Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צבא,בדיקות שיינים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם.

התגייסתי לא מזמן לצבא.

השבוע הזה הודיעו לנו ששבוע הבא אנחנו הולכים לתרום דם ולהבדק אצל רופא שיינים.

עכשיו יש לי פחד נוראי ממחטים :) ובכלל רציתי לדעת האם זה ענין חובה לתרום דם ?

לגבי הבדיקת שיינים,האם הצבא מכריח אותי לסדר את השיינים במידה ויש כמה בעיות שיש לסדר?או שאני על דעת עצמי יכול לעשות זאת?

פורסם

אף אחד לא יכול להכריח אותך לתרום דם. סביר להניח שהמ"כים שלך ינסו לשכנע אותך בדרכים לא דרכים, יספרו לך על צ'ופרים שיקבלו אלו שתרמו. אבל להכריח אי אפשר, גם לא להעניש אותך על זה שלא תרמת.

לגבי רופא שינייים - אני יודע שיש אחרים שיחשבו אחרת, אבל הניסיון שלי מלמד שלרופא שיניים בצבא לא מתקרבים. אני מכיר כמה וכמה אנשים שנכנסו לבדיקה ויצאו בוכים. אז נכון, זה מאוד תלוי ברופא ותמיד יהיו כאלו שיספרו לך שלהם היה רופא שיניים מילואימניק שהיה ראש מחלקת השתלות שיניים בבית חולים כזה או אחר, בתכלס מרפי קובע ותמיד אתה תקבל את הרופא שיניים הצעיר שבדיוק בשבוע שעבר הוסמך לרפואה ועכשיו צריך לעבוד עם השיננית-חיילת שלו ולחפור לך בחניכיים. עזוב את זה, במילא רפואת השיניים בצבא היא רפואה מטפלת ולא משמרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי כמה שיינים שצריכות תיקון רציני,אבל מסיפורים ששמעתי מאנשים על רפואת השיינים בצה"ל זה הפחיד אותי.

יכולים להכריח אותי לתקן את השיינים?בכול זאת חיל מודיעין השדה.

אני מעדיף באזרחות לעשות זאת עצמאית ולשלם על זה כסף מאשר לתקן דרך הצבא :wink:

פורסם

חבל שלא הלכת לרופא שיניים דרך קופת החולים לפני שהתגייסת.

לדעתי, כל עוד לא כואב תחזיק אצבעות ותנסה להעביר את השירות. מיותר לציין שכדאי מאוד שתשמור על מה שכן יש לך בפה היום, כי כל מה שלא תשמור עליו היום תשלם עליו הרבה אחרי השחרור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בקשר לתרומת דם - לא יכולים להכריח אותך.נקודה.

בקשר לשיניים - בעקרון מה שאפשר עדיף על חשבון הצבא והם לא יכולים להכריח אותך לכלום. , לדוגמא : הוצאת שיני בינה עדיף בהחלט לעשות על חשבון הצבא , אצל הרבה אנשים זה מתחיל בגיל הזה , ולא כדאי באזרחות.

מנסיון אישי ויקר....:x

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אחרי חוויות לא נעימות וטראומה קשה אני חייב לציין - מרפאת שיניים צבאית היא סביר להניח המקום שהכי מתעללים בך בעולם.

אכזריות בשפע :)

אבל כן, שווה לעשות את הטיפול במסגרת הצבא, אלא אם יש לך כמה אלפים מיותרים וכדורים מאוד טובים נגד כאב ראש מכל הסיפור של הביטוח הרפואי.

GS300.

פורסם

אני זוכר שבטירונות שלי היתה התרמת דם, בקיצר המפקדים החליטו שכל מי שתורם דם יקבל כמה שעות מנוחה , ניסו להעלות לנו את המורל לתרום דם,

בסוף התברר שכולנו קיבלנו את אותה ההפסקה של השעות מנוחה...

אבל אחי זה חשוב לתרום דם, יש חוסר רציני בבנק הדם במדינה,

אז קח בחשבון שאתה יכול להציל חיים!!!

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

גם אני פחדתי מהמחטים של הרופא שיניים.

אחרי שראיתי חבר ליחידה שבגלל הזנחה בטיפול בסופו של דבר סבל כאבי תופת ולבסוף עקרו לא שן, הגעתי למסקנה, שעדיף לטפל ושיכאב קצת מאשר בסוף יכאב הרבה וגם לאבד שיניים.

הלכתי לרופא השיניים הצבאי שנמצא ביחידה, והסברתי לו את חששותי.

הרופא היה אדיב ומבין, והתחיל להסביר לי על כל כלי וכלי שהוא משתמש.

בסופו של דבר הבנתי שמכל המכשירים המפחידים האלה - שום דבר לא ממש מפחיד, בוודאי לא בשלב הבדיקה.

וכדי שיהיה ברור - בדיקת שיניים אינה כואבת בכלל בכלל והיא רק חיצונית. זה שאתם רואים כל מיני מכשירים מפחידים - ממש לא קשור לכאב, והפחד הוא רק מאי ידיעה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
עדיף לתרום דם, גם עוזר למישהו

אחרת סתם יתנו לחובשים להתאמן עלייך באימונים שיגיע זמנם

היום החדרת עירוי כבר לא הכי חשובה בתו"ל של חובשים.

אבל אם יש אימונים בשיתוף עם תאג"ד, אז החובשים יתאמנו עליך. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

קנה תכשיר בשם "אמלה" , מרח אותו שעה - שעה ורבע לפני התרומה על כל איזור הקיפול ביד (איפה שמוציאים מהוריד), תעטוף את זה בניילון נצמד, שב עם זה שעה - שעה ורבע, תוכל לתקוע 20 מחטים ועדיין לא תרגיש.

גם לי יש בעיה קשה עם מחטים, וזו הדרך שלי להתמודד - עובד גם עובד.

• תוכן חדש...