Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו בארץ מכוניות של יצרני רכב אקזוטי מאירופה אינם נחשבות כקלאסיקה משום שמעולם לא ייבאו אותם באופן סדיר ולא היו להם סוכנויות פה .

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי השילוב הכי טוב של רכב זה , התנהגות כביש כמו של הצרפתיות הישנות + התנהגות כביש של האיטלקיות החמות , נוחות נסיעה צרפתית (עם דגש על סיטרואן) , מנוע איטלקי עם סאונד של פרארי רצוי V12 , איכות גימור והרכבה כמו של הגרמניות, עיצוב יופי ותשוקה כמו שרק אלפא או פרארי יכולות לתת, והכי חשוב אמינות יפנית זה השילוב המושלם לדעתי :-D.

מישהו ראה פה איזה משהו אמריקאי? לא כי הם פשוט לא יודעים לייצר מכוניות , המכוניות היחידות שהיו יפות זה האמריקן מאסלס של פעם אבל מאז חלפו ועברו הימים ההם .

דרך אגב לא מזמן יצא לי לסוע באמריקאית זה לא הייה ממש נוח ההתנדנדות הזאת על הכביש זה פשוט מביא בחילה , רכב צריך להיות יציב על הכביש ולא להתנדנד כמו ספינה.

דרך אגב גם כל המותגים הנחשקים בעולם הם מתוצרת אירופה , פורשה, פרארי , למבורגיני , מזארטי , אלפא רומיאו , בוגאטי , BMW , מרצדס ועוד לא מעט חברות גדולות שפשוט עשו היסטוריה בהמון תחומים החל מדגש הכי חזק לביטיחות ולתנהגות כביש , איבזור עשיר ועוד. החולשה העיקרית של האירופיות היא אולי הרגישות שלהן לאחזקה לקויה והן צריכות טיפה יותר צומת לב אבל בסך הכל רובן אמינות .

פורסם

אין ספק מי שמחפש מכוניות ספורט נחשקות - פוזל לאירופאיות.

כל הדיון מדבר על שנות החמישים והשישים וכפי שציינתי האמריקאים לימדו את כולם אבל שכחו את הדרך...

בוא נדבר על איכות: הצרפתיות; אמנם נוחות אבל מתפרקות אחרי 3 שנים ומכוניות כמו ציטרואן ורנו של שנות

השבעים והשמונים פשוט נעלמו. למה? הם לא שרדו.

נעבור לאיטלקיות? אני יכול לספור עד יד אחת אלפות משנות השישים והשבעים שלא ביצעו לפחות כל 5 שנים

פחחות וצבע, למי ששרד - אלפא סוד ולנציות החלידו כבר על האניה בדרך לארץ.

בשנות השבעים בדרך לירושלים עמדו בצד הרבה מכוניות להתקרר מעומס הנסיעה - אף אמריקאית לא היתה שם.

אמרת אנגליות? חוץ ממכוניות ספורט נחשקות, לא רואה הרבה הילמן, אוסטין, מוריס שנוסעות.

אמריקאים יצרו בניגוד לאירופים מכוניות סדרתיות באיכות גבוהה ששרדו עם השנים.

כמה מכוניות פיאט משנות השישים נשארו - פיאט 600 ופיאט 500 יצרו במיליונים - איפה הם?

חוצמזה אחד אוהב בלונדיניות השני שחורות- ככה זה. לא?

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

תנו לי Z06 ואני מזה מאושר, עד הגג...או ה-T טופ.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
סליחה אבל את המכוניות האלו אתה משווה ל F40 ? זה כבר ממש זילזול ב F40... :nono:

כשF40 ו GT40 יעמדו אחת ליד השניה נראה ממי מהם אתה תתרגש, שום GT40 / AC או כל אמריקאית אחרת לא תגרום לך להתרגש כמו F40.

חלק מהכיף זה לסוע במשהו ייחודי ולעבוד קשה כדי להגשים חלומות... ומי שלא היה לו מספיק כסף תמדי היה יכול להסתפק באירופאית עממית (יחסית) : :wink:

Chevrolet Corvette C6 ZR1

[edit] Specifications

• Displacement: V-8 6.2 L (378.3 cu in)
  • Horsepower: +620 hp (462.3 kW) @ 6500 rpm
  • Torque: 595 lb·ft (806.7 N·m)
  • Bore: 103.25 mm (4.065 in)
  • Stroke: 92.0 mm (3.622 in)
  • Compression: 9.9:1
  • Supercharger Maximum Boost: 10.5 psi (72.395 kPa)
  • Red Line: 6600 rpm
  • Clutch: 260 mm (10.2362 in)
  • 1st Gear Ratio: 2.29
  • 1st Gear Top Speed: 64 mph
  • 6th Gear Ratio: 0.67
  • Wheel Size Front: 19 in (482.6 mm) diameter by 10 in (254 mm) width
  • Wheel Size Rear: 20 in (508 mm) diameter by 12 in (304.8 mm) width
  • Tire Size Front: 285/30R-19
  • Tire Size Rear: 335/25R-20
  • Brakes Front: Brembo 15.5 in (393.7 mm)
  • Brakes Rear: Brembo 15.0 in (381 mm)
  • Front/Rear Balance: 52/48
  • Curb Weight: Estimated 3300 lb (1496.9 kg)
  • 0-60 mph (97 km/h): Estimated 3.5 Seconds
  • Top Speed: Estimated 200 mph (322 km/h)
  • Production: Estimated 2000 Units/Year
  • Price: Estimated Base $90,000-$120,000 USD

Ferrari F50

[edit] Engine

Name: Tipo F130, model SFE 4.7 VJGAEA

Position: Mid-Engine

Configuration: Longitudinal 60-valve 65° V12, derived from F1 unit

Aspiration: Natural, with Variable Length Intake Manifold via butterfly valve in Intake Manifold

Intake Manifold: Carbon Fiber

Block: Nodular cast iron

Heads/Pistons: Light-alloy aluminum heads/forged Mahle pistons

Oil Sump: Aluminium

Connecting Rods: Forged titanium

Crankshaft: Forged steel

Cam covers/Oil and Water pump housing: Magnesium sand castings

Exhaust Manifold: Stainless steel

Weight: 436.5 lb

Timing gear: 5 valve/cyl (3 intake, 2 exhaust), 4 overhead camshafts (2 per cylinder bank) driven by low-noise Morse chain

Displacement: 4698 cc/286.68ci

Max Power: 513 bhp (383 kW) @ 8000 rpm

Max Torque: 347 lb·ft (470 N·m) @ 6500 rpm

Power/Disp.: 109.1 bhp/litre

Weight/Power: 5.8 lb/bhp

Bore x Stroke: 3.35 in. x 2.72 in.

Bore:Stroke: 1.23:1 (Oversquare)

Compression: 11.3:1

Redline: 8500 rpm

ECU: Bosch Motronic 2.7 (controls the fuel feed, ignition timing, and variable length intake and exhaust systems)

Fuel Feed: Sequential injection

Ignition: Bosch Static electronic distributorless ignition

Lubrication: Dry Sump, tank incorporated within the final drive housing, 3 scavenger pumps

Variable Intake: Butterfly valve in carbon fiber intake manifold closed at low rpm, open at high rpm

Variable Exhaust: Butterfly valve in upper tailpipes closed at low rpm, open at high rpm

Fuel Tank: Foam filled, aeronautical-style Sekur rubber bladder, 27.7 US gal.

Knowledge Is Horsepower

פורסם
לא שאני מזלזל ב F50 אבל בהפרש של מחירים שכזה תחשוב מה עדיף :idea:

יש סיבות להפרש מחירים לא ? אם היה לי את הכסף והיכולת F50 בלי לחשוב יותר מידי. :-)

אה כן וההדגשה של הכוח סוס לא משמעותית בעיקר שיש 10 שנים הבדל בין המכוניות...

אני מרגיש פה בודד במערכה, איפה כל אנשי האירופאיות שיתנו לי תמיכה ? :oops:

Drive carefully! most people are caused by accident.

פורסם
על גררים בדרך למוסך... :roll:

אם זה המוסך שאני חושב , אז אני חושב שכל פול (full) סלאט מטפלים שם.

יש שם יצירות שלא רואים הרבה

אבל הבעיה שהם לא זזות גם עקב חשש לפריצת משבר אנרגיה עולמי עקב התנעתם :)

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
יש סיבות להפרש מחירים לא ? אם היה לי את הכסף והיכולת F50 בלי לחשוב יותר מידי. :-)

אה כן וההדגשה של הכוח סוס לא משמעותית בעיקר שיש 10 שנים הבדל בין המכוניות...

אני מרגיש פה בודד במערכה, איפה כל אנשי האירופאיות שיתנו לי תמיכה ? :oops:

ואתה תשאר בודד

אני למשל בהחלט איש ארופאיות, יש לי רק 4 והן כולן ארופאיות, אבל הייתי באיטליה לא מזמן והלכתי למוזאון פרארי ועמדתי ליד ה F40 וגם F50 ורבות אחרות, ואתה יודע מה, זה לא הזיז לי.

מה שכן עשה לי אתה זה היה האגף של הענתיקות של פרארי, למי שהיה שם יודע שהן מסודרות כמו בפנתאון ונראות כמו סוכריות על גלגלים. והכי הרשים אותי הפרארי השחורה ליד הפרארי מעץ שהיוותה את התבנית עליה כיפפו את הפח של אותו הרכב !

מה אני מנסה לומר לך: שאני מוכר את ה F50/40 בכל יום בשבוע בשביל לקנות AC COBRA אורגינאלית גם אם אני מפסיד חצי מהכסף (בסופו של עניין זה לא הכסף זה האהבה שלנו למשהו המיוחד שלנו)

אז עזוב אותך מחידושי הטכנולוגיה, אתה לא בפורום הנכון בשביל זה, אם אתה ממש דלוק על חדיש מהיר ומתוחכם אז סע לאורלנדו וכנס למוזאון נאסא, תראה שם דברים יותר מתוחכמים מהירים חזקים ויקרים מפרארי.

פורסם

כל הדיון מדבר על שנות החמישים והשישים וכפי שציינתי האמריקאים לימדו את כולם אבל שכחו את הדרך...

בוא נדבר על איכות: הצרפתיות; אמנם נוחות אבל מתפרקות אחרי 3 שנים ומכוניות כמו ציטרואן ורנו של שנות

נעבור לאיטלקיות? אני יכול לספור עד יד אחת אלפות משנות השישים והשבעים שלא ביצעו לפחות כל 5 שנים

בשנות השבעים בדרך לירושלים עמדו בצד הרבה מכוניות להתקרר מעומס הנסיעה - אף אמריקאית לא היתה שם.

אמרת אנגליות? חוץ ממכוניות ספורט נחשקות, לא רואה הרבה הילמן, אוסטין, מוריס שנוסעות.

כמה מכוניות פיאט משנות השישים נשארו - פיאט 600 ופיאט 500 יצרו במיליונים - איפה הם?

מוזר גידי, שדווקא אתה מכולם תשכח את פולקסווגן ?

פורסם

אז למה פורד וג'י אם לא סגרו את מפעליהם באירופה עוד בשנות החמישים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מוזר גידי, שדווקא אתה מכולם תשכח את פולקסווגן ?

להיפך דרור, אתה מכיר ויודע עד כמה אני חובב מושבע של מקוררות האוויר.

אני מודה ומתקן, בשבילי זה היה ברור מאיליו שהחיפושיות כידוע שרדו יותר

מכל אירופאית אחרת.

תודה על התזכורת.

ומשהו על הגברת:

פורסם
אז למה פורד וג'י אם לא סגרו את מפעליהם באירופה עוד בשנות החמישים?

פורד לא סגרו כי פורד זה אמריקה ואופל זה ג'נרל מוטורס.

ובכדי להענות לסגפנות האירופית שיווקו רכבים שהתאימו לאירופה.

ארה''ב לא ויתרו על פלח שוק שהתעורר מיד לאחר מלחה''ע השניה.

ומשהו על הגברת:

פורסם
ואתה תשאר בודד

אני למשל בהחלט איש ארופאיות, יש לי רק 4 והן כולן ארופאיות, אבל הייתי באיטליה לא מזמן והלכתי למוזאון פרארי ועמדתי ליד ה F40 וגם F50 ורבות אחרות, ואתה יודע מה, זה לא הזיז לי.

מה שכן עשה לי אתה זה היה האגף של הענתיקות של פרארי, למי שהיה שם יודע שהן מסודרות כמו בפנתאון ונראות כמו סוכריות על גלגלים. והכי הרשים אותי הפרארי השחורה ליד הפרארי מעץ שהיוותה את התבנית עליה כיפפו את הפח של אותו הרכב !

מה אני מנסה לומר לך: שאני מוכר את ה F50/40 בכל יום בשבוע בשביל לקנות AC COBRA אורגינאלית גם אם אני מפסיד חצי מהכסף (בסופו של עניין זה לא הכסף זה האהבה שלנו למשהו המיוחד שלנו)

אז עזוב אותך מחידושי הטכנולוגיה, אתה לא בפורום הנכון בשביל זה, אם אתה ממש דלוק על חדיש מהיר ומתוחכם אז סע לאורלנדו וכנס למוזאון נאסא, תראה שם דברים יותר מתוחכמים מהירים חזקים ויקרים מפרארי.

F40 חידושים ?

חכה לא נשאר לה עוד הרבה כדי להיכנס לשיחות הפורום הזה, והמכוניות שאני אוהב נכנסות לפורום הזה גם אם תרצה וגם אם לא רובן הפכו לקלאסיקה בערך באותו רגע שהן יצאו מהמפעל...

אחד אוהב את הקלאסיות שלו גדולות ומתנדנדות, האחר אוהב אותן מהתקופה שעוד היתה מנואלה, והשלישי אוהב את הקלאסיות שלו כוחניות מהשנים ה"אחרונות" שעוד היו למכוניות נשמות אמיתית (אם אתה מתעקש קלאסיקה מודרנית), אבל לבוא להגיד לי שאני בפורום הלא נכון זה ממש מעצבן ! :x

אני אוהב מכוניות אירופאיות מסוף שנות ה70 ועדל לתחילת ה-90 זה מה שבחרתי לאוהב וזה מה שעושה לי את זה ועל זה אני חולם זה הכל...

Drive carefully! most people are caused by accident.

• תוכן חדש...