Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסוף של דלק 96?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממלא אותו בבנזין 96, יש לי בו מדבקה של unleaded fuel only.

טוב לראות שם משתמש שמשקף נכונה את המציאות. אם באוטו יש מדבקה שאומרת שצריך רק דלק נטול עופרת, למה אתה מתדלק ב 96? 96 היה דלק עם עופרת ובהחלט לא מתאים לרכבך. הדלק הנכון הוא 95/98.

לגבי שימוש בנטול עופרת ברכבי אספנות, אני הגעתי למסקנה שברכבים שלי, ובמרבית רכבי האספנות, זה ממש לא משנה אם אמלא 95. הנסועה השנתית כל כך נמוכה, שאוכל לנסוע 30 שנה בקלות לפני שתורגש בעיה כלשהי. במידה ואכן ישחקו תושבות השסתומים, הפתרון הוא שיפוץ ראש בעלות לא היסטרית, במהלכו מתקינים תושבות שסתומים מחוזקות ומתאימות לדלק נטול-עופרת.

לגבי יתרונות ה 98, ברכב עם יחס דחיסה נמוך (כמו רוב רכבי האספנות) אין בזה שום יתרון. במכוניות שלי אפשר למלא גם בנזין 83 אם היו מוכרים עדיין. היתרון היחיד של ה98 הוא שמחירו הגבוה גורם באופן טבעי לרגל קלה על הגז :wink:

ונקודה נוספת היא תדמיתית. גם ככה הרכבים שלנו מיושנים ולא בטיחותיים בהשוואה לרכבים מודרנים. אני לא בטוח שיציאה בקמפיין שיחבר אותנו עם קבוצת בעלי הגרוטאות-לשימוש-יומיומי יטיב עם האינטרסים שלנו.

נקודה אחרונה היא המצפונית. אולי התרומה של רכב אספנות לזיהום הסביבה היא זניחה, אבל עדיין אני מעדיף להרגיש שאני עושה באופן אישי מאמצים סבירים להשאיר את כדור הארץ מקום בו ניתן להמשיך לחיות גם אחרי. התחביב שלנו הוא בסופו של דבר פינוק. צעצועים של גדולים. אם ארגיש שההנאה שלי גורמת סבל לאחרים - לא אוכל להנות.

נמרוד

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם טעיתי, לא בטוח שזה באמת 98 ולא 99.

בכל מקרה הרכב שלי שנת 86, יחס דחיסה 1:7.7.

עוד לא שמעתי על בעל XT שממלא 95, אבל אחרי מה שכתבתם אני לא אפחד לנסות, למעשה הרגעתם אותי מאוד.

אני חושב שהמדבקה של ה unleaded הייתה בתקופה שהאוטו הזה שתה דלק 91, אולי מאז דברים הישתנו.

אז מבין סוגי הדלקים איזה מהם יהיה הכי "בריא" לאוטו שלי ללא שיקול של הבדלי מחירים?

תודה רבה על ההתייחסות.

מצורפת תמונה של המנוע שלי.

NEW2b.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

במנוע מוגדש, בעל יחס דחיסה נמוך, יש למלא 95 - כאמור על המדבקה. גם 91 שנמכר פה פעם, היה נטול עופרת.

משכנתא זה קל

פורסם
גם 91 שנמכר פה פעם, היה נטול עופרת.

לא - בנזין 91 היה בפרוש עם עופרת.

בשנות השישים השבעים נמכרו כאן דלקים באוקטן 83, ו-91, שניהם עם עופרת. אח"כ נוסף בנזין 96 "אוקטן גבוה", עדיין עם עופרת. רק בשנות התשעים התחיל להיות משווק דלק נטול עופרת, בהתחלה 95, ואח"כ גם 98.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

דיברתי עם אותו אחד שאמר שהוא ממלא דלק 99, ומדבריו עושה רושם שהרכב שלי יכול להנות מכל העולמות.

הוא אומר שבין דלק 98 ודלק 99 אין הבדל משמעותי, ויש לו העדפה ל 99.

הוא אמר שב 98\99 איכות השריפה של הדלק יותר טובה (לא מצאתי דרך אחרת לבטא את המשפט הזה) מהדלק 95 והמעבר הזה העלים לו צילצולים במנוע.

בנוסף הוא אומר ש 95 עדיף על 96 ושהעופרת יוצרת משקעים במנוע, אבל נזק לא יגרם משימוש בדלק 96.

יש לי ידע גדול ברכב שלי ואני קצת מתבייש שלעניין הדלק אף פעם לא הקדשתי אפילו טיפת מחשבה :oops:.

באמת יהיה רעיון טוב לפתוח שירשור עם רשימת המכוניות שיאלצו לקבל תוסף וכאלה שיכולות לעבור ל 95 רגיל.

בכל מקרה תודה שהסבתם את צומת ליבי לנושא, דלק 96 האוטו שלי כבר לא יראה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

לרכב שלך מתאים 95 ויש אפשרות לשימוש באוקטן גבוה יותר ללא חשש אבל קשה לי להאמין שתרגיש בהבדל, לגבי הצילצול שחברך מספר, קשה לי להאמין כי נבע בגלל אוקטן הדלק (ההבדל למנוע מזערי) אלה יותר בגלל איכותו! הפיתרון הטוב ביותר עבורך הוא לנסות! לפני טיפול גדול, כנס למוסך סובארו קנה את התוסף שלהם לניקוי מערכת ההזרקה, (עלות של כ-100 ש"ח), שים במיכל וסע, בסיום המיכל החלף (בטיפול) מסנן דלק ושאר פילטרים ותדלק ב-95 ומיד תבחין בהבדל, במידה והרכב יצלצל (לא סביר) תמיד תוכל למלא בתידלוק הבא אוקטן גבוה יותר ולנסות! ממולץ ביותר גם לרכבים אחרים, ההבדל בנסיעה במנוע שעבר טיפול בתוסף מורגש-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
טוב לראות שם משתמש שמשקף נכונה את המציאות. אם באוטו יש מדבקה שאומרת שצריך רק דלק נטול עופרת, למה אתה מתדלק ב 96? 96 היה דלק עם עופרת ובהחלט לא מתאים לרכבך. הדלק הנכון הוא 95/98.

לגבי שימוש בנטול עופרת ברכבי אספנות, אני הגעתי למסקנה שברכבים שלי, ובמרבית רכבי האספנות, זה ממש לא משנה אם אמלא 95. הנסועה השנתית כל כך נמוכה, שאוכל לנסוע 30 שנה בקלות לפני שתורגש בעיה כלשהי. במידה ואכן ישחקו תושבות השסתומים, הפתרון הוא שיפוץ ראש בעלות לא היסטרית, במהלכו מתקינים תושבות שסתומים מחוזקות ומתאימות לדלק נטול-עופרת.

לגבי יתרונות ה 98, ברכב עם יחס דחיסה נמוך (כמו רוב רכבי האספנות) אין בזה שום יתרון. במכוניות שלי אפשר למלא גם בנזין 83 אם היו מוכרים עדיין. היתרון היחיד של ה98 הוא שמחירו הגבוה גורם באופן טבעי לרגל קלה על הגז :wink:

ונקודה נוספת היא תדמיתית. גם ככה הרכבים שלנו מיושנים ולא בטיחותיים בהשוואה לרכבים מודרנים. אני לא בטוח שיציאה בקמפיין שיחבר אותנו עם קבוצת בעלי הגרוטאות-לשימוש-יומיומי יטיב עם האינטרסים שלנו.

נקודה אחרונה היא המצפונית. אולי התרומה של רכב אספנות לזיהום הסביבה היא זניחה, אבל עדיין אני מעדיף להרגיש שאני עושה באופן אישי מאמצים סבירים להשאיר את כדור הארץ מקום בו ניתן להמשיך לחיות גם אחרי. התחביב שלנו הוא בסופו של דבר פינוק. צעצועים של גדולים. אם ארגיש שההנאה שלי גורמת סבל לאחרים - לא אוכל להנות.

נמרוד

היי,

אתה שוכח מה קורה כאשר מורידים ראשי מנוע

פורסם

תודה על ההסבר רן, אני מאוד קרוב ל 300,000 ק"מ אבל אני לא אתמהמה יותר מידי ויעשה את הפעולות שציינת לפי הסדר בהקדם.

דרך אגב המנוע שלי פועל מאוד עגול, בלי תקתוקים (חוץ מהדקה הראשונה אחרי ההתנעה), לא אוכל שמן או מים בכלל והאוטו נוסע נפלא, מעניין לאיזה הפתעה נעימה אני צריך לצפות אחרי המעבר :-).

ארז

פורסם
לא - בנזין 91 היה בפרוש עם עופרת.

בשנות השישים השבעים נמכרו כאן דלקים באוקטן 83, ו-91, שניהם עם עופרת. אח"כ נוסף בנזין 96 "אוקטן גבוה", עדיין עם עופרת. רק בשנות התשעים התחיל להיות משווק דלק נטול עופרת, בהתחלה 95, ואח"כ גם 98.

אם כך, למה ההמלצה, למשתמשי ה91 בזמנו, הייתה לעבור ל95 ולא ל96 שאז עוד הכיל עופרת (אאל"ט)?

משכנתא זה קל

פורסם

ההמלצה הזו היתה משום שחלק מהמכוניות שתודלקו ב-91 היו כבר מותאמות לנטול-עופרת, והשתמשו ב-91 משום שלא היה נטול עופרת בארץ. ברגע שהחל שיווק ה-95, הן יכלו לעבור אליו ולא היה צורך להישאר בדלק עם עופרת.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

בואו נבדיל בין כמה דברים.

עופרת היא תוסף לבנזין שנועד למנוע דטונציה מוקדמת או "צלצולים" במנועים עם יחס דחיסה גבוה יחסית. בנוסף, יש לה תכונות סיכוך שאיפשרו שימוש בתושבות שסתומים רכות.

במנועים שבהם רשום שיש להשתמש בדלק נטול עופרת בלבד, יש ממיר קטליטי שניזוק מעופרת, וזו הסיבה להגבלה. במנועים כאלה יש מראש תושבות שסתומים מוקשחות.

מספר האוקטן של הבנזין קובע את סף הופעת הדטונציות. אם היצרן קבע שניתן להשתמש בבנזין 95, אין כל משמעות לתדלוק בבנזין בעל דירוג אוקטן גבוה יותר.

בעבר היה בנזין מתוסף עופרת בדירוג אוקטן של 83 ו 94. בשל התפתחות המנועים למנועים עם יחס דחיסה גבוה יותר, זה הוחלף ל 91 ו 96, שניהם עם עופרת. כשהחלו לשווק בנזין נטול עופרת, הוא היה באוקטן 95, וכדי שלא לשווק יותר מידי סוגי בנזין, ביטלו את ה 91, והשאירו רק את ה 96 עם עופרת. כל מי שתדלק 91, עבר ל 96 אם היה חייב עופרת, או ל 95 ברכבים יחסית חדשים שלא נזקקו לעופרת.

אני מקווה שזה מסדיר את הענין.

נמרוד

פורסם

שורה תחתונה- האוטו משנת 78-9 לדעתכם יעבוד ללא בעיות עם 95?

מילה, אבל יותר חשוב- אופנוע סוזוקי 1100F ש"י 92', שככל הידוע לי- חייב לעבוד על 96?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תלוי איזה אוטו.ואיזה ראש מנוע.

הR כבר מתוכנן לדלק נטול עופרת כך שזה מה שצריך לתדלק אותו.

ונמרוד עם הזמן אחרי שגילו עד כמה העופרת מסוכנת כבר החליפו אותה באשלגן.

אגב קראתי באיזה מקום על הקונספרציה של פורד וחברות הדלק,למעשה כבר אז היה ידוע על ההשלכות של השימוש בעופרת

אך למרות זאת פורד וחברות הדלק החליטו להתעלם מכך על מנת לקבל דלק שיאפשר שימוש במנועים עם יחס דחיסה גדול יותר.

קראתי על זה פעם ואני מאז מחפש איפה זה היה,אם מישהו יודע על מה מדובר אשמח אם יצרף את הקישור,

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
כבר משנת 2005 ה-96 הוא ללא עופרת. במקום העופרת, יש תוסף משפר סיכוּך.

אני לא יודע מי ערך את ההודעה שלי ולמה, אבל הוא טעה. היה כתוב "סיכּוּת" ולא "סיכּוּך" שהוא משהו אחר (אני יודע שזו מילה שאינה בשימוש, אבל היא המונח המדוייק). אבל זה לא הכל. מה שהיה כתוב זה שכבר כמה וכמה חודשים יש תוסף על בסיס אשלגן במקום העופרת גם ב96, ומי שירצה להמשיך ולהנות מהתכונות שלו, יוכל לקנות את התוסף ולהוסיף אותו ל95. כך זה בכל העולם.

אסף.

• תוכן חדש...