Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברס.

יש לי הרגשה שהאלטרנטור שלי חלש מידיי , לפני מה שהבנתי 52.5A .

כנראה שמערכת הסאונד קצת כבדה עליו כי המגבר תמיד מתנתק וכשאני עולה על טורים גבוהים יותר הוא חוזק לעבוד , אבל לא זה הקטע.

השאלה שלי היא האם יש דבר כזה שאפשר איכשהו להוסיף לסליל שלו? או שפשוט להחליף ? יש בכלל דבר כזה אלטרנטור שמתאים ללנטרה 95 שהוא חזק יותר מהסטנדטי? יש לכם מושג נזק של כמה זה לכיס אם יש דבר כזה בכלל?

נ.ב יכול להיות שקיימת בעיית טעינה בגלל אלטרנטור חלש מידי?

מצטער שאני קצת מוזר פשוט אני לא מצליח לחשוב כי הראש שלי עמוס מידי בזמן האחרון.

תודה רבה מראש ולילה טוב.

206 XS

פורסם

אני לא יודע אם אפשר להחליף לחזק יותר (למרות שבעיקרון, אני מניח שכן), כמו כן כמה דברים:

האלטרנטור מעוצב לפי דרישות הרכב, ועוד כמה תוספות מקובלות לרכב.

יכול להיות שהטעינה לא תקינה לגמרי (אם היא לא תקינה בכלל אמורה להדלק מנורת מצבר), דברים אלו יכולים לנבוע ממצבר לא תקין או אלטרנטור לא תקין (יכולה להיות גם זליגה קבועה, או רק כשצרכן מסוים עובד).

אם אתה רוצה להוריד עומס ממערכת החשמל, דבר שנגרם בעיקר ע"י צרכני זרם גדולים כמו המערכת שלך, ממולץ להוסיף במיקרים כאלה קבל לפני המגבר (קבל יעודי למערכות סטריאו ברכב), שמחירו נע באיזור המאות שקלים ומעלה.

צריך לבדוק במדיוק למה המגבר מתנתק (יכול להיות גם עומס יתר).

כמו כן, האם יש לך עוד תופעות במערכת החשמל?

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

בדקתי טעינה כשהאוטו מונע מראה על 13.8 - 14 וולט, כשהאוטו כבוי 11-12.

נורית המצבר לא נדלקת, בעקרון הטעינה בערך בסדר אבל לדעתי יש נפילות מתח.

חשבתי על קבל, השאלה אם הקבל יפתור את הבעיה כי אין לי כסף מיותר להשקיע במערכת הזאת השקעתי בה מספיק.

המצבר תקין לדעתי הוא לא עושה בעיות בהתנעה והוא גם דיי חדש, אם אני זוכר נכון שנה וחצי בערך.

לגביי בעיות נוספות בחשמל חוץ מהמערכת.. האם כשאני נגיד לוחץ בשביל להוריד חלון חשמל אז האור בסלון נחלש טיפה עד שאני עוזב את הכפתור, או כשאני מדליק אורות הטורים יורדים וכשאני שם אור רחוק אז הטורים נופלים עוד יותר למרות שזה נראה לי בסדר והגיוני, האם זאת נחשבת בעיה?

תודה רבה על העזרה :).

---

עריכה:

לא ראיתי את ההודעה מעליי:

קבל נורמלי לא מתקרב ל120 שקל , קבל הכי פשוט שיתאים למערכת שלי צריך לפחות 1.5F וזה בסביבות ה400 שקל לחדש.

אני מודע לזה שבפורום יד שנייה יש קבלים במחירים טובים אבל גם כן לא מתקרב ל120 שקל.

אולי אתה מדבר על משהו אחר?

206 XS

פורסם

אתה צודק קבל נורמלי זה זה: http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=902&PHPSESSID=fde4570e0c9f6b502b98f1e2352b8534

יש שם עוד לדוגמה וזה רק מתחיל מ600 ומשהו :-).

הוא אמור לפתור לך את הבעייה של הכיבוי של המגבר.

כמו כן כשמפעילים צרכנים כמו אורות, זה מעמיס יותר על האלטרנטור ולכן הטורים יורדים (הם אמורים ליפול קצת ולעלות חזרה).

אם הם נופלים יותר מידי זה כבר משהו אחר.

גילעד

פורסם

תודה רבה לך גלעד, בסוף הגעתי למסקנה שזה יותר מידי בשבילי ואין לי זמן להשקיע בזה, בזמן הקרוב אני בכל זאת עומד למכור את הרכב עקב גיוס ודברים כאלה אז פשוט הצעתי את המערכת שכל כך השקעתי בה זמן כוח וכסף למכירה :(.

שוב תודה.

206 XS

פורסם

מי שהמליץ לבחור על הוספת קבל, הוא שקול לרופא שימליץ לכוסות רוח למת.

קבל הינו עוד צרכן נוסף על מערכת החשמל שגם ככה קורסת, נכון שתוצר הלוואי שלו הוא ייצוב מתח, אבל לשפר את מערכת החשמל הוא בטוח לא יוכל כי הוא צרכן בעצמו.

אין פתרונות קסם.

את הבעיה ניתן לפתור ב2 צורות:

1. חיוזק האלטרנטור הקיים במידה ויש מקום נוסף לליפוף סליל, או התאמת סליל חזק יותר.

2. החלפת האלטרנטור לאחד אחד שמתאים בתושבותיו אך האמפרז שלו גבוה יותר.

מנסיוני הארוך עם הנושא ואתה גם יכול לערוך חיפוש בנושא שם תמצא רבות את תגובותי, אני ממליץ על ביקור באחד מ2 המקומות הבאים:

1. "אלקטרו-טיב" בפ"ת באיזור התעשיה סגולה- תמוד ליונפארט.

גש שם לראובן או חיים ותמסור להם דש חם ממני

אם יש מישהו שידע לחזק את האלטרנטור הנוכחי שלך או במידה ואי אפשר אז להתאים לך, אין עוד הרבה לאן לפנות.

2. "ד.ש-שיווק חשמל", רח' השפלה 4 פ"ת , איזור תעשייה קריית אריה, פינית גיסין 96.

הם יבואנים של אלטרנטורים ומוכרים אלטרנטורים חדשים ומשופצים, אולי הם יוכלו למצוא לך אלטרנטור תואם לסוג הרכב שברשותך שבעל אמפראז גבוה יותר.

לשמחתך, ברכבך אין אלטרנטור מבית VALEO, ולכן עלות השיפוץ\שדרוג לא תהיה יקרה.

כי לצערנו במידה ומדובר על VALEO עלות החלפים לשיפוץ היא אסטרונומית.

בשום פנים ואופן על תתקין קבל, חבל על כספך, עדיף שתשקיע אותו באלטרנטור חזק יותר.

ואל תמהר למכור את המערכת בגלל בעיה חשמלית שניתנת לפתרון יחסית זול(עניין של כמה מאות שקלים).

בברכה,

ניר.

under construction..

פורסם

תקן אותי אם אני טועה

קבל הוא צרכן.

אבל הוא לא נועד לצרוך כל הזמן אלא להיטען, להישאר טעון, ולפרוק רק במצב שהמתח נופל.

לפי מה קבעת שמערכת החשמל ברכבו של פותח השירשור קורסת?

לא יכול להיות מצב שהמגבר נכבה בגלל עומס יתר? או חום?

גילעד

פורסם

גלעד, הדיון על תועלתו (ובעיקר חוסר תועלתו) של קבל כפתרון למצבים הנ"ל, דובר ומוצה מכל זווית ופינה אפשרית בפורום אודיו.

אם תכנס ותבצע חיפוש פשוט תקבל את כל תשובותיך.

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

הבנתי אותכם, בכל מקרה את המערכת אני מוכר כי אני זקוק לכסף לפני הגיוס, האוטו אולי ישאר במשפחה או אצל אחי ככה שבנתיים אני לא יודע מה עם האוטו אולי בשלב מאוחר יותר אני אתחיל דף חדש עם כל מערכת החשמל והמערכת.

תודה על העזרה :)!

206 XS

• תוכן חדש...