו וההסבר הנכון הוא של רפי, הרעש מופיע אצלי לפעמים למספר שניות בעוצמה חלשה - כבר שנים של עשיתי כלום ולא חסר מים ברדיאטור.

פורסם

עיצה לבדיקת הביעבוע של המים ברדיאטור

תפרקו את החוטים של המצתים(פלגים) תתנו למישהו לתת במתנע(סטארטר) כאילו מנסה להניע, אתם במקבלי תפתחו את מכסה הרדיאטור ותקשיבו אם יש ביעבוע של מים,

אם הדבר מופיע זה אומר שאטם הראש שלכם סדוק איפשהו.

מקווה שעזרתי, תנסו לא תפסידו כלום.

פורסם

בשום פנים ואופן לא לבצע בדיקות ברכב ע"י נסיון התנעה כשחוטי המצתים (פלאגים) מנותקים כי המתח הגבוה של ההצתה יתפרץ בתוך סליל/י ההצתה ועלול להשרות מתח חוזר בסליל הראשוני שיחזור אחורנית אל מודול ההצתה או מחשב נהול המנוע ולקלקלם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לכל אלו הסובלים מרעש זרימת מים מיד לאחר התנעה בדגמי שרייד ואפלאוז, הנושא מוכר.

החליפו את המכסה לחץ של הרדיאטור (פקק רדיאטור) למקורי בלבד, בעייתכם אמורה להיות נחלת העבר.

פורסם

מצטרף לשאלה, הרכב: דייהטסו אפלאוז 93' 1600 אוטומטית, מנוע HD

אצלי מופיע רעש כמו של מים רותחים בקומקום אחרי דימום המנוע, בנסיעה ארוכה המים גולשים דרך מיכל העודפים. אציין שהמים נקיים (נוזל קירור פרסטון), ללא סימני שמן או פיח וללא ריח של דלק שרוף, ושעון חום מנוע לא עובר את החצי בשום מקרה.

פקק הרדיאטור הוחלף במוסך מ- 0.9 ל- 1.1 והתופעה לא נעלמה, (הרדיאטור חדש לגמרי, הוחלף לפני פחות מחודש - חדש מהאריזה, לא משופץ) ההתרשמות שלי היא שהמוסך שלי מגשש באפלה.

פורסם

כנראה מדובר במנוע מתחמם או דליפת דחיסה למערכת הקירור. ניתן לבצע איבחון ללא גישושים אז כנראה שתאלץ לחפש מוסך אחר.

פורסם

העדכון שלי הוא שהיום בוצעה במוסך בדיקת לחץ הפוך ואין בריחת לחץ, אז כעת המכונאי אומר לי שרק פקק מקורי לרדיאטור יפתור את הבעיה.

מישהו יודע היכן ניתן להשיג בדרום את הפקק המקורי? (אני באר שבעי).

• תוכן חדש...