Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם נסיעה מהירה יחסית ברכב פרטי (שהוא לא רכב שטח) בדרך כורכר מאיצה את הבלאי של חלק כלשהו ברכב?

הכוונה היא לדרכי הכורכר שיש בד"כ בדרך לאיזורי תעשייה למיניהם / אולמות / גני אירועים נידחים וכו', ללא בורות.

השאלה נשאלת בעקבות כך שנמאס לי לנסוע לאט כמו חילזון בדרך מסוג שכזה.

תודה.

Xbox12341

פורסם

בפירוש כן - הבלאי לצמיגים בדרך כורכר (במיוחד כזו עם אבנים קטנות) הוא גדול יחסית. בנוסף, אם נוסעים מהר קל יותר לפספס בורות ולקבל מכות בגחון. מעבר לזה אני מניח שיש בלאי גדול יותר לבולמים אבל לא באופן מהותי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נסיעה מהירה בדרך כורכר תגרום להעפת אבנים על הבודי של הרכב ושריטת הצבע-ברכב כהה זה בולט וקריטי.

פרפור על דרך כורכר תגרום ליצירת חורים מעין ביסים במשטח החריצים של הצמיג.

הכל נאמר מניסיון עבר רחוק מאוד.

לא כדאי לנסוע מהר על כורכר זה רק יעשה נזקים אני לא ממליץ על כך בשום אופן,היום בחיים לא הייתי נכנס לשבילי כורכר.

במידה וממש חייבים לעבור דרך כורכר יש לעשות זאת במהירות נמוכה ביותר.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
מעבר לזה אני מניח שיש בלאי גדול יותר לבולמים אבל לא באופן מהותי.

בלאי מואץ לבולמים יש כמעט כל יום, על כמעט כל הכבישים בארץ.

ולפעמים מדובר בבורות של ממש. לכן ניראלי שאין בעיה מהבחינה הזאת.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

במקומות של כורכור עצה שלי היא לנסוע לאט, גם מכייון שכמו שאמרו כאן על כך שאבנים אשר עפות (אפילו במהירות נמוכה!) על הבודי וחבל, רק לאחר זמן מה אתה קולט בקו התחתון של הרכב שריטות עם הזמן.

גם כן כאשר אתה נוסע בדרך כורכר הכי חשוב לשים לב לבורותאו ל"גבעות" קטנות כיוון שאם תעבור עליהם לא נכון , "ייתפס" לך הקרטר או ישרט לך הקרטר או שפשוט ייסדק ואז כמו שקרה כל השמן יהיה בחוץ (דרך אגב לוקח לכל השמן פחות מדקה להשפך כולו לכן אם זה קרה ואיכשהו שמת לב דחוף תכבה מנוע!).

נכון שיש היום קרטרים חדשים מאלומיניום וחומרים גמישים אבל במכוניות ישנות יותר אין זה הדבר לכן המלצה שלי היא לנסוע לאט או שאם אתה רואה שאין בורות וגבעות קטנות סע מהר אבל תזכור כשתסתכל למטה באחד הימים תבין תנזק :|.

בקשר לשאלה שנשאלה : " האם כניסה לבורות כאשר לוחצים על הברקס גורמת לבלאי"

כן ישנו בלאי מכיוון שכאשר אתה לוחץ על הברקס בכניסה לבור המנגנון הרי ננעל, ואתה נכנס לבור ובעצם כל המנגנון הפנימי מקבל "שוק", עדיף להמנע וללחוץ על ברקס קצת לפניי הבור אבל לעבור את הבור ללא שימוש בבלם.

פורסם

בקשר לבלימה בכניסה למכשול:

פס האטה, בור או כל מכשול אחר שאתה עובר עדיף ללא ברקס, מכוון שמשקל הרכב עובר לחלק הקדמי, הצמיגים הקדמיים והבולמים מקבלים מכה יותר חזקה לחינם.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

אלא אם כן אתה אוהב לנעול את מהלך המתלה תעזוב את דוושת הברקס.

במקרה שהיה לי לפני כשנה, נסעתי באיזור לא מוכר, במהירות גבוהה יחסית (טעות של נהג חדש) - פתאום הפתיע אותי פס האטה.

בלמתי בכל הכח, אבל ממש לפני פס ההאטה שיחררתי את הדוושה - על מנת להעביר משקל אחורה ולהרים את הפרונט של הרכב, עברתי מהר מדי, אך דיי בשלום. עצרתי בצד לבדוק מה קורה JUST IN CASE. ופתאום הגיע רכב שעלה על פס ההאטה תוך כדי בלימה ושמעתי את המתלה שלו נסגר. כאשר המשכתי לנסוע ראיתי אותו עומד בצד עם שלולית מתחת לאותו.

על כל פס האטה שאתה עולה - לא משנה מה המהירות, שחרר ברקס שנייה לפני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני עם המאזדה 3 החדשה שלי ואם האימפרזה הישנה שהייתה לי הייתי לוקח במפרים על 80 קמ"ש והחבר'ה היו משתגעים איך לא מרגישים. לא יודע מה אצלכם, אני שונא את הקפיצות ולכן עובר בכאלה מהירויות.

אלוהים ברא לכל אדם נתיב

פורסם

תלוי מאוד איזו דרך כורכר.

אני נוסע הרבה מאוד בדרכי כורכר וגם בדרכים יותר גרועות (אתרי בנייה, שבילים בשדות וכו') עם המגאן ויש הבדל ביםן סוגי הדרכים.

על כורכר מהודק וישר שהוכן לסלילה אתה יכול לנסוע גם ב 90 קמ"ש בלי בעיה אבל בדרך עם בורות סע לאט. חבל לגמור אגן שמן מאבן שעפה אליו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני עם המאזדה 3 החדשה שלי ואם האימפרזה הישנה שהייתה לי הייתי לוקח במפרים על 80 קמ"ש והחבר'ה היו משתגעים איך לא מרגישים. לא יודע מה אצלכם, אני שונא את הקפיצות ולכן עובר בכאלה מהירויות.

צריך לעשות לאנשים כמוך את השם בצד באדום מודגש או ירוק זוהר או משהו ... שנדע לא לקנות מכם רכבים.

פורסם

אני אמנם לא שלייקס, אבל גם לחגורה מותר לנסות.

למהלך הבולם שלך יש גבול.

ברגע שאתה מגיע לגבול הזה, נסגר לך בולם.

בלימה יוצרת העברת משקל קדימה, כך שיש יותר עומס על המתלה הקדמי, ויותר קל לו לסגור מהלך.

אהה, דרך אגב, סגירת מהלך בולם זה לא בריא.

יום נעים :)

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

קצת הזוי מה שאתה אומר. המאזדות בד"כ מרגישות כל אבן שתהיה על הכביש. אפשרי "לקחת" באמפר ב-80 קמ"ש עם מאזדה 3 (ותאמין לי שהייתי שם, אבל לא נהגתי בעצמי) אבל מרגישים את זה כמו שצריך!!! עם B4 ירגישו הרבה פחות - רכב שמגהץ את הכביש, והרבה יסכימו איתי.

Xbox12341

• תוכן חדש...