Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה היא שהוא בעצם שוכב על הגב והרמקול מופנה כלפי מעלה .

פשוט יחסוך לי קצת וצורה יותר נורמאלית .

פורסם

גם אני הייתי מעוניין בעוד מידע בנושא זה...

השאלה היא האם זה לא פוגע באיכות שלו?

באמינות? (כלומר לא נהרס יותר מהר)

או משהו בסגנון זה כי חבר אמר לי (שהוא מתקין קטן עדיין) שזה לא בריא לסאב!!!

הייתכן?

:roll:

פורסם

זה אפילו עדיף

זו התנוחה הכי ניטראלית שלו.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

דווקא הבנתי שעדיף לסאב להיות מופנה כלפי חוץ תא המטען , וכמה שיותר רחוק מהחוצץ של התא מטען והסלון ...

איכשהוא זה נשמע טוב יותר , והיו עם זה מלא ויכוחים עד שכמה אנשים בדקו את זה עם ציוד ואישרו את זה .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

תנוחת שכיבה לא פוגעת בסאב או בביצועים שלו.

אצלי באוטו (סופר לנסר) הסאב (לייטינג אודיו) בשכיבה כי זה נותן לי את האיכות המקסימלית.

לפניכן היה לי קיקר C12 שעמד בצד ימין של הבגז' והיה מופנה לצד שמאל.

מה שאני רוצה להגיד שאתה צריך לבחור את המיקום והכיוון ולא חשוב באיזה תנוחה יהיה הסאב.

כמובן מתוך חישוב שהרמקול עצמו לא יגע בכלום.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

אני גם הייתי רוצה להפוך את הסאב שלי ולנסו לשמוע איך זה.

הבעיה היא שאני מפחד שזה ישבור את התיבה כי הסאב עצמו כבד (לנזר 1600), והוא יושב בתיבה שקופה שקצת בעיה שם להפוך את הסאב בתוך התיבה, אז אם אני יסובב אני מפחד שזה ישבור.

פורסם

אין שום בעיה למקם את הסאב בכל צורה\תנוחה ודרך.

זה לא משפיע על כלום, כנ"ל גם למיקום הסאב.

זה לא משנה איפה הוא יושב, ברכב הקודם שלי שהיה טנדר סקודה, ישב סאב מאחורי הכסא של הנהג והסאונד היה בכלל מורגש על מכסה המנוע.

כל מה ששמעתם מהמתקינים הללו זה שטויות.

זה לא הורס אותו, זה לא מוציא ממנו פחות ולא מזיק כלל.

לפתור בעיות של מקום אפשר לפעמים להתקין סאבים מתחת לכסאות אפילו (סאב מתצורת SLIM כמו האליינט של פייז וכו').

במקום הגלגל רזרבי, ואפילו בתיבות STELTH בתא המטען.

under construction..

פורסם

סאב, כמו כל רמקול, עובד על עקרון של דחיפת מסה של אוויר.

אם זווית ההתקנה לא הייתה משנה, לא היינו שמים לב לכל שינוי אם היינו משחקים קצת עם התיבה של הסאב בבגאז'. מאחר וכולנו יודעים שמיקום הסאב בבגאז' משנה את הצליל - הרי שהתיאוריה שלא-משנה-איפה-דוחפים-את-הסאב לא נכונה.

עם זאת, ידוע שלאוזן האנושית קשה לאתר מקור תדרים נמוכים, אך מאחר ודי קשה עד בלתי אפשרי ליצור אקוסטיקה מושלמת ברכב - תמיד נדע מהיכן הבאס מגיע. ניתן לשפר את התגובה שלו, כמו שניר אמר "להביא אותו קדימה", אבל תמיד באיזשהו מקום נדע שהוא באמת מאחורה.

לדעתי סאב לא אמור להיות מופנה כלפי מעלה בעיקר מהסיבה הפשוטה של ימבה רזוננס (אלא אם התקרה עשוייה מבטון יצוק).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

באופן וודאי לא יהיה שום נזק לסאב!

אך את ה''דפיקה'' אתה תרגיש אחרת...

ועוד משהו..אם אין לך בידוד..אתה תשמה מקהלה של פחיות מחוץ לרכב..

אני במקומך מנסה לבנות תיבה שתתאים לנתונים של הסאב..ותתאים לרכב..ומנסה לבודד בעזרת חומר את המכסה הפנימי של תא המטען

שוב פעם תקשיב למי שמבין אפילו אם אתה מזיז ב-10 ס''מ את הסאב אתה משנה את הדיוק שלו אומנם בתדרים נמוכים אתה לא תבחין אך מי שיש לו אוזן מקצועית מייד ישים לב לשינוי

בהצלחה חבר..

פורסם

לדעתי ממש לא מומלץ לחבר מגבר על התיבה

אני רואה את זה כהתגרות במגבר ולקיחת סיכון מיותרת

רמת הויברציות כשהמגבר תפוס על התיבה היא מסיבית והרבה יותר משמעותית וכואבת לפרינטים ולרכיבים המולחמים עליהם

לאורך זמן עלול להיוצר נזק למגבר

D.C

earthquake sound frik

פורסם

יש בזה מן הצודק, אך אם מדובר על מגבלת מקום אז כמובן שזה לא יגרום נזק לסאב זו גם הייתה כוונתי.

אם יש מקום ניתן להניח את הסאב בצורה כמו שאיתמר אמר, אך באמת מטעמי רזוננס.

בפועל, אפשר להציב את הסאב כמעט בכל מקום ברכב ולהגיע לתוצאות מעולות.

לא משהו שאמור להיות יותר מידי בעייתי.

הסיבה שסאבים יושבים בד"כ בבג'אז זה בגלל שזה המקום הטבעי שלו, הרי לשים אותו בתא הנוסעים זה פחות פרקטי.

under construction..

• תוכן חדש...