Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רציתי לשאול כמה בערך עולה להחליף שני דיסקים קדמיים?(הגלגל בגודל 15)

תודה!

באיזה רכב מדובר ?

שנת ייצור ?

עם כל אלו תיגש לחנות חלפים ותשאל, זה @שוט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לג'סטי שלי 2 דיסקים חדשים + רפידות (REMSA) עלה לי 170 ש"ח

קניתי בעיקר בגלל המחיר למרות שאני אחליף רק עוד איזה שלושה חודשים את הברקסים.

איך שנראה לי אני לא אצליח לעשות את זה לבד כי אין לי אפציר (ככה זה נקרא בעגה המוסכניקית) זה מין מלחציים כאלה שדוחפות ציר לכיוון הבורג של הגלגל ושלוש זרועות שיושבות על הדיסק ומושכות אותו החוצה . ניסיתי הכל בלי זה , זה לא יצא.

אולי למישהו יש רעיון איך אפשר להוציא את הדיסק בג'סטי 92 מנוע 1000 . פשוט הבורג 30 מ"מ שנועל את הגלגל לא רוצה לצאת.

דרך אגב שמתי לב שיש לי מעט גלים על הדיסקים הישנים יכול להיות שזו הסיבה שכמעט לא עברתי טסט. כי הרפידות היו חצי מלאות.

ג'סטי 92 מנוע 1000 העונה לשם "אלפרד"

פורסם
לג'סטי שלי 2 דיסקים חדשים + רפידות (REMSA) עלה לי 170 ש"ח

קניתי בעיקר בגלל המחיר למרות שאני אחליף רק עוד איזה שלושה חודשים את הברקסים.

איך שנראה לי אני לא אצליח לעשות את זה לבד כי אין לי אפציר (ככה זה נקרא בעגה המוסכניקית) זה מין מלחציים כאלה שדוחפות ציר לכיוון הבורג של הגלגל ושלוש זרועות שיושבות על הדיסק ומושכות אותו החוצה . ניסיתי הכל בלי זה , זה לא יצא.

אולי למישהו יש רעיון איך אפשר להוציא את הדיסק בג'סטי 92 מנוע 1000 . פשוט הבורג 30 מ"מ שנועל את הגלגל לא רוצה לצאת.

דרך אגב שמתי לב שיש לי מעט גלים על הדיסקים הישנים יכול להיות שזו הסיבה שכמעט לא עברתי טסט. כי הרפידות היו חצי מלאות.

זו פעם ראשונה שאני שומע שצריך להוציא את הנאבה או הבורג של הציריה (שסגור על הנאבה) בשביל להחליף דיסק....

האם אתה בטוח במה שאתה אומר ?

הדיסק, ברוב המקרים, יוצא לאחר פירוק הגלגל (בצורה רגילה) והסרת הקאליפר (ולפעמים גם 2 ברגים קטנים לאבטחה).

מה שאתה אומר לי נשמע לא הגיוני בעליל, במיוחד ליצרן הזה :wink:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל , לפי מה שאתה אומר הנאבה אמורה להמצא מאחורי הדיסק , ואצלי זה לא ככה. (אולי המוסך החפארי שהחליף לי גומיה לצריה הרכיב את הדברים הפוך???).

בכל מקרה ככה זה נראה אצלי: אני מוציא את הגלגל.

מה שנשאר זו הנאבה , שמאחוריה יושב הדיסק. (לכן לא ברור לי איך אמרת שאפשר להוציא את הדיסק בלי להוציא את הנאבה. היא נמצאת לפניו!.

עכשיו הנאבה היא זו שבעצם מחזיקה את הכל. במרכז הנאבה יוצא הציר של הגלגל ועליו יושב אום של 30 מ"מ . גם כשאני דיברתי עם קרוב משפחה מוסכניק שעוזר לי בעבודה .הוא אמר רק להוציא את הגלגל ולמשוך את הנאבה . אבל היא תקועה חזק , עכשיו זה נראה כאילו הנאבה יכולה לצאת תיאורטית כי החור במרכזה הוא בדיוק בגודל האום אבל מתחת לאום הגדול יושבת שיבה שמפריעה קצת למעבר. אין לי מפתח 30 מ"מ (זה עולה איזה 60 שקל) כרגע. אבל אני לא יודע אם אני אמור לפתוח את הבורג או שאם השיבה היתה זזה מעט הנאבה היתה יכולה להחליק החוצה.

את הקליפר והכל פירקתי כבר הכל יצא חלק ובדקתי את הרפידות. אבל הנאבה לא יוצאת לי מהמקום. ניסיתי לרסס עם wd40 ולדפוק קצת , אבל שום דבר.

ג'סטי 92 מנוע 1000 העונה לשם "אלפרד"

פורסם
קודם כל , לפי מה שאתה אומר הנאבה אמורה להמצא מאחורי הדיסק , ואצלי זה לא ככה. (אולי המוסך החפארי שהחליף לי גומיה לצריה הרכיב את הדברים הפוך???).

בכל מקרה ככה זה נראה אצלי: אני מוציא את הגלגל.

מה שנשאר זו הנאבה , שמאחוריה יושב הדיסק. (לכן לא ברור לי איך אמרת שאפשר להוציא את הדיסק בלי להוציא את הנאבה. היא נמצאת לפניו!.

עכשיו הנאבה היא זו שבעצם מחזיקה את הכל. במרכז הנאבה יוצא הציר של הגלגל ועליו יושב אום של 30 מ"מ . גם כשאני דיברתי עם קרוב משפחה מוסכניק שעוזר לי בעבודה .הוא אמר רק להוציא את הגלגל ולמשוך את הנאבה . אבל היא תקועה חזק , עכשיו זה נראה כאילו הנאבה יכולה לצאת תיאורטית כי החור במרכזה הוא בדיוק בגודל האום אבל מתחת לאום הגדול יושבת שיבה שמפריעה קצת למעבר. אין לי מפתח 30 מ"מ (זה עולה איזה 60 שקל) כרגע. אבל אני לא יודע אם אני אמור לפתוח את הבורג או שאם השיבה היתה זזה מעט הנאבה היתה יכולה להחליק החוצה.

את הקליפר והכל פירקתי כבר הכל יצא חלק ובדקתי את הרפידות. אבל הנאבה לא יוצאת לי מהמקום. ניסיתי לרסס עם wd40 ולדפוק קצת , אבל שום דבר.

יכול להיות שאתה צודק, פשוט מהיכרות שלי עם משפחת סובארו, זה לא ככה... זה בד"כ כמו בתמונות המצורפות - שים לב:

איציק

Dscf0062.jpg

Dscf0060.jpg

Dscf0056.jpg

Dscf0051.jpg

Dscf0047.jpg

Dscf0045.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברוב המקרים אין כזה דבר לפתוח את הבורג המרכזי של הנבה כדי לפרק את הדיסק

לרוב הדיסק מחובר בבורג או שתיים לנבה(שמת לב)

דבר שני שקורה הרבה הוא שנוצרת חלודה בין הדיסק לנבה שמקשה על הוצאת הדיסק בכוח אנושי לכן קוראים ל"מר פטיש" שעם קצת מכות בצדדים הדיסק יוצא כמו חמאה.

אבל אבל אבל...

אני מציע לך לא לעשות את זה לבד, למרות הכיף הגדול בלעשות וללמוד לבד, עדיף שתלך למוסך ותראה איך עושים את זה.

אושרי

"יש לך אולי 7 שקל להגיע לבאר שבע??"

פורסם
אבל אבל אבל...

אני מציע לך לא לעשות את זה לבד, למרות הכיף הגדול בלעשות וללמוד לבד, עדיף שתלך למוסך ותראה איך עושים את זה.

אושרי

:mm_yeah:

היות ומדובר במערכת הבלימה ובמערכת בטיחותית שאי תפקודה עלולה לעלות בחיי אדם

אנחנו ממליצים שלא תבצע את הטיפול הזה לפחות לבד אלא במוסך או ע"י אדם עם ניסיון קודם.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

חידוש! בהרבה מכוניות צריך לפרק את נבה כולה. כדאי לפרק צלחות בילום קדמי

רשימה קטנה .לדוגמה מיצובשי-לנסר, רנו' פגו' וכול סוגי הסוברו.

כדאי להחליף צלחת בילום בג'סטי אתה צריך 1) חולץ צריה 2) לחלוץ את הנבה מתוך

המיסבים מבלי להרוס אותם ואם הנבה לא יוצאת אז צריך לפרק את המיתלה

ולחלוץ את הנבה בפרס ורק לאחר מיכן ניתן להחליף את הצלחת בהצלחה :shock:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
חידוש! בהרבה מכוניות צריך לפרק את נבה כולה. כדאי לפרק צלחות בילום קדמי

רשימה קטנה .לדוגמה מיצובשי-לנסר, רנו' פגו' וכול סוגי הסוברו.

אני חושב שאתה "קצת" טועה.

בפג'ו (1.4), קרי: כל משפחת פג'ו-סיטרואן עם מנוע 1.4, אין צורך בפירוק הנאבה, גם לא בגרנד-לאונה / לגאסי וגם לא בלאונה (אם תרצה, אוכל לצלם לך תמונות מספר של צ'ילטון (כמו "היינס") בנוגע ללאונה.

ברנו (קליאו) החלפתי פעם בלמים אך לא זכור לי אם הוחלפו הצלחות או לא (ואם כן, תהיה בטוח שזה היה ללא פירוק הנאבה).

אני עדיין לא מבין איך הסקת מזה שב_כל_ דגמי סובארו, פג'ו ורנו צריך לפרק נאבה בשביל להחליף צלחות בלם (וזה עוד אחרי שצירפתי תמונות לשירשור הזה של סובארו גרנד-לאונה עם הסברים איך יוצא הדיסק ללא פירוק הנאבה...)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חברה אתם צעירים אני לא צריך תמונות אבל אתם מתיחסים רק למכוניות מליין מסוים

כגון פגו' 204 306 405 וכאלה

בו תיבדוק במכוניות האלה אם אני צודק

רנו 9 ' 5' 12 ' 15' 17' 16' 18' 20' 21' 30'

פגו' 204' 305' 305' 104' 204' 309' וכו

סוברו 1400DL 1600DL GL GLF 1300 1600 1800 ג'סטי לאונה כל הדגמים

למעט גרנד לאונה אימפרזיה לגסי

הונדה סיוק אקורד

רובר כולם עים תרצה עוד דוגמאות אני ימשיך את הרשימה

זה שאתה מכיר קצת פזו' זה עוד לא עושה אותך צודק בהצלחה :roll:

פורסם

רגע שאלה:

אם אני רוצה להחליף את האחוריים לבלמי דיסק, והיו לי תופים, האם אצטרך גם לעשות איזשהוא שינוי במערך בלם היד (בגלל השינוי בכח הדרוש לבלימה בתוף לעומת הדיסק)?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

כן זה לא מתאים טכנית בנוסף לזה אתה לא יכול מיכיוון שאתה תסתבך טכנית הבלמים

יתפסו בשביל לבצעה שינוי כזה אתה צריך קודם כל להחליף משאבת בלם מרכזית

ועוד הרבה בלגן רד מיזה!!!

• תוכן חדש...