Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בקשר לקנס שקיבלתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הקפצה

כמו שאמרתי המשפט נקבע לי לספטמבר,ה-4 לספטמבר,שזה יום חמישי הזה. מתי כבר אמרת את זה ?

כל מה שקרה אז באותו יום שישי, רשמתי כאן.

אני הולך לספר מה הלך שם ,ואיך קיבלתי את הקנס, ושזה קנס לא מוצדק.

יש אולי מישהו שהייה בכזה משפט, ויכול לספר איך זה הולך,כמה זמן המשפט נמשך 4-5 דקות, ואיך בידיוק לספר לשופט מה הלך היית אמור לכתוב מראש את טענותיך ולהגישם לביהמ"ש, לשופט לא יהיה אורך רוח להקשיב לכל ה-3 עמודים שכתבת.

האם ניתן לעבור בדיקת פוליגרף, בבית המשפט? לא.

אם לא ניתן,אם אני אעבור אותה באופן פרטי,האם היא תיהיה קבילה בבית משפט? לא.

מה עלותה של בדיקת פוליגרף פרטית? החל מ-500 ש"ח.

בכל התקופה הזאת,לא קיבלתי שום קנס. יש כאלה ש-20 שנה לא קיבלו קנס.

אם למשל, במקרה הכי גרוע, השופט/ת לא יאמין לי,מה העונש שאני צפוי לקבל?

האם הוא יהיה הרבה יותר גרוע, מכיוון שביקשתי להישפט, וכך וגזלתי את זמנו את בית המשפט,ואת זמנם של שוטרים או עוד כל מיני דברים? כן. ובמקרה שכזה בד"כ עונשך יוחמר.

תודה לכל העוזרים.

הערותי באדום.

מעבר לאמור, כבר כתבתי לך שתלך לבית-המשפט כמה שעות לפני הדיון (או כמה ימים לפני), שב בקהל ותראה איך מתנהל הסרט נע.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש אולי מישהו שהייה בכזה משפט, ויכול לספר איך זה הולך,כמה זמן המשפט נמשך 4-5 דקות, ואיך בידיוק לספר לשופט מה הלך היית אמור לכתוב מראש את טענותיך ולהגישם לביהמ"ש, לשופט לא יהיה אורך רוח להקשיב לכל ה-3 עמודים שכתבת.

אז איך בידיוק אני אמור להסביר את כל מה שהלך שם,ושהשוטר התחיל לבדוק לי איתותים אורות וצמיגים?

יהיה לי לפחות זמן לדבר קצת להסביר?אם זה דיון הוכחות,אז אני רוצה לדבר קצת להסביר לשופט מה בידיוק הלך שם ואיך זה הלך ומי אמר מה.

האם ניתן לעבור בדיקת פוליגרף, בבית המשפט? לא.

אם לא ניתן,אם אני אעבור אותה באופן פרטי,האם היא תיהיה קבילה בבית משפט? לא.

אם לדוגמה,נניח שאני או מישהו צודקים ב-100 %, והשוטרים משקרים,והשופט האמין לשוטרים, למרות שזה לא נכון,אז אין שום דרך להוכיח את זה, ע"י בדיקה כלשהי?

האם הוא יהיה הרבה יותר גרוע, מכיוון שביקשתי להישפט, וכך וגזלתי את זמנו את בית המשפט,ואת זמנם של שוטרים או עוד כל מיני דברים? כן. ובמקרה שכזה בד"כ עונשך יוחמר.

באוקטובר נגמרת לי תקופת הנהג חדש,יכול להיות שהשופט יעניש אותי, ויתן לי עוד שנתיים נהג חדש?

בזמנו,כשהייה לי את הדיון הראשון במרץ,הגעתי שעה לפני הזמן, ופשוט ישבתי בחוץ כי לא נתנו להיכנס,לא לי,ולא למישהו אחר.

פורסם

תוצאות בדיקת פוליגרף אינה ראיה. (שים לב שבמקרה של רוני רון והעלמות רוז, המשטרה חששה בהתחלה לבצע פוליגרף).

נכון שהמשטרה משתמשת במכשיר הזה ומציגה תוצאות ממנו, אבל התוצאה לכשעצמה אין בה כדי להוות ראיה.

לכל היותר המשטרה נעזרת בתוצאה הזאת כדי לקבל אינדיקציה אם הם בכיוון הנכון ולהמשיך לחפור לקבל ראיה קבילה.

ישנם אנשים שעל אף שהם דוברים אמת, המכשיר מראה ששיקרו ולהיפך.

השופט לא נותן לך תקופת נהג חדש נוספת - זה בכלל לא נתון לשיקול הדעת שלו ולסמכות שלו.

אם תורשע בדין, (לא כל עונש ולא כל עבירה גוררים התניה מטעם רשות הרישוי) בסמכות רשות הרישוי להתנות את חידוש הרישיון שלך בכך שתעמוד באמצעי תיקון כפי שהיא תקבע, ולאחר שעמדת בהם היא מחדשת את רישיונך כאילו היית נהג חדש מהתחלה. (מלווה,הגבלת נוסעים וכו').

לזה קוראים נהג חדש מתמיד :wink:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שאלה כללית בקשר לסמכותו של שופט:נניח לדוגמה ,שלמשל לא אותתי בפניה, וכך עברתי עבירת תנועה.

שוטר ראה שלא אותתי בפניה ורשם לי דו"ח.

אני ביקשתי להישפט,הגעתי למשפט, וטענתי כל מיני דברים.

האם בסמכות השופט, לשלול לי את הרישיון לתקופה שהוא יקבע, או למשל, לעלות את הקנס לסכום למשל של 1000 ש"ח,והסיבות להעלאת העונש הם, שלמשל בכך שלא אותתי סיכנתי את עצמי ועוד אנשים אחרים.

האם זה משנה, איזה קנס קיבלתי, והגעתי איתו למשפט?

גם אם הקנס הוא על עבירה כמו איתות למשל,האם השופט יכול להחליט, שהוא מעלה לי את סכום הקנס, לסכום גבוה במיוחד, או שלכל עבירה יש תקרה שמעל העונש(נקודות+כסף), אסור לשופט לשפוט אותי מעל הכסף והנקודות?

יכול להיות שמחר במשפט,השופט יחליט, שעליי לעבור טסט מחדש, או תאוריה מחדש, ובכך אני אהיה נהג חדש עוד שנתיים?

פורסם

מס' תיקונים, דבר ראשון, בדיקת פוליגרף היא לא ראיה שעליה יכול להתבסס כתב אישום \ תיק, אך היא יכולה לשמש בסיס להאשמה(חלק ממכלול ראיות) פשוט לא ניתן להוכיח חפותו \ אשמתו של אדם ללא ראיות נוספות ועל סמך פוליגרף בלבד, ניתן לכלול בדיקת פוליגרף בבית משפט, ולרוב הבדיקה לא קבילה אך ורק בתיקי פלילים.

הייתי מציע לך להציע בבית המשפט כדי להראות את אמינות הגירסה שלך, תגיד לשופטת שאתה מעוניין להבדק בפוליגרף בכדי לאמת את דבריך, ואתה אף מוכן לממן מכיסך את הבדיקה של השוטר שכתב את הדו"ח, אני בטוח שהוא לא יסכים, והיא גם לא תראה סיבה לכך אבל לפחות תראה שאתה מאמין בחפותך.

גם פה אתה צריך מזל, אני מאחל לך שהפעם המזל יהיה לצידך (כי המילה צדק לא מוכרת בלקסיקון בתי המשפט).

פורסם
שאלה כללית בקשר לסמכותו של שופט:נניח לדוגמה ,שלמשל לא אותתי בפניה, וכך עברתי עבירת תנועה.

שוטר ראה שלא אותתי בפניה ורשם לי דו"ח.

אני ביקשתי להישפט,הגעתי למשפט, וטענתי כל מיני דברים.

האם בסמכות השופט, לשלול לי את הרישיון לתקופה שהוא יקבע כן, או למשל, לעלות את הקנס לסכום למשל של 1000 ש"ח כן,והסיבות להעלאת העונש הם, שלמשל בכך שלא אותתי סיכנתי את עצמי ועוד אנשים אחרים הסיבות יכולות להיות שונות. גם ביזבוז זמן בית-בית המשפט, העדים, התביעה וכד' הם סיבה להחמיר בעונש.

האם זה משנה, איזה קנס קיבלתי לא, והגעתי איתו למשפט?

גם אם הקנס הוא על עבירה כמו איתות למשל,האם השופט יכול להחליט, שהוא מעלה לי את סכום הקנס כן, לסכום גבוה במיוחד, או שלכל עבירה יש תקרה שמעל העונש(נקודות+כסף), אסור לשופט לשפוט אותי מעל הכסף והנקודות יש תקרה,אבל אם שופטים היו מנצלים את התיקרה הרוב היו פושטים רגל.?

יכול להיות שמחר במשפט,השופט יחליט, שעליי לעבור טסט מחדש לא, או תאוריה מחדש לא, ובכך אני אהיה נהג חדש עוד שנתיים?

כשאתה מקבל דו"ח ברירה, לשוטר יש את סכום הקנסות הקבועים בחוק לעבירה ספציפית.

כשאתה מגיע למשפט, לשופט יש טווח רחב בהרבה לגבי חומרת העונש. ברוב המקרים התובע מבקש להטיל עליך כפל קנס מעבר לאפשרויות נוספות כגון שלילה וכד'.

גם לשופט יש מגבלות לגבי קביעת העונש (לרבות תקופות השלילה).

שופט לא קובע אם תעשה טסט או תאוריה - מי שקובע זאת זה רק רשות הרישוי. ישנה רשימת עבירות שאם הורשעת בגינה או שקיבלת שלילה לתקופה מסויימת, אזי בסמכות רשות הרישוי להתנות את חידוש הרישיון בכך שתבצע תאוריה או טסט או גם וגם או גם קורס נהיגה נכונה וכד'. (למשל, 3 חודשי שלילה ומעלה).

חפש בפורום או בגוגל את "תוספת שלישית" - יש שם רשימה של עבירות ואו ענישות שמחזירות אותך להיות נהג חדש לעוד שנתיים.

.

פורסם

לא רשמת לנו על איזה סעיף מתייחס הדו"ח (או שלא שמתי לב שרשום באיזה מקום).

אם אתייחס לפקודת התעבורה סעיף 62, נאמר כך:

העובר אחת מן העבירות האלה, דינו - מאסר שנתיים או קנס כאמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין... ואם העבירה היא עבירת קנס שדן בה בית-המשפט, קנס פי 1.25 מהקנס בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין.

...

(2) נוהג רכב בדרך בקלות ראש או ברשלנות, או במהירות שיש בה בנסיבות המקרה סכנה לציבור, אף אם היא פחותה מן המהירות המקסימלית שנקבעה;

בהתייחס לחוק העונשין סעיף 61(א)(1) אם קבוע לעבירה עונש מאסר עד שישה חודשים או קנס בלבד, או קנס שלא נקבע לו סכום - קנס עד 12,900 שקלים חדשים. (פי 1.25 = 16,125 ש"ח).

סעיף 61(א)(3) אם קבוע לעבירה עונש מאסר למעלה משנה ולא יותר משלוש שנים - קנס עד 67,300 שקלים חדשים.

לא בהכרח אלה הסעיפים הדנים בענין שלך, אבל זאת דוגמה שתבין איך שוטר יכול לתת קנס של 1000 שקל סופיים, בעוד שבית משפט יכול לשלוח למאסר או להטיל קנס גבוה בהרבה, שלא לדבר על אופציות שלילה.

.

פורסם

הקנס שקיבלתי, הוא לא על נהיגה בקלות ראש, או ברשלנות, אלא, הוא על נהיגה בחוסר זהירות.

נהיגה בחוסר זהירות ,היא לא אחת מהעבירות החמורות, שמחזירה אותי להיות נהג חדש לעוד שנתיים.

פורסם

אז היום התקיים דיון הוכחות.

אמרתי שאני לא מודה,והשופטת אמרה שהשוטר טעה בדו"ח, והייה אמור לרשום, שנהגתי נהיגה בקלות ראש.

אחרי זה יצאנו להפסקה, והיא ביקשה מאחד העורכי דין להסביר לי, מה הולך להיות.

העורך דין, אמר לי שכדאי שאני אשלם את הקנס וזהו, כי רק יכול להיות יותר גרוע,אמרתי לו שאני לא אשם,והוא אמר שכאן זה לא בית צדק ,אלא בית משפט ככה שיותר טוב שאני אודה ואשלם את הקנס.

שמעתי בעצתו והודאתי בקנס, כדי לא להחמיר את המצב.

לבסוף,השופטת אמרה שטוב שהודאתי, כי היא רצתה לתת לי חצי שנה פסילה!

השופטת אפילו לא האמינה לי, אלא רק האמינה לשטור שאמר שהחלקתי עם האוטו כי נסעתי מהר מידי.

אז ככה הסתיים הסיפור הזה, שנמשך כמעט שנה.

ובאמת בבתי משפט אין צדק.

הייה לפני מישהו, שנשפט על זה שהוא פנה שמאלה, איפה שאין פניה שמאלה, וקטנוע נכנס בו,והעונש שהוא קיבל זה 5 חודשי פסילה ו-1800 ש"ח.

ואני על משהו שלא עשיתי ופשוט לא מאמינים לי יכולתי לקבל 6 חודשי פסילה.

זה רק מראה על ההגיון והצדק שיש בבתי משפט.

שאלה:האם לשוטר רגיל לא בוחן,האם מותר לו להתחיל לבדוק לי איתותים,אורות,צמיגים?

השוטר שהביא לי את הדו"ח, הוא התחיל לבדוק את הרכב ורק אחרי זה, הגיע בוחן תנועה, וגם בדק את הרכב,אז אני יכול להגיש תלונה במח"ש על השוטר המתנדב הזה?

אז שוב תודה לכל העוזרים.

סעו בזהירות ותנסו לא להיתקל בשוטרים,ובמתנדבים בעיקר.

פורסם
הוא אמר שכאן זה לא בית צדק ,אלא בית משפט ככה שיותר טוב שאני אודה ואשלם את הקנס.

אז בשביל מה יש בית משפט אם לא בשביל הצדק?

מדינה מסריחה ברמות, מערכת משפט עלובה ברמות מטורפות ( ראו ערך: גנבי מכוניות ), ממשלה עלובה, פשוט עצוב ביותר.

פורסם

בדברים כאלה חובה להתייעץ עם עו"ד. הם היחידים שיכולים להקל עליך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יכול להיות שהיית מקבל 6 חודשי שלילה ויכול להיות שלא.

בד"כ כשהדיון עולה שלבים, שופטים נוהגים להחמיר אם יצאת חייב.

כשהשופטת אומרת באולם שטוב שהודאת וחסכת לך 6 חודשי שלילה, היא לא אמרה זאת לפרוטוקול, אלא אמרה זאת כבדרך אגב, האמירה (הלכאורה סתמית) הזאת נשמעת באולם ונותנת לאחרים חומר למחשבה.

השופטת אולי מקווה שמי ששמע יחליט לחסוך מעצמו אופציה כזאת ויעדיף להודות מיד ובכך יתקצר המשך הדיונים האחרים וכך יחסכו שלבים ותיקים יסגרו מהר יותר.

.

פורסם

הרגשתי שאיך שהשופטת דיברה איתי,היא בכלל לא מאמינה לי, והיא רק אמרה שהשתוללתי בכביש.

היא גם אמרה:"כל הנהגים החדשים האלה, הם חוצפנים, הם גם לא יודעים לנהוג, וגם מתלוננים".

אני לא יודע אם היא אמרה את זה כדי לתת למישהו חומר למחשבה, מפני שכל מי שישב באולם,כבר טיפלו בו ואני הייתי אחרון.

ובקשר לשאלה שלי:האם אני יכול להתלונן למח"ש, על זה ששוטר רגיל בדק לי את הרכב?

פורסם
הרגשתי שאיך שהשופטת דיברה איתי,היא בכלל לא מאמינה לי, והיא רק אמרה שהשתוללתי בכביש.

היא גם אמרה:"כל הנהגים החדשים האלה, הם חוצפנים, הם גם לא יודעים לנהוג, וגם מתלוננים".

זאת שופטת?

### נמחקה קללה שמעידה יותר על הדובר מאשר על נשוא הקללה ###

לא חסרים יוצאי דופן שהם לא ערסים ולא עושים פוזות בכביש ולא מתנהגים לאנשים כזבל, חבל שאנשים לא מבינים את זה.

ובקשר לשאלה שלי:האם אני יכול להתלונן למח"ש, על זה ששוטר רגיל בדק לי את הרכב?
דיי נו, לא נמאס לך?

עזוב אותך, רד מזה, חלאס.

• תוכן חדש...