Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר חיפושים והתעמקות בנושא המזגן ברנו קליאו אליזה 98, אני מבקש את עזרתכם בפירוק הפאנל של בוררי המזגן,

ואם אפשר גם אינפורמציה על "מחשב מזגן" או מה שנקרא נגד-מהירויות של המזגן (היכן נמצא וכמה קשה להגיע אליו)

התקלה בקצרה: המזגן אינו פועל כלל. הוא פעל לפני כשבוע, והיום כשבדקתי, הוא פשוט לא מגיב, באף מהירות אין זריקת אויר.

אציין עוד כי התופעה הזו הופיעה לי פעם באמצע הנסיעה, אך הסתדרה לאחר 10 דקות מעצמה וזה היה לפני יותר מחודש, בו המזגן פעל ללא דופי (בכל המהירויות).

הערכה שלי, מדובר במגע פגום במקום מסויים. הכי טוב לפרק (בהנחה שלא צריך להיות מדען טילים בשביל זה) ולבדוק.

תודה על כל עזרה.

פורסם

תבדוק את המגעים של ה"מחשב מזגן" , נמצא מתחת לשמשה הקדמית מהצד של תא המנוע. עליך לפרק את המגבים ואת חיפוי הפלסטיק. המחשב יושב מיד לאחר התיבה של המעבה, המגעים שלו נוטים להתלכלך/להעלות קורוזיה. קצת ניקוי + ספריי מגעים אמור לסדר את זה.

כשאתה אומר "המזגן לא פועל" , האם אתה מתכוון לכך שאין זרימת אויר לרכב? (עניין של מפוח) או שהמדחס לא ננעל? (בהפעלת מזגן, נשמע קליק כזה, הוא הנעילה של המדחס).

בהצלחה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה על התגובות.

מאז הפרסום גיליתי עובדה מעניינת חדשה - הפיוז בתוך תא הנוסעים נשרף (בתחילה חשבתי שיש רק אחד בקופסא שבתא המנוע).

החלפתי אותו (20 אמפר כמובן) וכאשר סובבתי את הסוויץ' - הוא נשרף מייד.

עכשיו דיי ברור שיש כאן קצר, אבל עדיין קצת מוזר שהפיוז נשרף עם הפעלת הסוויץ, למרות שהמזגן (FAX ו-A/C) היו שניהם כבויים.

למישהו יש רעיון מהיכן להתחיל לחפש את הקצר? אולי משהו לבדוק? אינני מתכוון לחפור את כל העסק הזה, אך אם יש משהו שסביר שמקצר/בעייתי - אשמח לדעת היכן לחפש - אולי בכ"ז לחפש את המחשב מזגן הסורר?

תודה לעונים.

פורסם

ציינת שיש לך בעיה במפוח/במזגן.

בכל מקרה הייתי בודק את תקינות החיבורים של המחשב מזגן, מה גם שהמפוח נמצא 30 ס"מ ימינה ממנו, ועל הדרך אתה יכול לבדוק גם אותו. נתק את החיבורים של הנ"ל, החלף פיוז וראה אם הוא נשרף שוב. כך תוכל לדעת מי מהם (אם בכלל) גורם לקצר.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

עדכון קצר למי שמעוניין, לפי מה שאומרים במוסך מורשה של רנו, הבעיה ב"מחשב מזגן". מצחיק אותי שקוראים לזה מחשב.

לא מצחיק המחיר שרוצים על חלק משופץ כזה (1200 ש"ח לא כולל כלום).

בכל מקרה, מה שהם עשו - החליפו את היחידה הזו לאחת שיש להם - וראו שהכל עובד. מפה אמרו לי שאפשר להחליף ואפשר שלא. כמובן שלא החלפתי, יש גבול לכל תעלול, ובמיוחד לתעלול יקר שכזה.

אעדכן בהתפתחויות כשיהיו כאלו, אני אנסה להשיג חלק כזה. אם יש לכם המלצות היכן כדאי לנסות, אשמח לשמוע (אחפש בפורום גם כן).

הכי מרגיז שזה גוף קירור שמחובר למעגל חשמלי עם סוג של חומר פלסטי, שהופך הכל ליחידה אחת. צרפתים, לך תבין. למרות שהחלק עצמו בכלל נראה לי שמיוצר בגרמניה.

פורסם

בקשר לאותו שרשור שדניאל הפנה אותך אליו, בסוף זה עלה לי 500 ש"ח כולל מע"מ וכולל עבודה ל"מחשב" משומש.

פנה אלי בפרטי אם יש לך שאלות נוספות.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
תבדוק את המגעים של ה"מחשב מזגן" ...........

בהצלחה.

אמרתי מחשב מזגן או לא אמרתי? :lol:

400 שקל בפירוקיות שונות, מה שנקרא לך חפש (את החלק כמובן).

פורסם

זהירות! בקרות המזגן האלו נשרפות בדרך כלל בגלל מפוח שצורך זרם מוגבר. ניתן להשיג יחידה מתוקנת בעלויות שצויינו אך חשוב לבדוק את צריכת זרם המפוח לפני שמתקינים אותו.צריך גם לתקן את הצמת חשמל של הבקרה כי היא גם ניתכת וזה מוסיף לעלויות.

להזהר גם עם מפוחים תחליפיים, הם גם גורמים לבעיות האלו בקליאו.

פורסם
זהירות! בקרות המזגן האלו נשרפות בדרך כלל בגלל מפוח שצורך זרם מוגבר. ניתן להשיג יחידה מתוקנת בעלויות שצויינו אך חשוב לבדוק את צריכת זרם המפוח לפני שמתקינים אותו.צריך גם לתקן את הצמת חשמל של הבקרה כי היא גם ניתכת וזה מוסיף לעלויות.

אתה נשמע לי בעל נסיון בתחום, או לפחות בעל קליאו שעבר את זה...

אם זה אכן כך - תוכל לספק מידע קצת יותר מדוייק ? איפה לבדוק את הצמה, ואולי גם איפה ניתן להשיג במחיר שצויין (עד כה מצאתי במחירים של 700~ ש"ח- וזה יקר מאוד).

עוד לגבי הצמה, יש 2 שמתחברות ליחידה הזו, 2 פלאגים ריבועיים שכאלו. שניהם במצב מעולה, אין שום סימן למגעים פגומים, או חוטים בלויים. הדבר היחיד שקורה הוא קצר ברגע שמחברים פיוז.

מה לגבי פירוק של היחידה הזו? יש אפשרות לבצע דבר כזה?

אם למישהו יש שרטוטים של מערכת החשמל של המזגן, אשמח לקבלם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בגלל שאשכולות (ת'רדים) לא פתורים, X-FILES-סטייל, הם פחות כיפיים, הנה הפתרון לסאגה הנ"ל.

בקצרה - ביקרתי אצל מספר חשמלאי רכב שהם גם מזגניסטים ושאלתי אודות הבעיה. יש לציין כי בניגוד לרוב המקרים, אצלי לא היתה פעילה רק המהירות המקסימלית של המיזוג, אלא היה ממש קצר ששרף את הפיוז הפנימי עוד לפני הדלקת המזגן.

לאחר שנמצא חשמלאי חביב שמכיר את הבעיה, ועשה רושם של אדם אמין ובעל נסיון מסויים בצרפתיות החמות, נאמר לי מראש כי המחיר יהיה באזור ה-650-700 ש"ח, וברוב המקרים ניתן לשפץ את היחידה הזו.

לרוע מזלי, את היחידה אצלי לא היה ניתן לשפץ. אחרי נסיון לשפץ אותה, הופיעה התקלה הסטנדרטית 0- רק המהירות הרביעית פועלת - ולכן החשמלאי נאלץ להשיג יחידה חליפית, כי עבור שלי היה נדרש שיפוץ נוסף ויקר יותר.

לבסוף, הוחלפה באחרת, וכל הסיפור נסגר ב-700 ש"ח + מעמ, לפחות עד הפעם הבאה.

חשוב לציין כי מסתבר שברכב הזה הוחלפה צמת החוטים שמתחברת ליחידת הבקרה, ולכן החשמלאי אמר שסביר להניח שהיחידה המקולקלת היתה כבר יחידה #2, אם כי היא היתה מקורית (מיוצרת ע"י BEHR, חברה שנקנתה ע"י HELLA) - מה שמגדיל את הסיכויים שהתקלה הזו תופיע שוב בעתיד.

לידיעתכם.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני בדיוק מתעסק עם הבעיה הזו...

אני אצל מוסך אדמיראל בת"א שאני מצטער שהתחלתי טיפול אצלם בכלל. כבר החליפו לי 3 פעמים את ה"מחשב" כי כל פעם שמתקינים אותו הוא "נשרף" אחרי כמה שעות בגלל... צריכת זרם עודפת של המפוח. כל המידע הזה הוא מהמוסך והיום גם מהחשמלאי של המוסך... אני רק תוהה מה יהיה אחרי שנחליף מפוח - אז המנוע יצרוך יותר מדי זרם וישרוף את המצבר שישרוף את המחשב... אקיצר - סאגה לא קטנה.

אשמח אם יש לך אינפורמציה לגבי המפוח - מה צריכת הזרם שצריכה להיות במהירויות השונות. והאם צריך להחליף אותו או שאפשר לשים לו איזה נגד לפניו שיפחית את הזרם.

• תוכן חדש...