Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על הספקים ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל מערכת די טובה עם עוצמה בינונית פלוס איזה הספקים אתם ממליצים - למגבר 4 ערוצים שיתחבר לזוג רמקולים וסאב , כמה הספק שיהיה לקדמיים , כמה לאחוריים וכמה שיהיה לסאב.

אני מדבר על הספק מקסימלי, לא אר-אמ-אס.

תודה !

פורסם

בעיקרון זה תלוי ברמקולים שלך.....

אבל למה אתה לא רוצה ב rms????

זה יהיה יותר מדוייק ....

בדרך כלל שנותנים נתונים מקסימלים זה לא אמיתי וזה לא טוב לבדוק לפי זה...

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

מגבר של 4 ערוצים שמוציא לך 75-100 אר.אם.אס יספיק לך לזוג רמקולים קדמיים (אני מניח שהם יהיו מסוגלים לספוג 100 אר.אם.אס אחרת אין טעם) שישמיעו לך צליל חזק וברור. אם אתה רוצה ממש לשמוע חזק אז ל על יותר אבל אז כבר כדי לך מגבר עם 2 ערוצים כי לא תמצא הרבה מגברים של 4 ערוצים שחזקים ככה. ובקשר לסאב... אם אתה לא ממש הולך על חוזק אלא איכות.. אז תגשר 2 מה-4 ערוצים (תבדוק קודם שמהגבר שלך יכול לעמוד בגישור) ותחבר אותך לסאב. סה"כ הסאב יקבל בין 140-200 אר.אם.אס. ושוב.. אם אתה רוצה אפילו יותר באס.. תביא מגבר של 2 ערוצים או אפילו מגבר מונו שמוקדש במיוחד לסאב.

אין מה לעשות...באס זה ההההדדדבברררר

פורסם

מה שאני חשבתי לעשות זה להביא מגבר של 4 ערוצים לחבר 2 מהם לאחוריים (6*9) ושתיים בגישור לסאב.

למה לא לקדמיים ? לא רוצה לפוצץ לעצמי את האוזן ... בשביל זה יש את הנוסעים מאחורה :p

שוב תודה !

פורסם

אתה קונה מערכת בשביל הנוסעים מאחורה?

משפחה? ילדים?

biv_3: יותר מ-100 אר אמ אס לרמקולים קדמיים?

אם תשמע ביותר מ-50 אר אמ אס למשך תקופה מסויימת, האוזניים שלך לא יעבדו משהו משהו סמוך עליי.

אם כבר זה הקטע של המתח שהמגבר נותן לרמקולים.

= לניצול טוב יותר שלהם.

מגבר 4x60 אר אמ אס טהור נחמד בשביל רוב הקומפוננטים במחיר הבינוני

ואת השני ערוצים שנשארו תגשר לסאב 150 אר אמ אס כלשהו...

אבל תלוי מה אתה מחפש...

פורסם

אין שום בעיה לתת 100 ואט ויותר לרמקולים, רמקול שמקבל הרבה כח נשמע טוב בהרבה מרמקול שלא מקבל מספיק. אני יודע על מתחרה SQ מסויים שנותן 800 וואט למידים ו600 וואט למידבאסים (RMS כמובן).

פורסם

איל, אם באמת מישהו נותן עוצמה כזו גבוהה לרמקולים (סבבה), איך הוא דואג שלא ייגרם נזק? יש שיטה מסויימת או שפשוט לא מגזימים עם הווליום?

פורסם

קודם כל משתמשים ברמקולים שיכולים לעמוד בהספקים גבוהים מאוד ואצלו זה רמקולים שנבנו לו במיוחד ע"י החברה שהיא הספונסרית שלו.

אם נחבר רמקול שיכול לעמוד בהספק של 100W לפי החברה למגבר שמוציא 100W הרי שרוב הזמן הרמקול יקבל הספק נמוך מ100W שנמדד בדר"כ ב1KHZ ומוקלט ב0DB. כידוע מוסיקה מוקלטת בתדרים שונים שגורמים לרמקול להיות בהתנגדויות שונות וכמו כן לרוב לא מוקלטת ברמה העוצמה הכי גבוהה (0DB) ולכן הרמקול לא יראה את ההספק הזה רוב הזמן וניתן לחברו למגבר חזק יותר.

יש המון אנשים שנותנים לדוגמא 300W לסטים של דיינאודיו שמוגדרים כ100W, הרבה תלוי ברמקול.

הספק גבוה גורם לרמקולים להישמע חיים ודינמיים יותר לטעמי.

למשתמש ממוצע יספקו גם לעיתים 30W RMS אמיתיים ומ50W זה כבר יותר מספק.

פורסם

soundwave,

אם אתה קונה רמקול של 50W ואתה נותן לו 50W הוא לא ישמע כמו רמקול שעובד ב100W אשר נותנים לו 50W. הרמקול הראשון מתאמץ הרבה יותר כדי להפיק את הצלילים שאתה שולח לו והשני ישמע הרבה יותר נקי ודינמי. תמיד כדי ללכת על חברות ידועות שלא משקרים בהספקים של הרמקולים שלהם כי בסופו של דבר הנתונים בכלל לא נבדקו ולא נכונים. רמקול מחברי טובה יכול גם לעמוד מעבר למומלץ לו (אל תפוצצו את הרמקולים שלכם עכשיו... זה רק לזמנים קצרים).

וזהו :roll:

אין מה לעשות...באס זה ההההדדדבברררר

פורסם

BIV, קצת סתרת את עצמך, כתבת שהרמקול של ה100W ישמע טוב יותר מה50W כאשר שניהם יקבלו 50W ולאחר מכן כתבת שטוב לתת אפילו הספק גבוה יותר, תחליט מה נכון :?

בכל מקרה אי אפשר לעשות השוואה כזו יבשה, אבל כמו שאמרתי כבר פעמים רבות, אני מעדיף רמקול בינוני עם הספק גבוה מאשר רמקול טוב עם הספק נמוך.

פורסם

מתי שאתם רושמים מספרים תוסיפו אם מדובר בRMS או MAX ...

דרך אגב - לפי הידע המוגבל מאוד שלי יש נוסחא למעברים בין יעיל (RMS) למקסימלי.

הספק RMS שווה לMAX כפול שורש של 2 (0.707). אבל זה לא תמיד ככה בנתונים של המוצרים .. מה נאמר על זה ?

פורסם

אייל: ברור שעדיף לתת כמה שיותר הספק לרמקול כדיי שהוא ישמע טוב יותר (עד כמה שהוא מסוגל לקבל כמובן)... אבל אני התייחסתי יותר לנזק ש 100 אר אמ אס יגרמו לאוזניים...

biv: בעקרון זה באמת תלוי ברמקול, אבל אם תיקח רמקול שמוגדר כ-50 אר אמ אס ותיתן לו את ההספק הזה - הוא ישמע יותר טוב מרמקול שמוגדר כ-100 אר אמ אס ותיתן לו אותו דבר.

לי יש בדיוק את הבעיה הזאת במערכת כרגע

מורל הייבריד 6 שמוגדרים כ-140 אר אמ אס - מקבלים 35 אר אמ אס... ממש ממש לא טוב. כבר שלושה (מאלה שמבינים :)) אמרו לי שהם לא נשמעים כמו שהייבריד אמורים להישמע כי הם לא נפתחים מספיק...

כמובן שבבעיונת הזאת אני הולך לטפל בקרוב...

שיהיה לך בהצלחה בהרכבת מערכת!

פורסם
מתי שאתם רושמים מספרים תוסיפו אם מדובר בRMS או MAX ...

דרך אגב - לפי הידע המוגבל מאוד שלי יש נוסחא למעברים בין יעיל (RMS) למקסימלי.

הספק RMS שווה לMAX כפול שורש של 2 (0.707). אבל זה לא תמיד ככה בנתונים של המוצרים .. מה נאמר על זה ?

מדברים מן הסתם בRMS כי MAX לא אומר לנו שום דבר והרבה חברות רציניות לא רושמות את הנתון הזה שנמדד שונה מחברה לחברה ולא מעיד על כלום.

אין דרך לחשב RMS מMAX.

100W RMS לא יגרום נזק לאוזניים, חיברנו אצל FASTGT מגבר של 150WX2 ויצאנו עם אוזניים שלמות :)

צריך להבין שהעליה התאורטית בדציבלים למשל מ75W ל150W היא 3 DB. עליה של 10DB נתפסת ע"י האוזן האנושית כהכפלה בעוצמה הנשמעת.

המורל אכן לא נשמעים משהו עם 30W, יעיד על כך יניב (Y) שעבד בצורה כזו ואז עבר ל120WX2, אין ספק שההבדל הוא שמים וארץ.

פורסם

בדיוק...

בגלל זה המגבר שלי מבחינת הווליום מספיק לי

אבל מבחינת המתח שהוא נותן להייבריד - הוא לא.

אבל רגע... מה שאתה אומר בעצם זה שעדיף להתחיל לשמוע מווליום גבוה? :lol:

biv: מה שאני אומר סך הכל שעדיף לך (בשביל איכות טובה) להשקיע בקומפוננטים מקדימה עם יכולת לקבל 60-70 RMS ולתת להם מגבר שמספק את ההספק הזה - ככה תשמע במקסימום איכות בקומפוננטים שאתה קונה.

ומבחינת ווליום לא נראה לי שתרצה יותר מזה... :lol:

ניסיתי לשים סאב רוקפורד כלשהו (הוא לא חכם במיוחד אז אין לו מושג אפילו כמה RMS הוא) של חבר שלי שהמגבר שלי נתן לו 90 RMS (מסכן אני יודע!) ותאמין לי שהאוטו רעד לאללה!

ככה שתוסיף סאב 150 RMS כלשהו - ותהנה עם אתה מכוון את הכל כמו שצריך.

• תוכן חדש...