Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הווישרים בBMW 323 של חבר לא רוצים לעלות\לעבוד\איך שלא תקראו לזה.

היום פרקנו אותם לצורך החלפת פלסטיק (שנמצא מתחתם), והרכבנו חזרה, ועדיין לא עבד(מן הסתם הם לא עבדו עוד מלפני שנגענו).

אני מקווה שאני טועה, אבל לפני כשבוע פרקנו את כל הקונסולה המרכזית ברכב(מזגן,רדיו,צ'יינג'ר,קונסולת הילוכים ובלם-יד, ואפילו החלק עם המשענת!...למרות שאין לו קשר לעניין, אני מאמין...). האם ייתכן שבשעת ההתעסקות(החלפת רדיו) פגענו בחוט חשמל?

יש לציין שאין פיוזים שרופים.

דבר שני, לפני שבוע הרכב עבר טיפול.

ייתכן שהמוסך המטפל דאג שנחזור אליו עם תקלה חדשה? ואיך ניתן לגלות אם מדובר בחבלה מכוונת או לא?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הצרה היא שאני לא יודע והחבר לא זוכר.

אני יודע שהווישרים עבדו לפני כחודש, כשהוא קנה את הרכב.

פורסם

כשמפעילים את הוישרים, שומעים זמזום? ניסיתם להפעיל עם השפריצרים? אם שומעים זמזום, והם לא עובדים, ואם משפריצים מים ולא עובדים - ייתכן כי נתקעו או נשרפו המנועים שלהם. או שניתקתם חוט...:|

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מצתרף לשרשור גם שלי לא עובדים פיתאום האחורי כן... מה שכן שאני מפעיל אותם יש מן "עמעום" בלוח שעונים כאילו זה כן עובד ויש זרם במוסך מורשה אמרו לי שהמנוע וישרים הלך וזריך להחליף ב 1000ש"ח ו 400 שח עבודה.. אבל לך תסמוך עליהם :)

PEUGEOT 206CC 2006:arrow:

אם המצנח לא נפתח, לפחות תהנה מהנוף.

פורסם

השפריצר גם לא עובד.

ואין זימזום חשמלי או רעש כלשהוא לצערי. בגלל זה אני חושש שאכן נקרע שם חוט.

אירוני, השפריצר שלא עובד הוא שגילה לנו שהמגבים מתו...

פורסם
הווישרים בBMW 323 של חבר לא רוצים לעלות\לעבוד\איך שלא תקראו לזה.

היום פרקנו אותם לצורך החלפת פלסטיק (שנמצא מתחתם), והרכבנו חזרה, ועדיין לא עבד(מן הסתם הם לא עבדו עוד מלפני שנגענו).

אני מקווה שאני טועה, אבל לפני כשבוע פרקנו את כל הקונסולה המרכזית ברכב(מזגן,רדיו,צ'יינג'ר,קונסולת הילוכים ובלם-יד, ואפילו החלק עם המשענת!...למרות שאין לו קשר לעניין, אני מאמין...). האם ייתכן שבשעת ההתעסקות(החלפת רדיו) פגענו בחוט חשמל?

יש לציין שאין פיוזים שרופים.

דבר שני, לפני שבוע הרכב עבר טיפול.

ייתכן שהמוסך המטפל דאג שנחזור אליו עם תקלה חדשה? ואיך ניתן לגלות אם מדובר בחבלה מכוונת או לא?

תודה לעונים.

כשאתה לוקח את הרכב לטיפול, אתה משאיר להם אותו שם וחוזר לקחת אח"כ , או שאתה עומד ומשגיח שיעשו באמת מה שאומרים שיעשו?

פורסם

רפי, קיבלתי את ההמלצה שלך והיא תועבר לחבר.תודה רבה!

הפיוזים היו הדבר הראשון שבדקתי,ציינתי זאת בהודעה המקורית.

GL-10, הבחור בעל הרכב הוא עובד ולא ממש יכול להעדר לכמה שעות מהעבודה בשביל לבלות במוסך, לצערו...

האם ישנה דרך לבדוק את המנועים של הווישרים בעצמי? השפריצר- איך בדיוק הוא עובד ומה אני צריך לחפש?

איך ניתן לפרק מנגנון של ווישרים? רואים בכלל את המנועים או שצריך לפרק חצי רכב כדי להגיע אליהם?

תודה!

פורסם

השפריצר הוא משאבה פשוטה ביותר שיושבת בד"כ בתחתית של מיכל המים פשוט לתת לה + ו- ולראות אם מים יוצאים מהצנרת, אם לא, לפרק את היציאה שלה ולראות אם משפריצים מים (יכול להיות צינורות או נחירים סתומים)

מנוע וישרים בד"כ יושב מתחת לפלסטיק שמתחת לחלון הקדמי, לגבי אם צריך לפרק חצי אוטו או לא, מאוד תלוי בדגם.

פורסם

תרשום דגם ושנה מדוייקים

לפני שאתה מפריד בין המנוע למנגנון דפוק עליו קלות ובדוק אם הוא נכנס לפעולה ,אם כן הפחמים או המיסבים שחוקים,יש להחליף

בבקשה

wipers.JPG

פורסם

מדובר על 323I, שנת 97.

יגאל, אודה לך אם תוכל לתת צילום נוסף הממוקד על השלבים בחלק התחתון של מה שבתמונה- להוציא את הווישרים אני יודע, אבל לא הבנתי איך מגיעים למנוע, גם לא מהקריאה של החומר- על איזה ברגים נוספים מדובר? כשניתקנו את הווישר כל מה שנראה היה הבליטה שעליה הווישר מורכב.

פורסם

אני אסביר

לאחר פירוק זרועות המגבים ,עליך לפרק את פלסטיק הטורפדו (הפסלטיק השחור במורכב לרוחבה של השמשה )עי שימוש במברג עדין ,עדיף בצורת מזלג, שלוף לאט את החלק העליון של התפסים המלבניים מעל לבליטה של זרוע המגב ,10 יחידות

הוצא את גומי האטימה המחזיק את הטורפדו בחלקו התחתון ושלוף החוצה את רשת הפלסטיק

עכשיו ,יש לפרק את שני כיסויי המנוע,המזרקים וכיסוי מכסה השסתומים (הפלסטיק כמובן)

ישנם שני ברגים תחת הרשת שפרקת קודם המחזיקים את צמת חשמל המנוע ,שחרר אותם

יש לשחרר את שני האומים הגדולים אשר אליהם מוחברים זרועות הוישרים

עכשיו הורד את המנגנון כלפי מטה והוצא לאחר שוידאת כי הקונקטור מנותק

1 הפרד את המנוע מהמנגנון ,בדוק כי המנגנון לא תפוס בנקודת החיבור לזרוע המגב

2 ערוך בדיקה למנוע החשמלי כולל בדיקת מתחים לקונקטור

יגאל

wipers.JPG

wipers2.JPG

• תוכן חדש...