Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט - מאז ועד היום!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לכל מי שרוצה לראות את ההתפתחות של סיאט מאז, מאז שפתחו אתצ המפעל הגרמניה, ועד האלתיאה של היום, שייכנס לפה:

http://www.museoseat.com/modelos/ibiza-2/ibiza2%2520fotos3/g-%2520ibiza2_722_tablier%2520GLXi%25201993.jpg&imgrefurl=http://www.forocoches.com/foro/showthread.php%3Ft%3D335191&h=336&w=454&sz=22&hl=iw&start=1&um=1&tbnid=XxHpRNM5R3YhGM:&tbnh=95&tbnw=128&prev=/images%3Fq%3Dglxi%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Diw

(וכמובן ללחוץ על ה - X למעלה, כדי לסגור את הסרגל של גוגל...)

נ.ב.

לבעלי קוצים ב**ת זה ארוך...

פורסם

1. הקישור לא עובד.

2. מאז שהמפעל נפתח בספרד ולא בגרמניה. במקור זה בכלל מפעל הרכבה בספרד של פיאט. בשנות ה 80 סיאט לקחו את הרכבים שהם ייצרו, שינו בהם כמה פרטים קטנים ושינו את שמם לסיאט (לדוגמא, סיאת מרבלה היא פיאט פנדה וסיאט פורה היא פיאט 127). בשלב יותר מאוחר הם התחילו לייצר רכבים עצמאיים שלהם (ללא הצלחה יתיירה) עד לרכישתם ע"י VW.

מי זוכר את האיביזות הראשונות שהמנועים שלהם היו "פורשה טכנולוג'י"?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נחמד לראות את התהליך שינוי עם הזמן עד היום

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

מי זוכר את האיביזות הראשונות שהמנועים שלהם היו "פורשה טכנולוג'י"?

אני! והיו לי שתיים כאלה , האחרונה עד לפני 7 שנים. שחורה שנת 90' מנוע 1.5 90 CV לא פראיירית בכלל.

אז, זו הייתה "גולף לעניים" לא בגלל הקשר לפולקסווגן אלא בגלל המרכב והמנוע . שאגב SYSTEM PORCHE זו לא ממש מחמאה בשביל פורשה. עד כמה שזכור לי, פורש עשה לסיאט טובה והסכים שזה מה שיהיה רשום על המנוע שהוא כאילו "תכנן".

מנוע חזק יחסית בזמנים של אז, אבל לא אמין יותר מדי. אני אישית נסעתי על המנוע הראשון 120K, הוחלף אחרי 50K בגלל שנקרעה הטיימינג בנסיעה, והשלישי כבר הגיע דפוק. לבסוף הרכב יישב בחניה כשנה בגלל שהמנוע השלישי סיים את חייו בגלל קריסת משאבת מים ובישול בוכנות. אגב, הייתי מתקן אותה אז אם לא היה נפתח לי מכסה המנוע תוך כדי הנסיעה ב80 קמ"ש ושובר לי את השמשה ואת ה"רוח".

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

צחוק צחוק, אבל אחרי שלומדים להכיר את המנוע הזה הוא שד לא קטן. אם רק הייתי יכול להשתיל אותו ב205 הנוכחית :twisted:

למיטב ידיעתי, פורש לא תכננה בעבור סיאט את סדרת המנועים הנ"ל אלא רק כיילה אותם מחדש. בבסיסם מדובר במנועי פיאט ותיקים. אגב, זאת היתה ההרפתקה היחידה של פורש עם חברות "חיצונית", לפחות בכל הנוגע לתכנון מנועים. דווקא על בעיות אמינות מיוחדות במנוע לא ידוע לי, אבל הקרבורטור בעייתי משהו, הבולמ"ז והתושבות שלהם היו הולכים מהר מאוד ומשאבות מים אכן נוזלות ונהרסות בקצב מהיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האוטו הראשון של חבר מאוד מאוד טוב שלי היה כזאת אבל מדגם XSI, אוטו מסוכן ביותר שלפי דעתי, הסיבה שלא נשארו כאלה היא כי הן סיימו את חייהן בדרך לא טבעית (עץ,תעלה,גג וכו)

פורסם

יש לחבר שלי איביזה 89 מנוע 1.5 קרבורטור, האוטו הזה באמת חזק יחסית הילוך שני מושך עד 120 קמ"ש

ה-XSI הייתה הזרקה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
יש לחבר שלי איביזה 89 מנוע 1.5 קרבורטור, האוטו הזה באמת חזק יחסית הילוך שני מושך עד 120 קמ"ש

ה-XSI הייתה הזרקה

אני חייב לתקן זה היה SXI, זהו אני רגוע. והיה גם דגם CHRONO.. אבל זה משהו אחר.

פורסם

שלו הייתה בדיוק כזאת ואכן, הייתה SXI (ולא XSI) וכמובן, סיימה את חייה עם גזע עץ באמצע מכסה המנוע כתוצאה מתת היגוי חריף.

השילדה הזאת לא הייתה אפילו קרובה לתמוך בהספק של האוטו (101 כ"ס), חברו את זה עם בולמים זועתיים כחדשים ומשקל נוצה של 900 ק"ג וחסל סדר ה SXI.

sxi.jpg

פורסם

בתור אחד שהחזיק שתיים כאלו, התנהגות כביש של מריצה, מעכה את שנינו על קיר בטון במהירות קטנה יחסית, הצלתי גלגלים ואגזוז פתוח, וכמובן מנוע שד. בפעם השניה, נפתח מכסה מנוע ב80 קמ"ש ויצאתי מזה בשלום.

פורסם

למיטב ידיעתי, פורש לא תכננה בעבור סיאט את סדרת המנועים הנ"ל אלא רק כיילה אותם מחדש. בבסיסם מדובר במנועי פיאט ותיקים. אגב, זאת היתה ההרפתקה היחידה של פורש עם חברות "חיצונית", לפחות בכל הנוגע לתכנון מנועים. דווקא על בעיות אמינות מיוחדות במנוע לא ידוע לי, אבל הקרבורטור בעייתי משהו, הבולמ"ז והתושבות שלהם היו הולכים מהר מאוד ומשאבות מים אכן נוזלות ונהרסות בקצב מהיר.

טעות.

פורשה תיכננה את המנועים האלו,1.2 ו 1.5 מהיסוד,והם לא היתבססו על שום יחידת כוח קיימת.

בנוסף,פורשה סייעו גם ללאדה הרוסית בתיכנון מנוע הסמארה שדי דמה למנוע האיביזה.

כבוד גדול אמנם הם לא ראו מזה,אך תזרים המזומנים הישתפר מאד.

האיביזה הראשונה פותחה על בסיס שילדתה(הדפוקה למדי,יש לציין)של הפיאט ריטמו,מחוסר ברירה,וקארמן הגרמנית סייעה בתיכנון המרכב.

מה שבאמת סייע לה להימכר היטב הוא העיצוב החיצוני הנאה מאד של ג'יוג'יארו האיטלקי,שעשה עבודה מצויינת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתר מעניין שמעלה בי שאלות

האם יש קשר בין הקורסה של שנות ה80 למארבלות האלה ולפנדות ?

כי שלושתם מאוד דומות וגם הקורסה יוצרה בספרד אותם שנים

opel_corsa.jpg

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אין שום קשר למרות שכולן הורכבו בספרד.

האופל קורסה שהוצגה ב 82' היתה מיועדת מלכתחילה לייצור בספרד בלבד,ולכן הוקם מפעל חדש בסרגוסה שבו הורכבה הקורסה,ומשם יוצאה לשווקי היעד.

המרבלה היתה גירסת סיאט לפיאט פנדה,ובניגוד לפנדה של פיאט שעברה מתיחת פנים ב 86',המשיכה לעשות שימוש במנוע ה 903 סמ"ק המיושן של פיאט ובמיתלה האחורי הנתמך בקפיצי עלים.

ייצור המרבלה נימשך עד סוף 98',וכך נעלם השריד האחרון לשת"פ בין פיאט לסיאט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...