Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד לא ראיתי רכב יפני שמסוגל לעלות ולרדת. אנשים מוציאים אלפי שקלים כדי לעשות משהו שאני עושה בהזזת ידית.

תאמין לי, זה הנימוק המשכנע ביותר ששמעתי, שמור לי בבקשה תור לסוכנות סיטרואן, אני בטוח שבשעה הזו יש כבר הסתערות על דגמי החברה...

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במצב הכי גבוה אתה לא יכול לנסוע כי זה מצב שירות (כדי להחליף גלגל וכאלה). במצב בינוני-גבוה אתה יכול לטפס מדרכות ולנסוע בשטח קל. זה נועד לא לשיפור עבירות, אלא בעיקר לשמירה על האוטו מפגיעות של אבנים מדרכות. מצב בינוני-נמוך זה מצב נסיעה רגיל, כשהאוטו עולה ויורד בהתאם לעומס ותנאי הדרך. ומצב נמוך הוא גם מצב שירות.

מה שאמרתי כאן תקף לגבי BX וקסנטיה(לא אקטיבה). ב-C5 מערכת מדור אחר מנוהלת ע"י מחשב.

הבנתי. ו.. ?

אתה בסיטרואן שלך יכול להגביהה ולהנמיך את הרכב. מה אתה עושה עם זה בדיוק?

זה הקלף שבשבילו שווה לקנות רכב?

אצלי באוטו מתלה הכוסות נשלף בלחיצת כפתור. בואו לקנות איסוזו!

GS300.

פורסם
וסתם לדוגמא:תסתכל על היצירה בשם מיצובישי איבו מבחינה טכנולוגית!תראה לי רכב אחד שמתקרב מבחינה טכנולוגית אליו במסלול!(אירופאי).

אמנם היפנים עושים זאת היטב (הנעה כפולה+טורבו) אבל יש מכוניות אירופאיות רבות מאוד שמציעות טכנולוגיות לא פחות מתוחכמות (ואף יותר) מאלו של האיוו. ביניהם מובילים היצרנים הגרמנים (ב.מ.וו, אודי, מרצדס) אבל גם לאחרים יש כמה אסים בשרוול... בכל מקרה, גם אירופה וגם יפן אחראיות להרבה מאוד המצאות טכנולוגיות ששיפרו משמעותית את עולם הרכב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יפניות שורדות יותר ולא יעזור שום דבר אונסים פה בשכונה אצלי את הצורה למכוניות ישנות כמו מיצובישי והונדה שנת 93-92 כל ערב במשך לפחות 4-5

שורדות יותר זמן???

הצחקת אותי. היפניות מחזיקות מעמד הרבה פחות מאירופאיות, יפניות מחזיקות מעמד 10 שנים פחות או יותר!!! (מדבר מניסיון שלי, שלחבריי ושל משפחתי), תראה לי (פרט לסובארו בודדות) יפניות משנות השמונים והשבעים! פרט לבודדות אין בכלל, ואירופאיות, אפילו צרפתיות ששונאים בארץ (BX) יש יותר מיפניות, וכשמחבירם רואים שאין אפילו מה לספור, יש הרבה יותר אירופאיות מיפניות.

תסביר לי למה, אתה קובע שיפניות מחזיקות יותר?

נכון שב-10 שנים הראשונות (בדר"כ פחות) הן אמינות מ אוד, אין מה להתווכח אבל אחר כך אתה קונה ברזל, ולא רכב.

פורסם

ניסיון של 17 שנה עם דייהטסו אפלאוז אומר שאתה מדבר שטויות (0 תקלות עד עכשיו).

סובארו משנות השמונים יש המון. תלוי איפה מחפשים. כמעט ולא תמצא אחרות מאותה תקופה, כי סובארו היתה פחות או יותר היפנית היחידה שמכרה אז בארץ (רוב החברות היפניות התחילו ממש בסוף שנות השמונים או תחילת שנות ה-90).

משנות ה-70 ראיתי גם אירופאיות בודדות אם בכלל.

"ai motoare capul doare"

פורסם
תראה לי (פרט לסובארו בודדות) יפניות משנות השמונים והשבעים! פרט לבודדות אין בכלל

זו הוכחה לכך שהחרם הערבי תורם לאמינות המותגים האירופאיים.

:shock:

פורסם
אתה בסיטרואן שלך יכול להגביהה ולהנמיך את הרכב. מה אתה עושה עם זה בדיוק? זה הקלף שבשבילו שווה לקנות רכב?

לא, הקלף זה אוטו נוח ומרווח. ההגבהה וההנמכה באה בתור גימיק נחמד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא, הקלף זה אוטו נוח ומרווח. ההגבהה וההנמכה באה בתור גימיק נחמד.

אז אתה אומר בעצם, שהאוטו שלך "מתרומם"... :lol::lol::lol:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
אז אתה אומר בעצם, שהאוטו שלך "מתרומם"... :lol::lol::lol:

אתה מתרומם...:evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בטח שהיפניות האלה יהו אמינות , מה הפלא ? תיראו את האיבזור ביפנית ממוצעת לעומת אירופית ממוצעת

לדוגמא קורלה , סיווק ,אלמרה ושאר המשפחטומטיות שנמכרות כאן איזה איבזור יש בכולן?

כלום 4 חלונות חשמל במיקרה הטוב (בקורולה סאן יש אפילו רק 2) , 2 כריות אויר ובקושי מנורה אחת ברכב בקיצור מאובזרות בקמצנות ובפשטות מאוד מאוד מינימליות .

לעומת זאת באירופיות לדוגמא סיטרואן וכאלה יש מערכות הידרופנאומטיות כול מיני תחכומים וגאדטים קטנים ומגניבים הן מאובזרות הרבה הרבה יותר מהמקבילות היפניות אז מין הסתם שיש כל כך הרבה אלקטרוניקה ומערכות הידראוליות הסיכוי לתקלות גבוה יותר לכן הן מגלות פחות אמינות , למרות שבטיפול נכון הן מאריכות שנים הן רגישות הרבה יותר להזנחה מאשר היפניות ומה לעשות בארץ קונים רכב ב-100 אלף ומתקמצנים על טיפול נורמלי לרכב היפניות ישרדו האירופיות רגישות להזנחה לכן הן מגלות פחות אמינות. בכל מיקרה אני אישית מעדיף רכב קצת פחות אמין אבל הרבה יותר נוח , מפנק , מאובזר, בעל התנהגות כביש טובה והכי חשוב בטוח. ברוב הרכבים האירופיים משנת 2000 ומעלה (שאגב המחירון שלהם בריצפה) יש רמת בטיחות גבוה מאוד כולל 2-4 כריות אויר , ABS ואפילו בחלק ESP כבר ב-2001-2002 (למשל ב-VAG ובאופל יצא לי לראות). בגלל שהמחירון שלהן זול בהרבה מהמחירון של היפניות הן הופכות להיות ממש מציאה לדעתי , קונים בזול ומקסימום עושים ישור קו מא - ת בכמה אלפי שקלים(ועדיין לא תגיעו למחיר של יפנית מקבילה באותן שנים) ומקבלים הרבה מאוד זמן שקט ואת כל היתרונות של האירופיות.

פורסם

ספר לי על זה. יש ברשותי מגאן 2008 בת פחות משנה, כבר ביקרה 6 (!) פעמים במוסך (למרות שאחת מהן היתה טיפול, אז לא נחשיב אותה).

רשימה חלקית של התקלות:

מדחס הלך, בלם יד נתקע, הלך מצבר, הפנסים האחוריים נמסו (!!!). בכל המקרים היה צריך להחליף את החלק המדובר, ובמקרה של המדחס גם לטעון עדכון תוכנה (על התקלה הזו האוטו היה במוסך יומיים). לא נראה לי שאלו תקלות ש"טיפול נכון" היה פותר, והאוטו בקושי עלה על הכביש, ככה שהוא בכלל לא היה יכול להספיק להיות מוזנח.

בקורולה 2007, לעומת זאת, שקצת יותר זקנה מהמגאן בכמה חודשים, אין עדיין תקלות בכלל.

דיברת על איבזור? קורולה סאן היא גרסת הליסינג. גם במגאן יש 2 חלונות חשמליים,אין בקרת אקלים וכו' (אבל יש שתי מנורות- WOW) . מה שכן, באמת לא חסכו בבטיחות (אבל הקורולה אף פעם לא הגיעה עם שתי כריות אויר בדגמים האחרונים, תמיד 4).

נוח ומפנק- לדעתי המאזדה שלי מאוד נוחה ומפנקת. זה שאני מרגיש את הכביש, לא אומר שהמתלים קשים.

בכל מקרה, כדי שהאוטו יפנק הוא צריך לעבוד- המאזדה שלי היתה מאוד מפנקת כשהמגאן שבקה בדיוק כשהייתי צריך לנסוע בדחיפות לתל אביב (אני מהקריות).

זה פינוק אמיתי, לדעת שהרכב תמיד יעבוד, ואין לך מה לדאוג מה יקרה מחר בבוקר.

"ai motoare capul doare"

פורסם
בטח שהיפניות האלה יהו אמינות , מה הפלא ? תיראו את האיבזור ביפנית ממוצעת לעומת אירופית ממוצעת

לדוגמא קורלה , סיווק ,אלמרה ושאר המשפחטומטיות שנמכרות כאן איזה איבזור יש בכולן?

כלום 4 חלונות חשמל במיקרה הטוב (בקורולה סאן יש אפילו רק 2) , 2 כריות אויר ובקושי מנורה אחת ברכב בקיצור מאובזרות בקמצנות ובפשטות מאוד מאוד מינימליות .

וואלה?

טויוטה קורולה RUNX GLI (גירסת הביניים)

בקרת אקלים

חיישני גשם

מראות מתכהות

מחשב דרך

תקלות? אפס.

לקסוס IS

מכונית שמאובזרת מכף רגל ועד ראש

לדוגמא:

פנסי קסנון עוקבי פנייה

זכרונות לכיסא הנהג והנוסע

איוורור למושבים (לא חימום, אוויר חם / קר שיוצא מהמושבים)

חיישני חנייה קדימה / אחורה

הגה עם כיוון חשמלי וזיכרון

מראות שמתכווננות למטה ברוורס.

וילון חשמלי

כפתור התנעה ללא מפתח

10 כריות אוויר

מנוע עם פטנט יחודי של שני מזרקים לצילינדר.

לפי הקונסיומר ריפורט, רכב כזה משומש בן חמש יהיה אמין יותר מ- ב.מ.וו / מרצדס חדשה...

נקודה אחרונה לסיום: כשתראה מכונאי עם מברג גדול שעומד לפרק את האמא של הבונבוניירה החדשה שרכשת, נראה לי שבאותו הרגע האמינות תהפך לדבר החשוב ביותר בעבורך.

פורסם

מאובזרות יותר?

היפניות של שנות ה 90 היו היחדיות שהגיעו עם חלונות חשמל, חלקן עם קרוז קונטרול, שלא לדבר על כריות אוויר וABS, כולן כבר שווקו כשהארופאים היו עסוקים בבחירת גודל צמיג לבימרים שלהם.

• תוכן חדש...