Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מתחיל ללמוד בשבועות הקרובים ומחפש רכב שישמש אותי ללימודים, וגם מעבר כמובן.

אני זקוק לרכב חסכוני, אני מתוכנן לנסוע יחסית הרבה (רק ללימודים - כ-20,000 ק"מ בשנה, אני מניח שמעבר אני אעשה עוד כ- 10-15 אלף ק"מ לפחות).

התלבטות ראשונה הינה האם ללכת על דיזל - או על בנזין.

מצאתי מס' רכבי דיזל - סיטרואן C3 שנתון 03/04 - כ-45 אש"ח.

סיטרואן קסארה 03/04 - כ-40 אש"ח.

שני הנ"ל עם מנוע HDI - בניגוד ל-SDI/TDI שאני מכיר. מה אתם אומרים על המנוע? שמתי לב שלפחות ב-C3, מדובר על מנוע 1400 בלבד, האם מספיק?

ראיתי גם סיאט איביזה TDI שנתון 03/04, פולקסוואגן פולו SDI שנתון 03 - שניהם יקרים מעט יותר - כ-55 אש"ח, וגם אופל קורסה 1700 TDI - אבל היא נדירה מאוד ולא מצאתי בשום מקום נתונים על הרכב / צריכת דלק וכו'.

בנוגע לבנזין, המליצו לי על טויוטה יאריס, ואני ראיתי גם את הרנו מגאן 3 דלתות 2004 - אולם לא הצלחתי למצוא נתוני צריכת דלק, לגבי היאריס הבנתי שהיא יחסית חסכונית - אבל לגבי המגאן אין לי מושג.

בכל אופן, אני מתלבט. אשמח לשמוע התייחסויות על הרכבים שהעלתי וגם הצעות אחרות תמיד התקבלו.

הדרישות הינן: רכב חסכוני (לפחות 1 ל-15), יחסית קטן, זריז (לא מחפש רכב ספורט אבל שלא יהיה עגלה, מהנה ככל האפשר לנהיגה ושיאיץ באופן סביר+),יעמוד בנסיעות יחסית ארוכות (גר ברעננה ואלמד בראשון), ידני בלבד (אוטומטי לא ממש חסכוני לפי מה ששמתי לב, וגם הגיר לא מחזיק יותר מדי מעמד), עדיפות לשנתון יחסית גבוה (2003/2004) ככל האפשר ועדיפות גם לא לנצל את מלוא התקציב - עד 50 אש"ח ואולי אף מעט פחות, אולם עבור רכב טוב ומומלץ אעלה עד 60.

תודה מראש.

חן.

נ.ב. על כל רכב שתציעו/תגובה על הרכבים שהזכרתי, אשמח לקבל נתונים ככל האפשר, צריכת דלק, תאוצה, אחזקה וכדומה, כל הנ"ל פרמטרים חשובים בהחלטה.

פורסם

הפונטו ספייס אומנם לא דיזל בגרסת הELX 80 כ"ס ידנית, אך אם מטופלת כיאות צריכת דלק עירונית 1:11/12 ובין עירונית יכולה להגיע ל1:/16 כך שהאוטו בהחלט חסוכני וקל לאחזקה. הוא מספיק זריז ומאובזר ובתקציבך תוכל לרכוש דגם משנתון מתקדם ביותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
הפונטו ספייס אומנם לא דיזל בגרסת הELX 80 כ"ס ידנית, אך אם מטופלת כיאות צריכת דלק עירונית 1:11/12 ובין עירונית יכולה להגיע ל1:/16 כך שהאוטו בהחלט חסוכני וקל לאחזקה. הוא מספיק זריז ומאובזר ובתקציבך תוכל לרכוש דגם משנתון מתקדם ביותר.

עידן

קודם כל תודה.

הפונטו עם מנוע יחסית חלש (1200 סמ"ק), יש לי חבר שמחזיק אחת שנת 2002 ואחזקתית היא לא משהו לדבריו... מבלה לא מעט במוסך. הסתכלתי ביד שניה, כמעט כל הדגמים שלמכירה הינם מהשכרה לשעבר או גם אם לא בדגמים לא מאובזרים, לפחות יחסית לרכבים אחרים שראיתי, כמו הדוגמאות שציינתי. מה אתה אומר?

פורסם

טויוטה יאריס משנתון 2001-2002 תהווה רכישה מצויינת עבורך.

הרכב אמין ביותר, מאובזר, חסכוני, זול לאחזקה ובטיחותי ביחס לרכבים מאותה תקופה.

אמנם אתה נאלץ לרדת בשנתון, אך התמורה עדיפה.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולכם למי שעזר,

בסוף רכשתי פיאט פנדה בנזין ידנית 2006 (הדגם עם התוספות-ג'נטים, סן רופ וכו').

תודה בכל אופן.

חן.

נ.ב.

לפני שרכשתי, הלכתי לראות C3 דיזל 2005 שענתה על כל הדרישות, עד שהגיעה הבדיקה ואוטו ללא תאונות הפך לרכב שאמנם ללא פגיעת שאסי אבל שהוחלף כמעט רבע רכב - כנף אחורית, דלת אחורית ימנית וכו'.

איך אנשים מדווחים ש"אין תאונות" כשהם יודעים שבבדיקה יתגלה אחרת...

• תוכן חדש...