Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הולך להיות ברשותי מגבר של רוקפורד 851X הנתונים שלו זה

110 watts RMS x 4 at 4 ohms

215 watts RMS x 4 at 2 ohms

425 watts RMS x 2 in bridged mode at 4 ohms

במידה ואני מגשר 2 ערוצים מהמגבר לסאב, על איזה עוצמה של סאב אני יכול ללכת..

האם סאב של 250 Rms דוגמת S-12.4 של סרווין ווגה אשר מקסימום Rms זה 250 ינוצל במיטבו?

או שאני יכול גם ללכת על סאב יותר חזק דוגמת Vega 124 (גם של סרווין ווגה) אשר מקסימום Rms הוא 300..?

תודה מראש. 8)

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

אתה עומד לקרוע את הסאב הנ"ל! תקנה משהוא הרבה יותר חזק.

או זה או שלא תנצל את המגבר אפילו עד רמת החצי , או שתקנה סאב מספיק חזק שיעמוד בזה. או שכמובן יש את האופציה לנסות לראות אם הסאב יחזיק ולראות איך הוא נשרף תוך כמה ימים :)

תהנה.. ותקנה KICKER! :) 400\800 שווה ביותר ויחזיק יפה עם ההספק הנ"ל.

פורסם

סה"כ מדובר על מגבר חזק, וחבל סתם לא לנצל את העוצמה שלו. זה לא אומר שאי אפשר לחבר אליו סאב של 250 וואט, פשוט צריך להיזהר. 8)

פורסם

על איזו עוצמה של סאב אני כן צריך ללכת בהתאם לנתונים שנתתי בהודעה הראשונה?

סה"כ 2 הערוצים האחרים הולכים לmb psd216 אז אולי בעצם חבל שמביאים לי מגבר כזה חזק.. אולי כדאי לרדת ברמת המגבר?

כמובן שגם להביא סאב חזק יותר אין בעיה.. אבל עדיין 2 ערוצים הולכים לקומפוננט.. אז אולי זה סתם מגבר שיתבזבז.. :?:

פורסם

אל תחליף תמיד עדיף יותר מפחות

אם תרצה לשדרג או שזה לא יספיק מסיבה מסוימת

עדיף לך קצת חזק ולרסן אותו מאשר חלש שתשתגע ממנו

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התשובות.. (גם בה"פ)

דבר שני.. אם רשום בנתונים שאפשר לחלק את המגבר ל2 מגושרים שכל אחד מהם 425 ואט אראמאס ב4 אוהם.. זה אומר בעצם, שאני יכול להביא סאב שעוצמתו היא 400-500 rns ולדעת שסאב כזה ינוצל כהלכה, וסיכוייו להישרף כמעט ואינם קיימים?

פורסם

מממ התעניינתי מאוד בנושא ..... וקראתי אותו לעומק

ואני ממש חושב שאתם מדברים בסינית

אתם אומרים ש110 אר אמ אס של רוקפורד זה חזק מאוד ? זה לא כמו כל 110 אר אמ אס של כל חברה אחרת שלא מפריזה בנתונים שלה ?

ScrewedUp - תסתכל .. אר אמ אס מבטא את הכמות הריאלית המקסימלית שהמגבר מוציא

וזה תופס גם לגבי הסאב. האר אמ אס של הסאב זה הכמות הריאלית המקסימלית שהסאב יכול לקבל אם אתה מדבר על מגבר שמוציא 425 אר אמ אס. ונותן לו סאב 250 אר אמ אס

זה ממש "קטן עליו".. לפי דעתי אם אתה רוצה לנצל אותו כמו שצריך תביא משהו שיכול לקבל לפחות כמו שהוא יכול להוציא - לפחות 400 אר אמ אס

כמובן שזה לא חובה ! אתה לא חייב לפוצץ רק בגלל שהמגבר יכול .. אבל זאת האופציה שיש לך.

דרך אגב גם אני עומד לקנות עכשיו סאב וגם אני שקלתי את ה סרווין וגע 300 אר אמ אס..

יצא לך לשמוע אותו במקרה ? ואם כן .. איפה?

פורסם

לא תמיד להספק שרשום על רמקול יש משמעות, יש סאבים שרשון עליהם שיכולים לקבל הספק של 250W ומקבלים 500W ללא בעיה ויש שרשום עליהם 300W ושהם מקבלים הספק שכזה הם מתעוותים.

עדיף שתכתוב לנו מה התקציב שלך ואילו סאבים שקלת לקנות.

110W RMS זה אותו דבר בכל חברה בתנאי שהנתון נבדק במעבדה לא תלויה. בפועל יש לך חברות שמצהירות על הספק מסויים והמגברים שלהם מספקים פחות ויש כאלו שמצהירות על הספק מסויים והמגברים שלהן מוציאים יותר, אחד ההבדלים בין מגברים יקרים לזולים היא הנאמנות לנתונים המוצהרים.

פורסם

תשמע... לא רמזתי שהוא הולך לקחת כל מוצר למעבדה לאמת שהנתונים מדוייקים ב1000% פשוט נתתי לו נקודת חשיבה שלפי דעתי אם עובדים עם חברות נורמליות זאת נקודת חשיבה שצריכה להספיק בשביל להגיד שזה "מספיק אמין בשבילי"

ובהקשר לנושא של הסאב - התקציב שלי הוא 2000 שקל בשביל סאב ובשביל רמקולים 6על9....

שקלתי את הסרווין וגע 300 וואט אר אמ אס.. שקלתי את המאגנט מגהפורס 200 אר אמ אס

ושקלתי את הפיוניר 400 אר אמאס. כמו שאתה רואה התקציב שלי יכול להרשות לי סאב קצת יותר טוב מהסאבים ששקלתי .. מהסיבה הפשוטה שאני מריץ את הסאב עם מגבר של 200 אר אמ אס... הבעיה הראשונה שלי היתה שלא יכולתי לשמוע סאבים בשום מקום .. וזה למרות שאני מראה לחנות מזומן ביד.... והבעיה השניה שלחנויות אין את כל הסחורה ביד.. ולא כולם רצים לפתוח ולהתקין "בבית הלקוח"..

הקיצור אני עם כסף ביד ועדיין זה לא עוזר לי

לך יש ניסיון עם המוצרים הנל ?

ועוד שאלה בנושא.. אם אני לוקח סאב של 500 אר אמ אס. ומריץ אותו עם מגבר של 200 אר אמ אס.. מה זה אומר לגבי התוצאה שאני אקבל ? המגבר ימות מרוב מאמץ ? הסאב בקושי יזוז ?..

איזה תוצאה יש כשלוקחים אלמנט מאוד גדול יחסית ל"מנוע" שדוחף אותו ?

פורסם

לא כתבתי את הדברים ישירות אלייך, הם התייחסו לשאלה של פתוח הת'רד ולשאר התגובות (בינהן שלך).

המגבר לא יתאמץ יותר, המגבר מתאמץ יותר כאשר ההתנגדות של הסאב יורדת.

כעקרון לסאבים ובכלל לרמקולים אני מעדיף לתת הספק או קרוב או גבוה מההספק שרשום שאותו רמקול יכול לספוג משום שמגבר לא מוציא את הRMS שלו רוב הזמן מכיוון שהדבר תלוי בתדרים של המוסיקה ובהתנגדות שהרמקול מראה למגבר באותם תדרים. מסיבה זו ניתן לשדך מגבר עם נתון הספק גבוה מנתון ההספק שהרמקול יכול לספוג.

כשאתה לוקח כל רמקול ונותן לו הספק נמוך אתה לא תוציא מהרמקול את המיטב.

• תוכן חדש...