Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שכאן כל אחד יכול לעשות קצת מסיונריות לענף הספורט המוטורי האיזוטרי החביב עליו, אז הנה הולך - מרוצי מדבר אמריקאים...

בשבת האחרונה נערך המרוץ השני בחשיבותו, הבאחה 500, שהיה המרוץ הגדול ביותר אי פעם עם לא פחות מ492 כלי רכב מזנקים, למסלול של 500 מייל (טוב, הפעם רק 424 מייל), שאין בו חוקים. תגיע בזמן הקצר ביותר לסיום, ותעשה בדרך מה שאתה רוצה. זה כולל למשל עצירות פיטינג כמה שאתה רוצה ואיפה שאתה רוצה לאורך הדרך - רק לא במרחק של רבע מייל לפני או אחרי נקודת מרשל. זה כולל בהחלט נגיחה בכלי רכב איטי יותר שלא מפנה לך את הדרך אחרי שצפרת כמה פעמים. התוצאה, שמצולמת ממסוקים ועל ידי 200,000 צופים שמפוזרים על פני כל חצי האי באחה במקסיקו, מרהיבה וצבעונית, יש מלא סרטונים באינטרנט (עדיין לא של המרוץ האחרון כמובן).

הסיפור של המרוץ הפעם היה השתתפות ראשונה אי פעם של קבוצת מרוץ ארופאית גדולה, פולקסוואגן, עם שני טוארגים שנבנו עבור מרוץ הדקאר. לא ציפו מהם לגדולות ולנצורות, מכיוון שהם על הנייר נחותים במידה בולטת מהכלים האמריקאיים - התקנון של הFIA מגביל מאד, בעוד שתקנון SCORE האמריקאי בעצם נטול מגבלות טכניות כלשהן. ועדיין, הפתעה רבתי כשהטוארגים לא רק מסיימים, אלא במקומות מכובדים. יש גם הרבה פוליטיקה וכסף בסיפור, וזה רק הופך את הענף הזה ליותר מעניין. אני עוקב אחרי ענף מרוצי המדבר כמה שנים ולאחרונה התחלתי לכתוב עליו. אם יש עניין אני אשמח לעדכן גם את הפורום הזה של דובי שמרכז את הספורט המוטורי בכללותו.

סיכום הבאחה 500 האחרון

לקראת ה500, והשוואה לא ממש הוגנת למצב בישראל

סיכום תמונות ווידאו באדיבות שותף אמריקאי, מלאפלין בינואר השנה

ragland_vs_mcmillin.jpg

Jeepolog.com

פורסם

שכחתי להזכיר - יש גם מתחרה ישראלי, ברכב ישראלי - גילי הכהן, בתומקאר. כלי הרכב הקטנים דוגמאת ריינו ותומקאר זוכים לפופולריות עצומה בארה"ב, ופתחו עבורם קטגוריה משלהם (במרוץ הנ"ל היו לא פחות מ34 קטגוריות שונות על שניים וארבע גלגלים). גילי סיים את המרוץ, אם כי כמו כל שאר הקטגוריה שלו לא עמד בזמן הגג של 20 שעות.

Jeepolog.com

פורסם

נמרוד - יוזמה ברוכה .

לא מזמן היה סרט בערוץ האקסטרים שמתעד את הצוות של טרוויס פסטרנה בבאחה .

הוא בנה לעצמו קבוצה שכוללת מכונית ואופנוע , כאשר בין אנשי הצוות היה אליל נעוריי ואלוף המוטוקרוס ריקי ג'ונסון.

פסטרנה עצמו שמתחרה כיום באליפות ארה"ב בראלי ובשנה הבאה ב-PWRC , עשה קטע נהיגה במכונית וקטע רכיבה על האופנוע, משהו הזוי לחלוטין .

הצוות פרש עד כמה שאני זוכר בגלל תקלה טכנית.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הסרט נקרא "יומני באחה" ואכן שודר הרבה פעמים בערוץ אקסטרים, לפני כמה חודשים. המרוץ בסרט נדמה לי שהוא ה1000 לפני שנתיים, ופסטרנה שם כאילו נחשף למרוצי מדבר ומתלהב. ב1000 בנובמבר האחרון, לפסטרנה כבר היתה מכונית משלו, קלאס 1 מדוגמת וחדשה תוצרת הרמן מוטורספורטס (=הרבה מאד $$$). הוא הפך אותה 400 מייל לתוך המרוץ, והיא נשרפה קליל... מצ"ב תמונה שהסתובבה בפורומים אחרי המרוץ.

סרטים באורך של שעה על הבאחה 500 ו1000 של שנה שעברה שודרו בישראל, נדמה לי בESPN (ואולי באקסטרים?). כשהסרטים של שני המרוצים הגדולים ישודרו השנה אני אאדכן גם כאן.

fire2.jpg

Jeepolog.com

פורסם

אין לי לינק לסרט הזה, חפש Travis Pastranas Baja Diaries בתוכנות שיתוף קבצים ואני מניח שתמצא.

אבל מצ"ב לינק לאתר מצויין עם סרטונים קצרים אך איכותיים, וברזולוציה גבוהה, ממרוצי מדבר וshort course, כולם מומלצים...

http://fw-productions.com/videos.html

Jeepolog.com

• תוכן חדש...