Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה טופיק שרציתי לפתוח הרבה זמן..

קודם כל צהריים טובים!

הסיפור הוא כזה: אני גר בבניין ישן בן 9 דירות, בבניין יש 8 חניות מקורות ועוד 2 לא. כאשר למשפחה אחת אין רכב ולאחת יש 2. (כל החניות תפוסות בקיצור), לנו יש חניה בטאבו, ואילו יש חנייה אחת שלדברי ועד הבית - שייכת לכולם.

הבעיה היא שהחנייה שלנו היא צרה, נמצאת בעלייה קלה והכי גרוע, מתאימה באורכה ל205 מה שגורם לבגאז' להישאר בשמש (ולהתקלף). החנייה המשותפת ליד, לעומת זאת, מאכלסת בכיף את האאודי A6 של השכן שמתאצל לחנות בחנייה (העוד יותר גרועה) שלו.

השאלה - האם אפשר לעשות סוויץ' בטאבו בין החניות - מול מי אני צריך לדבר? את מי צריך לשאול? בקיצור - מה הפרוצדורה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אינני עורך דין , אך נראה לי כשלב ראשון שצריך לקבל אישור ובכתב מאת כל דיירי טאבו הבניין.

אתה יכול לנסות ולפנות לחבר הפורום , עורך דין מעולה (לדעתי ומנסיוני) הידוע בכינויו MSIGAL , ומבין בדברים האלה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כיוון שהחניות רשומות בטאבו, הן רכוש פרטי של הבעלים שלהם.

לפיכך, אתה יכול לפנות לבעלים הרשומים של החנייה ולבקש ממנו לעשות החלפה של החניות בטאבו או פשוט לקנות ממנו את החנייה.

כאמור, זה חל רק במקרה ואכן כל חנייה בפני עצמה רשומה בטאבו של כל דירה ולא במידה והחניות הן של הבניין וחולקו בין הדיירים עפ"י החלטת הוועד.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

:lol: לגבי הכיסוי.

לגבי השאלה: תלוי אם החניות רשונות ב"טאבו" כנכס נפרד, שאז אין בעיה להעבירן בין הצדדים (אבל עשוי להיות מיסוי), או שהן רשומות, למשל, כנכסים ה"צמודים" לדירה, ואז יתכן שצריך את הסכמת כל הדיירים משום שזה חלק מרכוש ציבורי שצמוד לדריה מסוימת. אגב, בחלק מהדירות בת"א בהעלות בכלל במניות, שאז זה עוד יותר מסובך...

נראה לי שראשית תשיג הסכמה של שכן (כולל לעניין המיסוי, למשל שתשפה אותו אם יש), ואז תפנה לעו"ד שיטפל בזה (אבל כמובן תשאל אותו מראש כמה זה יעלה).

זו לא ההתמחות שלי כך שאלה תגובות בערבון מוגבל, אבל זה הכיוון אם אני זוכר נכון את מה שלמדתי לפי XX שנים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חשבת פשוט להתקין גגון קצר ע"מ שהחניה שלך תהיה מוצלת במלואה, ושלום על ישראל?

נשמע לי כמו פרוייקט בעלות של 200 שקל חומרים+אחה"צ עבודה, וגם זה בקושי.

תיאורטית גגון כזה אמור להוסיף לחישובי הארנונה של הבניין אבל לא נראה לי שהעירייה תסתכל על זה בכלל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תעשה ווקס, לא תהיה לך התקלפות צבע.

ומצטרף לאייל בעניין העצה, בזה שתחנה שם (ולמעשה אין לו סיבה לבוא אליך בטענות, שכן היא לא שייכת לו) לא תגרום לו להרגיש כבעל החנייה.

פורסם

אם החניות מוצמדות לכל דירה, אז אפשר לעשות החלפה.

זה כרוך בתשלום מס שבח ומס רכישה מצד שני הצדדים (כל אחד ישלם מס שבח על מכירת החניה שלו ומס רכישה (5%) על רכישת החניה של השני) ויכול להיות שגם בתשלום מס מכירה על המכירה (עוד 2.5% משווי החניה) - תלוי מתי רכשתם את הדירה.

ההחלפה בפועל תעשה על ידי תיקון צו הבית המשותף. זה לא כרוך בהסכמה של שאר הדיירים בבנין, אם כי צריך ליידע אותם על הבקשה לתיקון צו הבית המשותף והם יכולים להתנגד לתיקון. אבל אם אין להם סיבה אמיתית להתנגדות, הם לא ימנעו את התיקון.

פורסם

נשמע לי לא ממש כדאי לעשות החלפה כזו ע"י מכירת החניות אחד לשני.

אם לא ממש קריטי לך לקבע את המצב לנצח, אני הייתי מעדיף לחתום 2 חוזי שכירות נפרדים, זהים, והפוכים, כאשר כל אחד משכיר את החניה לשני למשך שנה, במחיר הריאלי שלה.

כסף לא יצטרך לעבור בפועל מיד ליד, לא צריך רישום בטאבו, ואין חבות מס.

החסרון: ההסדר הזה תקף למשך השכירות ולא מובטח שיחדשו אותה אח"כ.

ובעצם אם 2 השכנים מסכימים ביניהם, אז למה לא פשוט לחנות אחד אצל השני וזהו?

פורסם
נשמע לי לא ממש כדאי לעשות החלפה כזו ע"י מכירת החניות אחד לשני.

אם לא ממש קריטי לך לקבע את המצב לנצח, אני הייתי מעדיף לחתום 2 חוזי שכירות נפרדים, זהים, והפוכים, כאשר כל אחד משכיר את החניה לשני למשך שנה, במחיר הריאלי שלה.

כסף לא יצטרך לעבור בפועל מיד ליד, לא צריך רישום בטאבו, ואין חבות מס.

החסרון: ההסדר הזה תקף למשך השכירות ולא מובטח שיחדשו אותה אח"כ.

ובעצם אם 2 השכנים מסכימים ביניהם, אז למה לא פשוט לחנות אחד אצל השני וזהו?

אתה צריך לזכור, שלא מדובר פה על סכומים גבוהים במיוחד.

בתל אביב חניה שווה 10,000$ לדעתי. מס שבח הוא 20% על ההפרש בין המחיר שבו נרכשה החניה לבין המחיר שבו היא נמכרת (המס גדול יותר אם היא נרכשה לפני 7.11.2001). שווי חניה בכמה שנים שהדירה שייכת לאנשים לא היה יכול לגדול ביותר מאלפים בודדים של שקלים (ואני מדבר על תל אביב שבה המחירים בשמיים). מדובר פה בעלות של 2000-3000 שקלים לכל היותר לדעתי אם רוצים לעשות את זה רשמי.

כמובן שתמיד אפשר לחנות האחד במקום השני. זה בהחלט הפתרון הכי פשוט, אלא שאם אחד הצדדים מוכר את הדירה, יכול להיות שהבעלים החדש לא יהיה מעונין לשמור על הסידור.

פורסם

אני רוצה להבהיר:

אני גר ברחובות, אין מצוקת חנייה באיזור, בכלל (רק כאשר יש ערבי הורים בביה"ס התיכון ליד).

הA6 היא רק לדוגמא, חונה שם גם האלמרה ליסינג של ועד הבית (או הסיריון של אשתו).

הנושא עלה מכיון ששאלתי את ועד הבית של מי החנייה והוא ענה "של כולם". מאז ומתמיד אין מישהו קבוע שחונה שם, אלא בד"כ הרכב השני של ועד הבית, או האאודי (שהחליפה לומינה שגם הייתה מתארחת באותה חנייה).

כמו-כן אני ביחסים טובים עם כל שכני, הם אפילו אוהבים אותי :) (הייתי המנקה בבניין, ועשיתי אחלה עבודה) ולכן אני לא חושב שלהחנות את הרכב שלנו בחנייה הזאת ללא סיבה אמיתית, יהיה נאות.

בקשר לגגון - חשבנו על זה, האם צריך לדווח על זה למישהו? ואם כן - האם באמת צריך לדווח על זה למישהו?

בעיה נוספת היא העלייה הקלה שבה נמצאת החנייה, את זה יהיה קצת קשה לתקן (יש גם מכסה ביוב שמעורב בעניין).

בקשר לוקס - הרכב מווקסס אחת ל3 חודשים, בשנה האחרונה, הבעיה היא שתיקון של תאונה מלפני 5 או 6 שנים מתקלף לו כבר, ולא עושים וקס איפה שמתקלפת הלקה (צבע מטאלי).

אולי נצבע את זה עוד כמה חודשים - נראה :).

אז:

ממה שהבנתי השלב הראשון הוא לברר האם החניות הן רכוש נפרד, או צמודות לדירות? (כי אני יודע שיש 2 דירות שאין להן חנייה בטאבו).

נ.ב.

רק בשביל המושג הכללי, מה עלות של חנייה כזאת (רחובות, לא קרוב למרכז העיר או לשטח מסחרי כלשהו, שכונת מגורים שקטה, חנייה מקורה (בניין ישראלי טיפוסי, על עמודים)?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אם החניות מוצמדות לכל דירה, אז אפשר לעשות החלפה.

זה כרוך בתשלום מס שבח ומס רכישה מצד שני הצדדים (כל אחד ישלם מס שבח על מכירת החניה שלו ומס רכישה (5%) על רכישת החניה של השני) ויכול להיות שגם בתשלום מס מכירה על המכירה (עוד 2.5% משווי החניה) - תלוי מתי רכשתם את הדירה.

.

יותר פשוט לעשות חוזה שכירות צולב בשכ"ד של שקל אחד בין שני המבקשים להחליף ואז אין שום מיסים ושום טאבו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכי פשוט לגשת לשכן ולשאול אותו אם יהיה מוכן להתחלף איתך בחניות.

לדירה שכרגע אני גר בה יש שתי חניות - באחת מהן חונה הרכב של אבי ובאחרת הרכב שלי.

לא רחוק מהחניה שלי יש ממטרות, ובכל פעם שהן עובדות ויש רוח, הרכב שלי זוכה ברסס הגון שמשאיר סימני מים שקשה מאוד להוריד. בבניין הסמוך, שמגרש החניה שלו משותף עם מגרש החניה של הבניין שלי, גר אדם שבבעלותו שתי חניות ורכב אחד בלבד. שתי החניות צמודות זו לזו ומרוחקות מאותן ממטרות ארורות.

שאלתי את השכן אם אוכל להשתמש בחניה השניה שלו, והוא הסכים. מאז, אני חונה לו בחניה השניה ולפעמים, כשלא מתחשק לו ללכת הרבה מהרכב עד לבניין, הוא חונה בחניה שלי.

הקטע הכי טוב, ללא ספק: כשהחברה באה לבקר עם הרכב שלה, גם לה יש מקום חניה בתוך הבנין :-)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בקשר לגגון - חשבנו על זה, האם צריך לדווח על זה למישהו? ואם כן - האם באמת צריך לדווח על זה למישהו?

בעיה נוספת היא העלייה הקלה שבה נמצאת החנייה, את זה יהיה קצת קשה לתקן (יש גם מכסה ביוב שמעורב בעניין).

1. ייתכן שהוספת גגון כזה בחיבור קבוע לבניין חייבת בארנונה. צריך לבדוק בתקנות העזר העירוניות.

2. יש כל מיני דרכים חוקיות לשים גגון/פרגולה שלא חייבים בארנונה: למשל פרגולה עם מנגנון קיפול, או לפעמים גגון שאינו אטום (כלומר שלבי עץ כאלו עם רווחים ביניהם - אם הם בזווית לדעתי ייתכן מצב בו הם נותנים צל 100% אבל לא הגנה מגשם)

3. אתה לא באמת צריך להגיד לאף אחד.

לגבי העליה - מה הבעיה עם עליה? הרכב לא סוחב? :roll:

ולגבי מכסה ביוב - אתה יכול, בעלות די קטנה, לעשות טלאי אספלט מקומי בהיקף של המכסה כך שהטיפוס עליו יהיה נעים ולא במכה. (בהנחה שהמכסה בולט, ולא שקוע. אם שקוע זו קצת בעיה. אפשר לנסות לארגן פלטת עץ בגודל מדוייק שתיכנס למגרעת (מעל המכסה) ותהיה באותו גובה של פני הכביש אם אתה פדנט)

• תוכן חדש...