Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל חברי הפורום שלום רב,

לאחר שאחי מסרב בתוקף לקבל ממני את המנטה B שלי (שנת 83, 1.8 שעבר השתלה מגיר אוטומט לגיר ידני 5 הילוכים, יבוא אישי, כל התוספות, יד ראשונה עם כל ההיסטוריה מהיום שקנו את הרכב מגרמניה) בתירוץ שזה רכב נדיר שאין לו חלקים, החלטתי לאחר ההסבה לשים את האוטו לאחסון עד 2013 כשהוא יהיה אספנות ולהחזיר אותו לכביש. אז עכשיו הגיע הזמן למצוא תחליף. הדרישות דיי מוזרות (לפי סדר חשיבות יורד):

רכב כמה שיותר מהנה

בסיס שיפורים טוב לעתיד

אמינות וצריכת דלק (עדיפות אחורה, הכי פחות חשוב אבל גם שווה להכניס למשוואה הסופית)

פורד סיירה שנת 92, מנוע 2 ליטר 125 כ"ס, יבוא אישי, ללא סרן דיסק. מצב מכאני לא ידוע, הרכב צריך פחחות מקיפה (הרכב מפורסם ביד 2).

אלפא ספרינט של עמית רוב הפרטים נמצאים כאן. אני רק אציין את העובדה שהרכב מפורק זה יתרון בשבילי כי התעניינתי ברכב בעבר ואם הייתי קונה אותו הייתי עושה בדיוק אותו הדבר.

את 2 הרכבים אני מעמיד במצב נסיעה ב-15K ש"ח כאשר יש יתרון קל לאלפא בתחום התחזוקה שעמית השקיע בה בתקופה שהיא אצלו. אני דיי סולד מהפורד במיוחד אחרי האכזבה מהאסקורט שהייתה לי. אח שלי דווקא נמשך לפורד בגלל החבילה הכוללת והאופציה העתידית הטמונה במנוע הזה.

אז מה אתם הייתם בוחרים? מעדיף חוות דעת מאנשים עם ניסיון ב-2 הרכבים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הספרינט של עמית נשמעת לי יותר טובה כמכלול.

2 ליטר עם 125 כ"ס? כנראה שזה הדגם המוזרק של הגיאה, DOCH. הפחות אמין המפינטו המפורסם.

איזה מין סיירה זו שהיא מעל שנת 90, עם מנוע 2 ליטר ובלי סרן דיסק? בדוק האפשרות שזו גיאה, ואם זו גיאה, היא בוודאות עברה תאונה ולא נמצא סרן דיסק עבורה, וההמשך ידוע..

הסיירה כמקורית היא רכב טוב ואמין, אבל אם זה רכב שהוזנח (וממה שנשמע, הוא אכן כזה), זה בור ללא תחתית.

אם היא אחת מטופלת, זה רק שים דלק וסע. וההנעה אחורית היא יתרון. תלוי עד כמה חורני אותו נהג.

למרות שלא נהגתי מעולם בספרינט, אני משוכנע שהיא יותר רכב לנהג ששתיהן סטנדרטיות.

לספרינט אין הגה-כוח בעוד שלסיירה יש (ד"א, ההגה כוח של הסיירה הוא גרוע מאוד, נורא קל), הצליל של אלפא, החיצוניות המהממת של האלפא.

הסיירה הספציפית נשמעת לי חשודה.

אני לא מאמין שאני אגיד את זה, אבל הייתי לוקח את האלפא. רק בגלל שהיא טופלה והושקעה, והרבה נטל נופל מכתפייך.

בהצלחה ברכישה.

אביחי

פורסם

היא בוודאות לא גיהה, הגיהה הגיעה רק מ-93 (לפחות ככה אמרו לי מיודעים ממועדון פורד כי אני בור מוחלט בפורד אבל אם תשאל אותי שאלה על אופל :-P).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא רק הגיאות הגיעו עם סרן דיסק.

שלי, במקור, סיירה 1.6 מהדגם המפואר, ויש לה סרן דיסק.

הבעלים הקודם אמר לי שכל הגיאות והסיירות מעל שנת 92' קיבלו את הסרן הזה.

אביחי

פורסם

שאלת תם : בסיירה ניתן להחליף למנוע קוסוורט ? , כי אם כן אולי כדאי ללכת על הסיירה ולשפץ לרמת קוסוורט . ממה שאני זוכר מקריאת CAR של אותן שנים הקוסוורט הייתה מכונית על כמעט במסווה של פורד רגילה .( הרבה פעמים היא הפתיעה מכוניות כמו פורשה וכאלו )

אז לא יודע אם כן או לא , ואולי זה יעלה יותר מידי , אבל לשם ידיעה כללית שלי (ואני מתנצל אם אני מתעלק ) הייתי באמת רוצה לדעת אם זה כך וכמה זה יכול לעלות

בברכה יהודה

פורסם
לא רק הגיאות הגיעו עם סרן דיסק.

שלי, במקור, סיירה 1.6 מהדגם המפואר, ויש לה סרן דיסק.

הבעלים הקודם אמר לי שכל הגיאות והסיירות מעל שנת 92' קיבלו את הסרן הזה.

אביחי

למעט דגמי ה 2.0 שיוצרו מ 89' והילך,כלומר עם המנוע החדש,לכל הסיירות היו בלמי תוף מאחור.

הסיירות היחידות שבגיעו כן עם בלמי דיסק מאחור,היו אלו שצויידו ב ABS,כולל ה 1.6,ובנוסף היו להם חישוקי 14' על מנת להותיר מקום למיכלולי המערכת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לגבי הרכב שלי, אני אומר את האמת, אפשר להרכיב אותה חזרה בשבוע ואפשר לעשות זאת בשנה, תלוי ברצון של הבעלים.

בכל מקרה ספרינט וסיירה אלו 2 עולמות שונים מכל בחינה אפשרית.

ספרינט: נדירה ויפהפיה מבחינת צורה ומראה, הנעה קדמית, מנוע בוקסר, חלקי חוץ ופנים נדירים, אלפא טיפוסית שצריך לתחזק טוב ועוד, למעטים הייתי נותן לטפל ברכב הזה, ובטח ובטח לא כולם יודעים לטפל בו או לכוון את הקרב'.

כמה סיבוכים טיפוסיים של אלפא בטיפולים (משאבת מים + טיימינג שמגיעים למחיר גבוה עקב כך שצריך לפרק הרבה).

סיירה: רכב נפוץ מאוד מבחינת חלקי פנים וחוץ ואני מאמין שגם למנוע ההוא לא חסר חלקים, בעצם כל מוסך יכול לטפל בה ואתה לא צריך ללכת למוסך מסויים בשביל כיוון קרב' (כמו בספרינט).

2 עולמות שונים ואני לא מבין איפה ההשואה, עם הספרינט תכנס להרפתקא, עם הסיירה? לרכב משפחתי.

זאת דעתי, תראה מה אתה מעדיף, וחבל שלא עשית על שלי סיבוב בזמנו שבאת לראות אותה, עכשיו אי אפשר לעשות עליה סיבוב :(

מה שכן תוכל לברר על הרכב גם אצל מי שטיפלתי כמה פעמים...

אגב יש עוד ספרינט סביב התקציב שלך ביד2, יש שמועה על סדק בשאסי אך הייתי בודק זאת.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

האלפא מדהימה- לא הייתי מבזבז הזדמנות להיות הבעלים של ספרינט שחורה אם היה לי הידע הטכני הדרוש...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אלעד,השאלה אם הספרינט לא תגזול ממנו הרבה מזומנים לעומת הסיירה מבחינת אחזקה.

מה שכן,האלפא יותר מיוחדת.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

דווקא (כבעל אלפא) אני יכול להעיד שהאחזקה שלה לא נוראית בכלל, רוב החלקים לא יקרים במיוחד, ומכניקה (במיוחד לספרינט שהיא כמו 33) יש בשפע במחירים זולים (משאבת מים 120 שקל, למשל)

הבעיה היא רק למצוא אחת טובה, ושל עמית היא אחת הבודדות ששוות השקעה ושימור, וכבר הושקע בה המון - שזה טוב.

מבחינת פוטנציאל שיפור, אני ממליץ לבקר אצל איציק בבית דגן ולקבל ממנו הסברים, ישנן הרבה אפשרויות : טורבו (אפשרי ונעשה כבר), מנוע 1.7 16V, שיפורי מתלים ובוקסות ועוד.

גם לסיירה ה-מ-ו-ן שיפורים, ואני אוהב סיירה מאד, אבל כשיש אפשרות לבחור בין רכב במצב ידוע מחובב רכב לבין משהו במצב לא ידוע, הייתי בוחר בראשון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בחו''ל יש פרוייקט טורבו על ספרינט, א מישהו ירצה אני אעלה תמונות (חבל שרק תמונות, ללא הסברים).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בארץ לא ידוע לי טורבו על ספרינט, אבל על 33 אני מניח שכולנו מכירים :)

המנוע, הגיר, הציריות ויתר המכניקה זהים ב 99% אז לא צריכה להיות בעיה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אלעד שלום,

בהסתמך על העובדות הבאות:

אח שלך לא רוצה את המנטה כי היא נדירה ואין חלקים.:shock:

במקום הוא רוצה סיירה או ספרינט (ולהן יש חלקים בשפע?):shock:

הוא מחפש אמינות באלפא ישנה או חיסכון בדלק בטנק מתוצרת פורד עם מנוע 2 ליטר שישופר בעתיד :shock:

אין לי ברירה חוץ מאשר לקבוע באופן ודאי שאח שלך אידיוט :wink:

תן לו צפחה בעורף, בעיטה בתחת וקנה לו סיויק קופה מגניבה וספורטיבית ביותר, הנאונים הכחולים עליי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...