Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים, שוב אני.

יש לי שאלה אליכם, האם עם תקציב של 12,000 בשנה אפשר להחזיק אוטו, אני צריך לקחת בחשבון שהאוטו ישן 80-90 ביטוח נהג חדש/צעיר דלק[פחות עקרוני] וטיפולים/ טסט וכל מה שמסביב. אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה מראש

פורסם

ביטוח חובה+ צד ג' - 2500 ש"ח.

טסט - 1000 ש"ח.

טיפול תקופתי, אחת לשנה מינימום - 500 ש"ח.

תיקונים - נגיד שהיא הכי אמינה בעולם (והיא לא) - 1000 ש"ח מחולקים לשניים, תקלה בסך 500 ש"ח פעם בחצי שנה.

סה"כ 5000 ש"ח.

נשארת עם 7000 ש"ח לדלק. זה 1000 ליטר, שהם (ברכב ישן ולא חסכוני במיוחד) 8000-9000 ק"מ לשנה.

זה לא הרבה, אבל אולי יכול להצליח. קח בחשבון שכל תקלה לא טריוויאלית תדפוק את החשבון הזה, והפוטנציאל לתקלות במכונית בת 17 הוא אינסופי, כמעט.

פורסם

באופן עקרוני, מסכים עם קודמי, למעט העובדה שיש להפחית כ - 2,000 ש"ח מתקציב הדלק הטובת תקציב התיקונים, כך שיהיה תקציב של לפחות 3,000 ש"ח בשנה לתיקונים וטיפולים שונים.

באופן כללי, ישאר כ 5,000 ש"ח לדלק, שבהתאם לנפח המנוע של הרכב, ובהנחה שמדובר בסביבות 1,300 עד 1,600, יאפשר נסועה של פחות מ-10,000 ק"מ בשנה.

פורסם

ארנון אתה אופטימי.

רכב מהשנים האלו כבר צריך 2 טסטים בשנה ואישור בלמים לרוב.

חוץ מזה תתחיל להוסיף התקלות בסיסיות של רכב ישן כגון צמיגים , מצבר ועוד בלאי מצטבר כמו מאזגן , רדיאטור וכו, אלא אם יש לבחור מזל - עם תקציב כזה הוא בלחץ מגיע לחצי שנה לדעתי (זה קצת פאסימי נכון - אבל שיהיה מוכן גם לזה)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לפי דעתי, הסכום גבולי.

אם אני לוקח את עצמי כדוגמא:

306 שנת 94 (נקנתה יד ראשונה עם 70 אלף ק"מ). היסטוריית טיפולים מלאה, ועוד ע"י רופאה מבוגרת שדאגה לכל בורג ברכב.

בשנה הראשונה (אני כרגע במהלך השנה השנייה), הוצאתי כ-19,000 ש"ח על הרכב. הסכום כולל את התקלות (והן מגיעות, אפילו ברכב הכי מטופל), בלאי (צמיגים, לדוגמא), נסועה של כ-1200 ק"מ בחודש, ואת הביטוח והמערכת.

ראוי לציין שהרכב מטופל ב95% מהזמן בחלקים מקוריים.

גם אם אני מוריד את עלות המערכת, ומחשב את העלויות לפי חלקים תחליפיים, התקציב לא יצנח ל-12 אלף.

וזו דוגמא לרכב ישן יחסית שנחשב (על ידי, לפחות), לשמור ואמין. תאמין לי שאפשר ליפול הרבה יותר.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...