Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבור מי מייצרים פוקוס סדאן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהייתי בעבודה בהולנד וסיפרתי שמכונית הליסינג שלי היא פוקוס סדאן ביקשו לראות תמונה, כי בחיים לא שמעו על כזו חיה.

מכיוון שהפוקוסים שבארץ יוצרו בספרד, ציפיתי לראות כאלה שם - אבל גם בנסיעתי לספרד לא נתקלתי בכאלה.

עכשיו אני בארה"ב. יש אמנם פוקוס סדאן דור ראשון, אבל הפוקוס דור שני היחידה שראיתי עד כה היא מדגם ZX5 - כלומר 5 דלתות.

מכיוון שאף יצרן רכב לא יתכנן מרכב במיוחד לישראל (בניגוד לשידוך מנוע קטן יותר למרכב קיים, שכן בוצע כמה פעמים במיוחד לישראל) אני סקרן לדעת מי השוק של המכונית הזו.

האם מדובר בשווקים במדינות מזרח אירופה ועולם שלישי, כמו נניח השוק שלמענו יוצרו מכוניות כמו קליאו סדאן ופיאט דונה?

אם זה כך, מעניין אם המכונית עברה את כל ניסויי הבטיחות, כמו שעברה הפוקוס האצ'בק (שלמיטב ידיעתי היא המכונית השלישית הכי נמכרת באירופה).

פורסם

סיפרת בהולנד שבארץ לכל המדינה יש רכב ליסינג מהחברה?

כי זה היה מפתיעה אותם יותר.

רכבים קטינים עם תא מטען מיוצרים למדינות עניות.

בטורקיה יש את כולם.

אייל

פורסם

הפוקוס סדאן זהה לפוקוס האצ'בק מכל הבחינות שמשמעותיות למבחן ריסוק - למיטב ידיעתי השלדה מקדימה זהה וכמובן כל אביזרי הבטיחות זהים. המנועים ועל המערכות המכאניות (אולי למעט מתלה אחורי) - זהים.

אכן ידוע לי שבארה"ב יש פוקוס סדאן דור קודם, לא יודע לגבי הנוכחית.

אגב, המנוע הפופולרי שם הוא 2300.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
סיפרת בהולנד שבארץ לכל המדינה יש רכב ליסינג מהחברה?

כי זה היה מפתיעה אותם יותר.

רכבים קטינים עם תא מטען מיוצרים למדינות עניות.

בטורקיה יש את כולם.

דווקא הולנד ובלגיה דומות לישראל ולאנשים שאני עובד איתם יש מכוניות מהעבודה (לא יודע אם מליסינג או רכב חברה). בארה"ב, לעומת זאת, רכב חברה הוא משהו נדיר מאוד מאוד. כשאני מרגיש בעמדת נחיתות על זה שאני היחיד כאן שאין לו בלאקברי, אני מדבר על רכב החברה שלי וזוכה למבטי הערכה.

פורסם
הפוקוס סדאן זהה לפוקוס האצ'בק מכל הבחינות שמשמעותיות למבחן ריסוק - למיטב ידיעתי השלדה מקדימה זהה וכמובן כל אביזרי הבטיחות זהים. המנועים ועל המערכות המכאניות (אולי למעט מתלה אחורי) - זהים.

לגבי בטיחות פאסיבית אתה צודק.

השאלה היא מה המשקל העודף מאחורי הציר האחורי עושה לאחיזת הכביש וליציבות.

היום ראיתי עוד פוקוס דור שני - 3 דלתות.

פורסם

שינוי מרכב בהכרח משנה גם נתוני ריסוק.

כל שינוי בצורת ה"קופסא" משנה את צורת הקריסה שלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השוק העיקרי של הפוקוס סדאן מצוי בסין, לכן גם החשיפה הראשונה שלה הייתה בתערוכת בייג'ין 2004.

בארצות הברית לא משווקת כלל פוקוס אירופאית מהדור השני, וכל הגרסאות שם - כולל גרסת 2008 ה"חדשה"

שהוצגה בינואר השנה - מבוססות על הדור הראשון.

בנושא בטיחות. תמיד ישנם הבדלים בין גרסאות שונות - שלוש, חמש וארבע דלתות. לא רק צורת המרכב שונה,

אלא גם המשקל ולעיתים האבזור שמוצע בכל גרסה (ומשנה, שוב, את המשקל). עם זאת, נהוג להתייחס לציון

הבטיחות של גרסה אחת, ולהסיק ממנו על יתר הגרסאות, מכיוון שההבדלים זניחים. זאת במבחנים הפומביים

שמתקיימים, וכמובן בהנחה שאבזור הבטיחות זהה. מיותר לציין שבטיחות סדאן והאצ'בק בתאונה מאחור אינה זהה.

פורסם
שינוי מרכב בהכרח משנה גם נתוני ריסוק.

כל שינוי בצורת ה"קופסא" משנה את צורת הקריסה שלה.

למרכב סדאן יתרון בטיחותי לא זניח לעומת הצ'בק:

1. אזור ספיגה אחורי גדול יותר.

2. קשיחות מבנית עדיפה.

כמו כן ומובן מאליו, תא מטען אחורי גדול משמעותית שאינו מחייב קיפול כסאות, כל אימת שלוקחים משהו גדול יותר ממטריה.

לא תמיד הטעם האירופי הגיוני.

פורסם

כמו כן ומובן מאליו, תא מטען אחורי גדול משמעותית שאינו מחייב קיפול כסאות, כל אימת שלוקחים משהו גדול יותר ממטריה.

אני מבין, שעל סטיישנים לא שמעת?

Spirit In The Dark

פורסם

מה הקשר?

אפשר להכניס מכל הבא ליד, טנדרים, אוטובוסים, משאיות, אוטו זבל ואם תתעקש גם קטרים. דובר כאן על ההבדלים בין הצ'בק לסדאן ולכך התייחסתי.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי הפורד פוקוס איננה מיוצרת על ידי קונצרן FORD בכלל! היא מיוצרת על ידי חברה ספרדית זכיינית שנקראת משהו בסגנון של FORD FOCUS CO.

FF2 לא הגיע ולא תגיע לארה''ב בכלל, שם רק עושים מתיחות פנים ל -FF1. כל זאת עקב שיקולי השוק ואי יכולתה להתמודד מול המתחרות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
השוק העיקרי של הפוקוס סדאן מצוי בסין, לכן גם החשיפה הראשונה שלה הייתה בתערוכת בייג'ין 2004.

.

לא מפתיע במיוחד,מכיוון שבסין כל הרכבים בגרסאות סדאן,כולל דגמים מוזרים (ומכוערים בטירוף!!!) דוגמת סיטרואן ZX סדאן, פולקסוואגן ג'טה,אופל קורסה סדאן ועוד......לא ממש חוויה לעיניים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. אזור ספיגה אחורי גדול יותר.

2. קשיחות מבנית עדיפה.

הכל תלוי מה הצרכים שלך מהרכב.

לדעתי (ולדעת כמה אירופאים...) האצ'בק עדיף משמעותית כאשר בד"כ אתה מוביל מעט מטען ורק פעם בחודש אתה צריך להוביל משהו באמת גדול.

זה בהחלט תואם דפוסי שימוש של הרבה אנשים - אין שום בעיה לאכסן את הקניות הרגילות מהסופר או אפילו זוג מזוודות טרולי בינוניות בתא מטען של קליאו, אז בטוח שהנ"ל ייכנסו בתא מטען של פוקוס האצ'בק. (הכל ללא קיפול מושבים)

כשאתה צריך להוביל משהו גדול וקובייתי (וזה לא קורה כ"כ הרבה), בהאצ'בק אתה מקפל מושבים, בסדאן אתה פשוט לא יכול.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אגב באירופה רבים פשוט הולכים על כל ה"קופה" ובוחרים מרכב סטיישן. רק בארץ זה לא ממש פופולרי. טוב אפשר להצביע על מספר סיבות למה לא בעצם.

• תוכן חדש...