Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם!

הינה כתבה מעניינת של מגזין הרכב "אוטו":

"רוב הציבור גורס כי אין ספק לגבי עליונות תוצרת יפן בתחום האמינות"

לכתבה

בכל מיקרה, אל תתנפלו עלי, אני לא לוקח שום צד,

אוהב את כולן! (הכוונה למכונית כן? :lol: )

יום טוב!

I :inlove: MY Mitsubishi

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מאובזרות יותר?

היפניות של שנות ה 90 היו היחדיות שהגיעו עם חלונות חשמל, חלקן עם קרוז קונטרול, שלא לדבר על כריות אוויר וABS, כולן כבר שווקו כשהארופאים היו עסוקים בבחירת גודל צמיג לבימרים שלהם.

ברנו 11 שלי שנת 1989 היו כבר חלונות חשמליים ובשנות ה70 שמו קרוז קונטרול לכמה בודדים מBRITISH LEYLAND (לא זוכר אילו), ככה שזה ממש לא נכון.

היו הרבה מכוניות אירופאיות בשנות ה90 עם חלונות חשמליים.

רק להזכירך, בכל וולוו מאותן שנים (וגם בשנות ה80) היו חלונות חשמליים ועוד המון דברים שנחשבים כיום לסטנדרט, אבל ביפן לא חשבו עליהם עדיין. במרצדסים היו כריות אוויר כבר משנות השמונים, והם גם השתמשו בהזרקה מכאנית הרבה לפני שרוב החברות היפניות קמו.

פורסם
וואלה?

טויוטה קורולה RUNX GLI (גירסת הביניים)

בקרת אקלים

חיישני גשם

מראות מתכהות

מחשב דרך

תקלות? אפס.

לקסוס IS

מכונית שמאובזרת מכף רגל ועד ראש

לדוגמא:

פנסי קסנון עוקבי פנייה

זכרונות לכיסא הנהג והנוסע

איוורור למושבים (לא חימום, אוויר חם / קר שיוצא מהמושבים)

חיישני חנייה קדימה / אחורה

הגה עם כיוון חשמלי וזיכרון

מראות שמתכווננות למטה ברוורס.

וילון חשמלי

כפתור התנעה ללא מפתח

10 כריות אוויר

מנוע עם פטנט יחודי של שני מזרקים לצילינדר.

לפי הקונסיומר ריפורט, רכב כזה משומש בן חמש יהיה אמין יותר מ- ב.מ.וו / מרצדס חדשה...

נקודה אחרונה לסיום: כשתראה מכונאי עם מברג גדול שעומד לפרק את האמא של הבונבוניירה החדשה שרכשת, נראה לי שבאותו הרגע האמינות תהפך לדבר החשוב ביותר בעבורך.

לקסוס זה טכנית אמריקאי.

פורסם

לגבי האבזור זה שטויות במיץ.

סיטרואן סקסו 97 לעומת דהייטסו שרייד שלי גם שנת 97.

סקסו 2 חלונות חשמל בלי מראות חשמליות

ולדהייטסו שלי יש 4 חלונות חשמל ומראות חשמליות.

בקיצור,בולשיט.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
ברנו 11 שלי שנת 1989 היו כבר חלונות חשמליים ובשנות ה70 שמו קרוז קונטרול לכמה בודדים מBRITISH LEYLAND (לא זוכר אילו), ככה שזה ממש לא נכון.

היו הרבה מכוניות אירופאיות בשנות ה90 עם חלונות חשמליים.

רק להזכירך, בכל וולוו מאותן שנים (וגם בשנות ה80) היו חלונות חשמליים ועוד המון דברים שנחשבים כיום לסטנדרט, אבל ביפן לא חשבו עליהם עדיין. במרצדסים היו כריות אוויר כבר משנות השמונים, והם גם השתמשו בהזרקה מכאנית הרבה לפני שרוב החברות היפניות קמו.

קרוז קונטרול - ברכבים אמריקאיים היה את זה עוד בשנות ה-50, גם חלונות חשמל.

איבזור - מכוניות יפניות אכן שולטות, בתנאי שמדברים על רכבים המיועדים לשוק יפני מקומי עם הגה ימני. הסיבה - יפני ממוצע מתלהב מכל דבר שלוחצים בו כפתור ונדלקת מנורה, ולכן קיימת תחרות מתמדת בין היצרנים היפניים על מי יוציא את האביזר ההזוי ביותר, ולכן אתה מוצא שם מכוניות K-CAR אם רמת איבזור שלא הייתה מביישת ב.מ.וו. 745.

לגבי בריטיש ליילנד - ספק אם כל הדברים האלה עבדו שם, ובכלל זה לא בדיוק דוגמה טובה לאיך לייצר מכונית (וזה גם הסיבה שהם קרסו)

מאובזרות יותר?

היפניות של שנות ה 90 היו היחדיות שהגיעו עם חלונות חשמל, חלקן עם קרוז קונטרול, שלא לדבר על כריות אוויר וABS, כולן כבר שווקו כשהארופאים היו עסוקים בבחירת גודל צמיג לבימרים שלהם.

להשוות סיויק לבימר זה בערך כמו להשוות בין קסנטיה ללקסוס LS430

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אחת הבעיות של היפנים היא העובדה שהם לא ממש ממציאים דברים.

נכון, הם לוקחים את מה שהמציאו באירופה וארה"ב ועושים אותו יותר קטן ויותר יעיל, אבל המצאות אמיתיות הם לא ממש עושים.

אם הייתי מוציא מהמשוואה את האמינות, הייתי הולך תמיד על רכב אירופאי.

קחו למשל את הרובר 216. רכב שאומרים שהוא לא אמין (היה לי, אני יודע שזה שקר), אבל עם מנוע זהה למנוע של הונדה. מה הם הוציאו שהיה שונה מההונדה? שרובר היה הרבה יותר נוח, יותר יפה, יותר נחמד ויותר מהנה, וההונדה סיביק היא פשוט חתיכת פח בלי אישיות כמעט.

בין מקבילות, תמיד אירופאי.

פורסם

לחבר שלי שי רובר 214 והוא כבר עבר שני ראשי מנוע ואח"כ החלפת מנוע, ועכשיו מסתמן עוד ראש מנוע. וזה לא כולל תקלות חשמל שונות ומשונות. אגב לרובר 214 לא מנוע של הונדה, אלא משהו מפיתוח עצמי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אחת הבעיות של היפנים היא העובדה שהם לא ממש ממציאים דברים.

נכון, הם לוקחים את מה שהמציאו באירופה וארה"ב ועושים אותו יותר קטן ויותר יעיל, אבל המצאות אמיתיות הם לא ממש עושים.

זה סיסמאות ריקות מתוכן.

כמעט כל המכוניות שמייצרים היום הן בעלות מבנה דומה, מנוע בעירה פנימית, מיכלולים דומים ועקרונות הנדסיים דומים עד זהים.

היכן השוני? השוני נמצא בדגשים השונים של כל יצרן.

כיום, את היצרנים הגרמניים מאפיין מירוץ חימוש בלתי פוסק עם מנועים מופרכים, שרק בוגר קורס טייס של חיל האוויר יכול לנצל אותם בצורה סבירה.

היצרנים היפאנים נקטו בגישה שונה עם מכוניות שהן יותר פונקציונאליות ויותר הגיוניות. תרצה תקנה מאלה, לא תרצה תרכוש לך רכב מיצרן שפועל ביבשת הישנה. זה הכל עניין של טעם וערכים - בחלקם דימיוניים - שאנשי שיווק השכילו למכור לנו במשך השנים.

אישית, אני מעדיף רכב שכל האביזרים שמותקנים בו יפעלו היטב ולא יחייבו אותי לביקור שבועי במוסך, אבל זה רק אני, אתה מעדיף מוצרים אחרים? שיהיה לך לבריאות ובכיף.

פורסם
כיום, את היצרנים הגרמניים מאפיין מירוץ חימוש בלתי פוסק עם מנועים מופרכים, שרק בוגר קורס טייס של חיל האוויר יכול לנצל אותם בצורה סבירה

וכל הרכבים עם המנועים המופרכים האלה מוגבלים ל-250 קמ"ש, פרט לכמה דגמים בודדים.

כמו שהייתה (לא יודע אם עדיין קיימת) הגבלה לרכבי ספורט יפניים ל-280 כ"ס (לשוק היפני והגה ימני), שזה מספיק ביותר אלא אם כן קוראים לך סטיג. ואם כן קוראים לך סטיג ואתה הולך קבוע עם חליפת מרוצים לבנה, יש לרכבים האלה פוטנציאל שיפורים מטורף אפילו ברמת הצ'יפ בלי שינויי מבנה.

שוב פעם, אני לא אומר שליפן אין מה להציע בתחום הרכב, רק הטענה שלי היא שרכב יפני אמיתי צריך לבוא עם הגה ימני, איבזור ברמה של S-קלאס 2008 במשפחתית גדולה מודל 93, מנוע טווין טורבו, הנעה כפולה (כן, יש את זה לא רק בסובארו) וספר הוראות של 700 עמודים ביפנית.

נ.ב. אגב, אתה יודע איך טייסים עושים תאונות דרכים? כשהם רואים מכשול, הם מושכים את ההגה אחורה כדי לעקוף אותו :-P

פורסם
וכל הרכבים עם המנועים המופרכים האלה מוגבלים ל-250 קמ"ש, פרט לכמה דגמים בודדים.

תראה, הרכב שלי מצויד "רק" ב- 208 כ"ס.

בזמן נסיעה, כשדוושת הדלק לחוצה עד לאיזור השליש הראשון, הרכב מתחיל לרוץ ונראה שהמכוניות האחרות שבסביבה נוסעות ברוורס... :wink:.

עכשיו קח את אותו הרכב ותתקין בו מנוע של 600 כ"ס, לחיצה בלתי זהירה על דוושת הדלק תניב תגובה מסוכנת לנהג ולסובבים אותו, תגובות הרכב יהיו כ"כ מהירות שספק אם הנהג יספיק להגיב, רכב כזה דורש כישורי נהיגה מיוחדים שספק אם ישנם אצל הרוכש המצוי.

זו הכוונה שלי כשאני כותב "מנוע מופרך", לעיתים יותר הוא יותר מידי.

פורסם

רק דבר קטן ..

ראשית בשנותת ה-80 כמעט ולא נמכרו פה רכבים יפניים למעט הסובארו.

אם היו מתחילים ליבא את ההונדה,טויוטה מאזדה עוד בשנות ה-80 ואף ה-70, אני חושב שגם אז ליפניות היה נתח לק קטן בשוק.

ושים לב שסובארו לבדה הצליחה פה מאוד, וסובארו היא דוגמא מצוינת לאמינות היפניות.

כשאתם מציינים פה שרכבים שמגיעים לפה אינם מאובזרים ונותנים את הדוגמא של קורולה סאן או עוד דגמים שונים.

קחו בחשבון שמרבית המכוניות שמיובאות לארץ, מיובאות לפה עם אבזור במיוחד לארץ , או בשביל החברות ליסינג השונות שזה אומר מינימום אביזרים, מינימום בטיחות ואבזור, וכמובן איך לא כרגיל למדינתנו, מינימום כסף.

אך אם תראה את גרסאות רכבים אלו שמצויים ביפן או אף אירופה וארה"ב הם מאובזרות בכל כך הרבה אביזרי נוחות ובידור שונים שבלא מעט גרמניות יש אותן, פשוט בארצך הקטנה זה לא מעניין.

גם לרכבים האירופאים וגם ליפניים יש תרומה לא קטנה לתעשיית הרכב.

dorky אמר משהו שלדעתי די נכון ואני מתחבר אליו.

בכל יבשת בחרו להתיחס ולתת דגשים במקום אחר ורואים את ההבדלים נפחי המנועים, גודל המכונית, סוגי ההנעה וכו'.

בסופו של דבר לכל אחד זה עניין של טעם. והבחירה היא קשה.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

בלי קשר לשרשור, בבקשה אם מישהו מכיר את המוסיקה בסרט שירשום את השם.

אני מחפש את המוסיקה הזאת כבר מלא זמן לסרט שאני עורך. היא הייתה גם בסרט רקוויאם לחלום.

אודה מאוד לעוזרים.

:-) just smile
פורסם
ל216 יש של הונדה, וסביר להניח שבאותו אוטו לא טיפלו כראוי עם מים ירוקים.

הנקודה היא אותה נקודה.

ל216 היה מנוע של הונדה עד שנת 95,משנת 95 והלאה אלו מנועים מפיתוח עצמי של רובר,עליהם אמרו שהם לא אמינים,לא על המנועים של הונדה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ולישראלים יש מה ללמוד מהרוסים ולרוסים מהאמריקאים ולאמריקאים מהערבים ולערבים מה נוצרים ולנוצרים מהמצרים ולמצרים מהיפנים

וליפנים מהאירופאים!!!!

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...