Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משטרה עירונית - טוב או רע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה אתה כתבה של ערוץ 2, ואני מבין עד כמה המשטרע שלנו גרועה.

אני חושב שמשטרה עירונית צריכה לקום בכל עיר ועיר במדינת ישראל.

ומי מתנגד לזה? המשטרה בעצמה! למה? כי היא מפחדת שהמשטרה העירונית "תחשוף את ערוותה" בכך שהמשטרה הלאומית לא יודעת לפתור את כל הבעיות הקטנות.

מה אתם אומרים?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

בחדרה קיים כח שיטור פרטי - סיירת הביטחון העירונית, הם עורכים סיורים לעיתים במשותף עם משטרת ישראל (יושבים בניידת מאבטח מהחברה ושוטר) ולא שמעתי על קונפליקטים בינהם. להיפך, הם עוזרים למשטרה ע"י כך שהם מורידים מהם את הלחץ ויוצרים אפקט הרתעה.

היא מפחדת שהמשטרה העירונית "תחשוף את ערוותה" בכך שהמשטרה הלאומית לא יודעת לפתור את כל הבעיות הקטנות.

אני חושב שהמשטרה יודעת טוב מאוד שכולם יודעים את זה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בעיר מגוריי יש משטרה עירונית. אני לא מבין א', למה אני צריך לשלם על זה כסף? אם הייתי רוצה משטרה בתשלום הייתי שוכר לעצמי שומרי ראש, הכסף אמור לבוא על חשבון המשכורת של ראש העיר ועל חשבוני, ב' מספר פעמים ראיתי את אותן ניידות שיטור עירוני מחלקות דוחות חניה, לא על זה אני משלם להם.

אגב גם אני לא שמעתי על קונפליקטים בין השיטור העירוני למשטרה אצלנו.

ROOONEEYY

פורסם

נידמה לי שההוכחה הטובה ביותר שיש צורך בהקמת גוף כזה, היא העובדה שבמסגרת התארגנויות עירוניות חצי פרטיות - זה בדיוק מה שעושים.

חוקי הפיסיקה קובעים שדינו של וואקום להתמלא. כשיש וואקום בביטחון האישי, כשהמשטרה לא מספקת את הסחורה, אז פונים לפתרונות אחרים.

בעניין פתרונות אחרים עיין ערך: שר"פ, בתי תמחוי, שיעורי העשרה בבתי ספר וכל יתר המערכות השלטוניות שקורסות אצלנו.

פורסם

פליקס, על זה בדיוק דיברה הכתבה.

עיריות הקימו מעין "שיטור עירוני" ו/או "שיטור משולב" וכו' אבל אלו אנשים בלי שום סמכות. הם לא יכולים לעשות כלום וכל ה"סמכות" שלהם זה כמו פקחים.

שזה בגדול - להגיד לאנשים להזיז את הרכב כי הם מפריעים לתנועה.

בהרבה מדינות בארה"ב ואירופה יש משרד "שריף" או משטרה מקומית של אותה עיר/מועצה מקומית ובנוסף יש את המשטרה הכלל ארצית שמטפלת ב"דגים הגדולים".

בארה"ב יש גם משטרה איזורית, גם משטרה עירונית, גם משטרה מדינית וגם משטרה כלל-ארצית.

(לדוגמא (מהקטן לגדול) - "השריף של פסדינה", "משטרת לוס אנג'לס", "משטרת קליפורניה" והFBI)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
פליקס, על זה בדיוק דיברה הכתבה.

עיריות הקימו מעין "שיטור עירוני" ו/או "שיטור משולב" וכו' אבל אלו אנשים בלי שום סמכות. הם לא יכולים לעשות כלום וכל ה"סמכות" שלהם זה כמו פקחים.

שזה בגדול - להגיד לאנשים להזיז את הרכב כי הם מפריעים לתנועה.

בהרבה מדינות בארה"ב ואירופה יש משרד "שריף" או משטרה מקומית של אותה עיר/מועצה מקומית ובנוסף יש את המשטרה הכלל ארצית שמטפלת ב"דגים הגדולים".

בארה"ב יש גם משטרה איזורית, גם משטרה עירונית, גם משטרה מדינית וגם משטרה כלל-ארצית.

(לדוגמא (מהקטן לגדול) - "השריף של פסדינה", "משטרת לוס אנג'לס", "משטרת קליפורניה" והFBI)

לגבי הסמכות אני לא יודע, אני ראיתי אותם מספר פעמים רודפים אחרי אנשים, ואם קורה משהו הם יכולים לעצור אותך עד ישבוא שוטר, ככה שהם לא רק מחלקים דוחות. הכעס שלי הוא שהם בכלל לא אמורים לחלק דוחות, אם אני כבר משלם על אבטחה (שזה לא נורמלי), והם נוהגים על D-MAX -ים חדשים, אז לפחות שיתעסקו באבטחה ולא בדוחות.

ROOONEEYY

פורסם

אצלנו בעיר, ישנה חב' אבטחה (ארי, אם זה משנה), שאנחנו משלמים 100 ש"ח לחודש, אבל יש ביטחון בעיר!

ויש להם סמכויות כמו לכל שוטר רגיל!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

בראשון יש משטרה עירונית מאוד מפותחת והיא גם עושה הרבה, פעם גבו על זה 30 ש"ח בחודש מתושב, היום זה "חינם" (עקב תלונות של הרבה תושבים שלא רצו לשלם על זה, החליטו להפסיק לקחת כסף מצד אחד ומצד שני יש היום הרבה יותר פקחים שרושמים דוחות חנייה והרבה יותר כחול-לבן).

אני חושב שעקב מצוקת המשטרה יש מקום לעשות מהלך שישאיר את תחומי הליבה (פלילי) בידיי משטרת ישאל ולפטור אותה מכל השאר.

לדוגמא: כל תחום התנועה, כולל אכיפה תוך כדי נסיעה ולא רק חנייה - שיבוצע ע"י פקחים.

כל תחום האישורים וכו' - במקום ליצור עומס מיור - שיבוצע ע"י משטרה עירונית.

בתחום הפלילי, עקב כך שמדינת ישראל בגודל עיר ממוצעת בארה"ב - כדאי להשאיר בידיי משטרה ארצית.

המשטרה היא גוף דל אמצעים שקברניטיו הם מלכתחילה לא איי-איי-איי, לכן בעזרת ניהול כושל, מיעוט אמצעים וכוח אדם בינוני במקרה הטוב מקבלים את התוצאות שאנו רואים.

אם נוריד מעל כתפיה את כל מה שהיא לא חייבת להתעסק בו (שוטר עדיין יוכל לרשום דו"חות - אבל לא תהיה יח' תנועה תחנתית, אלא אכיפה זו תבוצע באחריות הרשות המקומית, ובאחריות מ.י. ישארו רק הכבישים הבין עירוניים).

רוצים דוגמא? מ.י. ביטלה את כל יח' הליווי המשטרתיות (כמו זאת שבני סלע ברח מחסותה), השוטרים הועברו לשרת בשב"ס וכיום כל עניין הובלת ואחסנת האסירים והעצורים היא באחריות השב"ס, לעומת כפל הגופים הבעייתי שהייה עד כה.

המעצרים התחנתיים נסגרו וכיום העצורים ממתינים שם שעות ספורות בלבד עד ההעברה למתקן כליאה של השב"ס.

נכון, עדיין יש "קצר" ולא הכל עובד פיקס בין השב"ס לתחנות, אבל זה עניין של זמן.

פורסם
אני רואה אתה כתבה של ערוץ 2, ואני מבין עד כמה המשטרע שלנו גרועה.

אני חושב שמשטרה עירונית צריכה לקום בכל עיר ועיר במדינת ישראל.

ומי מתנגד לזה? המשטרה בעצמה! למה? כי היא מפחדת שהמשטרה העירונית "תחשוף את ערוותה" בכך שהמשטרה הלאומית לא יודעת לפתור את כל הבעיות הקטנות.

מה אתם אומרים?

בכרמיאל ישנה חברת אבטחה, הנהג הינו פקח ולידו אמור לשבת שוטר, כל משפחה משלמת 17 ש"ח,

האמת שזה ממש לא טוב, הם לא עושים כלום, הפקחים מנצלים את הסמכות שניתנה להם לרעה.

אגב, לא מזמן תפסו פקח שהסתובב ברכב שהוא תחת השפעת אלכוהול.:roll:

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

אולי במקום זה יורידו סוף סוף אבת בג"ץ וכל השטויות האלה שמרתיעות שוטרים.

שותר שאבוי שיירה בגנב רכב למשל ישב בכלא אחרי זה, והגנב יצא לחופשי.

צריך לשנות את החוקים, ואחרי זה אולי, את המשטרה.

פורסם

דווקא השיטור העירוני של גבעתיים ממש בסדר בכל מה שנודע לדוחות כאלו ואחרים.

האמת, אין לי מילה אחת רעה להגיד על השיטור העירוני של גבעתיים. למעט אולי העובדה שהם נוסעים בג'ימיני אוטומטי שנראה מאיים בערך כמו הפודל של השכנה שלי.

בכלל, גבעתיים היא אנומליה שמוכיחה שראש עיר בהחלט יכול לעבוד למען התושבים ולא נגדם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי השיטור הקהילתי החדש בכרמיאל הם דיי הרבה מסתובבים בכל מקום בעיר ומנסים למנוע בלאגן

לא יודע עד כמה הם באמת עוזרים, הם לא יותר טובים מהמשטרה הקהילתית שהייתה עד עכשיו בלי תוספת תשלום!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

• תוכן חדש...